Įkraunama...
Įkraunama...

Tarybiniai eglutės žaisliukai

QUOTE(ziogelis2003 @ 2013 12 06, 19:49)
Oi jau komentarų tai geriau neskaityti, aš jų nebeskaitau nes susinervinu dėl svetimų žmonių, o ką jau sakyti kai  tave patį nei matę nei pažinę žmonės purvais drabsto...  Visokių buvo ir bus.. Edukacinės programos tai faina, youtube yra įrašų iš Rusijos kaip gamina tuos vatinukus grybus ir gandrus tai ir aš su savo didžiuoju bandėm, nelengva tą vatą užsukti, bet kažkas gavosi, o svarbiausia procesas...

O galit ikelti nuoroda kaip gaminti zaisliukus is vatos ? 4u.gif Butu kuom dukrai per artejancias atostogas uzsimti ax.gif

Nekreipkit Violija i piktus komentarus demesio, ten dvasiniai skurdziai raso doh.gif

Atsakyti
Ziogeli, a tai kur iliustracijos, kokiu ten gerybiu prigaminot? wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2013 12 06, 20:48)
Ziogeli, a tai kur iliustracijos, kokiu ten gerybiu prigaminot? wub.gif

grybus kažkur turiu, o va paukščiukai liko Lenkijoje ir apskritai per šitą tautų kraustymąsi kažkaip nukentėjo mano žaisliukai g.gif tuoj paieškosiu nuorodos

Edukacinė pamokėlė http://www.youtube.c...h?v=77iTMfmmDPk
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziogelis2003: 06 gruodžio 2013 - 20:22
Ačiū visiems už palaikymą. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Vilioja, nekreipk demesio i komentarus, ten puse debilu uz ekranu pasislepe profesorius vaidina doh.gif taip ir noris man paskaita surasyti apie stiklinius ir ne tik zaisliukus kada jie atsirado ir kas ,kada ir kur gaminti pradejo ir kada jie tarybiniais patapo cool.gif

O muzieju reiktu pradeti nuo istorijos,kledines egles istorijos,kas ja ir kada padejo puosti ir kada ta mada atejo iki musu mirksiukas.gif kokie buvo pirmieji eglutes zaisliukai,kada ir kodel atsirado stikliniai ,kas juos pirmas pradejo gaminti.
aisku sunku siais laikais rasti tu pirmuju iki revoliuciniu ar 19a,bet yra foto,aisku turbut tokiam eksponavimui reiktu kazkokiu leidimu.

Pradejus nuo istorijos ir tokiems asilams profanams gal akys kazkiek atsivertu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vedda: 06 gruodžio 2013 - 21:33
QUOTE(Vedda @ 2013 12 06, 22:21)
Vilioja, nekreipk demesio i komentarus, ten puse debilu uz ekranu pasislepe profesorius vaidina doh.gif taip ir noris man paskaita surasyti apie stiklinius ir ne tik zaisliukus  kada jie atsirado ir kas ,kada ir kur gaminti pradejo ir kada jie tarybiniais patapo  cool.gif

O muzieju reiktu pradeti nuo istorijos,kledines egles istorijos,kas ja ir kada padejo puosti ir kada ta mada atejo iki musu  mirksiukas.gif kokie buvo pirmieji eglutes zaisliukai,kada ir kodel atsirado stikliniai ,kas juos pirmas pradejo gaminti.
aisku sunku siais laikais rasti tu pirmuju iki revoliuciniu ar 19a,bet yra foto,aisku turbut tokiam eksponavimui reiktu kazkokiu leidimu.

Pradejus nuo istorijos ir tokiems asilams profanams gal akys kazkiek atsivertu

Vedda, Panašiai mes ir planuojame daryti, bet žinote nėra taip viskas paprasta, kaip atrodo. Gal ne viskas iš karto mums eisis gerai kaip norėtume, na bet manau palaipsniui susidėlios viskas. Todel labai prašau būti mums tolerantiškais. ax.gif
Atsakyti
Vedda, gal pas Jus yra tu ikirevoliuciniu?? g.gif Butu idomu pamatyti ax.gif
Atsakyti
Labas vakaras bendramintės 4u.gif ,esu tyli jūsų stebėtoja,bet ilgai nedrysau kišti nosį,sukaupiau ir aš žaisliukų kolekciją,dovanoti ir žinoma pirkti,deja daugiau pirktinių,kažkaip suvalkiečiai nelinkę dovanoti,tik užsimeni,kad renki ir žiūrėk jau jie sako,kad jie ir renka,tai gaunasi ,taip kad,renku,bet bijau garsiai užsiminti,kad kiti gero daikto nenuneštų biggrin.gif
Ilgai ruošiausi fotosesijai,pagaliau papuošėme eglutę,tad šiandien didesnę dienos dalį,praleidau su žaisliukais,nuostabus jausmas,mama,kai pamatė,sako vajezus,tu ką,gaila,nepuošk,sako,verksiu,jei nors vienas suduš,man ir gaila,bet turiu penkių metų dukrytę ir kaip nuostabu buvo ją stebėti,kai ėjo aplinkui ir džiaugėsi,vis rasdama ką nors įdomaus- o lapė,vilkas,o mama laikrodis ir t.t. tikiuosiu ji įvertins jų vertę ir užaugus,ne taip ,kaip mano 23 metų sesuo,pažiūrėjo,sako nesuprantu,ko čia džiaugiesi,gražiau vienodi bumbulai( plasmasinai)-žiauru.
Tai gi,pristatau savo turtą,man jie kiekvienas mielas ir brangus,deja nemėgstu burbulų,net nenufotkinau,jų turiu visą didelę dėžę,pavargau fotkinti,atsiprašau,į pabaigą,jau pradėjau muilinti ir fotografuoti po kelis,galiausiai ir stalčiuje blush2.gif

https://plus.google....CKChoci3wZut-QE
Atsakyti
QUOTE(Vaidosee @ 2013 12 07, 01:18)
Tai gi,pristatau savo turtą

kaip gražu wub.gif tiek nematytų žaisliukų, pvz. vilkas iššieptais dantimis ir kt, ką čia vardinsi, tik grožėkis ir grožėkis wub.gif
be reikalo anksčiau nepasirodėt mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziogelis2003: 07 gruodžio 2013 - 01:35
QUOTE(ziogelis2003 @ 2013 12 06, 21:15)
grybus kažkur turiu, o va paukščiukai liko Lenkijoje  ir apskritai per šitą tautų kraustymąsi kažkaip nukentėjo mano žaisliukai g.gif  tuoj paieškosiu nuorodos

Edukacinė pamokėlė http://www.youtube.c...h?v=77iTMfmmDPk

Aciu ziogeli uz nuoroda 4u.gif Jei net toki nedideli vaikiukai grybus lipdo ,tai mums su paauglike bus vienas juokas g.gif (reiks bandyt )

Vaidosee man is Jusu reikia pasimokyti kaip eglute fotografuoti .Tas vilkas issiepes nasrus nematytas visai , patiko seneliai salciai , krepseliai ,o kupranugaris su sparnais patiko labiausiai wub.gif
Atsakyti
Vaidosee, jataus kaip grazuuuu, ir kokiu super raritetu( itin retu) turi. bigsmile.gif wub.gif

o burbulu be reikalo nemyli, pagal tradicija ir taisykles jais reikia puosti apatines egles sakas mirksiukas.gif

as kaip lioco vaikas pavydziu lotuliukas.gif suvalkieciai ne skupus, jiems paprasciausia sunku skirtis su daiktais,kad ir nereikalingais. O ir istoriskai ,pagal geografine padeti jie arciau pasienio buvo ir tiek buvusios prusijos, tiek rusijos...taigi ir keliones i ten daznos budavo,tiek legalios tiek nelegalios rolleyes.gif ir matyt daugiau visokiausio gerio atsivezdavo patys,negu pirkdavo vietoje rolleyes.gif
ypac po antrojo pasaulinio karo,kai vokieciai bego nuo tarybines armijos, i Vokietijos giluma palike visa savo turta...musiskai vaziuodavo (keldavosi per Nemuna,rizikuodami gyvybe) smugeliauti (taip man pasakojo mano senelis)....vezadavo i cia ka rasdavo palikta neuzrakintuose namuose cool.gif

Kuzdaite, mano elnias su grybuku mazdaug 1920 ax.gif

ai dar einu ginti bumbulu...juk jie pirmieji ant egles atsirado

tai va truputis istorijos biggrin.gif
anksciu Europoje, Kaledine egle puosdavo grieztai pagal kanonines -religines taisykles- egles virsu biggrin.gif ne butinai puosadvo Viflemo zvaigzde user posted image (kuri pranese apie Kristaus gimima).Ant saku kabindavo obuolius-ikunyjancius uzdraustaji vaisu,kurio atsikando Adomas ir Ieva, degancios zvakutes- Jezaus pasiaukojima ir kancia, ivairios formos riestainiukai- sausainiukai simbolizavo duona-plotkele.
Bet vienais metais Europoje buvo obuoliu nederlius ir zmones neturejuo kaip puosti egles,tada tikintieki kreipesi i stiklapucius,kad padarytu stiklinius obuolius biggrin.gif sventei.
Nuo to laiko stikliniai bumbulai ,keite tikrus obuolius. Zinoma,kad pirmieji bumbulai_obuoliai ispusti 1848 metais Lausoje Tiuringijoje( Vokietijoje)
Jie buvo gaminami is storo stiklo,viduje dengti plonu svino sluoksniu,o virsu dekoruodavo blizguciais
vokiski bumbulai -kugeliai user posted image
O Tarybines egles istorija atsirado daaaaaug veliau ir kaip viskas toje buvusioje salyje virto ideologija biggrin.gif
Na ir zaisliukus rusu putejai kopijavo nuo vokieciu...praktiskai kiekvienam yra vokiskas atitikmuo biggrin.gif

ir dar ,man ties senieji mylimieji stiklo zaisliukai dera tik su gyva egle rolleyes.gif kazkaip gaunasi ne tas nauja plastmase su sena istorija blush2.gif todel as kaip sena bambekle, egle tikra puosiu tik kuciu ryta...kad kvepetu ir gundytu rolleyes.gif ,kad suvokti jog svente tai tik maza grazi akimirka,kuri prasideda su Jezaus gimimu ir baigiasi su triju Karaliu atejimu rolleyes.gif

oi kokia as syryt iskalbinga doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vedda: 07 gruodžio 2013 - 09:57
del zaisliuku gaminimo.Labai paprasta pasigaminti vatinukus, as gi visa seni restauravau ax.gif reikia tik vatos ir vandeniu skiesto lipalo ir suki ka nori,paskui lengvai su guasu ar akvarele paspalvini biggrin.gif
va mano senis,kad neuzmate ax.gif pirma foto toki gavau, sekancios eiga,kol atnaujinau ax.gif
user posted image
Atsakyti