Įkraunama...
Įkraunama...

2013 balandinukų mamyčių receptų svetainė

Pasidalinkime mūsų išbandytais, išragautais ir patikusiais receptais. Pageidautina, su nuotraukomis
essen.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergyyyte: 12 lapkričio 2013 - 17:39
Meksikietiška sriuba su vištiena

2 svogūnai
4 smulkinto česnako skiltys
2 šaukštai aliejaus
2 skardinės konservuotų pomidorų (1 uztenka )
1 kubelis vištienos sultinio + ½ l vandens
1 kubelis jautienos sultinio + ½ l vandens
1 l pomidorų sulciu (jei neturi, gali pilt litra vandens, maisyta su 1-2 mazom skardinukem pomidoru pastos)
1 šaukštas kalendros milteliu
1/2 šaukštelio cili miltelių
1/8 šaukštelio cajeno pipiro milteliu arba kitokiu astriu prieskoniu
1 kepta vištiena, arba bet kokios keptos vistos dalys
nachos cipsai
tarkuoto sūrio
grietinė

Svogūnus susmulkinti ir kepti aliejuje dideliame puode, tada sudedi visus kitus ingredientus, patroskini 1,5-2 valandas. Likus pusvalandziui sudedi gabaleliais pjaustyta vistiena, truputi paverdi ir patieki sriuba su nachos cipsais, suriu ir grietine - viska viename dubenelyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ežytė: 12 lapkričio 2013 - 17:50
Pyragas su kalakutiena

Tešlai

225 g miltų;

1 a. š. kepimo miltelių;

žiupsnelis druskos;

žiupsnelis cukraus;

75 g sviesto;

100 g grietinės;

Įdarui

1 vidutinio dydžio svogūno galvutė;

1 vidutinio dydžio cukinija;

1- 2 morkos;

300-400 g kalakutienos faršo;

Užpilui

2 kiaušiniai;

100 g grietinės;

100 g tarkuoto fermentinio sūrio;

druskos, juodųjų pipirų, kario.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir cukrumi. Sudėti minkštą sviestą ir pirštais trinti, kol neliks sausų miltų ir gausis trupinukai. Sudėti grietinę ir užminkyti tešlą. Tešlą suvynioti į plėvelę ir pašaldyti bent 30 min.

Įdarui susmulkinti svogūnus, morkas ir cukinijas supjaustyti šiaudeliais. Keliuose šaukštuose aliejaus apkepinti svogūnus ir morkas, kol suminkštės. Sudėti cukinijas ir patroškinti dar 4 – 5 min. Sudėti pakeptą su prieskoniais kalakutienos faršą.

Užpilui kiaušinius sumaišyti su grietine, druska, pipirais ir kariu. Įmaišyti tarkuotą sūrį.

Orkaitę įkaitinti iki 190 C. Tešlą iškočioti į apskritimą ir iškloti 26 cm skersmens pyrago formos dugną ir kraštus. Subadyti šakute ir kepti 10 min.

Išimti pagrindą iš orkaitės, sudėti paruoštą įdarą, užpilti užpilu ir dar kepti apie 20 min., kol sūris gražiai apskrus.

P.S. galima naudoti bet kokias patinkančias daržoves ir mėsą. Tikrai labai skanus pyragas, pagal šį receptą, išeina labai švelnaus skonio. Jeigu mėgstat aštriai, tai galima naudoti kiaulienos faršą,

Atsakyti
Meduolių pyragas su bananų įdaru

Produktų kiekį galite mažinti pusiau – nes gavosi tikrai nemažas pyragas, o taip pat ir labai saldus – tad buvo nelengva suvalgyti smile.gif

Mums reikės:
Meduolių (paprastų arba šokoladinių arba ir tų ir tų) 500 g
Grietinės 500 g
Smulkaus cukraus 150 g
3 didelių bananų

Cukrų išplakame (išmaišome) su grietine.Sutrupinam pirmą meduolių sluoksnį į norimą formą. Supjaustom bananus griežinėliais.Ant meduolių sluoksnio užpilam dalį grietinės ir išdėliojam bananus.Vėl trupinam meduolių sluoksnį ir dedam grietinės bei bananų – sluoksnių galite daryti kiek norite. Kad būtų įdomiau galite sluoksnius paįvairinti skirtingais meduoliais, bus spalvingesnis pyragas smile.gif (Mes vieną sluoksnį darėm šokoladinių meduolių).Užbaigus meduolių sluoksniu – viską reikia gerai „suslėgti“ kad viskas permirktų grietine.Dedam į šaldytuvą ir po 2-3 val. jau galime skanauti meduolių pyragą su bananų įdaru. Skanaus!

user posted image
Atsakyti
Ežytės Varskeciai ir virtiniai
Yra du variantai
1.Tešlai:
3 šaukštai aliejaus
3 stiklinės miltų
Druskos
1 Stiklinė vandens karšto virinto.
Užplikome miltus, dedam kiaušinius, druską,išminkome. Aš tai darau su kombaino pagalba.
Įdaras:varškę sutriname su kiaušiniu (ne virtu) ir peletrūnu, druskytės pagal skonį.
Na ir darome iš tešlos virtinukus kolūnukus , dedam įdaro, užspaudžiame ir verdame. Tešla labai fainuoliška, nelimpanti prie rankų. Taip pat galima ir su mėsa gaminti.

2. Varškė (0,5kg), kiaušiniai bent 2vnt., peletrūno, miltų arba krakmolo, čia kas ką mėgsta labiau. Dedi tiek, kad neliptų prie rankų tešla, bet kad nebūtų vien miltai ar krakmolas. Na aš tai pilu miltus, minkau ir žiūrau ar dar inpilti miltų ar jau gana. Kuo mažiau miltų ar krakmolo, tuo minkštesni gaunasi. Verdam puode , bet neperverdame

Papildyta:
VISTIENA FREJA
Gali pabandyti mano vos ne firmini recepta - pripjaustai riekelemis pomidoru, isdelioji skardos dugna, ant ju uzmeti zaliu pesto pamarinuotas krutineles, druska, pipiras. Kai orkaiteje vistiena beveik iskepa, ant jos uzkrauni spinatu lapus ( daug) sumaisytus su fetos suriu (gerai, jei su prieskoniniu aliejumi), pakepintais kedro riesutais. Dar pakepi kol spinatai subliuks ir suris suminkstes (kubeliai). Gaunasi vistiena su skania makaliuze.


VISTIENA ALKI
krūtinėlę išmušu, tuomet priplėšau špinatų, patrūpinu pelėsinio sūrio ir tvirtai susuku, ir smeigtukais "susegu". Sudedu tokiu suktukus, aptepu Pesto padažu, kad orkaitės neišdžiūtų. Jau pabaigoj, jeigu turiu, apibrastau Džiūgu


Pesto
sviezius lapelius naudoju salotoms, ant makaronu, sriuboms ir tt.
O pesto neturiu vieno recepto, nes visad paimprovizuoju is to, ka turiu
Gaminu zaliaji arba raudona (raudono isskirtinumas - sauleje dziovinti pomidorai, o skoniui sustiprinti galima naudoti ir balzamini acta).
Zalia pesto darau taip: i blenderi sudedu baziliku lapelius, saujele riesutu(zemes arba anakardziu), pora skilteliu cesnako, kelis saukstus tarkuoto smulkiai permezano. Viska sublenderiuoju ir tada i ta kose pilu alyvuogiu alieju, siek tiek druskos, galima ir juodu pipiriuku siek tiek arba kapareliu. Viska ismaisau ir VUOLIA! Viska sudedu i mazyti stiklainiuka ir laikau saldytuve, bet ilgai neuzsilaiko pas mus dazniausiai sunaudojam tepdami ant sviezio prancuzisko batono ar chebatos. Taip pat makaronams ar salotoms su mozarela

snikersinį varškės pyragas

Reikės eikės:
- 360 g kakavinių sausainių;
- 200 g sviesto;
- 500 g varškės;
- 3 „Snickers“ šokoladų;
- 25 g želatinos;
- 160 g cukraus;
- 60 ml vandens;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
- 250 g 35 procentų riebumo grietinėlės;
- 1 šaukšto grietinės;
- 25 g tarkuoto šokolado.
Sausainius sumalame arba sutrupiname labai smulkiai ir sumaišome su išlydytu sviestu. Masę dedame ant torto formos, kuri išklota kepimo popieriumi. Statome masę į šaldytuvą 1 valandai.
Želatiną užpilame drungnu vandeniu, pamaišome ir paliekame pastovėti, kad išbrinktų.
Į grietinėlę ir grietinę dedame varškę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, tuomet įmaišome išbrinkintą želatiną bei pasmulkintus šokoladukus. Viską gerai išsukti ir užpilti ant sausainių pagrindo. Puošiame tarkuotu šokoladu. Statome tortą į šaldytuvą 5 valandoms, kad sustingtų.
Tik Snickersiukus pjausčiau ir dėjau sluoksniu tarp šokolainio pagrindo bei varškės kremo.


Papildyta:
Tynginiu balandeliai
Aš tai darau visai paprastai. Susimalu mėsgaliuką, dedu mėgstamus prieskonius, kiaušinius, šaukštą grietinės, ryžius nevirtus ir stambiai tarkuotus kopūstus. Viską permaišau ir į skardą. Tada užpilu pomidorais savo sultyse(pasmulkinu šiek tiek), daaaaaug morkų, papriką kokią vieną kitą ir orkaitėn, troškintis. Jei matai kad mažai skysčio tai galima arba su sultiniu arba šiaip virintu vandenuko pripilti iki viršaus formos. Turi apsemti, kad ryžiai išsitroškintų. Prieš baigiant troškinti, galima primetinėti į padažą sūrio gabaliukų, pataps tirštesnis


tinginiu balandelius:
1 kopustas, 3 svogunai, aliejus, 1 kubelis kiaulienos sultinio, 200ml vandens, 75g. dziuveseliu, 400g maltos kiaulienos, 1 kiausinio, druskos, j. pipiru, petrazoliu, 2 obuoliu ir jei nori - lasinuku arba dziovintu grybu.

Kapota kopusta pakepi aliejuje su 2 supjaustytais svogunais. Issiverdi sultini, sumeti dziuveselius, ismaisai ir palieki 10min. pastoveti. Tada sumaisai sultini su malta mesa, 1 smulkintu svogunu ir kiausiniu. Prieskoniai, druska ir t,t, Skarda, jei nori, iskoji plonomis lasinuku riekelemis arba grybais, sudedi puse kopusto, ant virsaus - mesa, obuoliu griezinelius ir tada likusius kopustus. Kepti 175C orkaiteje mazdaug 40min.

Ežytės receptas. Kalakutienos sirdeles
Prieš išverdant nupjaustau kas nereikalinga ( čia būna vakarienei mažajai ciucei), tada išverdu, pjaunu per pusę. Truputį apkepinu, na paskrudinu. Tada pilu sultinio,grietinėlės ir sviestuko. Suberiu mėgiamus prieskonius,druskytę, sudedu pjaustytas morkytes( kubeliais arba šiaudeliais), žalius žirnelius ir patroškinu.

Alki SALOTOS


Tinka ir kaip garnyras ir vienas valgyti
Tai gi, sluoksniais dedi
-kopūstą (tinka ir kinietiškos ir lietuviškos papratos, tik geriau, kad būtų šviežios ir gerai paminkyk, kad sultingesnės būtų), užtepi plonai majonezą (naudoju Hellmans), pabarstyk krapiukais ar petražoles ar baziliko (šviežio).
-sluoksnis pomidorų (pjaustau šiaudeliais), plonai tepi majonezą ir pabarstai smulkintu česnakiuku (tik nepadaugink, aš vos vieną skiltelę naudoj);
-kumpis (jau ką turi tą dėk, kepta vakarykštė vištiena lygiai taip pat gerai tinka, kaip ir pirktinis kumpelis), vėl majonezas.
Ir sluoksniuoji, kol turi ką...
Viršus turi būti mėsa. Aptepi majonezu (tik tepk plonai ir kartais gali net praleist), pabarstai mėgiamais žalumynais.
Pateikti kartu su skrudintais forminės duonos gabaliukais. Jeigu turiu, tai skrudinu orkaitės skardoj, užmetu Džiugo ar kokio pesto padažiuku apšlakstau.



Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledime: 12 lapkričio 2013 - 20:21
Eziuko Padažas su cukinijomis
2 kg supjaustytų cukinijų
0,5 kg paprikų
0,5 kg morkų
indelis konservuotų ananasų
0,5 l pomidorų padažo
200 ml aliejaus(pilu 180ml)
200 ml acto
200 gr cukraus
1 v. š. druskos
Daržoves susmulkinti kubeliais mažais. Viską sukrėsti į puodą ir troškinti 45-50 min.
Sudėti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti. Gaunasi lietuviškas beveik "Uncle Bens" padažas.

Papildyta:
Bananu duona

4 prinoke bananai, sutrinti
1/3 puodelio istirpinto sviesto
1 puodelis cukraus. Puse puodelio - per akis
mano skoniui
1 isplaktas kiausas
1 a. Saukstelis vaniles
1 a. Saukstelis sodos
Ziupsnelis druskos
1 1/2 puodelio miltu

Ikaitint orkaite iki 175°C. I sutrintus bananus supilti sviesta, imaisyti cukru, kiausini, vanile. Pamaisius suberti soda ir druska. Vel pamaisius, suberti sijotus miltus. Kepti nedideleje skardoje isteptoje sviestu. 1 val. Maisyti saukstu, mikserio nereikia.

Skanaus!
Atsakyti
Risotto su smidrais (angl. asparagus), spinatais ir parmezanupagal Frėją

1 puodelis smulkintu svogunu
siek tiek aliejaus
1 puodelis specialiu ryziu, skirtu risotto
8 puodeliai svieziu spinatu
2 puodeliai vistienos sultinio
druskos (nedeciau, nes sultinys juk surus)
1/4 a. saukstelio muskato riesuto milteliu
1/4 puodelio svieziai sutarkuoto Parmezano surio
1 1/2 puodelio smidru (priklauso nuo dydzio, bet supjaustytu apie 2cm ilgio lazdelem)
1/4 puodelio svieziai sutarkuoto Parmezano surio

Geriausia imti sunku spizini arba keramikini inda, kuri galima orkaiteje kepti. Jame apkepti svogunus, sudeti ryzius, gerai ismaisyti. Imaisyti spinatus, sultini, druska jei dedat ir muskato riesuta. Uzvirti, sumazinus ugni pavirti 7 min., imaisyti 1/4 puodelio Parmezano surio ir 15 min kepti idejus i 200°C karstumo orkaite. Tada imaisyti smidrus, ant virsaus uzberti likusi suri ir vel kepti orkaiteje apie 10-15min, kol nebelieka vandens.

Mano vyras visada si risotto gamina, tai dedant spinatus, dar ideda ir pievagrybiu. Laabai skanu. Visada dabar gamina dviguba porcija is karto.
Atsakyti
Obuolių pyragas

Reikės:

(1 pyrago formai 26 cm skersmens)

4-5 didelių obuolių,
140 ml aliejaus,
125 g cukraus (jei obuoliai saldoki, dėti mažiau),
2 šaukštelių vanilinio cukraus,
2 kiaušinių,
190 g miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
cinamono. cukraus ir perlinio cukraus apibarstymui.



Obuolius nuplauti, nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti ketvirčiais. Pamerkti trumpam į pasūdyta vandenį, kad nepajuoduotų. Šiandien kai kepiau, tai net nemerkiau, ir viskas ten gerai man gavosi su obuoliais.
Iš aliejaus, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinių ir miltų maišytų su kepimo milteliais užmaišyti tešlą. Plaku paprastu elektriniu mikseriu.
Paruoštą tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą ar tortinę 26 cm skersmens. Ant viršaus tankai sudėlioti obuolių ketvirčius. Kad gražiau būtų, obuolius įpjaunu įstrižai, kad būtų "dryžuotos". Tada užbarstyti cinamonu, cukrumi ir galiausiai perliniu cukrumi.
Kepti iki 180 - 200º C įkaitintoje orkaitėje vidurinėje lentynoje.



Jei kepate vienu metu kelias skardas, geriausias variantas įjungti orapūtę. Jei tokios neturite, teks skardas kaitalioti vietomis, kad vienodai iškeptų.

Beje, iš šios tešlos iškepiau ir keksiukus su obuolių gabaliukais.

Skanaus!

user posted image
Atsakyti
Raugintu kopustu troskinys su vistiena ir kari pagal Freja

500g raugintu kopustu, kuriuos reiktu pirmiausiai isvirti
1kg. bulviu (isvirti bulviu kose)
vistienos, arba kalakutienos (pakeptos su svogunu ir cesnaku, kari)
svogunas
kelios skilteles cesnako
maza skardinuke ananasu (sulciu nenaudoti)
kari prieskoniu (2 sauksteliai arba galima maziau, bet ideti kelis saukstus Chicken tonight kari padazo)
apie 200g tarkuoto kietojo surio (pvz. Dziugas)
smulkintu anakardziu riesutu (nebutinai)
druskos ir pipiru

Kai pasiruosi visus ingredientus, tada sudedi i skarda virtus r. kopustus (vandeni nusunkti, bet ne visai sausai), ant ju - vistiena su prieskoniais, svogunu, cesnaku, riesutais, tada sumeti ananasu gabalelius, uztepi bulviu kose ir kepi orkaiteje apie 40min. 180 laipsniu. Pries gala apibarstai suriu ir kepi kol graziai aptirps.

Variaciju siame recepte daugybe - galima ir su farsu gaminti, vietoje ananasu, galima deti obuolius, razinas, siek tiek cinamono, galima ir pomidorus deti.

Skanaus! smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Freja: 20 lapkričio 2013 - 20:11
Imbieriniai sausainiai

Šie sausainiai tinka ne tik valgymui, jais taip pat galite papuošti ir savo eglutę. Jei sausainius kabinsite ant eglutės, prieš kepant smeigtuku pradurkite juose skylutes, kad galėtumėte praverti siūlą.

Jei norite, į šių sausainių tešlą galite dėti ir kitus maltus prieskonius – kardamoną, anyžių, muskato riešutus, pankolio sėklas ir pan. Taip pat nepaprastai skanu į tešlą įdėti melasos, bet jei negausite jos pirkti, naudokite medų.

Jei neturite formelės sausainiams, tiesiog atgnybkite norimo dydžio tešlos gabalėlį, suvoliokite į rutulį ir suplokite. Sausainius taip pat galima papuošti rome išmirkytomis razinomis – įspauskite jas į tešlą prieš dedant sausainius į orkaitę.

Aš mėgstu minkštus imbierinius sausainius, todėl juos kepiau maždaug 10 min. Jei mėgstate kietesnius, kepkite ilgiau.
100g kambario temperatūros sviesto
100g rudojo cukraus
150g melasos arba medaus
1 kiaušinio
400g persijotų miltų
žiupsnio druskos
1 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. malto imbiero
1 a.š. cinamono
1 a.š. maltų gvazdikėlių
glajui:
cukraus pudros
citrinos sulčių
• Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
• Išsukite cukrų ir sviestą, įmuškite kiaušinį, supilkite medų ir gerai sumaišykite.



• Persijokite miltus. Supilkite miltus, druską ir kepimo miltelius į sviesto masę ir viską gerai išmaišykite. Suvyniokite tešlą į plastikinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.



• Įklokite į kepimo skardą kepimo popierių. Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus į maždaug 0,5 cm storumo lakštą ir formele išpjaukite sausainius. Sudėkite sausainius į skardą, palikdami tarp jų 1-2 cm tarpus ir kepkite įkaitusioje orkaitėje 10-12 min. Ištraukite sausainius iš orkaitės, palikite kiek atvėsti, tada perdėkite ant grotelių ir palikite, kol sausainiai visiškai atvės.



• Paruoškite glajų: sumaišykite cukraus pudrą su truputėliu citrinos sulčių, kol susidarys dantų pastos tirštumo masė. Sudėkite glajų į konditerinį maišelį ir papuoškite sausainius. Skanaus!

Šaltinis: http://www.manovirtu...niai-sausainiai

Išbandytas artimo žmogaus. Kepėjėlės virtuozės. Neišbrokyjo, reiškia receptas geras biggrin.gif

Papildyta:
P.S. Pastaba: nedėjo gvazdikėlių, nes nelabai juos mėgsta. Aš irgi jų nedėsiu, nes bijau padauginti ax.gif
Atsakyti
user posted image

user posted image

Labai skanu,paprasta,sveika, greita 4u.gif
Atsakyti
Naminiai sausainiai Ežytė
user posted image

4 kiaušinių tryniai
6 v.š. cukraus
2 v.š. grietinės
200 g. sviesto
500 g. miltų

Sviestą išlydyti. Trynius, cukrų, grietinę ir sviestą išsukti. Sudėti miltus ir užminkyti tešlą. Apdengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 1 val. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Tešlą dėti į mėsmalę su sausainių formele ir formuoti sausainius. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min., kol įgaus auksinę spalvą.
Skanaus


Papildyta:
Kai lieka baltymai nuo sausainiukų, kepam morengiukus pagal Beatą nail.gif
user posted image
morengiukai
Papildyta:
Spurgytės
user posted image
Indelis kondensuoto pieno
4 vnt kiaušinių
nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių
3,5 stiklinės miltų
aliejaus virimui ir cukraus pudros pabarstymui.
Kiaušinius išplakti, vėliau supilti kondensuot pieną, paplakti, dar vėliau persijotus miltus su kepimo milteliais. Daryti iš tešlos graikinio riešuto dydžio spurgikes ir virti aliejuje, skanaus essen.gif:
Papildyta:
Baltas tinginys
2 pakeliai krekerių (nesurių,gali būti ir su aguonom,1 pakelis 150-200gr)
400 gr grietinės
200 gr sviesto
cukraus pagal skonį,truputį citrinos sulčių(galima ir nedėti)

Krekerius truputį susmulkiname,užpilame ištirpintą sviestą.Į grietinę sudedame cukrų,citrinos sultis ir viską užpilame ant krekerių.Gerai viską išmaišome ir supilame į kokį nors indą,ir dedame į šaldytuvą.Geriausia palaikyti per naktį,kad ryte galėtumėt prie kavos jau ragauti essen.gif: Taip pat galite dar dėti džiovintų vaisių,razinų ar ką dar sugalvojate,aš pvz. dėjau balto šokolado drožlių. Skanaus essen.gif:
Papildyta:
Sniego pyragas
user posted image
Pagrindui reikės:
340 gr. sausainių
175 gr. sviesto
Sausainius susmulkinti iki trupinių blenderio pagalba ir išminkyti su minkštu sviestu.
Masę iškloti formoje, aš naudojau 28 cm.
Įdarui :
Grietinėlės 30% 400 ml.
100 ml. citrinos sultčių ir žievelė
Kondensuoto pieno 380 gr.
Grietinėlę išplakti iki standumo, rankom sukant įmaišyti sutirštintą pieną, citrinos sultys ir žievelę.
Supilti ant sausainių masės.
Į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę dedame pyragą ir kepame tik 8 min. To pilnai pakanka.
Atvėsiname pyragą kambario temperatūroje ir dedame dvylikai valandų į šaldytuvą.
Taip dvylikai ,per tiek laiko pyragas subręsta.
Išėmus puošiame pagal fantazija, arba skubame valgyti nepuoštą smile.gif
Skanaus!!
Siūlau išbandyt, nu nerealiai skanus smile.gif
Papildyta:
Florentinai iš Beatos virtuvės
250 gr. dribsnių cornflakes
skardinė kondensuoto pieno
šiek tiek sezamo sėklų ir aguonų

Kondensuotas pienas turėtų būti kambario temperatūros. Sumaišyti visus produktus ir į skardą ištiestą kepimo popieriumi dėti po šaukštą masės.
Kepti 190 C. 7 min.
user posted image
Papildyta:
Labai paprastas, bet skanus persikų pyragas
user posted image
900 gr konservuotų persikų arba abrikosų (aš maišiau nes neturėjau tiek persikų :21: )
300 gr sviesto arba margarino (dėjau 250 gr )
300 gr miltų
150 gr cukraus
3 šaukštai citrinos sulčių
4 kiaušiniai
Sviestą ar margariną išsukam su cukrumi ir kiaušiniais, supilam citrinos sultis, sudedam miltus ir viską išsukam su mikseriu. Tešlą dedam į pasirinktą skardą. Aš dėjau in mažesnę, todėl gavosi storesnis, dabar kepsiu tokį patį, bet su obuoliais, tai jamsiu didesnę skardą. Tešlą tolygiai paskleidžiam skardoje, ant jos įspaudžiame po puselę persiko ar abrikoso. Pašauname į orkaitę 180 C, 45-50 min. Nu vien žodž galima stebėt kai jau viršus paruduoja šiek tiek, pyragas gatavas 4u.gif
Papildyta:
Sraigelės
500 gr miltų (aš dėjau550gr)
250 ml šilto pieno
20 gr mielių (šlapių)
90 gr cukraus
80 gr sviesto
Įdarui:
150 gr maltų aguonų
70 ml pieno
80 gr cukraus
Skaldytų pistacijų pagal poreikį (aš dėjau apie 60 gr)
du kiaušinio baltymai išplakti
Aguonas maltas užpilam karštu pienu, inmaišom pistacijas, kai jau prašąla, sudedam išplaktus baltymus ir cukrų.

Mieles išleidžiame šiltame piene su cukrumi. Kai tik atsiranda judesys, viską supilam i miltus, dedam sviestą lydytą, druskytės. Užminkom tešlą. Tešlą galima kildint tiek šiltai, tiek šaltai. Kai tešla pakyla antrą kartą, ją iškočiojame. Pasidarome stačiakampio formos tešlos lakštą. Lakštą sutepam aguonų-pistacijų mišiniu ir susukam ritinėlį. Nu kaip vyniotinį. Susupjaustom norimo dydžio sraigeles. Sudedam skardon, kurioje patiestas kepimo popierius. Įjungiam orkaitę 170 laispnių karštumo ir pašildom ją kokias 5-10 min. Dedam skardą in orkaitę maždaug 30-čiai minučių. Manojoj kepė 25 min. Vien žodž kai tik paruduoja , jamam biggrin.gif
user posted image
Papildyta:
Riestainiai ( barankytės)
1 indelis kondensuoto pieno
2 kiaušiniai
1 pok. vanilinio cukraus
50 gr margarino
žiupsnelis druskos
0,5 šaukštelio sodos (nepamirškit nugęsint :07: )
500-600 gr miltų
Aptepimui:
Trynys
Pieno šiek tiek
Aguonos, bet galima ir sezamo sėklas naudot.
Iš visų ingredientų suminkome tešlą, bet tokią, kuri šiek tiek dar liptų prie rankų. Tada atgnybiam graikiško riešuto dydžio gabalėlį tešlos ir rankų pagalba padarome kaip virvelę apie 1 cm. Kuo plonesnė bus, tuo trapesni bus riestainiai. Susipjaustom virveles ir kiekvieną iš jų sujungiame. Gaunasi riestainis (barankytė). Kiaušinio trynį išplakame su pienu. Riestainius merkiam į tą plakinį ir į aguonas (sezamo sėklas). Kepam 200 laipsnių karštumo orkaitėje 12-15 min. Priklauso nuo storio riestainių.
Skanaus smile.gif
Papildyta:
Torčiukas "Ežiukas"

60 vnt nedidelių morengų
1 indelis kondensuoto pieno
2 pok. sviesto
100-150 gr graikiškų riešutų (galima kokius tik mėgstat)
100 gr razinų (aš jų nedėjau)
2 šaukšteliai kakavos, bet jei nenorit rudo torto vidaus, nedėkit

Kondensuotą pieną suplakame mikseriu su minkštu sviestu, suberiam riešutus, razinas ir kakavą. Dubenėlyje perlaužiam per pusę visus morengus. Sumikseriuotą masę pilame ant morengų ir atsargiai permaišom. Geriau pasistengti, kad morengai kuo mažiau sutrupėtų. o po to rankyčių pagalba formuojame torčiuką. Galima tiesiog sudėti į formą ir bus apvalus.Čia jau fantazijos reikalas. Šaldytuvan ir psiouser posted image
Papildyta:
Sveikuolių sausainiai
Reikės:
250 g avižinių dribsnių
100 g tirpinto sviesto
1 kiaušinis
nepilna stiklinė cukraus
saujelė razinų
saujelė lukštentų saulėgrąžų
saujelė riešutų
Galima ingredientus keisti (riešutus, saulėgrąžas)

Avižinius dribsnius sumaišyti su cukrumi, saulėgrąžom, razinom,riešutais, įmušti kiaušinį ir viską gerai išmaišyti, po to supilti lydytą, šiek tiek pravėsusį (kad nesutrauktų kiaušinio) sviestą. Ir viską gerai išmaišyti, palikti kokiom 5-8 min., kad sviestas įsigertų šiek tiek į dribsnius ir formelės sausainiams kepti pagalba formuoti sausainiukus. Aš naudojau kalėdinę žvaigždutę.smile.gif

Sausainėlius išdeliojau į kepimo skardą išklota kepimo popieriumi ir kepiau įkaitintoje orkaitėje kol gražiai paruduos (180°C temp. apie 15 min.)
Papildyta:
Persikų pyragas
Indelis konservuotų persikų ...didesnis
2 kiaušiniai
2 šaukštai grietinės
50gr sviesto
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
0,5 stiklinės cukraus pudros
trečdalis stiklinės pieno
Kremas:
Apelsinas
4 šaukštai grietinės
Jogurto indelis 125ml.
0,5 stiklinės cukraus pudros
50 gr sviesto
Supilame cukrų, cukraus pudrą, išlydytą sviestą, mušame kiaušinius, supilame miltus ir ant jų kepimo miltelius. Ant kepimo miltelių pilame šiek tiek pašildytą pieną, kai milteliai suputoja viską permaišom ir supilam į kepimo skardą. (Pasiliekame kokius 5 šaukštus tešlos). Prieš tai įklojame į skardą foliją išteptą sviestu ar margarinu. Forma turi būti ne didelė. kepame 220 laipsnių karštumo orkaitėj 15 min. Po to į iškeptą tešlą įspaudžiame konservuotų persikų puseles. Ne per giliai. Prieš tai persikus reikia nuvarvinti. Visa tai užpilame likusia tešla ir kepame kol parus. Maždaug 10 min.
Kremas:
Sviestą išlydome ir sumaišome su grietine, jogurtu, apelsino sultimis, cukraus pudra. Kaip pyragas atvėsta, užpilame šiuo kremu. Dedam į šaldytuvą atvėsinimui. Po to patartina pyragą išimti ir dar...jis dar skanesnis antrą dieną.
user posted image
Papildyta:
Torčiuks su maskarponės sūriu ir vyšniomis
Biskvitas: :38:
2 kiaušiniai
0,5 šaukštelio sodos
1 bonkutė kondensuoto pieno
1 stiklinė miltų
5-6 šaukšteliai kakavos miltelių
Kremas:
500 ml grietinėlės plakamos
500 ml maskarponės sūrio
100-150 gr cukraus
plytelė šokolado
2 pok. želatino po 9 gr.
Vyšnių 400 gr. - konservuotų arba šaldytų, aš dariau iš šaldytų
Išsikepam biskvitą. Kai tik jis prašals, išpjaunam viduriuką, bet paliekam nuo kraštų 1,5 cm ir ant dugno tiek pat. Išimtus biskvito gabaliukus pasidedam , jų dar prireiks.
Darom kremą. Grietinėlę suplakam iki standžių putų, po truputėlį dedam į suplaktą grietinėlę maskarponės sūrį.Įtarkuojam šokoladą, sudedam vyšnias .Jei vyšnias naudosite šaldytas, atitirpinam ir nuvarvinam. Pasigaminame želatiną kaip įprastai, tik vandens reikia mažiau negu visada. Po to želatiną supilam į pagamintą kremą. Kai kremas jau padarytas, dedam jį į išpjauto biskvito vidų. Kai tik vidus užsipildo, dedam gabalėlius biskvito. Sluoksniuojam taip , kol yra kremo. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo. Užtarkuojam šokoladu ir į šaldytuvą. Vualia drinks_cheers.gif , štai ir pagaminom drinks_cheers.gif
Fotkėj dar nepapuoštas blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ežytė: 06 gruodžio 2013 - 00:18