Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Hytka @ 2013 12 05, 12:58)
Afre, geriau?

Labai gerai. Žinoma,kad namuose tamsu, tad dėl šviesumo nesikabinėsiu tongue.gif
Sveikatos 4u.gif

Advento kalendorius, gražiai tęsiamas ir nesiruošiu kabinėtis prie nuotraukų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrė @ 2013 12 05, 15:10)
Žinoma,kad namuose tamsu, tad dėl šviesumo nesikabinėsiu tongue.gif

Laukiau visa ryta, kad prasviesetu, bet tas rukas nesitrauke. O kai pasitrauke, tai saule jau toli toli nukeliavus buvo... Fokusavau su automatiniu, o prie automatikos negalejau keisti kitu parametru. Bet va belaukdama tavo atsakymo skaitinejau fotaparato naudojimo instrukcijoje ir atradau, kaip fokusuojant rankiniu budu nepriartinti 5 kartus fokusuojamo vaizdo. Prasviesejo dabar man biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hytka: 05 gruodžio 2013 - 14:41
Laba diena,
Savaites temai "Rankos"user posted image
Atsakyti
QUOTE(Afrė @ 2013 12 05, 14:10)
Advento kalendorius, gražiai tęsiamas ir nesiruošiu kabinėtis prie nuotraukų  4u.gif

Vis atsiranda niekšų, kurie kabinėjasi? biggrin.gif Juokai juokais, bet manau, kad fotografijos temoje net ir Advento kalendorius nėra visiškai šventa karvė. Tad pareikšti asm. nuomonę (norėtųsi vengti žodžio "kabinėtis", peršančio mintį apie piktus kėslus, kurių - tikiu - niekas neturi) apie (tegu proginį) foto darbą nėra kažkokia didžiulė nuodėmė g.gif Pasisakau, nes aktyviausiai "kabinėjausi" biggrin.gif ir pasijutau mažumėlę paliesta. Mano argumentus gal kiek silpnina tas faktas, kad pati kalendoriaus kūrime nedalyvauju, bet jei dalyvaučiau, tikrai laukčiau nuomonių įvairovės, kokios tos nuomonės bebūtų - su + ar - ženklu. Tariamoji nuosaka (dalyvaučiau, laukčiau), aišku, ne įrodymas, bet esu nuoširdi (kaip visad rolleyes.gif)...
Tikiu, kad Afrė galbūt apskritai nieko neturėjo omenyje, tik save pačią. Bet jei A.kalendorius yra kažkokia išimtis iš taisyklių, norėčiau būti informuota smile.gif Ir nenervinti nei autorių, nei publikos smile.gif
Savaime suprantama, suvokiu, kad kalendorius skirtas šventinės atmosferos įsileidimui į temą, suvokiu, kad jį "vartome" kur kas atlaidžiau, į tai atsižvelgiu, bet... gal per mažai? surrender.gif

QUOTE(Hytka @ 2013 12 05, 14:33)
Laukiau visa ryta, kad prasviesetu, bet tas rukas nesitrauke. O kai pasitrauke, tau saule toli toli jau nukeliavus buvo... Fokusavau su automatiniu, o prie automatikos negalejau keisti kitu parametru. Bet va belaukdama tavo atsakymo skaitinejau fotaparato naudojimo instrukcijoje ir atradau, kaip fokusuojant rankiniu budu nepriartinti 5 kartus fokusuojamo vaizdo. Prasviesejo dabar man biggrin.gif

Kilstelėjau antakius g.gif Kaip tai? Ar nepataikėme kartais į Babelį?, gal nesusikalbame? Ar Tu tikrai turi omeny TIK automatinį FOKUSAVIMĄ, o ne apskritai automatinį režimą?
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 12 05, 16:25)
Vis atsiranda niekšų, kurie kabinėjasi? biggrin.gif  Juokai juokais, bet manau, kad fotografijos temoje net ir Advento kalendorius nėra visiškai šventa karvė. Tad pareikšti asm. nuomonę (norėtųsi vengti žodžio "kabinėtis", peršančio mintį apie piktus kėslus, kurių - tikiu - niekas neturi) apie (tegu proginį) foto darbą nėra kažkokia didžiulė nuodėmė g.gif Pasisakau, nes aktyviausiai "kabinėjausi" biggrin.gif ir pasijutau mažumėlę paliesta. Mano argumentus gal kiek silpnina tas faktas, kad pati kalendoriaus kūrime nedalyvauju, bet jei dalyvaučiau, tikrai laukčiau nuomonių įvairovės, kokios tos nuomonės bebūtų - su + ar - ženklu. Tariamoji nuosaka (dalyvaučiau, laukčiau), aišku, ne įrodymas, bet esu nuoširdi (kaip visad rolleyes.gif)...
Tikiu, kad Afrė galbūt apskritai nieko neturėjo omenyje, tik save pačią. Bet jei A.kalendorius yra kažkokia išimtis iš taisyklių, norėčiau būti informuota smile.gif Ir nenervinti nei autorių, nei publikos smile.gif
Savaime suprantama, suvokiu, kad kalendorius skirtas šventinės atmosferos įsileidimui į temą, suvokiu, kad jį "vartome" kur kas atlaidžiau, į tai atsižvelgiu, bet... gal per mažai? surrender.gif

NEDALYVAUJI??? Na tada reiks "atidirbt" komentuojant biggrin.gif
Visą laiką visos nuomonės laukiamos. Aš "už". Jei į nuomonę atsakoma kontrnuomone, tai nereiškia, kad pirmoji buvo mažiau reikšminga, nereikalinga ar pan. smile.gif Ech, tas internetinis bendravimas...Nepamatysi nei mimikos, nei žvilgsnio...
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2013 12 05, 15:39)
NEDALYVAUJI??? Na tada reiks "atidirbt" komentuojant biggrin.gif
Visą laiką visos nuomonės laukiamos. Aš "už".  Jei į nuomonę atsakoma kontrnuomone, tai nereiškia, kad pirmoji buvo mažiau reikšminga, nereikalinga ar pan. smile.gif  Ech, tas internetinis bendravimas...Nepamatysi nei mimikos, nei žvilgsnio...

Nedalyvauju ir truputį gailiuosi rolleyes.gif
Su mimikom, net ir rytinėm ( bash.gif) ( biggrin.gif ) viskas ok. Tikslinausi tik dėl tradicijos. Tarkim, manau, kad kalėdiniai mainai yra absoliuti išimtis iš taisyklių, tai jau grynasis pasidžiaugimų, brangių dovanų žanras. Tad va, ėmiau ir suabejojau, gal ir su kalendoriumi panašiai wink.gif

P.S. Mano mimiką įsivaizduot visai nesunku, ji niekad nesikeičia - smile.gif (esu čia beveik Chuck Norris biggrin.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 05 gruodžio 2013 - 16:03
QUOTE(Iks @ 2013 12 05, 16:51)
(esu čia beveik Chuck Norris biggrin.gif)

na tai mano ,matyt, kaip Šapokliak'os biggrin.gif
Atsakyti
Gladiole, kodel pirstu galiukus nukirtai? visgi rankos... Ir nors mergina nuostabi, matau ja, makiaza, bet ne rankas

Hytka, ziurint i tavo riesutus labai noreciau kad "atidarytas" - perskeltas butu tik tas riesutas i kuri fokusuoji, pvz. tolimiausias perskeltas, sekancioj fotkej jau 2, paskutinej - visi 3. Tada visas namu darbas atrodytu kaip serija, ne tik "mokausi fokuso". bet cia siaip, kabinejuos, nes darbo daug o dirbt nesinori.
Atsakyti
QUOTE(BN @ 2013 12 05, 17:35)
Hytka, ziurint i tavo riesutus labai noreciau kad "atidarytas" - perskeltas  butu tik tas riesutas i kuri fokusuoji, pvz. tolimiausias perskeltas, sekancioj fotkej jau 2, paskutinej - visi 3. Tada visas namu darbas atrodytu kaip serija, ne tik "mokausi fokuso". bet cia siaip, kabinejuos, nes darbo daug o dirbt nesinori.

Gera mintis! Reiks pabandyti...
Papildyta:
QUOTE(Iks @ 2013 12 05, 16:25)
Kilstelėjau antakius g.gif  Kaip tai? Ar nepataikėme kartais į Babelį?, gal nesusikalbame? Ar Tu tikrai turi omeny TIK automatinį FOKUSAVIMĄ, o ne apskritai automatinį režimą?

g.gif Dabar pati pasiziurejau. Man dar zaliai fotografavime taip susisviete. Susiradau automatini fokusavima, bet, kad jis prie auto funkcijos, tai jau nedasuto blush2.gif Bet riesutukai su "siukslemis" ir riesutukai kuriems Afre paske griezta Ne buvo su rankiniu fokusuoti. Tada perdarysiu namu darbus pagal BN ideja, sufokusuosiu vel su rankiniu...
Atsakyti
QUOTE(BN @ 2013 12 05, 17:35)
Gladiole, kodel pirstu galiukus nukirtai? visgi rankos... Ir nors mergina nuostabi, matau ja, makiaza, bet ne rankas

Manau šio darbo pirštu galiuku nebuvimas negadina, bet pritariu kad rankų temai pritempiau šia foto kaip įdomesnė rankų pozą.
Pirštu galiuku nukirtimas ir sutelkia daugiau dėmesio į veidą, emociją.

Atsakyti
QUOTE(Hytka @ 2013 12 05, 17:43)
g.gif Dabar pati pasiziurejau. Man dar zaliai fotografavime taip susisviete. Susiradau automatini fokusavima, bet, kad jis prie auto funkcijos, tai jau nedasuto  blush2.gif Bet riesutukai su "siukslemis" ir riesutukai kuriems Afre paske griezta Ne buvo su rankiniu fokusuoti. Tada perdarysiu namu darbus pagal BN ideja, sufokusuosiu vel su rankiniu...

Autofokusas ir automatinis fotografavimo režimas yra dvi atskiros funkcijos. Gali naudoti AF ir su M režimu, nėra būtina fokusuoti rankytėmis. Nebent labiau patinka taip. Bet ne(be)matau prasmės save apsikrauti, kad ir kaip smagu anksčiau atrodė viską savo rankom padaryti. Yra situacijų, kai fokusavimo rankomis turbūt sunkiai išvengsi, bet daugeliui kadrų puikiai veikia ir AF.
Atsakyti
QUOTE(Hytka @ 2013 12 05, 17:43)
Gera mintis! Reiks pabandyti...
Papildyta:

g.gif Dabar pati pasiziurejau. Man dar zaliai fotografavime taip susisviete. Susiradau automatini fokusavima, bet, kad jis prie auto funkcijos, tai jau nedasuto  blush2.gif Bet riesutukai su "siukslemis" ir riesutukai kuriems Afre paske griezta Ne buvo su rankiniu fokusuoti. Tada perdarysiu namu darbus pagal BN ideja, sufokusuosiu vel su rankiniu...

Man regis, kad vis tiek nesusišnekam smile.gif
Autofokusas veikia įv. režimuose, manual/rankiniam režime taip pat. Ir, jei pasirinksi manual režimą bei autofokusą, galėsi reguliuotis kokius tik nori parametrus, tik fokusą aktyviai "kuruos" patsai fotikas (tiksliau - bus Tavo pagalbininkas). Aš, matyt, nemoku paaiškinti, kalbėti suprantamiau. Fokusuot gali taip, kaip Tau patogiau.
Atsakyti