QUOTE(bytte @ 2013 11 15, 10:02)
manau teisingas pastebėjimas, nes juoda turi tokią savybę - paryškint spalvas. Užtai Noa ir putojas, kaip taip, ne spalva, tik paryškina kitas... ir jai negalim
...iš to gaunas, kad tos pačios ryškios spalvos, kurios šiaip tinka, su juoda - per ryšku.
Žinok, netgi tie, kas iš spalvų sprendžia, kaip žmogus jaučiasi, arba teigia, kad spalva kažką pritraukia, tą juodą spalvą traktuoja kaip padidinimą. Jei raudona - ten aktyvumas, energija ar kažkas - tai su juoda labai energingas, jei bordo, sako, reiškia orientaciją į materialines vertybes, pinigus - tai su juoda - į daug pinigų
O pačią juodą, vieną, bent jau Mieliauskienė savo kursuose pristatydavo kaip spalvą, kuria apsirengęs žmogus sako - "nematykite mano kūno". nepriklausomai nuo to, ar jis storas ir nori, kad nevertintų jo figūros, ar jis yra kokia pianistė, kuri nori, kad vertintų ne jos vaizdą, o muziką.
QUOTE(Hiver @ 2013 11 15, 12:51)
Gerbiamosios as manau kad atmetant politines antipatijas, mes visu pirma kalbame apie MOTERI
kuri sia prasme yra musu kolege. Plius brandaus amziaus.
Daznai kalbama kad dabar yra jaunystes kultas, kad visos nori darytis plastines operacijas, injekcijas, kad moterys bijo pasenti (del sios priezastes B. Bardot suvokusi kad sensta vos nenusizude). Bet ar pacios nepjaunam sakos ant kurios sedim?
Plius as manau kad akcentavimas to, ko pats zmogus negali pasirinkti savo isvaizdoje (senejimo, akiu formos, figuros tipo ir pan) yra negarbinga. Netgi tai ka zmogus gali pakeisti bet nekeicia, tai yra tik jo apsisprendimo reikalas, jeigu musu tai tiesiogiai neliecia (pavyzdziui stiprus prakaito kvapas nuo kurio mus pykina). Aisku visada gerai kai zmogus jaucia kaip galima pasigrazinti, bet ta pasigrazinima kiekvienas dar ir mato skirtingai. Pasisakiau.
Iš esmės teisingai. Visos feministės taip ir sako - a kuom aš natūrali bloga, kas čia per gražu/negražu, vat norėsiu neskust pažastų - ir neskusiu, gimiau su pažastų plaukais, reiškia, jie čia turi būt, jei kam nepatinka - ne mano bėdos, jie jums netrukdo. Kodėl reikia dažytis, kad kažkam patikti, kas čia nusakė, kad tas gražu, anas ne, aš nenoriu niekam patikti ir esu vertinga tokia, kokia esu.
Yra tokia nuomonė, aš jos nei skatinu, nei atmetu, tiesiog tai ne mano nuomonė.
O svarbiausia, kad tokios nuomonės šalininkas išvis neturėtų ką veikti šiame skyrelyje, nes čia visa esmė - ne atskleisti savo charizmą beigi teises, o būtent išsiaiškinti, su kokiomis spalvomis aš ATRODAU (aišku, aplinkiniams) geriau, gražesnė, jaunesnė, ryškesnė ir ne lavonas.
Logiška, kad čia eina kalba - tau tinka tas, netinka anas, gražiai atrodai tada, o negražiai - kitada. ir aišku, kiekvienam psl. dedami paveiksliukai, kur kažkas gražu, o kažkas negražu. ir čia nėra ta durno apsirengimo tema, kur aptariama, kas negražu dėl žmogaus veiklos, čia būtent aptariama, kas negražu dėl žmogaus prigimties. Aš, tarkim, niekaip neišgaliu pasikeisti savo lighto į ką nors kitą, ir visa tema iš manęs žvengia, tai tada ką
Čia gi niekas nekalbėjo apie tai, kaip ta Graužinienė elgiasi, jaučiasi, gal ji nuostabi mama ir puiki kulinarė, gal ji puikiai groja fortepijonu ir neįtikėtinai siuvinėja, dalį savo lėšų perveda į gyvūnų prieglaudos fondą, o vaikams prieš miegą skaitydavo pasakas iki 15os metų, taip pat rūšiuoja atliekas, nepraleido nei vieno tėvų susirinkimo, myli savo du šunis ir tris kates, gali bet ką supinti eglute ir pas ją nuostabiai auga ciklamenai.
Mes to išvis nežinom.
Mes kalbam pagal temą - išvaizda. Ta graži, ana negraži. Dideli papai gražu, maži patogu, kokia mano subinė, bože bože, kaip maskuot. Pas tave subinė, o pas mane visa figūra. Pas tave figūra, o pas mane veidas. Tu kaip Graužinienė, aš kaip Grybauskaitė, o mano vyras kaip Uspashichas jaunystėje. Ir taip, Graužinienė iš išorės negraži ir žurnaliztų sudarytas jos įvaizdis - negražus. Tuo tarpu Beata Nicholson graži, ir jos įvaizdis - gražus. Dargi pridedam, kad ne grožyje esmė, o charizma daug išveža. Ir net nesakom, kad Graužinienė tos charizmos neturi, mes sakom, kad nematom. Gal spauda nepraleidžia. Jei kas nors kur nors parašytų tai, ką aukščiau išvardinau, manau, visuomenės požiūris į ją pagerėtų. Bet dabar yra kaip yra, blogo ATRODYMO pavyzdys. ne blogo žmogaus, mes gi jos nepažįstam. Jinai juolab ištekėjus, gal jos Graužiniui ji labai graži? Bet iš šalies žiūrint, ji atrdo blogai, ir basta.
Nei ją kas už tai smerkia, nei ką, tiesiog konstatuoja, pabrėžia, lygina. Jei ji pati ateitų į šitą temą ir prašytų pagelbėt, manau, lygiai taip pat konsultuotume, kaip visas.
Nemanau, kad pjaunam šaką, ant kurios sėdim, nes nesakom, kad sena negraži, arba stora negraži automatiškai, tik manekenė nuo VS podiumo graži. Gi yra dafiga vyresnių moterų, atrodančių tikrai gerai, pvz. Kristutė arba Adamkienė. Taip pat yra nemažai nemanekeniško tipo moterų, kurios irgi atrodo gerai, ta pati Nicholson arba Kalpokaitė. Jų irgi nepažįstu, gal jos labai bjaurios savo vidumi, bet vaizdu ir įvaizdžiu ir stiliumi ir charizma jos gražios, o Graužinienė ne.
Ar tu manai, kad baisus įžeidimas sakyti, kad viešas žmogus yra negražus, o kitas gražus, ir lyginti? Man atrodo, šitoj temoj tai tikrai nieko kažkokio baisaus. Tai lygiai tas pats, kas sakyti - tas storas, anas plonas kokiam dietų skyrely. Feministės tikrai nei spalvų derinime, nei kosmetikoj, nei namų tvarkyme nesėdi...
Negražu yra sakyti, kad Graužinienė yra baisi kaip karas kur nors, kur diskutuoajama apie jos politines pažiūras. Va čia tai jau kiauliška. O čia mes tų jos politinių pažiūrų nė nežinom