QUOTE(naitas @ 2017 01 18, 08:31)
bet tai kaip MULKINA paštas visus??
Ką reiškia - NEMOKAMAI?? taigi sumokam už kiekvieną š.. registracijos kaina - 2,03 euro už kiekvieną numeriuką. Tai kas čia? nemokamai??
Tai paštas nemokamai nori šarint po viso pasaulio paštus, nemoka jiems, dėl to mes ir negalim sekti savo siuntų. Nors iš mūsų lupa po 2,03 euro už kiekvieną registraciją, kuri teveikia iki Rodūnės kelio.
Nuo savo vagių gintis galėtų įsivesti kokius tai savus kontrolės numeriukus, o ne klientą apmokestinti nesuteiktomis paslaugomis.
Įsivaizduojat, kokia super aukštos kokybės paslauga - net VANUATU galima "nemokamai" sekti savo siuntą
arba kokiam Hondūre.. Kaimanų salose
. Bet nepasako, kad tiek pat lupa ir už sekamas, ir nesekamas siuntas.
kad mulkina, tai sutinku, tik nesutinku kaip mulkina
2,03 eur yra ne mokestis už sekimo paslaugą, o savotiškas "draudimas", kad jeigu siunta dings, atgausim dvigubas siuntimo išlaidas. Sekimas teoriškai yra nemokamas (jis būtų mokamas, jeigu norint įvesti tracking numberį ir gauti info apie siuntos kelią, reikėtų papildomai sumokėti).
Esmė yra tame, kad jeigu, tarkim, siunčiu siuntą į USA ir paštas aiškiai pasako, kad trekinti nėra galimybių ar registruota, ar ne, aš ją siunčiu neregistruotą. Vienaip ar kitaip man nelieka nieko kito, kaip pasitikėti pirkėju, nes aš vis tiek nežinau ar jis gavo, kada gaus, kur siunta pakibo ir t.t. Aišku, jeigu yra galimybė sekti siuntą, aš gal verčiau pridėsiu tuos +2,03 eur. Bet jeigu aš juos pridėsiu, o sekimo vis tiek nėra - tai aš jaučiuosi mulkinama, t.y. nusiperku neteisingai reklamuojamą paslaugą arba gaunu ne tą, ko tikiuosi, o jeigu noriu gauti tą, ko tikiuosi, dar turiu jiems sumokėti papildomai virš 4 eur.
Dabar iš to, kas parašyta tame susitarime, aš suprantu, kad siunčiant registruotą siuntą į JAV, aš galiu nemokamai sekti siuntos kelią (na galbūt
kartais negaliu, nes JAV paštas nenuskanuoja įvykių, ale kaip jis juos nuskanuoja už papildomus 4 euriukus įsikišus LP)? Bet, iš to, ką parašė klientė, suprantu, kad trekinimas baigėsi Rodūnioj visoms jos siuntoms. Tai va toks LP elgesys mano galva jau vertas tam tikros institucijos dėmesio atkreipimo. Galbūt
Bet, sakau, ta info paskelbta taip, kad norint ją galima interpretuot kaip nori, nes nepasakyta kokioms siuntoms - išsiunčiamoms, gaunamoms ar visoms tai taikoma. Bet tai dar labiau prisideda prie to, kad jaučiuosi mulkinama. Šiaip su teksto suvokimu lyg ir neturiu problemų