Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Iks @ 2013 12 02, 16:25)
O ką, geri pirmieji bandymai. Užduotį supratai teisingai (tiesa, nebūtina fokusuot rankiniu būdu, galima ir įsijungus autofokusą, keičiant fokusavimo taškus, bet - taip - nekeičiant fotoaparato padėties). Nesupratau, kokie objektai ten nufotografuoti g.gif Daryk tarpelį tarp nuotraukų, kai jas kelsi.
Iš manęs - TAIP.
smile.gif

Gerai, o kaip keisti taškus? jei automatinis fokusavimas? O objektai tai smilkalai, tokie dedasi į tuos ale namukus ir pan. Arba šiaip deginami : ]
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 12 02, 16:25)
...(tiesa, nebūtina fokusuot rankiniu būdu, galima ir įsijungus autofokusą, keičiant fokusavimo taškus...

O as vargau su rankiniu fokusu biggrin.gif Pas mane fotike pradejus fokusuoti rankiniu budu is karto stipriai priartina vaizda, o tada jau taip sunku sugaudyti objekta, kuri nori fokusuoti... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Reeeeee @ 2013 12 02, 15:36)
Gerai, o kaip keisti taškus? jei automatinis fokusavimas? O objektai tai smilkalai, tokie dedasi į tuos ale namukus ir pan. Arba šiaip deginami : ]

Nežinau, gal ir nemokėčiau išdėstyti. Juolab, kad manau, jog skirtinguose aparatuose ir tvarka šiek tiek skiriasi, tik esmė ta pati. Paieškok instrukcijoje, tikrai turėtum rasti. Aš pati dažniausiai naudoju centrinį fokusavimo tašką (pagalbiniai linkę ožiuotis), sufokusuoju juo ir perkadruoju vaizdą taip, kaip buvau numačiusi. Tarkim, jei fotografuočiau Tavuosius smilkalus, nukreipčiau fotoaparatą taip, kad norimas smilkalas atsirastų fokuso taške, tada iki pusės nuspausčiau mygtuką (fotikas dar sublerbia, patvirtindamas fokusą) ir taip laikydama sugrąžinčiau fotoaparatą į pradinę padėtį, pagal sumanytą bendrą kompoziciją, tada jau spausčiau mygtuką iki galo. Nežinau, protingiau nepaaiškinsiu, man kyla įtarimas, ar neprakalbau kažkokia paukščių kalba. Instrukcija būtų patikimiau, pastudijuok wink.gif
Fokusuot galima ir taip, ir taip. Kaip patogiau. Man patogiau AF, todėl dažniausia juo ir kliaunuos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 02 gruodžio 2013 - 15:54
QUOTE(Iks @ 2013 12 02, 12:45)
--------
Mielas tas Advento kalendorius... Bet vis tik tikėjausi išradingesnių sprendimų, kalėdinių poteksčių...

O atvirukai ne kalėdiniai?
Bet tokios reakcijos ir tikėjausi, tad šiandien visgi sulaukiau šviesos namuose biggrin.gif
Šitoks variantas gal tiks? biggrin.gif

Iki Šv.Kalėdų liko 22 dienos
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 12 02, 16:50)
Nežinau, gal ir nemokėčiau išdėstyti. Juolab, kad manau, jog skirtinguose aparatuose ir tvarka šiek tiek skiriasi, tik esmė ta pati. Paieškok instrukcijoje, tikrai turėtum rasti. Aš pati dažniausiai naudoju centrinį fokusavimo tašką (pagalbiniai linkę ožiuotis), sufokusuoju juo ir perkadruoju vaizdą taip, kaip buvau numačiusi. Tarkim, jei fotografuočiau Tavuosius smilkalus, nukreipčiau fotoaparatą taip, kad norimas smilkalas atsirastų  fokuso taške, tada iki pusės nuspausčiau mygtuką (fotikas dar sublerbia, patvirtindamas fokusą) ir taip laikydama sugrąžinčiau fotoaparatą į pradinę padėtį, pagal sumanytą bendrą kompoziciją, tada jau spausčiau mygtuką iki galo. Nežinau, protingiau nepaaiškinsiu, man kyla įtarimas, ar neprakalbau kažkokia paukščių kalba. Instrukcija būtų patikimiau, pastudijuok wink.gif
Fokusuot galima ir taip, ir taip. Kaip patogiau. Man patogiau AF, todėl dažniausia juo ir kliaunuos.

Viską supratau ; ] Pavyko, bet man rankinis fokusas labiau patiko rolleyes.gif Maniškis labai lengvai su kuo dirba. Bet manau reik visaip mokėt, taip kad Jūsų paaiškinimas ne pro šalį man yra : ]
Atsakyti
QUOTE(Afrė @ 2013 12 02, 15:51)
Bet tokios reakcijos ir tikėjausi, tad šiandien visgi sulaukiau šviesos namuose biggrin.gif

http://farm8.staticf...b22e80549_z.jpg

Afre, jau gavau nuo mamagutės į snapą, tad nebenoriu gilintis, ko ten buvau užsimaniusi iš to Advento kalendoriaus biggrin.gif
Man viskas tinka.
Labai ekologinė eglutė wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 02 gruodžio 2013 - 16:04
QUOTE(Iks @ 2013 12 02, 16:02)
Afre, jau gavau nuo mamagutės į snapą, tad nebenoriu gilintis, ko ten buvau užsimaniusi iš to Advento kalendoriaus biggrin.gif
Man viskas tinka.
Labai ekologinė eglutėwink.gif))

Visgi juk nesinori kartotis su idėjomis iš kitų metų wink.gif atrodo ir kitais metais nebuvo kažko tokio vauv visos dienos ir jos nuostabiai priduotos wink.gif Kai sniego nėra, tai gal ir to įkvėpimo tokio kalėdiško nerasta smile.gif Velykų norėjai su kiaušiniais biggrin.gif
O radijas papigiuška wink.gif Pilnas elektromarktų rasta wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afrė: 02 gruodžio 2013 - 16:05
QUOTE(Hytka @ 2013 12 02, 15:14)
Dublis trecias  mirksiukas.gif

Taip smile.gif
Atsakyti
Reeeeee, TAIP wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afrė: 02 gruodžio 2013 - 16:10
QUOTE(Afrė @ 2013 12 02, 16:04)
Visgi juk nesinori kartotis su idėjomis iš kitų metų wink.gif atrodo ir kitais metais nebuvo kažko tokio vauv visos dienos ir jos nuostabiai priduotos wink.gif Kai sniego nėra, tai gal ir to įkvėpimo tokio kalėdiško nerasta smile.gif Velykų norėjai su kiaušiniais biggrin.gif
O radijas papigiuška wink.gif Pilnas elektromarktų rasta wink.gif

5 kartą sakau, kad nuo šiol tik vartau kalendorių ir grožiuosi biggrin.gif
Viskas gerai. Kiaušinių nenoriu, Velykų nenoriu, Kalėdų nevogsiu tongue.gif
Ak štai kaip, maniau, gal iš paties Paryžiaus tasai linksmas daiktas smile.gif
Afre, o tos skiautės kokiu būdu laikosi? Klijavimo, ant garbės žodžio ar kaip?

---

Hytka, mano TAIP tebegalioja. Gal fokuso per milimetrą plėšresnio norėčiau, bet man patinka, kad perdarydama į daug ką atsižvelgei ir jau žengei žingsnį. Sėkmės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 02 gruodžio 2013 - 16:14
QUOTE(Hytka @ 2013 12 02, 15:14)
Dublis trecias  mirksiukas.gif

aš sakau riebų taip smile.gif patiko wink.gif

QUOTE(Afrė @ 2013 12 02, 16:51)

user posted image

Afreeee, nu man nerealiai gražiai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 12 02, 16:10)
5 kartą sakau, kad nuo šiol tik vartau kalendorių ir grožiuosi biggrin.gif
Viskas gerai. Kiaušinių nenoriu, Velykų nenoriu, Kalėdų nevogsiu tongue.gif
Ak štai kaip, maniau, gal iš paties Paryžiaus tasai linksmas daiktas smile.gif

Erzinuosi juk tongue.gif

Necituokite su nuotraukomis liezuvis.gif
Papildyta:
Iks, ant medinio iešmuko wink.gif O jei dar pasididintumėte skiautes (popieriukus) ir apie Kalėdas paskaitytumėte, apie papročius ir apie dabartines Kalėdas smile.gif
Atsakyti