Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(Elata @ 2013 11 06, 17:14)
...vis stebėdavomės, kad užėjus paleo grupėj naujokų  bangai, jie pirmiausia pradeda kasdien kepti duonas, bandeles, keksiukus ir pan., ir įsivaizduoja, kad tai paleo mityba. Ir tik po kurio laiko suvokia, jog reikia normalų maistą valgyti, o šitie visi nuokrypiai retomis progomis....

Tikiu, bet kai normalus maistas iki šiol būdavo sumuštiniai su batonu, sausainiai pusryčiams, pietums kavinių maistas, sriubytės su plaukiančiais neaiškios kilmės riebalais, vakarienei kažkas naminio gaminto ant augalinio aliejaus plius bulvės... Tada, atėjus supratimui, kad jau blogiau nebus ir atradus kažką tokio paprasčiausiai nežinai ko griebtis, nes neturi JOKIŲ įgūdžių tinkamai maitintis.
Atsakyti
QUOTE(rutkele:) @ 2013 11 06, 16:10)
na dar odos gaminių priežiūrai nieko.
na nejaugi sunku pasikartoti?  4u.gif 

labai nusibosta, o ne sunku.
Atsakyti
DAraiu kokosu piena ir nezinau ar gavosi biggrin.gif jis neturi buti saldus? nes man gavosi toks ''pieno'' skonio su lengvu kokosu kvapu, bet ne nepalyginti su pardoutuviniu kokosu pienu skardinese, kuris ziaaaauriai saldus biggrin.gif

savaitgali bandziau kepti blynus seimynai is ruduju ryziu miltu,tai seimuke mano valge, bet mazgis tai daugiau namines uogienes dejosi smile.gif

Smagu kad ir MB nori sveikiau maitintis, palaiko mane.

Vakar kai kalbejau kad galva man skaudedavo del skrandzio bedu, ir kad kaip sunku rasti gera dakatara kuris numanytu del ko ja skauda, o ne apie migrena pasakotu, tsi tik noriu pasakyti kad tokia apie tokia diagnoze man papasakojo LOR gydytoja,kai pas ja nuejau del sinusito. Supranta mteruke savo darba ir labai nuosirdi gydytoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Egja @ 2013 11 06, 15:26)
Įgūdžių keitimas gal tegul būna ne toks iškart drastiškas.

aš tai pastebėjau, kad tie, kas keičia iš lėto, nedrastiškai, tai ir keičia kelis mėnesius, bet niekaip nepakeičia iki galo biggrin.gif kaip ir ta jūsų kolegė biggrin.gif

rutkele, ne jums vienai taikyta buvo, bet va, kažkas minėjo, kad du mėnesiai su paleo, o vartoja saulėgrąžų aliejų smile.gif o ir šiaip, aš neklausiau, kiek kas skaito, ne kiekį, o ką būtent, t.y. kokį šaltinį smile.gif ir klausiu ne iš piktumo, o iš smalsumo. įdomu man, kokia schema žmonės naudpojasi mąstymo, kai keičia radikaliai mitybą. toks vat mano mokslininkiškas smalsumas iš studijų laikų užsilikęs biggrin.gif nes yra tokių šaltinių, kur į vieną puslapiuką sutalpinta santrauka informacijos, ką galima valgyti, ko ne. laiko perskaityti užima mažiau nei pusvalandį.
Atsakyti
QUOTE(Egja @ 2013 11 06, 16:26)
Įgūdžių keitimas gal tegul būna ne toks iškart drastiškas. Nes žmogus labai mėgęs tortus ir blynelius, netgi jei akivaizdžiai jis turi celiakiją, jų taip greitai neatsisakys, organizmas jau turi priklausomybę. Turim vieną kolegę darbe, užvalgo pyrago gabalėlį, ar sausainėlį, tuoj lekia viduriuoti. Aplink medikai, pasako kas ir dėl ko,žino juk, bet žmogus niekaip negali atsisakyti pyragų, nes jai skanu. Tai ir sėdim prakvipusiais wc.  biggrin.gif
4u.gif  biggrin.gif

narkomanus cold turkey nuo narkotikų atpratina (ar bent jau bando atpratinti).
bet tiesa, rutkele:), jeigu nėra žinių ar įpročių, tuomet sudėtingiau susigaudyti ir be streso pereiti prie naujų įpročių ar juos susikurti.
Atsakyti
Kažkas klausė dėl vaikų mitybos? O kokio amžiaus vaikai?

Aš saviškiui griežtai atėmiau visus grūdus (nors mes ir taip jų negalėjome, nes aleregiškas mažius, bet trapučius dar valgydavo). Iš pradžių labai kovojom, bet kaip Nidulia sakė, o kur dings. Mes mamos ir mažiesiems dar galime pakoreguoti mitybą. Iš pradžių alkanas vaikščiojo. O dabar kerta tooookias porcijas. Rytais daržovių košė blenderiuota (tam, kad neišsirankiotų daržovių, kurių nori ir kurių ne). Kartais su mėsa, kartais be. Ir su šaukšteliu kokosų aliejaus. Pietums sriuba su mėsos kukuliukais ir kiaulių taukais (mėsą jam liesą perku, tad dedu papildomai riebaliuko) arba sultiniu. 3 valgymas dažniausiai pašildau tą pačią sriubą. 4 valgymas maltos mėsos-daržovių kotletukai. Na ir taip kasdien, tik skiriasi daržovių ir mėsos rūšys.
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 11 06, 16:01)
nelakuotų baldų ir grindų priežiūrai.

Ir tai- vienintelis teisingas atsakymas. Mėginau pernai vasarą tą išaiškinti a.a. Filomenai, bet kur tau biggrin.gif , apsikabinus butelį sėmenų aliejaus vaikščiojo ir šaukštais kabino doh.gif , kai prie jos prisiplakė toks ūkininkas, aliejų iš sėmenų spaudžiantis ir ją tuo gėriu aprūpinantis. O juk straipsnius atšviečiau, įteikiau...
Atsakyti
Sveikos,

aš jūsų pasyvioji skaitytoja, ateinu pasisemt įkvėpimo ir motyvacijos biggrin.gif Pradėjau laikytis paleo (tiksliau ne paleo, o žinties maisto rekomendacijų) prieš 2 mėnesius, nors seniausiai nusipirkau nuotolinį tyrimą, bet niekaip nesugebu jo pasidaryt doh.gif įtariu, kad turiu anaerobinį disbalansą, kuriam esant reikia nevartot sterolių, tai vat niekur nerandu ar tie steroliai = sotieji riebalai ar tik kai kurie sotieji riebalai yra steroliai doh.gif atskirose vietose randu, kad tai kiaušiniai, pieno riebalai, kas dar? paskutinėm dienom labai blogai jaučiuosi po pusryčių, taip silpna, karšta, širdis daužos, prie žemės traukia, atrodo užmigčiau žiemos miegu iki pavasario doh.gif o valgau ir kiaušinius, ir sviestą, ir varškės sūrį, gal jie man visai netinka, tai tik dar daugiau bėdų prisidarysiu doh.gif

Tiesa, kas čia klausė kuo pakeist šokoladą rolleyes.gif tai aš darau vaikams kokoso drožlės, kakava, medus, viską į blenderį, paskui į tortinę, plonu sluoksniu suspaudžiu ir į šaldytuvą. Sau darau tik iš kokoso drožlių, vaikai vadina baltu šokoladu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Emidora @ 2013 11 06, 16:31)
DAraiu kokosu piena ir nezinau ar gavosi  biggrin.gif  jis neturi buti saldus? nes man gavosi toks ''pieno'' skonio su lengvu kokosu kvapu, bet ne nepalyginti su pardoutuviniu kokosu pienu skardinese, kuris ziaaaauriai saldus biggrin.gif 

savaitgali bandziau kepti blynus seimynai is ruduju ryziu miltu,tai seimuke mano valge, bet mazgis tai daugiau namines uogienes dejosi  smile.gif

Parduotuvinis kokoso pienas saldus? Neteko pastebėti. Kokios rūšies perkate? O naminiame gal mažokai kokoso buvo?
Žinote, kad ryžiai nėra paleo, tiesa? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 11 06, 16:33)
rutkele, ne jums vienai taikyta buvo, bet va, kažkas minėjo, kad du mėnesiai su paleo, o vartoja saulėgrąžų aliejų smile.gif

Prieš du mėnesius atradau Paleo, bet nesakiau, kad griežtai jame esu. Toli gražu, sakiau, kad tik viena koja bandau įžengti.

Saulėgrąžų aliejų šiandien naudojau kepdama salierą. Vis gi nustūmiau į šoną kokoso rafinuotą, nes mano galva jo ir derinys su šiuo šakniavaisiu būtų visai netinkamas. mirksiukas.gif

Nestatau savęs pavyzdžiu, jokiu būdu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egja: 06 lapkričio 2013 - 15:41
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 06, 16:37)
Ir tai- vienintelis teisingas atsakymas. Mėginau pernai vasarą tą išaiškinti  a.a. Filomenai, bet kur tau  biggrin.gif , apsikabinus butelį sėmenų aliejaus vaikščiojo ir šaukštais kabino  doh.gif , kai prie jos prisiplakė toks ūkininkas, aliejų iš sėmenų spaudžiantis ir ją tuo gėriu aprūpinantis. O juk straipsnius atšviečiau, įteikiau...

Ot.. nu va, ir rezultatas.
Atsakyti
Buvo adresuotas klausimas naujokems, kas ka skaito, nes vis kartojasi, tai galvoju kad nieko neklausinesiu mergaites, tik gal kad paciai butu drasiau ir lengviau bandyisu vis parasyti kaip sekasi, bet jus tai tikrai skaityisu. Nesiekiu aklai sekti sia mityba, ne skaip minejau pilvelio bedas tvarkytis noriu, ir gana puikiai sekasi.

Bet tiek daug beskaitant taip galva susisuka, kad ir db skaitineju receptukus anglu uslspyje, tai medus ingredientuose, o kitur jau raso kad negalima del fructozes. Bulves vienur rekomenduoja,kitur nepataria, tad ne esme kasd ar skaito naujokes, bet esme kad kai prisiskaitom bet ko nes internetas pilnas, kas ka nori tas ta raso biggrin.gif
Atsakyti