Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 07, 13:04)
Rieduliukai, o dulkes tobulai vakėte, lyginote drabužužius? Aš jau fiziškai nebespėju.jam jau ir valgyti4 kartus padaryti atima begales laiko

oj pradžioj valydavau valydavau drėgnai grindis... viska su drėgnu (pliusas kad kilimų anei užuolaidų pas mus nėra) su maistu buvo paprasčiau nes deja, bet valgė kai maža buvo tik pirktines tyreles... manąsias spjaudavo, o lygint nelyginau niekada... o paskui kai pagražėjo odelė pamažu mažinau valymus... buvo laikas kai pagal vaiko veidą galėdavau pasakyt, kad jau per daug dulkių prisikaupė, o dabar kažkaip užtenka kartą per savaitę prasieit... bet jau maniškė didelė... 4u.gif

QUOTE(Violeta* @ 2013 11 07, 21:49)
Sveikos,

1. jei ruošiama vonia su drėkikliu/minkštikliu, kokia emulsija...ar galima pabūt joj ilgiau...
2. kaip spėti ištept vaiką per 3 min...nušluostytą ar tokį pusiau šlapią dar..
3. ar reikia tept jei nesimaudome tą vakarą..
4.kaip atsirinkt tinkamus produktus...nes jų tokia įvairovė...man net galva susisuko...ar renkatės visą seriją vieno gamintojo...ar skirtingus derinate...labai norėčiau weledos viską bandytis...arba emoliumo, bet weleda kaip natur produktas ir plius tinkantis..labiau traukia, plius apatinė kūno dalis matyt todėl ir neišsausėjo, kad nuolat tepame weleda...

žinau, kad naivūs klausimai, bet viskas tik tokia staigi pradžia...o ryt eisim pas kitą gyd, matysim ką jis pasakys...

kuo daugiau klausimų tuo daugiau ieškai atsakymų, tuo daugiau sužinau, tuo daugiau išbandai, tuo geriau atrandi kas tinka konkrečiai jūsų atveju... daug kas šnekėjo kad labai gerai lakišiuose maudyt... mums visiškai netiko... kaip bebūtų keista ar nekeista mums tikdavo druskos vonelės...
dėl pabuvimo, žiūrėkit kad vaikui būtų komfortiška... plius vanduo turi būti šiltas, o ne karštas (idealiausia panašiai kūno temperatūrai)
tepti reikia tiek kiek reikia matot kad sausa odelė ir tepat ir tepat... 2 3 5 kartus net ir anktį atsikėlus tepdavau... o ką daryt... aišku geriausia nupraust kiekvieną vakarą, kad nuvalyt kremo perteklių, bet... jei vakui maudynės nelabai ir nenori maudytis tai jau geriau nenervuoti, nes nuo nervukų labai paūmėja visi bėrimai ir kasymaisi... o kuo tepti... na čia jau kaip sakoma metodom naučnogo tykanija smile.gif kuo tik netepiau... ir alyvuogių aliejumi ir kokosu ir taukmedžiu ir emu taukais ir visokiais kremais... tarp kitako kai MB irgi turi problemą (jam žiemą labai rankas niežti ir bėrimai atsiranda) tai jis dabar džiaugiasi basalio nauja linija, kur yra visokių kremukų basalis
pirkome per mugę rinkis prekę lietuvišką... riebus skalsus ir neblogas kremas be to neitin brangus... taip kad galiu tik palinkėti sėkmės ieškojimuose ir kuo didesnė ramybės 4u.gif
Atsakyti
Dėl tų mėginukų ant nugaros. Tai gi ne visuomet ir gydytojai tik ligoninėje juos deda. Deda ir paleidžia namo, atvyksti tik po dviejų parų ar panašiai.
Todėl ir nerekomenduoja vaikams dėti daugiau nei 10 taurelių, kad nesukeltų per didelio šoko, jei kažkuris mėginys labai reaguotų
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 06, 18:21)
Pasidarėm dūriukus aplinkai...taigi...lyg maža būtų begalinio sąrašo alergizuojančių maisto produktų...medžiams ++, žolėms ++, erkutėms +-  (abejotinas toks). Taigi dabar aišku kodėl vasaromis mums taip blogai, kodėl neišlendame iš ligoniniu ir dūstame iki reanimacijos. Liūdna verysad.gif
Mamos, o alergija žiedadulkėms ar išaugama? Ar yra tikimybė, kad augdamas taip stipriai nereaguos? Ir jei alergija žiedadulkėms, tai iš namų visas gėles mesti lauk? Dabar dar turime pora orchidėjų...
Pas senelius nuvažiavus visad jam blogai palikdavo, stipriai berdavo, o paskutinį kartą su dusimuį reanimaciją pakliuvome. Pas senelius daug gėlių, minkštų baldų, keli kilimukai...

Kaip kitų vaikučiai gyvena?

...malonu vėl jus ,,matyti'' biggrin.gif
mano vyriausiajai 16 m. nustatė alergiją dulkėms, šuniui, žiedadulkėms, šalčiui...tik prieš pusmetį - iki tol absoliučiai niekas nesireiškė. O pradėjo skųstis sloga ir pastoviu skrepliavimu (iš gerklės). kasdien purškiasi vaistus nuo al. slogos ir geria vaistus nuo dilgėlinės doh.gif Bet neseniai gavome iš docentės nukreipimą tirtis toliau - loro...gali būti bėda giliau - adenoidai, polipai...ecoskopuos docentas Vaitkus g.gif
Atsakyti
O kaip jūs nustatote ar tinka kremas, kokie požymiai rodo, kad netinka. Nes kiek bandau odelė reauguoja labai panašiai, vis labiau išrausta. Bandžiau weledos, iricar, bepanteną, iš uogauoga.lt aliejų mišinį. Nusipirkau dar emolium emulsiją, bet dar nebandžiau.
Dar klausimas dar esat išbandžiusios muilo reišutus skalbimui? Ar tinka?
Dėl dulkių valymo - nevalau kiekvieną dieną, bet kaip suprantu prie AD reikia greižtai valyti, ar čia visais atvejais? Ar čia, kai nustato, kad yra reakcija dulkėms.
Atsakyti

....Taigi, parsivežėm patikslintą diagnozę, kad yra atopinio pradžia verysad.gif ...greičiausia, kad išprovokuota mmr'o..gys sako, kad jau 4 vaikas atėjo su ad po skiepų, trys po mmr...tai va gavom rekomendacijų gyvenimui ir pasiūlymų tirtis dar maisto alergenus...vienas - dėt maistuką ant rankos..kitas venos kraujo tyrimas 36 berods produktams..na ir drėkint drėkint drėkint odelę, sako pas mus palyginus nieko nėr...aišku nėr, nes vaiką ir šiandien tepiau bent 4 kartus, oda nurimus, graži, gi nėr nieko įsisenėjusio dar...tai va..davė vilčių, kad reakcija nurims...gal ir praeis, jei maistas nekels paūmėjimų..bet atsargai ir hormoninį tepaliuką išrašė, ir geriamų vaistukų...na gerai tai, kad mūsų atveju dar padeda " nekaltos' priemonės kaip weleda pvz..pasak gyd tik todėl ir nesausa apatinė kūno dalis, kad buvo tepama dėl pampių...taigi vat...išėjus pamačiau vaikiukų..na su stipriai išreikštu ad...o dievuliau, galvoju...ir kyla minčių..kad aišku tai ne kokia leukemija ar kitas biesas...bet..juk su tais skiepais tik gero vaikui norėjau...na žodžiu...nusiminus esu..bet ką gi, susigyvensim.

dabar dar noriu paklaust, kokie tyrimai geresni ar tikslesni.., ar verta daryt tą kraujo testą ar geriau lopus - tą dūrio mėginį dėt? na čia iš praktikos...

QUOTE(aidi @ 2013 11 08, 15:37)
O kaip jūs nustatote ar tinka kremas, kokie požymiai rodo, kad netinka. Nes kiek bandau odelė reauguoja labai panašiai, vis labiau išrausta.

Dėl dulkių valymo - nevalau kiekvieną dieną, bet kaip suprantu prie AD reikia greižtai valyti, ar čia visais atvejais? Ar čia, kai nustato, kad yra reakcija dulkėms.

Mane mokė, kad po vonios tarkim ,reik dėt labai lengvą emulsiją..o kremą kaip sunkesnės tekstūros, dėt tik po emulsijos, kai oda jau sudrėkinta, produktai tik tos pačios serijos...na ir jei reikia, ant viršaus dar aliejus, tik tokiu principu tepti viską, nes kremas gali duot panašų efektą kaip jums.....paprastai pakanka tik emulsijos arba jos ir kremo...pati vakar tik kremą dėjau..nes nieko kito dar neturiu..bet jau ryt pat perku viską emolium serijos ir bandysim sveikatintis...

dėl dulkių..jei yra joms reakcija nustatyta, tada taip...bet galvoju..kad tada užburtas ratas gaunasi...
Atsakyti
Skaitau nauja temele, ir visi komentarai, kaip i mano vaiko darziuka,primenu, kad musu kosmine lergija dulkem, jau si rudeni gyvenam zimiai geriau nei pernai, tik prisidejo alergine sloga, bet cia jau niekai, del svaros nemanau kad visu tipu AD reikia pedantiskos svaros,o siaip, kazkuri mamyte klausia kaip per 3min istept vaika? pati per staza puikiai ismokau, ir aisku kai stacionare gulrejom ir is proceduriniu tepimu ir ismokau, kur ji maudos toj pacioj patalpoj nuspaudziat su rankslosciu, i delna prisipilat kiek telpa kremo, ir riebiai paskirstot visur, nuglostot ir 1min uztenka. tai jau dabar vienas malonumas tept, o pernai didelis kosmaras, ka vaiko neimanoma buvo pliko laikyt ji taip draskydavo odele, tai tada ja tetis laikydavo o as tepdavau, ir extra rengdavom, tai per 1min spedavom nusisluostyt ir issitept ir apsirenkt...
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2013 11 08, 18:39)
..

dabar dar noriu paklaust, kokie tyrimai geresni ar tikslesni.., ar verta daryt tą kraujo testą ar geriau lopus - tą dūrio mėginį dėt? na čia iš praktikos...

maniškiui kraujo tyrimai visai beveik nieko nerodė, tik kiaušinį ir pieną, o kai padarė dūrius ir lopus -atsiskleidė visas grožis
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2013 11 08, 19:39)
....Taigi, parsivežėm patikslintą diagnozę, kad yra atopinio pradžia verysad.gif .

O kur jūs buvot, pas ką konsultavotės?
Atsakyti
...Buvom pas prof. M. Bylaitę ir dar privačiai nuėję pas alergologę R. Tamošiūnienę. dar kada pas vyro kursiokę nueisiu, irgi gera alergologė, L. Malinauskienė. na bet situacijos tas nekeičia..
Atsakyti
QUOTE(geliuke @ 2013 11 07, 22:21)
~Serpentine~: ech, kaip nesmagu skaityt  verysad.gif  gaila vaikucio..
Del alergiju medziams ir pan tai galiu pasakyti tik tiek, kad mano vyras nuo mazens turi sienlige. Tai budamas vaikas negaledavo i gamta vaziuoti vasaros metu, mieste kaip ir nieko. Dabar jau maziau reaguoja, nors durio testai stipria reakcija rode i LABAI daug ka.

Sveikos,
As turiu stpria sienlige. Praieta sav dare man tyrimus nes per pastaraji pusmeti pradejo pasikartoti dusulio priepuoliai (bet nuo buitines chemijos daugiau). tai duriai rodo labai stipria alergija zolems, dulkems ir t.t., kas naujo prisidejo tai saulegrazos ir porai man (nors daktarei sakiau, kad as maistus visiskai nealergiska, isskyrus meliona - jis dazna reakcija jei zolems alergija). Tai va, esu suaugusi moteris, o pati alergiska...siaip kai buvau vaikas, kaip ir Jus sakot i lauka stengdavausi neiti, arba prigerdavau daug vaistu ir stengdavausi vegti pievu ir geliu vasaros metu.

Serpentine, pas mus namie tik 2 lapines geles (pas mama namie, buvo man dusulio priepuolis nakti ir nu nezydincios geles, bet ten ir kilimine danga buvo ir nepritaikyta patalyne, tai gal susidejo viskas), jokiu kiliminiu dangu, dideliu uzuolaidu, tai as dabar jauciuosi labai gerai ir jau net esu uzmrisus, kad man sienlige ir dulkiu erkem alergija. Bel islenda visokiu kitokiu nesamoniu.

Siaip sunku gal kol vaikas, bet paskui kai bus suauges, gal jau nebetures tokiu smarkiu reakciju, nors tyrimai jas ir rodys.. 4u.gif
Atsakyti
Merginos, ar buvo jūsų kurios vaikučiui tokia stipri reakcija, kad pasireikštų net per šlapimą, pasišlapinus, vietos, prie kurių lietėsi šlapimas atrodo kaip nudegintos, su pūslėmis?
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 11 11, 21:41)
Merginos, ar buvo jūsų kurios vaikučiui tokia stipri reakcija, kad pasireikštų net per šlapimą, pasišlapinus, vietos, prie kurių lietėsi šlapimas atrodo kaip nudegintos, su pūslėmis?

Dukrai visada per šlapimą reakcija į citrusinius. Tik be pūslių. Tiesa, jai nėra AD, bet polinkis netoleruoti maisto produktus yra.
Atsakyti