QUOTE(Reeeeee @ 2013 12 02, 15:36)
Gerai, o kaip keisti taškus? jei automatinis fokusavimas? O objektai tai smilkalai, tokie dedasi į tuos ale namukus ir pan. Arba šiaip deginami : ]
Nežinau, gal ir nemokėčiau išdėstyti. Juolab, kad manau, jog skirtinguose aparatuose ir tvarka šiek tiek skiriasi, tik esmė ta pati. Paieškok instrukcijoje, tikrai turėtum rasti. Aš pati dažniausiai naudoju centrinį fokusavimo tašką (pagalbiniai linkę ožiuotis), sufokusuoju juo ir perkadruoju vaizdą taip, kaip buvau numačiusi. Tarkim, jei fotografuočiau Tavuosius smilkalus, nukreipčiau fotoaparatą taip, kad norimas smilkalas atsirastų fokuso taške, tada iki pusės nuspausčiau mygtuką (fotikas dar sublerbia, patvirtindamas fokusą) ir taip laikydama sugrąžinčiau fotoaparatą į pradinę padėtį, pagal sumanytą bendrą kompoziciją, tada jau spausčiau mygtuką iki galo. Nežinau, protingiau nepaaiškinsiu, man kyla įtarimas, ar neprakalbau kažkokia paukščių kalba. Instrukcija būtų patikimiau, pastudijuok
Fokusuot galima ir taip, ir taip. Kaip patogiau. Man patogiau AF, todėl dažniausia juo ir kliaunuos.