QUOTE(Dešimtukas @ 2013 11 25, 18:36)
Kam jums tas projektas? Jis skirtas baldų gamybos cecho meistras. Dizaineriai paprastai baldų neprojektuoja, jie gali sukurti bendrą virtuvės vaizdą. Vienas (arba keli vaizdai iš skirtingų kampų) brėžinys - piešinys, ir vienas detalesnis, kuriame bus matyti kokie spintelių matmenys. Galimas dalykas, tai galima vadinti ir projektu. Stalčių sektoje mes tai vadiname vizualizacija.
Pilną baldų projektą daro baldų konstruktorius pagal dizainerio pateiktą vaizdą. Čia ne statyba, tad nėra jokios griežtos reglamentacijos koks turi būti baldų projektas. Mažose firmose dizaineris ir konstruktorius dažnai būna tas pats asmuo, bet tai dažniausiai yra konstruktorius kuris atlieka ir dizainerio darbą.
Tada taip... Galvojau, kad už tuos tris šimtus kažką daugiau pasiūlys, nei mes čia pačios susibraižom SM... Jeigu aš ateinu pas dizainerį su aiškiai žinomom pozicijom, tada tikrai, už ką tuos 300 mokėt?
Na, nebent jis pasiūlys a...gieną idėją baldų išdėstymui, vertą tų pinigų.
Teka, matyt Tu buvai teisi. Jei Tau jau viskas aišku dėl išdėstymo, tai tikrai neverta darytis tą vadinamą "projektą". Pagrindinis reikalas, manyčiau, Tau yra susirasti baldininką, su kuris tavęs įsiklauso, su kuriuo gali susišnekėti, pasitarti - vat tada ir prieisit geriausio sprendimo viena ar kita prasme. Tie kurie sako, kad neįmanoma kažko padaryt, nors turi pavyzdžių, kad įmanoma, turbūt nėra tinkami kandidatai. O kaina tiek pas vienus, tiek pas kitus bus labai panaši - nėra jokios amerikos, visi daugmaž iš tų pačių tiekėjų perka medžiagas, ir darbus vertina panašiai. Kalbu apie smulkiuosius gamintojus, ne apie visokias vokes, nabukus ir siguldas/dalias
.
Beje, man detalią sąmatą pateikė Nabukas, kai bute virtuvę darėmės. Dabartinės virtuvės sąmatos neturiu jokios
.
QUOTE(Mindija @ 2013 11 26, 09:19)
Šituos ir aš žiūrinėjaus, ale bėda, kad man jie netelpa nei per gylį, nei per plotį - pas mane 300mm stalčiukas, tai realiai viduje yra kokie 175mm
.