Sutartiniu noriu paklausti, ar Jus avansa pervedat, kiek pagal sutarti nurodyta ne maziau 500 Lt ar dar maziau
QUOTE(Aristokratė @ 2014 01 07, 16:19)
Sutartiniu noriu paklausti, ar Jus avansa pervedat, kiek pagal sutarti nurodyta ne maziau 500 Lt ar dar maziau
pas mane 200lt avansas.
Sveiki,
pašto sistemoje matau, kad siuntinys pasiekė muitinę, ten yra nuoroda užpildyti deklaraciją, ir yra reikalingas dokumentas Tai yra dovana, tai kokio dokumento jie iš manęs nori?
Kažkokį radau, bet iš šito "Formą, kad Jūsų prekės neturi jokios komercinės vertės ir muitinei nusprendus sutinkate, kad muitinės pareigūnai skaičiuotų mokesčius pagal palyginamąsias vertes, galite rasti čia." suprantu, kad mokesčius vistiek gali tekti susimokėti?
pašto sistemoje matau, kad siuntinys pasiekė muitinę, ten yra nuoroda užpildyti deklaraciją, ir yra reikalingas dokumentas Tai yra dovana, tai kokio dokumento jie iš manęs nori?
Kažkokį radau, bet iš šito "Formą, kad Jūsų prekės neturi jokios komercinės vertės ir muitinei nusprendus sutinkate, kad muitinės pareigūnai skaičiuotų mokesčius pagal palyginamąsias vertes, galite rasti čia." suprantu, kad mokesčius vistiek gali tekti susimokėti?
QUOTE(CrazyGirlfriend @ 2014 01 08, 19:50)
Sveiki,
pašto sistemoje matau, kad siuntinys pasiekė muitinę, ten yra nuoroda užpildyti deklaraciją, ir yra reikalingas dokumentas
Tai yra dovana, tai kokio dokumento jie iš manęs nori?
PRINTSCEEN'o, kur matosi, kiek pinigų už daiktą sumokėta.
[I]
pašto sistemoje matau, kad siuntinys pasiekė muitinę, ten yra nuoroda užpildyti deklaraciją, ir yra reikalingas dokumentas
Tai yra dovana, tai kokio dokumento jie iš manęs nori?
PRINTSCEEN'o, kur matosi, kiek pinigų už daiktą sumokėta.
[I]
90% atsiųstų prekių į Lietuvą yra pažymėtos, kaip dovanos:-)), tad.... arba nusiųsti turimą įsigyjimo dokumentą arba kažkaip įrodyt, kad už prekę nėra sumokėti pinigai, o iš tikro kažkas siunčia dovaną.
Jei daikto vertė neviršyja 75lt tai praeis be jokių mokesčių.
QUOTE(Turbopower @ 2014 01 08, 19:46)
90% atsiųstų prekių į Lietuvą yra pažymėtos, kaip dovanos:-)), tad.... arba nusiųsti turimą įsigyjimo dokumentą arba kažkaip įrodyt, kad už prekę nėra sumokėti pinigai, o iš tikro kažkas siunčia dovaną.
tai tikrai yra dovana, bet kaip tą irodyti? pašto puslapyje radau, kad dovanos iki 160lt nėra apmokestinamos
cia
Dovanos niekaip neapmokestinamos, jeigu jų vertė neviršija 160 Lt ir tarp jų nėra akcizinių prekių (tabako gaminių, alkoholinių gėrimų ir kitų prekių, kurių sudėtyje yra etilo alkoholio)
Sveiki.Gal kas nusimanot.Turiu gauti siunta is Usa.
Ivedu registracijos numeri ir man rodo ,kad Siunta ruošiama pateikti muitinei.
Reikia pateikti papildomus dokumentus, kad siunta būtų išmuitinta. Norėdami pateikti dokumentus Lietuvos pašto deklarantams internetu, prašome užpildyti šią formą.
Siunta gauta siandiena Vilniuje.
Tai kaip cia suprasti,ar apmokestins man ta siunta,ar cia profilaktiskai tikrina taip visas siuntas?
Dekoju.
Ivedu registracijos numeri ir man rodo ,kad Siunta ruošiama pateikti muitinei.
Reikia pateikti papildomus dokumentus, kad siunta būtų išmuitinta. Norėdami pateikti dokumentus Lietuvos pašto deklarantams internetu, prašome užpildyti šią formą.
Siunta gauta siandiena Vilniuje.
Tai kaip cia suprasti,ar apmokestins man ta siunta,ar cia profilaktiskai tikrina taip visas siuntas?
Dekoju.
QUOTE(maltakava @ 2014 01 11, 17:16)
Sveiki.Gal kas nusimanot.Turiu gauti siunta is Usa.
Dekoju.
Dekoju.
Jei pateikus dokumentus paskaiciuos, kad preke ne daugiau nei 75 Lt - tai uz nieka nemokesit, nei uz tikrinima, nei muito, o jei virsys 75 Lt - tai uz tikrinima mokesit 30 Lt, tada PVM 21% + 9% muitas nuo bendros prekes vertes ( iskaitant ir siuntimo kastus )
Dazniausiai tikrina tada, kai siuntejas prekes verte gan didele nurodo. As neseniai turejau vargo del sukneles uz 35 USD, bet pavyko irodyti, kad pirkta su nuolaida, tai nieko nemokejau.
maltakava, nebūtinai
aš čia aprašiau atvejį prieš tai, buvau išsigandus baisiausiai, bet kitą dieną paskambinau į muitinę, ir pasakė, kad siunta jau pašte
Tai, kad ir lt pašto puslapyje meta tą nuorodą, nebūtinai reiškia, kad dokumentus reikia pateikti
Siuntėjo puslapis rodė, kad siunta "cleared customs"
aš čia aprašiau atvejį prieš tai, buvau išsigandus baisiausiai, bet kitą dieną paskambinau į muitinę, ir pasakė, kad siunta jau pašte
Tai, kad ir lt pašto puslapyje meta tą nuorodą, nebūtinai reiškia, kad dokumentus reikia pateikti
Siuntėjo puslapis rodė, kad siunta "cleared customs"
Labai tikiuosi,kad neapmuitins. Nes kai paraset kiek visa tai gali kainuot,ta oi ,baisu daros.
Nelabai ir pati zinau,kas toje siuntoje yra.Vaikui paveluota dovana atkeliavo is Jav,zinau tik,kad zaislas turi buti kuri jis uzsiprase.
O jei man ta siunta apmuitintu,tai as ta siuntini gauciau vis tiek per pasta,plius uzsimoketi paste uz muita,ar dar kokiu niuansu galiu tiketis?
Nelabai ir pati zinau,kas toje siuntoje yra.Vaikui paveluota dovana atkeliavo is Jav,zinau tik,kad zaislas turi buti kuri jis uzsiprase.
O jei man ta siunta apmuitintu,tai as ta siuntini gauciau vis tiek per pasta,plius uzsimoketi paste uz muita,ar dar kokiu niuansu galiu tiketis?
QUOTE(maltakava @ 2014 01 11, 21:41)
Jav,zinau tik,kad zaislas turi buti kuri jis uzsiprase.
Jei apmuitins, tai atsiimsit ir uz viska susimokesit paste Ismus ceki ir viskas Bet tikiuosi, kad neapmuitins. Aisku, jei siunte draugai, tai galima paprasyti, kad jie atsiustu meilu koki patvirtinima, kad cia tikrai dovana ir kad jus to daikto nepirkot
QUOTE(Stichija @ 2014 01 12, 13:23)
Jei apmuitins, tai atsiimsit ir uz viska susimokesit paste Ismus ceki ir viskas Bet tikiuosi, kad neapmuitins. Aisku, jei siunte draugai, tai galima paprasyti, kad jie atsiustu meilu koki patvirtinima, kad cia tikrai dovana ir kad jus to daikto nepirkot
Siunte sesuo...Rimtai galima i muitine nusiusti emeila,kad tikrai cia buvo dovana?
Na ziuresiu ateinancios savaites begyje,kaip man cia baigsis su tuo siuntiniu.
Paštas nebespausdina 5 centų vertės pašto ženklų.
Turiu siųsti į užsienį laišką, iki 50 gramų. Kaina 2,95 LTL.
Kaip Jums pasakymas:
- tai mes neturim 5ct pašto ženklo, TURIT pirkti 10 ct vertės pašto ženklą.
- O tai gal galėtumėt paskaičiuoti tokius ženklus 2,45 LTL, du ženklus po 20 ct, ir vieną ženklą po 10ct?
oho kaip nepatiko..
Nu nieko sau pašto politika. Aš suprantu, kad pašto ženklai po 5 centus jau brangesni už patį popierių, ant kurio jie spausdinami. Bet... tai ar pigiau dabar klijuoti 4 ženklus??
arba tada prispausdintų iš karto 2,95 LTL vertės..
O permokėti nenoriu. Nu nenoriu, ir viskas.
Turiu siųsti į užsienį laišką, iki 50 gramų. Kaina 2,95 LTL.
Kaip Jums pasakymas:
- tai mes neturim 5ct pašto ženklo, TURIT pirkti 10 ct vertės pašto ženklą.
- O tai gal galėtumėt paskaičiuoti tokius ženklus 2,45 LTL, du ženklus po 20 ct, ir vieną ženklą po 10ct?
oho kaip nepatiko..
Nu nieko sau pašto politika. Aš suprantu, kad pašto ženklai po 5 centus jau brangesni už patį popierių, ant kurio jie spausdinami. Bet... tai ar pigiau dabar klijuoti 4 ženklus??
arba tada prispausdintų iš karto 2,95 LTL vertės..
O permokėti nenoriu. Nu nenoriu, ir viskas.