Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

O kaip yra su sėmėnų aliejumi? Kur labiausiai tinka jį naudoti?
Atsakyti
QUOTE(rutkele:) @ 2013 11 06, 14:58)
O kaip yra su sėmėnų aliejumi? Kur labiausiai tinka jį naudoti?

nelakuotų baldų ir grindų priežiūrai.

naujokės, ką skaitot, prieš pradėdami maitintis vienaip ar kitaip? g.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 11 06, 15:01)
nelakuotų baldų ir grindų priežiūrai.

naujokės, ką skaitot, prieš pradėdami maitintis vienaip ar kitaip?  g.gif



nieko neskaito biggrin.gif eilinį kartą visi klausimai iš naujo prasideda biggrin.gif Paskaito 1 vietą - svoris krenta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 06, 15:24)
Kokiu aliejum? smile.gif

Pagavo laugh.gif

Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 06, 15:47)
aš užtat bulvių/saliero bulvyčių nebekepu, nes kokoso aliejaus gaila tiek, kad bulvytes pakept, o sėklų aliejai paleo netinka. Dabar nebent kartais orkaitėje šaknines daržoves (morkas, ridikus, pastarnokus, saliero šaknis) supjausčius pakepu su prieskoniais.

Pagarba, Elata. 4u.gif Paleo aš atradau gal tik prieš porą mėnesių, dar tik viena koja bandau į jį įžengti. Štai tik šiandien (pagaliau) išsiaiškinau, kad mano rafinuotas kokosų aliejus naudojamas ir kepimui, ir valgymui man pačiai po šaukštelį, nėra nieko gero. Bet tai čia tik vieną indą 450 gr. baiginėju, labai sau turbūt ir nepakenkiau. biggrin.gif

Bulvių nevalgau jau porą mėnesių. Jų visiškai nepasiilgstu, nors buvau užkietėjusi bulvinė. Bet čia tik taip man atrodė. tongue.gif Atrodė, kaip gi kepsnys be bulvių, be grikių, be makaronų. O dabar puikiai matau, kad va taip. Ir labai gerai netgi gaunasi su kalnu daržovių. ax.gif

QUOTE(rutkele:) @ 2013 11 06, 15:50)
Dar klausimas: kaip supratau kokosų miltus gaminatės pačios, maldamos kokoso drožles su kavamale. O kaip su riešutų miltais? Kokių riešutų ir kur gauti?

Kam jums miltai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 06, 14:45)
negerai,  aliejų, kuriuose daug polinesočiųjų, kaitinti jokiu būdu negalima.
schmoll.gif



5 puslapyje atsakymas kodėl negerai aliejai, 6 puslapyje klausimas, ar galima vartoti aliejus smile.gif

Atsakyti
QUOTE(rutkele:) @ 2013 11 06, 15:50)
Dėkui Elata už patarimus  4u.gif  Skaitau daug, bet jaučiu visko nesugebėsiu, turėsit kartotis ir vėl iš naujo patarinėt  4u.gif

iš konteksto supratau, kad geriausias ir naudotinas yra nerafinuotas aliejus ir ne saulėgrąžų, ir ne rapsų. Kodėl? O kaip pvz augalinis? Kame jame yr blogis?
Liuks, kaip tik prisiauginau jų krūvą ir nelabai žinau ką su tokiu kiekiu daryt biggrin.gif
va va - pargrindinis ir mano klausimas, koks aliejus.

Dar klausimas: kaip supratau kokosų miltus gaminatės pačios, maldamos kokoso drožles su kavamale. O kaip su riešutų miltais? Kokių riešutų ir kur gauti?
Papildyta:
kol parašiau klausimą, atsirado atsakymas  lotuliukas.gif


Riebalai karštam naudojimui tinka tik sotieji, nes jie oksiduojasi aukštoje temperatūroje, todėl organizmui sveikiau. Sėklų aliejai (saulėgrąžų, rapsų, linų sėmenų, moliūgų sėklų etc.) yra labai nepatvarūs, greitai genda, oksiduojasi, ypač kaitinami. Šaltam naudojimui galite naudoti alyvuogių, avokadų aliejus.

Aš tai iš salierų dar ir piurė darau. Na, išverdam (garuose ar vandeny) ir su trupučiu ghi ar alyvuogių aliejaus sublendinam.

Tiek kokosų, tiek migdolų miltų galima įsigyti sveikų produktų parduotuvėse ar internete. Bet taip pat sėkmingai galima ir pačiam pasidaryti namie, tereikia tik galingesnio blenderio smile.gif Bet kokoso miltai geriau nei riešutų, nes riešutuose taip pat yra polinesočiųjų riebalų rūgščių, kurios nelabai patvarios ir oksiduojasi greičiau.
Papildyta:
QUOTE(emb @ 2013 11 06, 15:53)
Aga, supratau, ryt eisiu pirkt smile.gif
Nu ka darysi, bandysiu negalvot apie bulkas doh.gif aciu.

Su mb parduotuvej susigincinom, jis sako, kad galima kukuruzu makaronu, as sakau tikrai ne. Kuris teisus?


kukurūzai - ne paleo, jie iš dalies prie ankštinių priskiriami, iš dalies prie grūdų. Tai geriau ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 11 06, 17:01)
nelakuotų baldų ir grindų priežiūrai.


na dar odos gaminių priežiūrai nieko.

QUOTE(Vailet2 @ 2013 11 06, 17:02)
nieko neskaito  biggrin.gif  eilinį kartą visi klausimai iš naujo prasideda  biggrin.gif Paskaito 1 vietą - svoris krenta  smile.gif


na nejaugi sunku pasikartoti? 4u.gif Minėjau, kad skaitau ir gana intensyviai, nustūmus darbus į šalį. ar nebuvo taip, kad pačios kažkada turėjot krūvą klausimų ir džiaugėtės, kad kažkas atsako. Aš dabar taip pat 4u.gif

Patikėkit nesu iš tų "nachaliavščikių" kurios nori kad viskas ant lėktutės butų padėta, bet esant galimybei pati džiaugiuos turėdama tam tikrų žinių ir galėdama jomis pasidalinti.

O svorio faktorius, kaip minėjau, man paskutinėj vietoj - turiu mylintį vyrą biggrin.gif

Taigi dar kartą dėkui visoms už patarimus 4u.gif
Atsakyti
Pakoregavus kiek- karališki pietūs gaunasi bigsmile.gif -http://www.delfi.lt/gyvenimas/receptai/vistienos-kukuliai-kokosu-ir-kario-padaze.d?id=63202690
Atsakyti
QUOTE(Egja @ 2013 11 06, 16:04)
Pagarba, Elata4u.gif Paleo aš atradau gal tik prieš porą mėnesių, dar tik viena koja bandau į jį įžengti. Štai tik šiandien (pagaliau) išsiaiškinau, kad mano rafinuotas kokosų aliejus naudojamas ir kepimui, ir valgymui man pačiai po šaukštelį, nėra nieko gero. Bet tai čia tik vieną indą 450 gr. baiginėju, labai sau turbūt ir nepakenkiau. biggrin.gif 


jau geriau rafinuotas kokoso aliejus nei nerafinuotas saulėgrąžų.

Mes su Sedindriuke vis stebėdavomės, kad užėjus paleo grupėj naujokų bangai, jie pirmiausia pradeda kasdien kepti duonas, bandeles, keksiukus ir pan., ir įsivaizduoja, kad tai paleo mityba. Ir tik po kurio laiko suvokia, jog reikia normalų maistą valgyti, o šitie visi nuokrypiai retomis progomis. Bet po to abi suvokėm, jog mes apie paleo irgi pradėjom daugiau domėtis radę kažkokių keistų pyragų receptų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Egja @ 2013 11 06, 17:04)
Kam jums miltai?  g.gif


šeimynai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 06, 16:14)
Mes su Sedindriuke vis stebėdavomės, kad užėjus paleo grupėj naujokų  bangai, jie pirmiausia pradeda kasdien kepti duonas, bandeles, keksiukus ir pan., ir įsivaizduoja, kad tai paleo mityba.

Įgūdžių keitimas gal tegul būna ne toks iškart drastiškas. Nes žmogus labai mėgęs tortus ir blynelius, netgi jei akivaizdžiai jis turi celiakiją, jų taip greitai neatsisakys, organizmas jau turi priklausomybę. Turim vieną kolegę darbe, užvalgo pyrago gabalėlį, ar sausainėlį, tuoj lekia viduriuoti. Aplink medikai, pasako kas ir dėl ko,žino juk, bet žmogus niekaip negali atsisakyti pyragų, nes jai skanu. Tai ir sėdim prakvipusiais wc. biggrin.gif

QUOTE(rutkele:) @ 2013 11 06, 16:18)

4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egja: 06 lapkričio 2013 - 15:27