Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos paštas

QUOTE(naitas @ 2013 12 12, 10:11)

Pagal išdirbtų valandų kiekį, tai jų etatas apmokamas bent jau 1600 litų į rankas.

Oho blink.gif ,kur cia taip gerai pastininkai gauna?
Alga skaiciuojama ne tik nuo valandu kiekio,bet ir nuo isnestos korespondencijos.
Atsakyti
QUOTE(maltakava @ 2013 12 12, 16:01)
Oho blink.gif ,kur cia taip gerai pastininkai gauna?
Alga skaiciuojama ne tik nuo valandu kiekio,bet ir nuo isnestos korespondencijos.

na aš tai skaičiuoju taip: jeigu etatą sudaro 8 darbo valandos per darbo dieną, o realiai žmogus dirba tik 3 - 4 valandas, tai.. etato kaina ir yra 1600 litų. Pvz, mano pašte, 12 val ryto jau visos laiškanešės būna išėję namo. Šeštadieniais ir 10 val ryto jau namo lekia. Tai kaip pateisint tas neišdirbtas valandas? Mano manymu - tegul nešioja korespondenciją kaip priklauso.

O dėl vagysčių.. na taip, žinoma, kad nemalonu tokie atvejai. Bet ar niekada neteko matyti atvejų pašte, kai vyras ar žmona ateina paimt korespondencijos, o ten tiesiog neduoda, nes nesutampa nurodyto gavėjo ir atėjusio žmogaus pavardė. Juk kai atneša laišką, tai atiduoda ar įmeta dėžutėn, ir tiek. Neklausia pavardžių. Žiūri adresą. O kai tas laiškas jau per 2 cm storio, tai reikia ir pavardžių, ir ateiti pasiimt. Nors iš esmės, tai paslauga ta pati, paslaugos kaina ta pati.
Atsakyti
Mano paštininkė visą dieną po rajoną laksto. O ir 1600Lt alga atseit yra didelė? Darbas vos ne kaip griovius kast, o dar atsakomybė už visą nešiojamą turinį.
Atsakyti
Gruodžio 11 d. pirmenybinė siunta buvo Rodūnios kely ir dar iš ten nepajudėjo į mano paštą. Čia normalu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Salomeja @ 2013 12 13, 10:22)
Mano paštininkė visą dieną po rajoną laksto. O ir 1600Lt alga atseit yra didelė? Darbas vos ne kaip griovius kast, o dar atsakomybė už visą nešiojamą turinį.

Didele,netgi ir labai lyginant su mano miestelio pastininkais.Kurie negauna nei 600lt.O rajonai taip pat priklauso.Tik etatas ju ne visas,o 0.7.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2013 12 13, 00:17)
na aš tai skaičiuoju taip: jeigu etatą sudaro 8 darbo valandos per darbo dieną, o realiai žmogus dirba tik 3 - 4 valandas, tai.. etato kaina ir yra 1600 litų.  Pvz, mano pašte, 12 val ryto jau visos laiškanešės būna išėję namo. Šeštadieniais ir 10 val ryto jau namo lekia. Tai kaip pateisint tas neišdirbtas valandas? Mano manymu - tegul nešioja korespondenciją kaip priklauso.

o kodel galvojat, kad dirba tik 3-4 valandas? Nemanau, kad aiskinoties, nuo kurios val. pradeda darba ir ka tam paste daro be voku po miesta nesiojimo.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2013 12 13, 20:37)
o kodel galvojat, kad dirba tik 3-4 valandas? Nemanau, kad aiskinoties, nuo kurios val. pradeda darba ir ka tam paste daro be voku po miesta nesiojimo.

bet aš tai niekaip nesuprantu. Žmonės eina dirbti tokį darbą, o paskui aukas vaidina. Kad anksti keliasi, kad laksto po miestą ar kaimą. Gal pagaliau žiūrėkim į kokybę, o ne graudenkimės į išsigalvojimus ir atsikalbinėjimus, kad iš viso nedirbti.

Vakar buvo "superinė" situacija mano pašte. Tai ta pati neregistruota korespondencija. Kažkokie popieriai, kurių paketas buvo storesnis negu 2 cm. Moteris važiavo į paštą su persėdimu, kad pasiimtų tai, kas tiesiog priklauso būti atnešta. Gi ne visiems paštas po langais ar kvartalo gale. Yra tarkim sodų bendrijos, iš kurių išsikapanoti iki joms priskirto pašto reikia vos trijų persėdimų į vieną pusę. Tai kiek laiko žmonės sugaišta dėl to, kad kai kas nedirba savo darbo.
Atsakyti
Kas ten darosi tam pašte?

Reg pirmenybinė išsiųsta į JAV 12-12 ir dar guli "Pašto skirstymo departamentas, Rodūnios kelias 9, Vilnius"...

Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2013 12 14, 15:26)
Vakar buvo "superinė" situacija mano pašte. Tai ta pati neregistruota korespondencija. Kažkokie popieriai, kurių paketas buvo storesnis negu 2 cm. Moteris važiavo į paštą su persėdimu, kad pasiimtų tai, kas tiesiog priklauso būti atnešta.

Del registruotos nesigincysiu, bet del neregistruotos, manau, neprivalo buti iteikta gavejui i rankas. Manau, jie vadovaujasi situo- "Paprastoji korespondencijos siunta – identifikavimo numerio neturinti korespondencijos siunta, kuri pristatoma į gavėjo gaunamųjų laiškų dėžutę." Todel netelpancius i standartine dezute tenka atsiiminet is pasto skyriaus ax.gif

Kad moteris iki savo pasto skyriaus vaziuoja su persedimu netikiu biggrin.gif Nebent vienoj vietoj registruota. kitoj gyvena, bet cia jau jos, o ne pasto problema.

Pastaruoju metu, kaip bebutu keista, esu patenkinta pasto darbu, nes nors ir priessventinis laikotarpis, bet siuntos nukeliavo 4-5 dienu begyje thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Turbopower @ 2013 12 16, 14:05)
Kas ten darosi tam pašte?
Reg pirmenybinė išsiųsta į JAV 12-12 ir dar guli "Pašto skirstymo departamentas, Rodūnios kelias 9, Vilnius"...

As galvoju, kad nors raso, bet neguli ax.gif Nes siuntos, kurias siunciau, irgi Rodunioj gulejo po kokias 3 dienas, o paskui per diena dvi gaudavo gavejas savo saly g.gif
Atsakyti
QUOTE(zaRAza @ 2013 12 16, 14:53)

As galvoju, kad nors raso, bet neguli ax.gif Nes siuntos, kurias siunciau, irgi Rodunioj gulejo po kokias 3 dienas, o paskui per diena dvi gaudavo gavejas savo saly g.gif

Labai tikiuosi, kad USPS greit parodys kur yra siuntos :-).
Atsakyti
Mūsų rajonui Kauno mieste ieškojo laiškanešio su dviračiu laiškams ir kam priklauso išvežioti. niekas nėjo, nes alga apie 400 litų. turbūt į rankas tiek, nesigilinau, bet tokį skaičių pasakė pašto viršininkė.

Atsakyti
QUOTE(zaRAza @ 2013 12 16, 15:53)

Kad moteris iki savo pasto skyriaus vaziuoja su persedimu netikiu biggrin.gif Nebent vienoj vietoj registruota. kitoj gyvena, bet cia jau jos, o ne pasto problema.

Dantį duodu, kad taip yra. Su dviem trim persėdimais iš sodų bendrijos reikia važiuoti čia kai kam. Aišku, kas kita, jeigu vairuoji dviratį ar auto.
Atsakyti