Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(saigha @ 2013 12 02, 14:15)
Rakursas geresnis, bet tie "pabarstukai" man vis tiek akis bado smile.gif  palauk dar kitų nuomonių

Fotografavau ir dar nepradarytus riesutus, bet man tada kazko truko g.gif
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 12 02, 13:45)

---------
Mielas tas Advento kalendorius... Bet vis tik tikėjausi išradingesnių sprendimų, kalėdinių poteksčių, vandenženklių, ne taip lengvai nuspėjamų užuominų...

Tikėjausi nustebti.

taip, tai jau Tamstos problema biggrin.gif Galim pasidžiaugt ir paprastučiais dalykais...ne super duper įmantriais...ir ne užkoduotais. Juk tai taip pat miela, ar ne? smile.gif
Bet visada yra siekiamybė...
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2013 12 02, 13:24)
taip, tai jau Tamstos problema biggrin.gif Galim pasidžiaugt ir paprastučiais dalykais...ne super duper įmantriais...ir ne užkoduotais. Juk tai taip pat miela, ar ne? smile.gif
Bet visada yra siekiamybė...

Mamagute, tikrai nieko nenorėjau įžeisti. Jei taip atsitiko - atleiskit kaip nors smile.gif Apie įmantrumą nekalbėjau. O štai mielumu kalbą ir pradėjau:)

---

Hytka, Tavo įdėtieji ND man truputį puslapį ištampė, sunku spręsti apie visumą. Bet kad įdėjai pastangų, pagerinai kompoziciją, apgalvojai - matau. Man regis, galiu net TAIP duoti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 02 gruodžio 2013 - 13:40
QUOTE(Iks @ 2013 12 02, 14:35)
Hytka, Tavo įdėtieji ND man truputį puslapį ištampė, sunku spręsti apie visumą. Bet kad įdėjai pastangų, pagerinai kompoziciją, apgalvojai - matau. Man regis, galiu net TAIP duoti smile.gif

Pazadu kita karta nuotraukas mazesnes kelti. Bijojau, kad nenukentetu kokybe per daug sumazinus mirksiukas.gif Daugiau taip nebedarysiu 4u.gif

P.S. Kaip jus susitare cia? Kas duoda leidima antro namu darbo darymui?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hytka: 02 gruodžio 2013 - 13:44
QUOTE(Iks @ 2013 12 02, 14:35)
Mamagute, tikrai nieko nenorėjau įžeisti. Jei taip atsitiko - atleiskit kaip nors smile.gif Apie įmantrumą nekalbėjau. O štai mielumu kalbą ir pradėjau:)

jokio įžeidimo ir nemačiau- nekalkit prie kryžiaus dar savęs biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagute: 02 gruodžio 2013 - 13:47
Hytka - turi surinkti tris atsikaičiusiųjų namų darus TAIP
vieną jau turi - Iks
man kaip tik ir patiko, kad riešutai atidaryti, nepatiko aplink juos pribarstyti trupiniai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hytka @ 2013 12 02, 14:42)
Pazadu kita karta nuotraukas mazesnes kelti. Bijojau, kad nenukentetu kokybe per daug sumazinus  mirksiukas.gif Daugiau taip nebedarysiu  4u.gif

P.S. Kaip jus susitare cia? Kas duoda leidima antro namu darbo darymui?

nu kažin ar kokybė nukentės jas šiek tiek sumažinus. g.gif leidimas po trijų taip. man iš tikro per arti tie riešutai, gal ir fokusas toks neaiškus, lyg yra, lyg paplaukęs. trupinukai tikrai vaizdo nepriduoda smile.gif aš susilaikau, siūlyčiau tą patį pakartoti tik švariai, aiškiai smile.gif

Iks, o ką smile.gif nemoku tokių ilgų kalbų sakyti biggrin.gif kaip atrodė, taip ir pasakiau.
Atsakyti
Dublis trecias mirksiukas.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Hytka, labai smarkiai mažinti, aišku, nereikia. Jei keli iš flickr, optimalu pasirinkti media 640 formatą. Labai smarkiai išdidinti vaizdai kaip tik apnuogina visus netobulumus, galima surasti tokių "blusų", kurių mažesniame variante be mikroskopo nė neįtartum besant biggrin.gif Tarkim, fokusas didžiajam variante neatrodė aštrus it skalpelis, bet pagalvojau, kad migla apsitraukė bedidinant foto. Man tos šiukšlelės kažkodėl labai neužkliuvo - gal va išmokau džiaugtis mažais, paprastais dalykais tongue.gif Gal tik pirmoje foto, kur jos nefokuse, iš pradžių pagalvojau, ar tik nebus supurvinta matrica smile.gif
Mangute, o nieko biggrin.gif Man ta sakinio pabaiga buvo netikėta, tik tiek.
mamagute, tam ir Advento kalendorius, jog primintų, kad ne Velykos, tad ūmai nusikryžiuoti lyg ir nebuvo minčių smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 02 gruodžio 2013 - 14:54
Na aš metu savo pirmus bandymus...
p.s. komentuokit viską nes fotiką turiulabai trumpai, daug ko nesuprantu jame, bet po truputį praktiškai bandau išsiaiškinti.

Viską darau su kitiniu 18-55 objektyvu, tad kaip durnelė ieškau namie geresnio apšvietimo, tad trečia foto nuo saulutės pasislėpimo tamsesnė.

Kadangi naujokėm neleidžiat karpyti, nieko nekirpau.
Ar bent gerai pirmą užduotį supratau? Rankiniu fokusavimu nekeičiant fotoaparato pozicijos fokusuoti skirtingu atstumu dalykus?

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 12 02, 15:52)

tam ir Advento kalendorius, jog primintų, kad ne Velykos, tad ūmai nusikryžiuoti lyg ir nebuvo minčių smile.gif

heart.gif
Atsakyti
QUOTE(Reeeeee @ 2013 12 02, 15:13)
Na aš metu savo pirmus bandymus...
p.s. komentuokit viską nes fotiką turiulabai trumpai, daug ko nesuprantu jame, bet po truputį praktiškai bandau išsiaiškinti.
Viską darau su kitiniu 18-55 objektyvu, tad kaip durnelė ieškau namie geresnio apšvietimo, tad trečia foto nuo saulutės pasislėpimo tamsesnė.
Kadangi naujokėm neleidžiat karpyti, nieko nekirpau.
Ar bent gerai pirmą užduotį supratau? Rankiniu fokusavimu nekeičiant fotoaparato pozicijos fokusuoti skirtingu atstumu dalykus?

O ką, geri pirmieji bandymai. Užduotį supratai teisingai (tiesa, nebūtina fokusuot rankiniu būdu, galima ir įsijungus autofokusą, keičiant fokusavimo taškus, bet - taip - nekeičiant fotoaparato padėties). Nesupratau, kokie objektai ten nufotografuoti g.gif Daryk tarpelį tarp nuotraukų, kai jas kelsi.
Iš manęs - TAIP.

QUOTE(mamagute @ 2013 12 02, 15:16)

smile.gif
Atsakyti