Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Iks @ 2013 12 05, 18:57)
Man regis, kad vis tiek nesusišnekam smile.gif
Autofokusas veikia įv. režimuose, manual/rankiniam režime taip pat. Ir, jei pasirinksi manual režimą bei autofokusą, galėsi reguliuotis kokius tik nori parametrus, tik fokusą aktyviai "kuruos" patsai fotikas (tiksliau - bus Tavo pagalbininkas). Aš, matyt, nemoku paaiškinti, kalbėti suprantamiau. Fokusuot gali taip, kaip Tau patogiau.

Issikrove dabar fotikui elementai, kai pakrausiu reiks pastudijuoti... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gladiole @ 2013 12 05, 18:44)
Manau šio darbo pirštu galiuku nebuvimas negadina, bet pritariu kad rankų temai pritempiau šia foto kaip įdomesnė rankų pozą.
Pirštu galiuku nukirtimas ir sutelkia daugiau dėmesio į veidą, emociją.

Jei atnesei nuotrauka temai "Rankos", tai rankos turi matytis visos ir jos turetu buti pagrindinis objektas smile.gif dabar visiskai pritariu BN 4u.gif

Hytkai pasakyciau TAIP, bet nelabai suprantu kaip ji cia fotografavo biggrin.gif
Atsakyti
Iks, aš apie save, kad nesikandžiosiu mirksiukas.gif Nes man tai yra jau adventas ax.gif

Hytka, manau,kad kažką ne taip pasakoji dėl AF wink.gif Jinai taškais spėju suvaikščiojo ir tiek žinių, tai irgi ant AF ,o ne rankiniu sufokusavo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afrė: 05 gruodžio 2013 - 20:16
Pirmi du bandymai buvo rankiniu, objektyva nustacius ant MF, ir pasirinkus M programa. Trecias - su automatiniu, objektyvas nustatytas ant AF ir palietus ekrane objekta ir taip ji sufokusavus...
Jauciuosi pries jus zalia zalia. Kiek beskaitau teorija, bet man ten zalias miskas. Tik bandant praktiskai kazkas paaiskeja, bet ne visada zinau tam teorinius pavadinimus blush2.gif
Rytoj dar karta sufokusiuosiu rankiniu. Riesutai vis dar sudelioti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hytka: 05 gruodžio 2013 - 20:16
QUOTE(Hytka @ 2013 12 05, 20:03)
Pirmi du bandymai buvo rankiniu, objektyva nustacius ant MF, ir pasirinkus M programa. Trecias - su automatiniu, objektyvas nustatytas ant AF ir  palietus ekrane objekta ir taip ji sufokusavus...
Jauciuosi pries jus zalia zalia. Kiek beskaitau teorija, bet man ten zalias miskas. Tik bandant praktiskai kazkas paaiskeja, bet ne visada zinau tam teorinius pavadinimus  blush2.gif
Rytoj dar karta sufokusiuosiu rankiniu. Riesutai vis dar sudelioti  mirksiukas.gif

Ant M radės nusistačiusi gali pilnai naudoti AF wink.gif tik yra perėjimo taškai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Hytka @ 2013 12 05, 20:03)
Pirmi du bandymai buvo rankiniu. Trecias - automatiniu, palietus ekrane objekta ir taip ji sufokusavus...
Jauciuosi pries jus zalia zalia. Kiek beskaitau teorija, bet man ten zalias miskas. Tik bandant praktiskai kazkas paaiskeja, bet ne visada zinau tam teorinius pavadinimus  blush2.gif
Rytoj dar karta sufokusiuosiu rankiniu. Riesutai vis dar sudelioti  mirksiukas.gif

Vien apie techniką kalbant, viskas paprasčiau už paprastą: pasiimi instrukciją, pasiimi aparatą, skaitai viską iš eilės ir tikrini viską iš eilės. Išmoksi viską, ką įmanoma išmokti - tuo pačiu ir teorinius pavadinimus.
Pasitikslinimui: o ką tu vadini rankiniu fokusavimu? Kai iki pusės nuspaudi užrakto mygtuką, perkadruoji ir šauni, ar kai tikrąja to žodžio prasme rankom sukinėji žiedelius ir gaudai ryškų vaizdą?
Atsakyti
QUOTE(Opšra @ 2013 12 05, 21:20)
Pasitikslinimui: o ką tu vadini rankiniu fokusavimu? Kai iki pusės nuspaudi užrakto mygtuką, perkadruoji ir šauni, ar kai tikrąja to žodžio prasme rankom sukinėji žiedelius ir gaudai ryškų vaizdą?

Rankiniu fokusavimu vadinu fokusavima sukant zieda ant objektyvo...
Papildyta:
QUOTE(Afrė @ 2013 12 05, 21:18)
Ant M radės nusistačiusi gali pilnai naudoti AF wink.gif tik yra perėjimo taškai wink.gif

Pasikraus elementai apziuresiu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Opšra @ 2013 12 05, 21:20)
Vien apie techniką kalbant, viskas paprasčiau už paprastą: pasiimi instrukciją, pasiimi aparatą, skaitai viską iš eilės ir tikrini viską iš eilės. Išmoksi viską, ką įmanoma išmokti - tuo pačiu ir teorinius pavadinimus.

O instrukcijoje du vargani puslapeliukai apie fokusavima. Viska perksaiciau, ir ne po viena karta. Ale nieko, apie ka jus kalbate, neisskaiciau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hytka: 05 gruodžio 2013 - 20:34
QUOTE(Hytka @ 2013 12 05, 20:31)
O instrukcijoje du vargani puslapeliukai apie fokusavima. Viska perksaiciau, ir ne po viena karta. Ale nieko, apie ka jus kalbate, neisskaiciau...

Va apie ką kalbam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Opšra @ 2013 12 05, 21:46)

Aciu 4u.gif Pas mane sisteminis fotoaparatas, neturi "akies", bet gal rasiu panasumu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hytka: 05 gruodžio 2013 - 20:54
QUOTE(Hytka @ 2013 12 05, 20:48)
Aciu  4u.gif Pas mane sisteminis fotoaparatas, neturi "akies", bet gal rasiu panasumu...

Ooo, tai nuo to ir reikėjo pradėti - nebūčiau nei žodžio sakius, nes apie sisteminius aparatus išmanau daugmaž tiek pat, kiek apie kvantinę fiziką - žinau, kad tokie dalykai egzistuoja, ir tiek biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Opšra @ 2013 12 05, 20:59)
Ooo, tai nuo to ir reikėjo pradėti - nebūčiau nei žodžio sakius, nes apie sisteminius aparatus išmanau daugmaž tiek pat, kiek apie kvantinę fiziką - žinau, kad tokie dalykai egzistuoja, ir tiek biggrin.gif

Aha, taip jau ir nebūtum wink.gif Kita vertus, tai, ką pasakei, turėtų tikti ir Hytkos "kvantinei fizikai": skaitai instrukciją ir niurkai fotoaparatą, skaitai ir niurkai, kol pradeda aiškėti, ką jis turi, ko neturi, ką jis gali, ko negali, kaip gali ir kaip Tu (Hytka) gali pasinaudoti jo galimybėmis smile.gif
Hytka, noriu paguosti, ne Tau vienai iš pradžių netrūko painiavos. Ypač jei nesi apsigimęs technokratas ir iki šiol visas instrukcijas apeidavai per km. Aš, tarkim, prireikus galiu ką nors nelabai sudėtingo sumeistrauti, pataisyti, surinkti, išrinkti ir t.t., bet jei prieš meistravimą kas klastingai pakištų instrukciją ar schemą, užsimerkčiau, stverčiausi už galvos ir paleisčiau vairą biggrin.gif Besimokant perprasti fotoaparatą, didžiausi kuriozai manęs laukė ties WB rungtimi. Nors instrukciją perskaičiau skersai išilgai, esmė niekaip nenušvisdavo galvoje, vos nesulaužiau tos galvos svarstydama, kokiu būdu turėčiau "parodyti" fotoaparatui tą baltą spalvą. Turiu pripažinti, kad be 5 min. buvau pasišovusi nešti fotoaparatą prie baltos spalvos šaltinio ir paploninusi balselį kalbėtis su juo it žmogumi: va, mielasis, balta spalva, žiūrėk ir įsidėmėk geruoju biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 05 gruodžio 2013 - 21:25
QUOTE(Iks @ 2013 12 05, 21:19)
Aha, taip jau ir nebūtum wink.gif

beee.gif
Atsakyti