Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(emb @ 2013 11 06, 12:03)
As turejau omeni duona is moliugu, ar seklu ir riesutu, gal tokia nera blogai :

negerai tuom, kad sėklose, riešutuose daug polinesočiųjų riebalų, kurie kaitinant oksiduojasi. Nekaitintais galima pasimėgauti nedideliais kiekiais.
Įprasi ir be duonelės, maniškis gi toooks bulkinis pyraginis sausaininis buvo, o užrišo.
Atsakyti
QUOTE(Egja @ 2013 11 06, 12:45)
Kepimui, rafinuotą ar nerafinuotą imti?  smile.gif Ieškosiu pradžiai bent jau (Maximoje) Aniros kokosų.  cool.gif Ačiū.


nerafinuotą... mirksiukas.gif Bus galima naudoti ir kepimui, ir valgymui ir kosmetikai... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 06, 12:59)


Na man kokosas labiau kiaulienos farsui tinka, visa kita, kepta ant jo - man saldumas kazkoks jaucias g.gif Darzovems tas skonis tinka aisku smile.gif
Atsakyti
Mane nuo kaitinto kokosų aliejaus pykina. Aš kepu ant kiaulienos taukų arba ant lydyto sviesto. Kokosų aliejų palieku pasmaguriavimui šaltą arba šiek tiek į kavą įsidedu. Dar tinka ant karštų daržovių uždėt. Bet kept ant jo aš negaliu schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cushy: 06 lapkričio 2013 - 13:19
Ačiū, merginos. Supratau, tik nerafinuotas. ax.gif

Bulvių mėgėjoms turiu ką tik ant savęs išbandytą naujieną. Keptas salieras. Reabilituosim šakniavaisius.

user posted image

Puselę sutarkavau spec. tarka (vos smulkiau kaip bulvėms fri) ir pakepiau su aliejumi. Skonis labai malonus. wub.gif Neliko aštrumo, kuris šiaip, valgant žalią, jaučiamas. Su mėsa labai tinkamas.

Salieras mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egja: 06 lapkričio 2013 - 14:08
QUOTE(Egja @ 2013 11 06, 15:06)
Puselę sutarkavau spec. tarka (vos smulkiau kaip bulvėms fri) ir pakepiau su aliejumi. Skonis labai malonus.  wub.gif Neliko aštrumo, kuris šiaip, valgant žalią, jaučiamas. Su mėsa labai tinkamas.

Kokiu aliejum? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 06, 15:24)
Kokiu aliejum? smile.gif

Eksperimentuokit. smile.gif

Man pirmas bandymas buvo su saulėgrąžų. cool.gif
Atsakyti
negerai, aliejų, kuriuose daug polinesočiųjų, kaitinti jokiu būdu negalima.
schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Egja @ 2013 11 06, 15:37)
Eksperimentuokit.  smile.gif

Man pirmas bandymas buvo su saulėgrąžų.  cool.gif

aš užtat bulvių/saliero bulvyčių nebekepu, nes kokoso aliejaus gaila tiek, kad bulvytes pakept, o sėklų aliejai paleo netinka. Dabar nebent kartais orkaitėje šaknines daržoves (morkas, ridikus, pastarnokus, saliero šaknis) supjausčius pakepu su prieskoniais.
Atsakyti
Dėkui Elata už patarimus 4u.gif Skaitau daug, bet jaučiu visko nesugebėsiu, turėsit kartotis ir vėl iš naujo patarinėt 4u.gif

iš konteksto supratau, kad geriausias ir naudotinas yra nerafinuotas aliejus ir ne saulėgrąžų, ir ne rapsų. Kodėl? O kaip pvz augalinis? Kame jame yr blogis?

QUOTE(Egja @ 2013 11 06, 16:06)
Keptas salieras.


Liuks, kaip tik prisiauginau jų krūvą ir nelabai žinau ką su tokiu kiekiu daryt biggrin.gif

QUOTE(Elata @ 2013 11 06, 16:24)
Kokiu aliejum? smile.gif


va va - pargrindinis ir mano klausimas, koks aliejus.

Dar klausimas: kaip supratau kokosų miltus gaminatės pačios, maldamos kokoso drožles su kavamale. O kaip su riešutų miltais? Kokių riešutų ir kur gauti?


Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2013 11 06, 16:47)
aš užtat bulvių/saliero bulvyčių nebekepu, nes kokoso aliejaus gaila tiek, kad bulvytes pakept, o sėklų aliejai paleo netinka. Dabar nebent kartais orkaitėje šaknines daržoves (morkas, ridikus, pastarnokus, saliero šaknis) supjausčius pakepu su prieskoniais.


kol parašiau klausimą, atsirado atsakymas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 11 06, 12:33)
Kai iš namų išeinu 5 ryto, o grįžtu 19, tai jokie termosiukai nepadės  biggrin.gif
Galima, galima, juk Elata jau parašė. Tik su saiku.

Aga, supratau, ryt eisiu pirkt smile.gif

QUOTE(" voresta " @ 2013 11 06, 13:03)
negerai tuom, kad sėklose, riešutuose daug polinesočiųjų riebalų, kurie kaitinant oksiduojasi. Nekaitintais galima pasimėgauti nedideliais kiekiais.
Įprasi ir be duonelės, maniškis gi toooks bulkinis pyraginis sausaininis buvo, o užrišo.

Nu ka darysi, bandysiu negalvot apie bulkas doh.gif aciu.

Su mb parduotuvej susigincinom, jis sako, kad galima kukuruzu makaronu, as sakau tikrai ne. Kuris teisus?
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 06, 14:47)
aš užtat bulvių/saliero bulvyčių nebekepu, nes kokoso aliejaus gaila tiek, kad bulvytes pakept, o sėklų aliejai paleo netinka. Dabar nebent kartais orkaitėje šaknines daržoves (morkas, ridikus, pastarnokus, saliero šaknis) supjausčius pakepu su prieskoniais.

aš salierus kepiau keptuvėj kiaulės taukuose, gavosi labai skaniai.
Atsakyti