QUOTE(murmur @ 2013 11 22, 10:50)
Siaip as esu labai patenkinta indukcine kaitlente. Niekas aplink nekaista (kaip pas elektrine), puodo rankeneles neikaista. Nuemus puoda galima ranka deti ant kaitlentes ir nenusideginsi.
Bet juk puodo rankenėlių kaitimas ne nuo kaitlentės priklauso, o nuo pačių puodų, ar ne
... nes pas mane kaista
ir rankenėlės ir dangčio spuogiuks (nežinau kaip jį pavadint - rankena dar viena:hihihi:). Nu nusipirkom pora puodų papigiaj, kad tik indukcinei tiktų. Tiek pat reikėjo atiduot kaimynams, nes netiko
. Tai gal sakau, akd puodai piguva, tai ir kaista ten viskas pas juos
. Nes Bauer tai nekaista- bo plastmasė ant rankenų yra
.
QUOTE(Mindija @ 2013 11 22, 11:14)
Perskaičiau vakar tą instrukciją, bet kad nieko ten nerašo apie "pulsavimą".
Žodžiu, nuo 5 galios lygio veikia pastoviai, tik jei primažini, tada "pulsuoja"
Tik gerai, kad pakėlus keptuvę ar puodą, 1 min. neišsijungia ir padėjus toliau galima naudotis.
Nu tai man visai panašu, kad kai reikia labiau puodą pakaitinti, tai dūzgia, o kai puodas įkaitęs, tai tam įkaitimo palaikymui jau mažiau energijos reikia, tai ir nedūzgia. Paskui, kai atvėsta kiek, vėl reikia pakaitinti, vėl didesnis galingumas naudojamas - vėl dūzgia
. Nes jeigu neužtektų įvado galingumo, tai išmuštų automatą įvadiniam skydelyje, o ne kaitlentė dūgztų garsiau
. O kaitlentės galingumas, kie suprantu, parodytas max kiek naudotų galios - sujungus visas 4 kaitvietes ant maksimumo
. Kada taip būna? Praktiškai - niekada
.
QUOTE(Mindija @ 2013 11 22, 11:14)
Pas mane apsijungia net visos 4 kaitvietės, tai ir reiks bandyt kas ir kaip
oho, tai gali orkaitės skardoj ant kaitlentės gamint
svarbu rast tokią skardą, kuri indukcinei tiktų
QUOTE(slyva @ 2013 11 22, 12:51)
I indukciniu tema - junget i trifazi ar vienfazi?
Į trifazį
, Name ir neįsivaizduoju kitaip
. Senos statybos bute tai, kiek suprantu, problema
.
Papildyta:QUOTE(Teka @ 2013 11 22, 14:20)
o kas blogai?
kai dujos yra, aš kažkaip net nesvarsčiau kitų variantų, orkaitės užteks elektrinės
Tai aišku, jei yra dujos, reikia dėti dujinę viryklę - sako maistas skanesnis ant jos gaminant
. Jergau, kaip pasiilgau čirvinių blynų
, turėjau elektrinę čirvinę, ale viena pusė lyg ne taip kaitint pradėjo, lyg visai atsijungia, nu žodžiu nekas ir visai ne tas
QUOTE(Teka @ 2013 11 22, 14:46)
priminkit prašau, o stiklas tarp spintelių klijuojasi prieš virtuvės statymą ar jau po to?
Manau, kad geriausia būtų klijuot po to, arba tada, kai jau visiškai aiškus spintelių neuždengiamas plotas - bet ar taip kada nors būna, nežinau. Nes kažkas kažkada seniau rašė, kad nelabai gerai, jei stiklas (kaip ir plytelės beje) palenda po viršutinių spintelių apačia - tada jos netiesiai kabo, ar kažkas panašaus
.
QUOTE(murmur @ 2013 11 22, 14:57)
Toks klausimas man iskilo - kur laikot duona?
pas mane dabar duoninej bet noreciau jos atsikratyt, gal yra koks isradimas tam reikalui?
Saldytuve nelabai noreciau, nes ir taip vos viska sutalpinu, bet jei nerasiu iseities tai teks ten kazkaip talpinti
Šaldytuve
. Anksčiau laikėm pakabinamoj spintelėj, bet greit pelydavo, nes stengiames duoną/bulką pirkt be jokių konservantų. Dabar turime didelį šaldytuvą - be kamerų pas mus, per visą aukštį šaldytuvas, tai sutalpiname. Nors ir senoj virtuvės laikėm šaldytuve, nors ir mažesniam
. Nežinau, turbūt aš netikus šeimininkė, bet neprisikraunam pilno šaldytuvo nuolat
. Gaminu tiek, kiek iškart suvalgom, na gal kiek lieka kitai dienai, bet tik 1 žmogui. O ką dar ten krauti? Grietinė, sviestas, daržovės, sūris, pienas, dar keletas buteliukų/indelių/produktėlių... bože bože, visai netikus esu
QUOTE(murmur @ 2013 11 22, 14:57)
Ir dar ar turit mikrobanges? Cia irgi vienas is daiktu kurio noreciau atsisakyt naujoj virtuvej. Bet susilaikau del vaiku - jei reiks pasisildyt kazka is mokyklos grizus. Pati tai orkaitej galiu pasildyti, vaikai nesusikalbes su ja
Niekad neturėjom ir neturim. Atsikratykit tik greičiau ir viskas. Nu argi taip sudėtinga tą orkaitę įsijungt vaikam, jei jau su mikrobange elgtis moka? Ar tikrai jie tą maistą šildysis grįžę? Maniškė tai nesišildytų tikrai
. Mokykloj pavalgo, tada namuose kokių užkandžių, o paskui vistiek visi rimtą vakarienę valgom. Tokie netradiciniai mes valgytojai
Papildyta:QUOTE(Teka @ 2013 11 22, 15:10)
ir karkasas skaitosi kas? šonai ir vidinės lentynėlės?
Karkasas tai visa tai, kas ne stalviršis ir ne fasadas
(nu tikiuosi, kad aš teisingai suprantu
).
QUOTE(lietinga @ 2013 11 22, 15:16)
Pirkausi Bluminius
. Kaina nesusvietna
.Dabar ir Ikėjoje gi yra beveik tokių pačių. Bet be jų neįsivaizduoju tvarkingų stalčių.
Nu jo, Ikea visokių gražių skirtukų pilna, deja nei vieni mums netiko
... Nesuprantu, kodėl mūsų stalčiai tik 470mm gylio, matyt pataupė ant Blum'ų meistras
. Koks kitas Blum standartinis gylis yra?
QUOTE(Klasta @ 2013 11 22, 15:16)
Noriu patarimo: planuoju virtuve. Is senosios turiu pasiemusi va tokia orkaite
http://www.avitela.l...eg-bp-5013021-m o kaitlentes be galo noriu sviesios (kazka panausaus)
http://www.avitela.l...ol-acm-808-ba-s Kazi ar kuri turi panasu "derini"? Kaip atrodo? Nes orkaite planuoju po kaitlentes apacia statyti...
Man visai nedurniai atrodo tas derinys - orkaitės viršu lyg ir dera prie kaitlentės
, bet Jūs gyvai gal geriau apžiūrėsit
.
QUOTE(vinniepooh @ 2013 11 22, 15:19)
O jūs būtinai visur blumus norite dėti? Aš galvoju į stalčius, kuriuose nebus laikomi nei sunkesni daiktai nei dažnai darinėjama, dėti pigesnius mechanizmus su pritraukėjais.
Aš galėjau belekaip norėt, ale man baldininkas iškart pareiškė, kad dirba tik su Blum furnitūra, nes nenori rizikuot ir susilaukt iš klijentų priekaištų dėl jos
.
QUOTE(Teka @ 2013 11 22, 15:23)
be to nepatinka man, kad nieks neduoda normalios sąmatos, visi bendrą sumą parašo ir surašo, kas įeina, o aš noriu detalizuotai, kad galėčiau žiūrėti, ką galiu keist, ko ne, na pasidėliot, kad kainą pasikoreguotų.
Jei nori detalios sąmatos, reikia duoti baldininkas tokį pat detalų projektą
. Jeigu taip nori rinktis ką galėtum pakeist, nepagailėk tų 100 ar 200 lt, pasidaryk virtuvinio projektą, paskui duok keliems baldininkams paskaičiuoti kainą - vat tada ir galėsi lygint kas ir kaip
.
QUOTE(lietinga @ 2013 11 22, 15:44)
Tiesiog ant visų viršutinių spintelių briaunų ir lentynų briaunų klijavo. Nes karkasas pas mane baltas,o fasadai čiut kreminiai,tai ta balta spalva net švietė per durų tarpelius.
Nu nieko sau
... Tai kaip man pro raudonus ir tamsiai pilkai rudus fadsadus nešviečia ir akių nebado, jei Jums pro kreminius švietė
?
QUOTE(lietinga @ 2013 11 22, 15:44)
Atrodo,priekabiavimas ir smulkmenos,bet juk sau darom
Teisingai, reikai pastovėt už save
. Juk Jums gyvent su virtuve reikia, ne baldininkams
.