O kaip yra su sėmėnų aliejumi? Kur labiausiai tinka jį naudoti?
QUOTE(rutkele:) @ 2013 11 06, 14:58)
O kaip yra su sėmėnų aliejumi? Kur labiausiai tinka jį naudoti?
nelakuotų baldų ir grindų priežiūrai.
naujokės, ką skaitot, prieš pradėdami maitintis vienaip ar kitaip?
QUOTE(nomore @ 2013 11 06, 15:01)
nelakuotų baldų ir grindų priežiūrai.
naujokės, ką skaitot, prieš pradėdami maitintis vienaip ar kitaip?
naujokės, ką skaitot, prieš pradėdami maitintis vienaip ar kitaip?
nieko neskaito eilinį kartą visi klausimai iš naujo prasideda Paskaito 1 vietą - svoris krenta
QUOTE(Elata @ 2013 11 06, 15:47)
aš užtat bulvių/saliero bulvyčių nebekepu, nes kokoso aliejaus gaila tiek, kad bulvytes pakept, o sėklų aliejai paleo netinka. Dabar nebent kartais orkaitėje šaknines daržoves (morkas, ridikus, pastarnokus, saliero šaknis) supjausčius pakepu su prieskoniais.
Pagarba, Elata. Paleo aš atradau gal tik prieš porą mėnesių, dar tik viena koja bandau į jį įžengti. Štai tik šiandien (pagaliau) išsiaiškinau, kad mano rafinuotas kokosų aliejus naudojamas ir kepimui, ir valgymui man pačiai po šaukštelį, nėra nieko gero. Bet tai čia tik vieną indą 450 gr. baiginėju, labai sau turbūt ir nepakenkiau.
Bulvių nevalgau jau porą mėnesių. Jų visiškai nepasiilgstu, nors buvau užkietėjusi bulvinė. Bet čia tik taip man atrodė. Atrodė, kaip gi kepsnys be bulvių, be grikių, be makaronų. O dabar puikiai matau, kad va taip. Ir labai gerai netgi gaunasi su kalnu daržovių.
QUOTE(rutkele:) @ 2013 11 06, 15:50)
Dar klausimas: kaip supratau kokosų miltus gaminatės pačios, maldamos kokoso drožles su kavamale. O kaip su riešutų miltais? Kokių riešutų ir kur gauti?
Kam jums miltai?
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 06, 14:45)
5 puslapyje atsakymas kodėl negerai aliejai, 6 puslapyje klausimas, ar galima vartoti aliejus
QUOTE(rutkele:) @ 2013 11 06, 15:50)
Dėkui Elata už patarimus Skaitau daug, bet jaučiu visko nesugebėsiu, turėsit kartotis ir vėl iš naujo patarinėt
iš konteksto supratau, kad geriausias ir naudotinas yra nerafinuotas aliejus ir ne saulėgrąžų, ir ne rapsų. Kodėl? O kaip pvz augalinis? Kame jame yr blogis?
Liuks, kaip tik prisiauginau jų krūvą ir nelabai žinau ką su tokiu kiekiu daryt
va va - pargrindinis ir mano klausimas, koks aliejus.
Dar klausimas: kaip supratau kokosų miltus gaminatės pačios, maldamos kokoso drožles su kavamale. O kaip su riešutų miltais? Kokių riešutų ir kur gauti?
Papildyta:
kol parašiau klausimą, atsirado atsakymas
iš konteksto supratau, kad geriausias ir naudotinas yra nerafinuotas aliejus ir ne saulėgrąžų, ir ne rapsų. Kodėl? O kaip pvz augalinis? Kame jame yr blogis?
Liuks, kaip tik prisiauginau jų krūvą ir nelabai žinau ką su tokiu kiekiu daryt
va va - pargrindinis ir mano klausimas, koks aliejus.
Dar klausimas: kaip supratau kokosų miltus gaminatės pačios, maldamos kokoso drožles su kavamale. O kaip su riešutų miltais? Kokių riešutų ir kur gauti?
Papildyta:
kol parašiau klausimą, atsirado atsakymas
Riebalai karštam naudojimui tinka tik sotieji, nes jie oksiduojasi aukštoje temperatūroje, todėl organizmui sveikiau. Sėklų aliejai (saulėgrąžų, rapsų, linų sėmenų, moliūgų sėklų etc.) yra labai nepatvarūs, greitai genda, oksiduojasi, ypač kaitinami. Šaltam naudojimui galite naudoti alyvuogių, avokadų aliejus.
Aš tai iš salierų dar ir piurė darau. Na, išverdam (garuose ar vandeny) ir su trupučiu ghi ar alyvuogių aliejaus sublendinam.
Tiek kokosų, tiek migdolų miltų galima įsigyti sveikų produktų parduotuvėse ar internete. Bet taip pat sėkmingai galima ir pačiam pasidaryti namie, tereikia tik galingesnio blenderio Bet kokoso miltai geriau nei riešutų, nes riešutuose taip pat yra polinesočiųjų riebalų rūgščių, kurios nelabai patvarios ir oksiduojasi greičiau.
Papildyta:
QUOTE(emb @ 2013 11 06, 15:53)
Aga, supratau, ryt eisiu pirkt
Nu ka darysi, bandysiu negalvot apie bulkas aciu.
Su mb parduotuvej susigincinom, jis sako, kad galima kukuruzu makaronu, as sakau tikrai ne. Kuris teisus?
Nu ka darysi, bandysiu negalvot apie bulkas aciu.
Su mb parduotuvej susigincinom, jis sako, kad galima kukuruzu makaronu, as sakau tikrai ne. Kuris teisus?
kukurūzai - ne paleo, jie iš dalies prie ankštinių priskiriami, iš dalies prie grūdų. Tai geriau ne
QUOTE(nomore @ 2013 11 06, 17:01)
nelakuotų baldų ir grindų priežiūrai.
na dar odos gaminių priežiūrai nieko.
QUOTE(Vailet2 @ 2013 11 06, 17:02)
nieko neskaito eilinį kartą visi klausimai iš naujo prasideda Paskaito 1 vietą - svoris krenta
na nejaugi sunku pasikartoti? Minėjau, kad skaitau ir gana intensyviai, nustūmus darbus į šalį. ar nebuvo taip, kad pačios kažkada turėjot krūvą klausimų ir džiaugėtės, kad kažkas atsako. Aš dabar taip pat
Patikėkit nesu iš tų "nachaliavščikių" kurios nori kad viskas ant lėktutės butų padėta, bet esant galimybei pati džiaugiuos turėdama tam tikrų žinių ir galėdama jomis pasidalinti.
O svorio faktorius, kaip minėjau, man paskutinėj vietoj - turiu mylintį vyrą
Taigi dar kartą dėkui visoms už patarimus
Pakoregavus kiek- karališki pietūs gaunasi -http://www.delfi.lt/gyvenimas/receptai/vistienos-kukuliai-kokosu-ir-kario-padaze.d?id=63202690
QUOTE(Egja @ 2013 11 06, 16:04)
Pagarba, Elata. Paleo aš atradau gal tik prieš porą mėnesių, dar tik viena koja bandau į jį įžengti. Štai tik šiandien (pagaliau) išsiaiškinau, kad mano rafinuotas kokosų aliejus naudojamas ir kepimui, ir valgymui man pačiai po šaukštelį, nėra nieko gero. Bet tai čia tik vieną indą 450 gr. baiginėju, labai sau turbūt ir nepakenkiau.
jau geriau rafinuotas kokoso aliejus nei nerafinuotas saulėgrąžų.
Mes su Sedindriuke vis stebėdavomės, kad užėjus paleo grupėj naujokų bangai, jie pirmiausia pradeda kasdien kepti duonas, bandeles, keksiukus ir pan., ir įsivaizduoja, kad tai paleo mityba. Ir tik po kurio laiko suvokia, jog reikia normalų maistą valgyti, o šitie visi nuokrypiai retomis progomis. Bet po to abi suvokėm, jog mes apie paleo irgi pradėjom daugiau domėtis radę kažkokių keistų pyragų receptų
QUOTE(Elata @ 2013 11 06, 16:14)
Mes su Sedindriuke vis stebėdavomės, kad užėjus paleo grupėj naujokų bangai, jie pirmiausia pradeda kasdien kepti duonas, bandeles, keksiukus ir pan., ir įsivaizduoja, kad tai paleo mityba.
Įgūdžių keitimas gal tegul būna ne toks iškart drastiškas. Nes žmogus labai mėgęs tortus ir blynelius, netgi jei akivaizdžiai jis turi celiakiją, jų taip greitai neatsisakys, organizmas jau turi priklausomybę. Turim vieną kolegę darbe, užvalgo pyrago gabalėlį, ar sausainėlį, tuoj lekia viduriuoti. Aplink medikai, pasako kas ir dėl ko,žino juk, bet žmogus niekaip negali atsisakyti pyragų, nes jai skanu. Tai ir sėdim prakvipusiais wc.
QUOTE(rutkele:) @ 2013 11 06, 16:18)
šeimynai