Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Iks @ 2013 12 02, 15:25)
<...> (tiesa, nebūtina fokusuot rankiniu būdu, galima ir įsijungus autofokusą, keičiant fokusavimo taškus, bet - taip - nekeičiant fotoaparato padėties). <...>

Tu čia rimtaaaaai?.. blink.gif Nekeičiant fotoaparato padėties? blink.gif Nu tai vadinas kaip reikiant sučytinau pirmuose namų darbuose - "kompozicijos" punkto nie-ka-da nebūčiau praėjusi, jei būtų tekę savo daiktelius dėliot ant (tų trijų turėtų biggrin.gif) fokuso taškų, ir tai vos praslydau per tą slenkstį... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opšra: 02 gruodžio 2013 - 16:30
QUOTE(Opšra @ 2013 12 02, 16:25)
Tu čia rimtaaaaai?.. blink.gif Nekeičiant fotoaparato padėties? blink.gif Nu tai vadinas kaip reikiant sučytinau pirmuose namų darbuose - "kompozicijos" punkto nie-ka-da nebūčiau praėjusi, jei būtų tekę savo daiktelius dėliot ant (tų trijų turėtų biggrin.gif) fokuso taškų, ir tai vos praslydau per tą slenkstį... doh.gif

pasisekė Tau,kaip ir kitoms kurios praėjo ND biggrin.gif

Hytka,o aš NE biggrin.gif Nes trečioje foto kampuose kažkas lenda, vadinasi arba karpei foto, arba fotiką stumdei biggrin.gif
Atsakyti
Iks, Mangute, gizzy, didelis ACIU clap.gif

Jau nebesulaukiu rytojaus, kai su antru namu darbu ekspermentuosiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hytka @ 2013 12 02, 16:29)
Iks, Mangute, gizzy, didelis ACIU  clap.gif

Jau nebesulaukiu rytojaus, kai su antru namu darbu ekspermentuosiu smile.gif

uh, maniau, kad stipriau eini keliu vingiuotu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrė @ 2013 12 02, 17:27)
Hytka,o aš NE biggrin.gif Nes trečioje foto kampuose kažkas lenda, vadinasi arba karpei foto, arba fotiką stumdei biggrin.gif

Nekarpiau tikrai, bet fotika kartais minimaliai pastumdziau del anskciau rasytos priezasties, kad fokusuojant rankiniu budu stipriai priartina vaizda, tada tesimato dalis vieno objekto, o antro jau ieskoti reikejo, arba nematant jo fokusuoti. Bet va pries iseinant pasivaikscioti dar su automatiniu prifotkinau... Bet turbut nuotrauku nebekelt, nes tris Taip turiu? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hytka: 02 gruodžio 2013 - 16:33
QUOTE(Hytka @ 2013 12 02, 16:33)
Nekarpiau tikrai, bet fotika kartais minimaliai pastumdziau del anskciau rasytos priezasties, kad fokusuojant stipriai priartina vaizda, tada tesimato dalis vieno objekto, o antro jau ieskoti reikejo, arba nematant jo fokusuoti. Bet va pries iseinant pasivaikscioti dar su automatiniu prifotkinau... Bet turbut nuotrauku nebekelt, nes tris Taip turiu? smile.gif

Matai, padėjusi riešutus ir pasižirūėjusi savo fokusavimo taškus, vadinasi galėjai pastumdyti riešutėlius, ar ne?
Pamenu save (pasigirsiu), jei surinkdavau tris TAIP ir nors vienas buvo NE, ėjau ir dariau iš naujo, tam kad rytoj atsiminčiau darytas tas klaidas wink.gif Todėl ir tikėjausi, kad eisi tiesesniu keliu. Bet nebūtina kreipt į mano kabinėjimasis 4u.gif
Išlindau iš požymių ir kabinėjasi baisybė doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afrė: 02 gruodžio 2013 - 16:37
QUOTE(Afrė @ 2013 12 02, 17:35)
Matai, padėjusi riešutus ir pasižirūėjusi savo fokusavimo taškus, vadinasi galėjai pastumdyti riešutėlius, ar ne?

As sia uzduoti supratau taip, kad objekto padeties negali keisti, tik fokusuoji skirtingus is to pacio atstumo. Tikrai nesugalvojau, kad riesutelisu galiu stumdyti g.gif O kitas dalykas, kaip sunku tuos riesutelius vienodai sudeti. Viena pajudinus, paskui 5 min ji i "vieta" delioji biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Afrė @ 2013 12 02, 17:35)
Pamenu save (pasigirsiu), jei surinkdavau tris TAIP ir nors vienas buvo NE, ėjau ir dariau iš naujo, tam kad rytoj atsiminčiau darytas tas klaidas wink.gif Todėl ir tikėjausi, kad eisi tiesesniu keliu. Bet nebūtina kreipt į mano kabinėjimasis  4u.gif

As nelabai dar suprantu, kiek cia bus vertintoju ir kiek laiko vertinama ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Hytka @ 2013 12 02, 16:42)
As sia uzduoti supratau taip, kad objekto padeties
As nelabai dar suprantu, kiek cia bus vertintoju ir kiek laiko vertinama  ax.gif

Šiaip surenki tris taip ir keliauji prie kitų ND wink.gif bet viskas nuo pačios norų priklauso kiek nori ištobulėti su ND ir kantrybe. Kantrybė - ugdoma kartu su ND wink.gif Aš esu vanagė ir SM stebiu, nes ieškau mokinės į mūsų grupę ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afrė: 02 gruodžio 2013 - 16:44
QUOTE(Opšra @ 2013 12 02, 16:25)
Tu čia rimtaaaaai?.. blink.gif Nekeičiant fotoaparato padėties? blink.gif

Man užsikimšo galva, pradedu nesuprasti tekstų biggrin.gif
Bet dėl visa ko - fotoaparato padėtis PROCESE, žinoma, keičiasi, kol gaudai objektą, kuriam nori įlipdyti fookusą. Bet po to fotikas turi grįžti prie starto linijos, su pusiau nugnybtu fokusu. Jei Tu ne apie tai, tai tada apie ką aš biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 12 02, 16:44)
Bet dėl visa ko - fotoaparato padėtis PROCESE, žinoma, keičiasi, kol gaudai objektą, kuriam nori įlipdyti fookusą. Bet po to fotikas turi grįžti prie starto linijos, su pusiau nugnybtu fokusu. Jei Tu ne apie tai, tai tada apie ką aš biggrin.gif

apie perkadravimą kalbi
Bet jei turi daug fokusavimo taškų, tai baika wink.gif Aš iki šiol nemoku eprkadruoti ir dabar susidūriau su juosta taip, košmaras man biggrin.gif tad centruoti mokausi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afrė: 02 gruodžio 2013 - 16:47
QUOTE(Iks @ 2013 12 02, 16:44)

karsta.gif Tada nesučytinau biggrin.gif Aš, matai, iš to tavojo (akivaizdžiai nesuprasto) teksto pagalvojau, kad oficialus reikalavimas yra nejudinti nei daiktelių, nei fotiko, ir arba rankytėmis arba naudojant AF taškus (kurių šiais laikais ir iki 51 būna, daugiau nemačiau, gal ir dar daugiau, tai su tiek tikrai įmanoma ir nejudinti) pagauti tikslų fokusą. Bet viskas gerai, aš puiki šaunuolė, sąžiningai atlikusi namų darbus (ir visai nesvarbu, kad dar ne visus biggrin.gif) (čia ne tik Afrė nori paglostymų, aš irgi biggrin.gif).

QUOTE(Afrė @ 2013 12 02, 16:46)
apie perkadravimą kalbi
Bet jei turi daug fokusavimo taškų, tai baika wink.gif Aš iki šiol nemoku eprkadruoti ir dabar susidūriau su juosta taip, košmaras man biggrin.gif tad centruoti mokausi biggrin.gif

Va palyginimas - aš kokią paklodę prirašiau, bandydama aiškinti, ką aš iš Iks parašymo supratau ir kaip reikia mane suprasti, o va, žmogus dviem žodžiais viską pasakė... doh.gif Kur lakoniškumą ir aiškumą parduoda, su nuolaida, pageidautina? biggrin.gif
Aš vis gundausi pradėti ne nuo skaitmenos, o nuo juostos - aptikau, kad darbe (kitoms reikmėms naudojamas) skaneris puikiai tinkamas juostų skanavimui, tai visai neblogos galimybės, taip sakant. Tik kad turbūt labai nepraktiška būtų tas juostas gadinti, apie fotografiją tiek nutuokiant kaip karvei apie mėnulį...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opšra: 02 gruodžio 2013 - 16:55
QUOTE(Opšra @ 2013 12 02, 16:50)
Bet viskas gerai, aš puiki šaunuolė, sąžiningai atlikusi namų darbus

friends.gif
Atsakyti