Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 6

QUOTE(lietinga @ 2013 11 22, 14:44)
Tiesiog ant visų viršutinių spintelių briaunų ir lentynų briaunų klijavo. Nes karkasas pas mane baltas,o fasadai čiut kreminiai,tai ta balta spalva net švietė per durų tarpelius. to plastko spalvą atitaikė identiškai kreminę kaip ir fasado,o ir valant drėgna šluoste,jis nesidėvi taip. Apačioje spintelių neturiu,tik stalčius,tai ten kaip ir nėra problemos. Atrodo,priekabiavimas ir smulkmenos,bet juk sau darom smile.gif

Čia kalbat apie PVC kantus, melamininiai tokie paprasti, lygintuvu priklijuojami biggrin.gif MAn baldžiai sakė, kad tokių nieks nebenaudoja biggrin.gif Stalčiuose irgi gerai būtų PVC kantai.
QUOTE(murmur @ 2013 11 22, 15:03)
O kodel lietiniai neigauna? pas mus viskas gaunasi. Neissijungia musu kaitlente kokias 10sekundziu nukelus puoda.

Aš turiu tik špižines keptuves, tai man prie jų svyla arba neatlimpa lietiniai. Kai kepiau ant dujinės, tai be riebalų puikiai gaudavosi, o dabar susigumuliuoja arba dega doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irisas: 22 lapkričio 2013 - 17:09
QUOTE(murmur @ 2013 11 22, 10:50)
Siaip as esu labai patenkinta indukcine kaitlente. Niekas aplink nekaista (kaip pas elektrine), puodo rankeneles neikaista. Nuemus puoda galima ranka deti ant kaitlentes ir nenusideginsi.

Bet juk puodo rankenėlių kaitimas ne nuo kaitlentės priklauso, o nuo pačių puodų, ar ne unsure.gif ... nes pas mane kaista doh.gif ir rankenėlės ir dangčio spuogiuks (nežinau kaip jį pavadint - rankena dar viena:hihihi:). Nu nusipirkom pora puodų papigiaj, kad tik indukcinei tiktų. Tiek pat reikėjo atiduot kaimynams, nes netiko doh.gif . Tai gal sakau, akd puodai piguva, tai ir kaista ten viskas pas juos unsure.gif . Nes Bauer tai nekaista- bo plastmasė ant rankenų yra smile.gif .

QUOTE(Mindija @ 2013 11 22, 11:14)
Perskaičiau vakar tą instrukciją, bet kad nieko ten nerašo apie "pulsavimą".
Žodžiu, nuo 5 galios lygio veikia pastoviai, tik jei primažini, tada "pulsuoja" g.gif Tik gerai, kad pakėlus keptuvę ar puodą, 1 min. neišsijungia ir padėjus toliau galima naudotis.

Nu tai man visai panašu, kad kai reikia labiau puodą pakaitinti, tai dūzgia, o kai puodas įkaitęs, tai tam įkaitimo palaikymui jau mažiau energijos reikia, tai ir nedūzgia. Paskui, kai atvėsta kiek, vėl reikia pakaitinti, vėl didesnis galingumas naudojamas - vėl dūzgia unsure.gif . Nes jeigu neužtektų įvado galingumo, tai išmuštų automatą įvadiniam skydelyje, o ne kaitlentė dūgztų garsiau mirksiukas.gif . O kaitlentės galingumas, kie suprantu, parodytas max kiek naudotų galios - sujungus visas 4 kaitvietes ant maksimumo unsure.gif . Kada taip būna? Praktiškai - niekada rolleyes.gif .

QUOTE(Mindija @ 2013 11 22, 11:14)
Pas mane apsijungia net visos 4 kaitvietės, tai ir reiks bandyt kas ir kaip

oho, tai gali orkaitės skardoj ant kaitlentės gamint unsure.gif lotuliukas.gif svarbu rast tokią skardą, kuri indukcinei tiktų hihihi.gif

QUOTE(slyva @ 2013 11 22, 12:51)
I indukciniu tema - junget i trifazi ar vienfazi?

Į trifazį 4u.gif , Name ir neįsivaizduoju kitaip mirksiukas.gif . Senos statybos bute tai, kiek suprantu, problema unsure.gif .

Papildyta:
QUOTE(Teka @ 2013 11 22, 14:20)
o kas blogai? smile.gif kai dujos yra, aš kažkaip net nesvarsčiau kitų variantų, orkaitės užteks elektrinės biggrin.gif

Tai aišku, jei yra dujos, reikia dėti dujinę viryklę - sako maistas skanesnis ant jos gaminant rolleyes.gif. Jergau, kaip pasiilgau čirvinių blynų blush2.gif , turėjau elektrinę čirvinę, ale viena pusė lyg ne taip kaitint pradėjo, lyg visai atsijungia, nu žodžiu nekas ir visai ne tas schmoll.gif

QUOTE(Teka @ 2013 11 22, 14:46)
priminkit prašau, o stiklas tarp spintelių klijuojasi prieš virtuvės statymą ar jau po to?

Manau, kad geriausia būtų klijuot po to, arba tada, kai jau visiškai aiškus spintelių neuždengiamas plotas - bet ar taip kada nors būna, nežinau. Nes kažkas kažkada seniau rašė, kad nelabai gerai, jei stiklas (kaip ir plytelės beje) palenda po viršutinių spintelių apačia - tada jos netiesiai kabo, ar kažkas panašaus unsure.gif .

QUOTE(murmur @ 2013 11 22, 14:57)
Toks klausimas man iskilo - kur laikot duona?  unsure.gif  pas mane dabar duoninej bet noreciau jos atsikratyt, gal yra koks isradimas tam reikalui?  g.gif  Saldytuve nelabai noreciau, nes ir taip vos viska sutalpinu, bet jei nerasiu iseities tai teks ten kazkaip talpinti  g.gif

Šaldytuve 4u.gif . Anksčiau laikėm pakabinamoj spintelėj, bet greit pelydavo, nes stengiames duoną/bulką pirkt be jokių konservantų. Dabar turime didelį šaldytuvą - be kamerų pas mus, per visą aukštį šaldytuvas, tai sutalpiname. Nors ir senoj virtuvės laikėm šaldytuve, nors ir mažesniam mirksiukas.gif. Nežinau, turbūt aš netikus šeimininkė, bet neprisikraunam pilno šaldytuvo nuolat unsure.gif . Gaminu tiek, kiek iškart suvalgom, na gal kiek lieka kitai dienai, bet tik 1 žmogui. O ką dar ten krauti? Grietinė, sviestas, daržovės, sūris, pienas, dar keletas buteliukų/indelių/produktėlių... bože bože, visai netikus esu doh.gif

QUOTE(murmur @ 2013 11 22, 14:57)

Ir dar ar turit mikrobanges? Cia irgi vienas is daiktu kurio noreciau atsisakyt naujoj virtuvej. Bet susilaikau del vaiku - jei reiks pasisildyt kazka is mokyklos grizus. Pati tai orkaitej galiu pasildyti, vaikai nesusikalbes su ja  rolleyes.gif

Niekad neturėjom ir neturim. Atsikratykit tik greičiau ir viskas. Nu argi taip sudėtinga tą orkaitę įsijungt vaikam, jei jau su mikrobange elgtis moka? Ar tikrai jie tą maistą šildysis grįžę? Maniškė tai nesišildytų tikrai schmoll.gif. Mokykloj pavalgo, tada namuose kokių užkandžių, o paskui vistiek visi rimtą vakarienę valgom. Tokie netradiciniai mes valgytojai rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(Teka @ 2013 11 22, 15:10)
ir karkasas skaitosi kas? šonai ir vidinės lentynėlės?

Karkasas tai visa tai, kas ne stalviršis ir ne fasadas mirksiukas.gif (nu tikiuosi, kad aš teisingai suprantu unsure.gif ).

QUOTE(lietinga @ 2013 11 22, 15:16)
Pirkausi Bluminius fool.gif . Kaina nesusvietna laugh.gif .Dabar ir Ikėjoje gi yra beveik tokių pačių. Bet be jų neįsivaizduoju tvarkingų stalčių.

Nu jo, Ikea visokių gražių skirtukų pilna, deja nei vieni mums netiko cry.gif ... Nesuprantu, kodėl mūsų stalčiai tik 470mm gylio, matyt pataupė ant Blum'ų meistras doh.gif . Koks kitas Blum standartinis gylis yra?

QUOTE(Klasta @ 2013 11 22, 15:16)
Noriu patarimo: planuoju virtuve. Is senosios turiu pasiemusi va tokia orkaite http://www.avitela.l...eg-bp-5013021-m
o kaitlentes be galo noriu sviesios (kazka panausaus)
http://www.avitela.l...ol-acm-808-ba-s
Kazi ar kuri turi panasu "derini"? Kaip atrodo? Nes orkaite planuoju po kaitlentes apacia statyti...

Man visai nedurniai atrodo tas derinys - orkaitės viršu lyg ir dera prie kaitlentės unsure.gif , bet Jūs gyvai gal geriau apžiūrėsit ax.gif.

QUOTE(vinniepooh @ 2013 11 22, 15:19)
O jūs būtinai visur blumus norite dėti? Aš galvoju į stalčius, kuriuose nebus laikomi nei sunkesni daiktai nei dažnai darinėjama, dėti pigesnius mechanizmus su pritraukėjais.

Aš galėjau belekaip norėt, ale man baldininkas iškart pareiškė, kad dirba tik su Blum furnitūra, nes nenori rizikuot ir susilaukt iš klijentų priekaištų dėl jos smile.gif .

QUOTE(Teka @ 2013 11 22, 15:23)
be to nepatinka man, kad nieks neduoda normalios sąmatos, visi bendrą sumą parašo ir surašo, kas įeina, o aš noriu detalizuotai, kad galėčiau žiūrėti, ką galiu keist, ko ne, na pasidėliot, kad kainą pasikoreguotų.

Jei nori detalios sąmatos, reikia duoti baldininkas tokį pat detalų projektą mirksiukas.gif . Jeigu taip nori rinktis ką galėtum pakeist, nepagailėk tų 100 ar 200 lt, pasidaryk virtuvinio projektą, paskui duok keliems baldininkams paskaičiuoti kainą - vat tada ir galėsi lygint kas ir kaip 4u.gif .

QUOTE(lietinga @ 2013 11 22, 15:44)
Tiesiog ant visų viršutinių spintelių briaunų ir lentynų briaunų klijavo. Nes karkasas pas mane baltas,o fasadai čiut kreminiai,tai ta balta spalva net švietė per durų tarpelius.

Nu nieko sau blink.gif ... Tai kaip man pro raudonus ir tamsiai pilkai rudus fadsadus nešviečia ir akių nebado, jei Jums pro kreminius švietė unsure.gif ?

QUOTE(lietinga @ 2013 11 22, 15:44)
Atrodo,priekabiavimas ir smulkmenos,bet juk sau darom smile.gif

Teisingai, reikai pastovėt už save drinks_cheers.gif . Juk Jums gyvent su virtuve reikia, ne baldininkams mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2013 11 22, 20:03)
Tai aišku, jei yra dujos, reikia dėti dujinę viryklę - sako maistas skanesnis ant jos gaminant  rolleyes.gif. Jergau, kaip pasiilgau čirvinių blynų  blush2.gif , turėjau elektrinę čirvinę, ale viena pusė lyg ne taip kaitint pradėjo, lyg visai atsijungia, nu žodžiu nekas ir visai ne tas  schmoll.gif

Manau, kad geriausia būtų klijuot po to, arba tada, kai jau visiškai aiškus spintelių neuždengiamas plotas - bet ar taip kada nors būna, nežinau. Nes kažkas kažkada seniau rašė, kad nelabai gerai, jei stiklas (kaip ir plytelės beje) palenda po viršutinių spintelių apačia - tada jos netiesiai kabo, ar kažkas panašaus  unsure.gif .

Nežinau, turbūt aš netikus šeimininkė, bet neprisikraunam pilno šaldytuvo nuolat  unsure.gif . Gaminu tiek, kiek iškart suvalgom, na gal kiek lieka kitai dienai, bet tik 1 žmogui. O ką dar ten krauti? Grietinė, sviestas, daržovės, sūris, pienas, dar keletas buteliukų/indelių/produktėlių... bože bože, visai netikus esu  doh.gif
Niekad neturėjom ir neturim. Atsikratykit tik greičiau ir viskas. Nu argi taip sudėtinga tą orkaitę įsijungt vaikam, jei jau su mikrobange elgtis moka? Ar tikrai jie tą maistą šildysis grįžę? Maniškė tai nesišildytų tikrai  schmoll.gif. Mokykloj pavalgo, tada namuose kokių užkandžių, o paskui vistiek visi rimtą vakarienę valgom. Tokie netradiciniai mes valgytojai rolleyes.gif

Karkasas tai visa tai, kas ne stalviršis ir ne fasadas  mirksiukas.gif (nu tikiuosi, kad aš teisingai suprantu  unsure.gif ).
Nu jo, Ikea visokių gražių skirtukų pilna, deja nei vieni mums netiko cry.gif ... Nesuprantu, kodėl mūsų stalčiai tik 470mm gylio, matyt pataupė ant Blum'ų meistras  doh.gif . Koks kitas Blum standartinis gylis yra?

Aš galėjau belekaip norėt, ale man baldininkas iškart pareiškė, kad dirba tik su Blum furnitūra, nes nenori rizikuot ir susilaukt iš klijentų priekaištų dėl jos  smile.gif .
Jei nori detalios sąmatos, reikia duoti baldininkas tokį pat detalų projektą  mirksiukas.gif . Jeigu taip nori rinktis ką galėtum pakeist, nepagailėk tų 100 ar 200 lt, pasidaryk virtuvinio projektą, paskui duok keliems baldininkams paskaičiuoti kainą - vat tada ir galėsi lygint kas ir kaip  4u.gif .

atvaryk į svečius, kai jau turėsiu virtuvę, iškepsiu tau čirvinių, ant keptuvės, ant DUJINĖS kaitlentės biggrin.gif

supratau, tik vat man kažkaip atrodo, kad jei po to klijuojas stiklas, tai kaip jį ten priderina prie stalviršio. jei pvz užkelt norėsiu stalviršį ir jo storis bus plonesnis, nei stiklo... hm

tiesą pasakius, dičkis tai ir orkaitėj pasišildytų tikrai, mažius ir mikrobangėj nešildto, bet man taip atrodo, kad nu tuoj gi šildysis biggrin.gif o be to orkaitėj šildyt daugiau elektros susinaudotų, nes kol ji įkaistų, prišiltų, maistą sušildytų...

o tai kaip čia toks gylys? jūs neaptarėt iš karto koks bus?

o kur rast, kas už 100lt projektą padarytų? aš tokių nemačiau, nuo 300Lt prasideda unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2013 11 22, 21:03)
Nu nieko sau  blink.gif ... Tai kaip man pro raudonus ir tamsiai pilkai rudus fadsadus nešviečia ir akių nebado, jei Jums pro kreminius švietė  unsure.gif ?

Ai..čia dar baikos irnesakyk.gif .Anądien prekybcentry į vežimą įridenau popierinių rankšluosčių pakuotę. Vyras puolė traukti lauk ,sako"a pasiutai,imk kitus-pigesni", o aš"nifiga,anie per balti-man prie spintelių netiks" hihihi.gif .Va tei va, kiekviena savaip iš proto kraustomės laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lietinga: 22 lapkričio 2013 - 20:37
QUOTE(Teka @ 2013 11 22, 13:46)
priminkit prašau, o stiklas tarp spintelių klijuojasi prieš virtuvės statymą ar jau po to?

Gal kas mazdaug zinot kiek tas stiklas kainuoja ir kur perkamas, ar cia jau baldininkai deda ? Beveik nusprendziau, kad desiu plyteles, bet maza kas gal stiklu susigundyciau.
Atsakyti
QUOTE(Klaudijaaa @ 2013 11 22, 20:53)
Gal kas mazdaug zinot kiek tas stiklas kainuoja ir kur perkamas, ar cia jau baldininkai deda ?  Beveik nusprendziau, kad desiu plyteles, bet maza kas gal stiklu susigundyciau.

aš tai nežinau, mes šiaip turim stiklo atliekamo nemažai, tai vyras sako galima dėt fototapetą ir tą stiklą, bet nežinau dar tiksliai, ar tikrai jis tiktų, tai tik domiuos, kaip jį klijuot reik smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2013 11 22, 20:54)
aš tai nežinau, mes šiaip turim stiklo atliekamo nemažai, tai vyras sako galima dėt fototapetą ir tą stiklą, bet nežinau dar tiksliai, ar tikrai jis tiktų, tai tik domiuos, kaip jį klijuot reik smile.gif

Aisku, na gal kuri dar zinos. O kaip ji sujungsit, ar toki ilga vientisa turit ?
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2013 11 22, 21:10)

tiesą pasakius, dičkis tai ir orkaitėj pasišildytų tikrai, mažius ir mikrobangėj nešildto, bet man taip atrodo, kad nu tuoj gi šildysis biggrin.gif o be to orkaitėj šildyt daugiau elektros susinaudotų, nes kol ji įkaistų, prišiltų, maistą sušildytų...

na ne taip ir ilgai kaista ta orkaite, gi nauja bus, tai 5 min ir uzkaista biggrin.gif
As tik bijociau, kad betraukdamas is orkaites nenusidegintu kur ranku ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Klaudijaaa @ 2013 11 22, 21:01)
Aisku, na gal kuri dar zinos. O kaip ji sujungsit, ar toki ilga vientisa turit ?

o šito manęs neklauskit biggrin.gif gal ieškosim, kas deda, nežinau
Atsakyti
atvaryk į svečius, kai jau turėsiu virtuvę, iškepsiu tau čirvinių, ant keptuvės, ant DUJINĖS kaitlentės biggrin.gif

BŪTINAI atvarysiu mirksiukas.gif adresą prašom į AŽ, o tai visos supermamkos sulėks unsure.gif ... lotuliukas.gif
supratau, tik vat man kažkaip atrodo, kad jei po to klijuojas stiklas, tai kaip jį ten priderina prie stalviršio. jei pvz užkelt norėsiu stalviršį ir jo storis bus plonesnis, nei stiklo... hm

Kaip tai stalviršio storis plonesnis už stiklą? g.gif Tai kokio storio stiklą planuojat klijuot?
o tai kaip čia toks gylys? jūs neaptarėt iš karto koks bus?

Nieko aš neptariau, kaip zoselė kokia... blush2.gif . Per mažai dar buvau SM sėdėjusi, nežinojau į ką atkreipt dėmesį doh.gif
o kur rast, kas už 100lt projektą padarytų? aš tokių  nemačiau, nuo 300Lt prasideda  unsure.gif

O Tu pas tą pačią Irmą pasiklausk - ar jau klausei? unsure.gif
QUOTE(lietinga @ 2013 11 22, 21:35)
Ai..čia dar baikos irnesakyk.gif .Anądien prekybcentry į vežimą įridenau popierinių rankšluosčių pakuotę. Vyras puolė traukti lauk ,sako"a pasiutai,imk kitus-pigesni", o aš"nifiga,anie per balti-man prie spintelių netiks" hihihi.gif .Va tei va, kiekviena savaip iš proto kraustomės  laugh.gif

lotuliukas.gif
tikra tiesa drinks_cheers.gif, kiekvienam savo smile.gif
Atsakyti
juodai, ką aš žinau, koks tas stiklas ir koks tas stalviršis biggrin.gif nieko nežinau

irma, sakė apie 300lt projektas unsure.gif kitur tai net neklausiau tiesą pasakius hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2013 11 22, 22:21)
irma, sakė apie 300lt projektas unsure.gif kitur tai net neklausiau tiesą pasakius hihihi.gif

Ach vat kaip... unsure.gif . Na tai ieškok kur pigiau mirksiukas.gif . Bet ir tie 300Lt ga ne taip jau baisu, jeigu paskui gali 1500Lt sutaupyt... rolleyes.gif . O Irma tai man labai šauni pasirodė... tiesa jos projektų nesu mačius.
Atsakyti