Naminiai sausainiai Ežytė

4 kiaušinių tryniai
6 v.š. cukraus
2 v.š. grietinės
200 g. sviesto
500 g. miltų
Sviestą išlydyti. Trynius, cukrų, grietinę ir sviestą išsukti. Sudėti miltus ir užminkyti tešlą. Apdengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 1 val. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Tešlą dėti į mėsmalę su sausainių formele ir formuoti sausainius. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min., kol įgaus auksinę spalvą.
Skanaus
Papildyta:Kai lieka baltymai nuo sausainiukų, kepam morengiukus pagal Beatą

morengiukaiPapildyta:Spurgytės
Indelis kondensuoto pieno
4 vnt kiaušinių
nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių
3,5 stiklinės miltų
aliejaus virimui ir cukraus pudros pabarstymui.
Kiaušinius išplakti, vėliau supilti kondensuot pieną, paplakti, dar vėliau persijotus miltus su kepimo milteliais. Daryti iš tešlos graikinio riešuto dydžio spurgikes ir virti aliejuje, skanaus

:
Papildyta:Baltas tinginys2 pakeliai krekerių (nesurių,gali būti ir su aguonom,1 pakelis 150-200gr)
400 gr grietinės
200 gr sviesto
cukraus pagal skonį,truputį citrinos sulčių(galima ir nedėti)
Krekerius truputį susmulkiname,užpilame ištirpintą sviestą.Į grietinę sudedame cukrų,citrinos sultis ir viską užpilame ant krekerių.Gerai viską išmaišome ir supilame į kokį nors indą,ir dedame į šaldytuvą.Geriausia palaikyti per naktį,kad ryte galėtumėt prie kavos jau ragauti

: Taip pat galite dar dėti džiovintų vaisių,razinų ar ką dar sugalvojate,aš pvz. dėjau balto šokolado drožlių. Skanaus

:
Papildyta:Sniego pyragas 
Pagrindui reikės:
340 gr. sausainių
175 gr. sviesto
Sausainius susmulkinti iki trupinių blenderio pagalba ir išminkyti su minkštu sviestu.
Masę iškloti formoje, aš naudojau 28 cm.
Įdarui :
Grietinėlės 30% 400 ml.
100 ml. citrinos sultčių ir žievelė
Kondensuoto pieno 380 gr.
Grietinėlę išplakti iki standumo, rankom sukant įmaišyti sutirštintą pieną, citrinos sultys ir žievelę.
Supilti ant sausainių masės.
Į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę dedame pyragą ir kepame tik 8 min. To pilnai pakanka.
Atvėsiname pyragą kambario temperatūroje ir dedame dvylikai valandų į šaldytuvą.
Taip dvylikai ,per tiek laiko pyragas subręsta.
Išėmus puošiame pagal fantazija, arba skubame valgyti nepuoštą

Skanaus!!
Siūlau išbandyt, nu nerealiai skanus
Papildyta:Florentinai iš Beatos virtuvės 250 gr. dribsnių cornflakes
skardinė kondensuoto pieno
šiek tiek sezamo sėklų ir aguonų
Kondensuotas pienas turėtų būti kambario temperatūros. Sumaišyti visus produktus ir į skardą ištiestą kepimo popieriumi dėti po šaukštą masės.
Kepti 190 C. 7 min.
Papildyta:Labai paprastas, bet skanus
persikų pyragas
900 gr konservuotų persikų arba abrikosų (aš maišiau nes neturėjau tiek persikų :21: )
300 gr sviesto arba margarino (dėjau 250 gr )
300 gr miltų
150 gr cukraus
3 šaukštai citrinos sulčių
4 kiaušiniai
Sviestą ar margariną išsukam su cukrumi ir kiaušiniais, supilam citrinos sultis, sudedam miltus ir viską išsukam su mikseriu. Tešlą dedam į pasirinktą skardą. Aš dėjau in mažesnę, todėl gavosi storesnis, dabar kepsiu tokį patį, bet su obuoliais, tai jamsiu didesnę skardą. Tešlą tolygiai paskleidžiam skardoje, ant jos įspaudžiame po puselę persiko ar abrikoso. Pašauname į orkaitę 180 C, 45-50 min. Nu vien žodž galima stebėt kai jau viršus paruduoja šiek tiek, pyragas gatavas
Papildyta:Sraigelės500 gr miltų (aš dėjau550gr)
250 ml šilto pieno
20 gr mielių (šlapių)
90 gr cukraus
80 gr sviesto
Įdarui:
150 gr maltų aguonų
70 ml pieno
80 gr cukraus
Skaldytų pistacijų pagal poreikį (aš dėjau apie 60 gr)
du kiaušinio baltymai išplakti
Aguonas maltas užpilam karštu pienu, inmaišom pistacijas, kai jau prašąla, sudedam išplaktus baltymus ir cukrų.
Mieles išleidžiame šiltame piene su cukrumi. Kai tik atsiranda judesys, viską supilam i miltus, dedam sviestą lydytą, druskytės. Užminkom tešlą. Tešlą galima kildint tiek šiltai, tiek šaltai. Kai tešla pakyla antrą kartą, ją iškočiojame. Pasidarome stačiakampio formos tešlos lakštą. Lakštą sutepam aguonų-pistacijų mišiniu ir susukam ritinėlį. Nu kaip vyniotinį. Susupjaustom norimo dydžio sraigeles. Sudedam skardon, kurioje patiestas kepimo popierius. Įjungiam orkaitę 170 laispnių karštumo ir pašildom ją kokias 5-10 min. Dedam skardą in orkaitę maždaug 30-čiai minučių. Manojoj kepė 25 min. Vien žodž kai tik paruduoja , jamam
Papildyta:Riestainiai ( barankytės)1 indelis kondensuoto pieno
2 kiaušiniai
1 pok. vanilinio cukraus
50 gr margarino
žiupsnelis druskos
0,5 šaukštelio sodos (nepamirškit nugęsint :07: )
500-600 gr miltų
Aptepimui:Trynys
Pieno šiek tiek
Aguonos, bet galima ir sezamo sėklas naudot.
Iš visų ingredientų suminkome tešlą, bet tokią, kuri šiek tiek dar liptų prie rankų. Tada atgnybiam graikiško riešuto dydžio gabalėlį tešlos ir rankų pagalba padarome kaip virvelę apie 1 cm. Kuo plonesnė bus, tuo trapesni bus riestainiai. Susipjaustom virveles ir kiekvieną iš jų sujungiame. Gaunasi riestainis (barankytė). Kiaušinio trynį išplakame su pienu. Riestainius merkiam į tą plakinį ir į aguonas (sezamo sėklas). Kepam 200 laipsnių karštumo orkaitėje 12-15 min. Priklauso nuo storio riestainių.
Skanaus
Papildyta:Torčiukas "Ežiukas"60 vnt nedidelių morengų
1 indelis kondensuoto pieno
2 pok. sviesto
100-150 gr graikiškų riešutų (galima kokius tik mėgstat)
100 gr razinų (aš jų nedėjau)
2 šaukšteliai kakavos, bet jei nenorit rudo torto vidaus, nedėkit
Kondensuotą pieną suplakame mikseriu su minkštu sviestu, suberiam riešutus, razinas ir kakavą. Dubenėlyje perlaužiam per pusę visus morengus. Sumikseriuotą masę pilame ant morengų ir atsargiai permaišom. Geriau pasistengti, kad morengai kuo mažiau sutrupėtų. o po to rankyčių pagalba formuojame torčiuką. Galima tiesiog sudėti į formą ir bus apvalus.Čia jau fantazijos reikalas. Šaldytuvan ir psio
Papildyta:Sveikuolių sausainiaiReikės:
250 g avižinių dribsnių
100 g tirpinto sviesto
1 kiaušinis
nepilna stiklinė cukraus
saujelė razinų
saujelė lukštentų saulėgrąžų
saujelė riešutų
Galima ingredientus keisti (riešutus, saulėgrąžas)
Avižinius dribsnius sumaišyti su cukrumi, saulėgrąžom, razinom,riešutais, įmušti kiaušinį ir viską gerai išmaišyti, po to supilti lydytą, šiek tiek pravėsusį (kad nesutrauktų kiaušinio) sviestą. Ir viską gerai išmaišyti, palikti kokiom 5-8 min., kad sviestas įsigertų šiek tiek į dribsnius ir formelės sausainiams kepti pagalba formuoti sausainiukus. Aš naudojau kalėdinę žvaigždutę.

Sausainėlius išdeliojau į kepimo skardą išklota kepimo popieriumi ir kepiau įkaitintoje orkaitėje kol gražiai paruduos (180°C temp. apie 15 min.)
Papildyta:Persikų pyragasIndelis konservuotų persikų ...didesnis
2 kiaušiniai
2 šaukštai grietinės
50gr sviesto
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
0,5 stiklinės cukraus pudros
trečdalis stiklinės pieno
Kremas:
Apelsinas
4 šaukštai grietinės
Jogurto indelis 125ml.
0,5 stiklinės cukraus pudros
50 gr sviesto
Supilame cukrų, cukraus pudrą, išlydytą sviestą, mušame kiaušinius, supilame miltus ir ant jų kepimo miltelius. Ant kepimo miltelių pilame šiek tiek pašildytą pieną, kai milteliai suputoja viską permaišom ir supilam į kepimo skardą. (Pasiliekame kokius 5 šaukštus tešlos). Prieš tai įklojame į skardą foliją išteptą sviestu ar margarinu. Forma turi būti ne didelė. kepame 220 laipsnių karštumo orkaitėj 15 min. Po to į iškeptą tešlą įspaudžiame konservuotų persikų puseles. Ne per giliai. Prieš tai persikus reikia nuvarvinti. Visa tai užpilame likusia tešla ir kepame kol parus. Maždaug 10 min.
Kremas:
Sviestą išlydome ir sumaišome su grietine, jogurtu, apelsino sultimis, cukraus pudra. Kaip pyragas atvėsta, užpilame šiuo kremu. Dedam į šaldytuvą atvėsinimui. Po to patartina pyragą išimti ir dar...jis dar skanesnis antrą dieną.
Papildyta:Torčiuks su maskarponės sūriu ir vyšniomisBiskvitas: :38:
2 kiaušiniai
0,5 šaukštelio sodos
1 bonkutė kondensuoto pieno
1 stiklinė miltų
5-6 šaukšteliai kakavos miltelių
Kremas:500 ml grietinėlės plakamos
500 ml maskarponės sūrio
100-150 gr cukraus
plytelė šokolado
2 pok. želatino po 9 gr.
Vyšnių 400 gr. - konservuotų arba šaldytų, aš dariau iš šaldytų
Išsikepam biskvitą. Kai tik jis prašals, išpjaunam viduriuką, bet paliekam nuo kraštų 1,5 cm ir ant dugno tiek pat. Išimtus biskvito gabaliukus pasidedam , jų dar prireiks.
Darom kremą. Grietinėlę suplakam iki standžių putų, po truputėlį dedam į suplaktą grietinėlę maskarponės sūrį.Įtarkuojam šokoladą, sudedam vyšnias .Jei vyšnias naudosite šaldytas, atitirpinam ir nuvarvinam. Pasigaminame želatiną kaip įprastai, tik vandens reikia mažiau negu visada. Po to želatiną supilam į pagamintą kremą. Kai kremas jau padarytas, dedam jį į išpjauto biskvito vidų. Kai tik vidus užsipildo, dedam gabalėlius biskvito. Sluoksniuojam taip , kol yra kremo. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo. Užtarkuojam šokoladu ir į šaldytuvą. Vualia

, štai ir pagaminom
Fotkėj dar nepapuoštas