Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Dėl HYTKOS. Jei taip supratau diskusiją, nes galva tikrai nustojo virusi smile.gif
Kažkada į panašią diskusiją buvo įsiterpęs p.Robobebras. Nepakartosiu, deja, galiu tik juokingai perpasakoti. Per paprastesnės (ne FF) technikos vaizdo ieškiklį sunku mm tikslumu sužiūrėti visus kampus, nes kadro nematyti per VISĄ ilgį ir plotį. Tad koks nors atsitiktinai įsipaišęs mm - Robobebro nuomone, kuriai pritarčiau - nėra tasai dalykas. dėl kurio vertėtų nudrengti fotiko užuolaidėles biggrin.gif Su laiku priprantama ir atsiranda gebėjimas "matyti" kadrą plačiau ir į tai atsižvelgti, tas gebėjimas, beje, irgi nėra panacėjinis, būna, kad paveda... Aš šiaip už ambicijas, bet tokiu atveju, manau, leistinas tam tikras liberalumas. Žiūrint, kiek tų mm ar cm, prisipažįstu, aš nepastebėjau wink.gif

Opšra, taip ir įtariau, kad esi sąžiningas žvėris biggrin.gif Švilptelk, jei prekyboje pasirodytų lengvas būdas kalbėti trumpai biggrin.gif Nors man kitų netrumpumas netrukdo, tik saviškis wink.gif

O juostos pavydėsiu, jei apsispręsi. Kai pirkau nikoną+KIT, galvojau, kad visam gyvenimui ir dar anūkams paliksiu, po to užsimaniau šviesesnio obj., dabar noriu plataus kampo ir juostos. Deja, negaliu sau nieko leisti, bet stversiu pirmai progai pasitaikius smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 02 gruodžio 2013 - 17:09
QUOTE(Iks @ 2013 12 02, 17:01)
Dėl HYTKOS. Jei taip supratau diskusiją, nes galva tikrai nustojo virusi smile.gif
Kažkada į panašią diskusiją buvo įsiterpęs p.Robobebras. Nepakartosiu, deja, galiu tik juokingai perpasakoti. Per paprastesnės (ne FF) technikos vaizdo ieškiklį sunku mm tikslumu sužiūrėti visus kampus, nes kadro nematyti per VISĄ ilgį ir plotį. Tad koks nors atsitiktinai įsipaišęs mm - Robobebro nuomone, kuriai pritarčiau - nėra tasai dalykas. dėl kurio vertėtų nudrengti fotiko užuolaidėles biggrin.gif Su laiku priprantama ir atsiranda gebėjimas "matyti" kadrą plačiau ir į tai atsižvelgti, tas gebėjimas, beje, irgi nėra panacėjinis, būna, kad paveda... Aš šiaip už ambicijas, bet tokiu atveju, manau, leistinas tam tikras liberalumas. Žiūrint, kiek tų mm ar cm, prisipažįstu, aš nepastebėjau;)

Opšra, taip ir įtariau, kad esi sąžiningas žvėris biggrin.gif  Švilptelk, jei prekyboje pasirodytų lengvas būdas kalbėti trumpai biggrin.gif Nors man kitų netrumpumas netrukdo, tik saviškis wink.gif

Nebūtinas FF, norint matyti visą kadrą nuo pradžios iki galo, viskas nuo konkretaus vaizdo ieškiklio priklauso. Mano, pavyzdžiui, nužiūrėtojo oficialiais duomenimis 100% padengimas biggrin.gif Bet didelės dalies aparatėlių visgi nesiekia tiek. Skaičiau kažkur visai įdomų straipsnelį apie tuos vaizdo ieškiklius, pilno kadro matymas turi savo kainą, kiti parametrai būna prastesni, bet dabar neberasiu, o ir angliškai viskas, tai bent jau poniai Iks naudos šiaip ar taip nebūtų biggrin.gif
Žiūrėk, kadangi ir man netrukdo svetimas, tik nuosavas, tai tada tu pasidžiauk manuoju, aš - tavuoju, ir gyvenkim sau ramiai, viena kitai fainos drinks_cheers.gif
biggrin.gif
(Mane patraukė šiandien ant beverčių blevyzgų, sėdžiu darbe, nieko neveikiu, labai nenoriu važiuoti namo, nes ten šiuo metu visiškai nekomfortabilios sąlygos, tai va ir ieškau, kur save sukišti...)
Atsakyti
Čia pas jus žiūriu visada nuo 16h prasideda tiesioginiai pokalbiai iki nakties? biggrin.gif Nesistebiu kad 170tema
Atsakyti
Automatinis fokusas, bet turbut truksta sviesos...

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Reeeeee @ 2013 12 02, 17:10)
Čia pas jus žiūriu visada nuo 16h prasideda tiesioginiai pokalbiai iki nakties? biggrin.gif Nesistebiu  kad 170tema

o matei, nuo kelintų metų, tai prikalbėta? biggrin.gif nuo 2009 05 07

Hytka, tamsu wink.gif O ir nedėk ND darbų, jei pati matai savo trūkumus, kabliukus, dedi ir atsakai: bet turbut truksta sviesos...

Iks ir Opšra, laukiu Jūsų namų adresus, būtų geriau, kad flickeryje į paštą parašytumėt,ten bent jau ilgai užlaikysiu,o SM vis reikia pratrinti, nes netelpa biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afrė: 02 gruodžio 2013 - 17:18
QUOTE(Opšra @ 2013 12 02, 17:07)
Žiūrėk, kadangi ir man netrukdo svetimas, tik nuosavas, tai tada tu pasidžiauk manuoju, aš - tavuoju, ir gyvenkim sau ramiai, viena kitai fainos drinks_cheers.gif
biggrin.gif

biggrin.gif
ir ačiū už patikslinimą dėl vaizdo ieškiklio ypatumų. Tikiu, kad taip, pati nesigilinau, žinau tik, kad manasis VI nėra pilnos aprėpties, pripratau, išmokau žiūrėt kiaurai arba nukarpyti su žirklutėmis rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Afrė @ 2013 12 02, 17:14)
Iks ir Opšra, laukiu Jūsų namų adresus, būtų geriau, kad flickeryje į paštą parašytumėt,ten bent jau ilgai užlaikysiu,o SM vis reikia pratrinti, nes netelpa biggrin.gif

Viešpatėliau, aš perskaičiau NAMŲ DARBUS, pagalvojau - Afre, tokia trumpa atmintis lotuliukas.gif
O čia už ką taip? Už netrumpumą? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 12 02, 17:25)
Viešpatėliau, aš perskaičiau NAMŲ DARBUS, pagalvojau - Afre, tokia trumpa atmintis lotuliukas.gif
O čia už ką taip? Už netrumpumą? biggrin.gif

Šiaip ateičiai tongue.gif Tamstos ND jau bus iki kaulų įsisiurbę,kai apšaukiau biggrin.gif doh.gif
Atsakyti

Vogti ataisi? blink.gif Pas mane (dar) nėra ko, pranešiu, kai bus kas vertingo biggrin.gif Ir išvis, flickrą aš moku įsijungti ir išjungti, neįsivaizduoju, kaip ten vyksta bendravimas biggrin.gif

QUOTE(Iks @ 2013 12 02, 17:25)
biggrin.gif
ir ačiū už patikslinimą dėl vaizdo ieškiklio ypatumų. Tikiu, kad taip, pati nesigilinau, žinau tik, kad manasis VI nėra pilnos aprėpties, pripratau, išmokau žiūrėt kiaurai arba nukarpyti su žirklutėmis rolleyes.gif

Kiek pamenu, tamstos d90, tai teip, aprėpia tik 96%. Jei gerai pamenu (sugebu perskaityti, suprasti ir kitą dieną profesionaliai pamiršti biggrin.gif), tai čia reiškia, kad po 4% ilgio ir pločio nukanda smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opšra: 02 gruodžio 2013 - 17:28
QUOTE(Opšra @ 2013 12 02, 17:28)
Vogti ataisi? blink.gif Pas mane (dar) nėra ko, pranešiu, kai bus kas vertingo biggrin.gif Ir išvis, flickrą aš moku įsijungti ir išjungti, neįsivaizduoju, kaip ten vyksta bendravimas biggrin.gif

kad trumpi tie mano piršteliai wink.gif Tada į SM, dėkui wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrė @ 2013 12 02, 17:27)
Šiaip ateičiai tongue.gif

Ok, parašysiu flickre smile.gif
QUOTE(Opšra @ 2013 12 02, 17:28)
Kiek pamenu, tamstos d90, tai teip, aprėpia tik 96%. Jei gerai pamenu (sugebu perskaityti, suprasti ir kitą dieną profesionaliai pamiršti biggrin.gif), tai čia reiškia, kad po 4% ilgio ir pločio nukanda smile.gif

Pameni teisingai (d90)
Netrumpumus leidžiu ir skatinu (Tau sekasi šiame žanre;)), o štai prieš procentus protestuoju (matei gal, aš net nemoku normaliai susiskaičiuoti, kiek dienų liko iki Kalėdų hihihi.gif, ir - turiu pripažinti - man visad mįslė, ar apsimoka man jamti kokią maksiminę varškę, jei jai paskelbta 10/15 proc. akcija).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 02 gruodžio 2013 - 17:42
QUOTE(Iks @ 2013 12 02, 17:34)
Pameni teisingai (d90)
Netrumpumus leidžiu ir skatinu (Tau sekasi šiame žanre;)), o štai prieš procentus protestuoju (matei gal, aš net nemoku normaliai susiskaičiuoti, kiek dienų liko iki Kalėdų hihihi.gif, ir - turiu pripažinti - man visad mįslė, ar apsimoka man jamti kokią maksiminę varškę, jei jai paskelbta 15 proc. akcija).

Ai nu... net raustelėjau truputį, gerai, kad per kailiuką nesimato biggrin.gif Iš dar labiau sėkmingos girdžiu tongue.gif Palauk dar, atsiskaitysiu namų darbus, tai tada turėdama ne tik pilną teisę, bet dar ir šiokią tokią pareigą giedoti taip nenusitrumpinsiu, kad su šluotom pradėsit visos mojuot biggrin.gif
Gėda prisipažint, žinok. Mes su matematika puikios draugės, meilužės net kartais, išdavinėjau šį pavasarį savo profesiją su statistika, bet tos dienos iki Kalėdų... kai parašė, kad 23, kilstelėjau antakį, kai parašė, kodėl, vis tiek nepatikėjau, ant letenėlių perskaičiavau...
Atsakyti
QUOTE(Opšra @ 2013 12 02, 17:46)
(...) vis tiek nepatikėjau, ant letenėlių perskaičiavau...

Paguodei smile.gif
Ir, galvoji, aš patikėjau, skaičiavau kaip didutė (rezultatais gal geriau nesidalinsiu wink.gif)
Papildyta:
Hytka, tamsu wink.gif O ir nedėk ND darbų, jei pati matai savo trūkumus, kabliukus, dedi ir atsakai: bet turbut truksta sviesos...

Na, gal žmogus norėjo įsitikinti, ar tikrai tamsu, prie starto linijos juk kyla daug klaustukų... Aš simpatizuoju pastangoms, išgirdo apie AF, pasibandė, perdarė.
Atsakyti