Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Prisipazinsiu, pradziu pradzioje tikrai neskaiciau instrukcijos, bandziau susigaudyti. Auto funkcijai to uzteko. Paskui nors skaiciau ir skaicau ja, bet man kaip nieko nebuciau perskaiciusi, pauksciu kalba. Nors po truputi po truputi dabar darosi aiskiau, su jusu kritikom ir komentarais zinau kur kapstinetis toliau...

Noriu pasitikisklinti, kai as rytoj darysiu namu darba, objektyva nusistacius ant AF, programa M, ir fokusuosiu su daugiariopiu (koks keistas pavadinimas, bet taip aparate uzvadinta) AF, tai bus teisingai atliktas namu darbas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hytka: 05 gruodžio 2013 - 21:41
Hytka, šito namų darbo tikslas - išmokti valdyti fokusą. Kaip tu tai padarysi - tik tavo reikalas. Gali sukinėti objektyvo žiedą rankom, gali - kojom, gali spausti ant ekranėlio, gali saldainiais papirkinėti fotoaparatą. Kol fokusas vietoj, tol namų darbas atliktas gerai (nebent fokusas padarytas užmetus fotošopu blyną ten, kur reikia - tada jau nebe). Ir visi šitie patarimai naudoti AF ar nenaudoti jo iš esmės yra tik tam, kad patariančioms taip paprasčiau. Jeigu tau patogiausia fokusuoti rankomis, pirmyn. Tik realiam gyvenime, o ne sustatytus kareivėlius fotkinant rankomis fokusuojant dauguma kadrų gali tiesiog pabėgti. O tavo tikslas turbūt nėra išmokti fotografuoti negyvus kareivėlius smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opšra: 05 gruodžio 2013 - 21:57
Ar as teisingai supratau, fotografuojant su AF galima sufokusuoti ir judanti daikta? O su MF - tik nejudanti?

Savaitgali bus gera proga lietuviu Advento sventeje merginas savo "pafokusuoti" smile.gif Megejos jos issibegioti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hytka: 05 gruodžio 2013 - 22:11
QUOTE(Hytka @ 2013 12 05, 22:03)
Ar as teisingai supratau, fotografuojant su AF galima sufokusuoti ir judanti daikta? O su MF - nejudanti?

Judantį daiktą gali sufokusuoti tiek su AF, tiek su MF. Iš esmės tu fokusuoji ne daiktą, o tam tikru atstumu nuo fotoaparato matricos esančią plokštumą. Jeigu turi objektą, kuris važinėjasi į kairę ir į dešinę nuo tavęs visada metro atstumu lygiagrečiai fotoaparatui, vienam taške jį sufokusavus jis visada ir liks fokuse. Jeigu objektas artėja ar tolsta - jis išvažiuoja iš ryškumo zonos ir jau nebebus ryškus. Fokusuojant rankom, šansų, kad spėsi ir sufokusuoti judantį daiktą ir dar nuspausti užrakto mygtuką, kol jis nedingo iš ryškumo zonos, ganėtinai nedaug, nebent sraigę fotkini. AF turi pasirinkimą "sekti" judantį objektą, todėl tikimybė gauti ryškią jo nuotrauką padidėja, bet apie šitą per daug papasakoti negaliu, tik teoriškai skaičiau, bandyti neteko, todėl neatsimenu biggrin.gif Bet net ir "nesekant" judančio objekto, pasirinkus vieno taško fokusavimą, jeigu optika gera, įmanoma spėti ir sufokusuoti, ir "nušauti".
Aš nelabai moku aiškiai aiškinti (biggrin.gif), bet esmė tokia - fokusuoti gali ką nori su kuo nori, tikslas - kad užrakto paleidimo metu objektas vis dar būtų ryškumo zonoje. AF tą daro greitai, bet kartais su juo neįmanoma - tarkim, fotkini liūtą už tvoros ir nori matyti nuotraukoj ryškų liūtą, o ne tvorą. AF įprastai gaudo arčiausiai esantį tašką, todėl daugiau šansų, kad pagaus ir ryškią padarys tvorą. Va tada tenka rankytėmis nusisukti taip, kad ryškumo zonoj būtų liūtukas.
Todėl geriausia mokėti fokusuoti tiek rankom, tiek automatiškai.
O dar geriau yra neturėti fotoaparato ir pizdelinti forume (pardon my french blush2.gif) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Opšra @ 2013 12 05, 23:12)
Judantį daiktą gali sufokusuoti tiek su AF, tiek su MF.

Labai aiskiai paaiskinai, aciu 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Opšra @ 2013 12 05, 22:12)
(...) Aš nelabai moku aiškiai aiškinti (biggrin.gif) (...)

Turiu pasakyti, kad aiškini labai aiškiai ( tongue.gif ). Be to, įtaigiai kaip koks Kašpirovskis. Vidury lekcijos man išsijungia gebėjimas sekti, ar nebandoma prakišti įtartinų tiesų, viskuo tikiu, net jei teigtum, kad norint tobulai sufokusuoti liūtą, protingiausia būtų perlipti per tą tvorą biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 05 gruodžio 2013 - 22:38
Skaitau vel instrukcija ir sviesiau daros smile.gif O is kitos puses, darosi baisu, kaip reiks viska prisiminti blink.gif Sitas mano aparatas tikrai Smart, jetau, kiek reiks savaitgali dalyku isbandyti, jauciu nei poros neprisiminsiu is to streso biggrin.gif

P.S. klausimas ne i tema apie fotografavima, bet man zaliai dabar aktualu. Koki objektyva geriau imti einant fotografuoti is svente patalpoje, kur planuoju ne mases zmoniu, bet savus vaikus iamzinti, 18-55 ar 55-200? Dar nelabai gaudausi kame skirtumas. Abu nestis neiseina, per didelis nesulelis gausis... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hytka: 05 gruodžio 2013 - 22:55
QUOTE(Hytka @ 2013 12 05, 23:49)
Skaitau vel instrukcija ir sviesiau daros smile.gif O is kitos puses, darosi baisu, kaip reiks viska prisiminti  blink.gif Sitas mano aparatas tikrai Smart, jetau, kiek reiks savaitgali dalyku isbandyti, jauciu nei poros neprisiminsiu is to streso biggrin.gif

P.S. klausimas ne i tema apie fotografavima, bet man zaliai dabar aktualu. Koki objektyva geriau imti einant fotografuoti is svente patalpoje, kur planuoju ne mases zmoniu, bet savus vaikus iamzinti, 18-55 ar 55-200? Dar nelabai gaudausi kame skirtumas. Abu nestis neiseina, per didelis nesulelis gausis...  mirksiukas.gif

18-55, plačiau ims wink.gif o 200 tau tikrai nereiks, juk ne blusinėti žadi, o fotografuoti vaikus smile.gif
Atsakyti
jau sėdžiu kokį pusvalandį ir negaliu įkelt foto iš flickr...

gun_bandana.gif

šiandien mano kalendoriaus diena...
ačiū kas padėsit... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Miraval @ 2013 12 06, 09:43)
jau sėdžiu kokį pusvalandį ir negaliu įkelt foto iš flickr...

gun_bandana.gif

šiandien mano kalendoriaus diena...
ačiū kas padėsit... 4u.gif

1 psl. Yra filmukas kaip is flickr įkelti nuotrauka SM.
Atsakyti
QUOTE(gladiole @ 2013 12 06, 10:14)
1 psl. Yra filmukas kaip is flickr įkelti nuotrauka SM.

tai šitaip visada ir darydavau, bet dabar neberodo tokių nuorodų... g.gif
Atsakyti
miraval - viskas gaunasi, o kaip Tu darai ?

atsidarai savo nuotrauką flickr, pasirenki norimą dydį
paspaudidešnį klavišą, tada paspaudi "kopijuoti paveikslo adresą"
ateini į SM
paspaudi atsakyti
parašai tekstą
paspaudi img , atsidariusiame langelyje nukopijuoji tą "paveikslo adresą"
vualia smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saigha: 06 gruodžio 2013 - 11:05