Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(Elata @ 2013 11 13, 13:28)
kepat ant alyvuogių aliejaus? smile.gif

na, taip, nes tik tokį namie teturėjau, tai jis man viskam. Vakar pribaigiau biggrin.gif
Žinau, kad jis kepimui nelabai tinka. Tik apskritai mes kepdavom praktiškai viską konvekcinėj arba orkaitėj, kur riebalų praktiškai nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nefifi: 13 lapkričio 2013 - 13:32
QUOTE(nefifi @ 2013 11 13, 13:23)
majonezas pirktinis kėdainių, aliejus alyvuogių.

Pirktiniam majoneze cukrus, blogas aliejus ir dar visokio š. Geriau tada jau savo gamybos. O alyvuogių aliejaus geriau nekaitinti. Vis randu prie ko prisikabinti. Žinau, kad bjauri esu biggrin.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*Rūta* @ 2013 11 13, 13:27)
aš puse jos keptos grilyje sulapnojau (su daržovėm) apie 250 gr ir vien nuo jos chronometre visos dienos baltymai, o kur dar kiaušiniai 2 ir vakariene?  g.gif  jau dabar rodo baltimų perteklius 182 proc?  g.gif

Jie ten keistą tą baltymų normą pateikia g.gif Pvz. It starts with food, kur aprašytas whole, siūlo valgyti to baltymo tikrai daugiau, nei išeina per cronometer - tiek, kiek į saują telpa kiaušinių, delno - dviejų dydžio ir storio mėsos gabalą. Ir su kiekvienu valgymu to baltymo gauti.
Aš per daug nesuku galvos dėl procentų viršijimo, pasižiūriu tik, kad nebūtų riebalo mažiau nei baltymo. Ir kai valgau mėsą, tai imu tokią, kad joje pačioje irgi riebalo būtų (nebūtinai matomo, kaip šoninėj biggrin.gif), nes vištos krūtinėlė tai tikrai baltymų bomba be riebalo gaunasi. Beje, koks šitame valgyme riebalas buvo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 11 13, 15:36)
Pirktiniam majoneze cukrus, blogas aliejus ir dar visokio š. Geriau tada jau savo gamybos. O alyvuogių aliejaus geriau nekaitinti. Vis randu prie ko prisikabinti. Žinau, kad bjauri esu  biggrin.gif  4u.gif


Jūs tik kabinkitės 4u.gif o aš skaitau ir renkuos info biggrin.gif

Įkaliau anglies kapsulių "Karbofin" - savijauta gerėja victory.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 11 13, 13:36)
Pirktiniam majoneze cukrus, blogas aliejus ir dar visokio š. Geriau tada jau savo gamybos. O alyvuogių aliejaus geriau nekaitinti. Vis randu prie ko prisikabinti. Žinau, kad bjauri esu  biggrin.gif  4u.gif

tai šitą aš žinau. DABAR žinau biggrin.gif Ačiū už konsultacijas. Aš tik 3 diena paleo (ar bent kažkas panašaus), tai nesusipažinus su niekuo. Juk anksčiau ateidavau į parduotuvę ir nusipirkdavau bet kokio alyvuogių aliejaus - virgin, ne virgin, rafinuotas ar ne - gi jokio supratimo. Imi pagal kainą ir viskas. Skaitinėjuos apie kokoso aliejų, mane truputį atbaido rašomas saldokas skonis, kuris būtų visai nereikalingas kepant mėsą, žuvį ir pan. Gal tada geriau Ghee sviestą.
Atsakyti
QUOTE(rutkele:) @ 2013 11 13, 13:42)
Jūs tik kabinkitės  4u.gif 

Šitą aš prisiminsiu lotuliukas.gif

QUOTE(nefifi @ 2013 11 13, 13:44)
Skaitinėjuos apie kokoso aliejų, mane truputį atbaido rašomas saldokas skonis, kuris būtų visai nereikalingas kepant mėsą, žuvį ir pan. Gal tada geriau Ghee sviestą.

Man kepimui jis retai kada tinka dėl skonio. Nebent vištienos patiekalams kartais, daržovių troškiniams rytietiškos virtuvės. Aš jį mieliau į karštą gėrimą dedu.
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2013 11 13, 13:27)
aš puse jos keptos grilyje sulapnojau (su daržovėm) apie 250 gr ir vien nuo jos chronometre visos dienos baltymai, o kur dar kiaušiniai 2 ir vakariene?  g.gif  jau dabar rodo baltimų perteklius 182 proc?  g.gif



aš pabandžiau į cronometer vedalioti (na tikrai ne svarstau kiekvieno kasnio, o viską iš akies "pasveriu"). Tai man irgi žaiuriai daug baltymų gaunasi unsure.gif
Jei tik suvalgai 1-2 kiaušinius (ar 100-200 varškės) ir 100-200 g mėsos, tai jau ir toli virš 100 proc. dienos normos.
Kol kas man gaunasi taip: baltymų visada viršiju, anglių - plius minus pataikau, o riebalų trūksta. Reiškia reikia mėsa, kiaušą ar varškę keisti kokiu lašiniu ar sviestu g.gif
Dar iš to cronometro pastebėjau, kad vit. E ir geležies mano maitinimęsi itin trūksta unsure.gif o kiti visi daugmaž normaliai.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 11 13, 14:44)
tai šitą aš žinau. DABAR žinau biggrin.gif Ačiū už konsultacijas. Aš tik 3 diena paleo (ar bent kažkas panašaus), tai nesusipažinus su niekuo. Juk anksčiau ateidavau į parduotuvę ir nusipirkdavau bet kokio alyvuogių aliejaus - virgin, ne virgin, rafinuotas ar ne - gi jokio supratimo. Imi pagal kainą ir viskas. Skaitinėjuos apie kokoso aliejų, mane truputį atbaido rašomas saldokas skonis, kuris būtų visai nereikalingas kepant mėsą, žuvį ir pan. Gal tada geriau Ghee sviestą.

jei bijot kokoso skonio, tai tada geriausia ant kiaulės taukų kepti, nes jie beveik beskoniai. O kokoso aliejus pvz su jautiena, veršiena labai skaniai tinka. Na, aišku, įdedi prieskonių, pipirų, druskytės ir toks pasakiškas skonis gaunasi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 11 13, 13:44)
Skaitinėjuos apie kokoso aliejų, mane truputį atbaido rašomas saldokas skonis, kuris būtų visai nereikalingas kepant mėsą, žuvį ir pan. Gal tada geriau Ghee sviestą.



1/4 avokado salotose užpiltuose kokoso aliejumi 4u.gif

dėl saldoko skonio kepant maistą ant kokoso aliejaus nesu pajautus g.gif pabandykite neaukso kalnus kainuoja pats mažiausias indukas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(san @ 2013 11 13, 13:52)
aš pabandžiau į cronometer vedalioti (na tikrai ne svarstau kiekvieno kasnio, o viską iš akies "pasveriu"). Tai man irgi žaiuriai daug baltymų gaunasi unsure.gif
Jei tik suvalgai 1-2 kiaušinius (ar 100-200 varškės) ir 100-200 g mėsos, tai jau ir toli virš 100 proc. dienos normos.
Kol kas man gaunasi taip: baltymų visada viršiju, anglių - plius minus pataikau, o riebalų trūksta. Reiškia reikia mėsa, kiaušą ar varškę keisti kokiu lašiniu ar sviestu g.gif
Dar iš to cronometro pastebėjau, kad vit. E ir geležies mano maitinimęsi itin trūksta unsure.gif o kiti visi daugmaž normaliai.


iš ko anglis susirenkate? nes jaučiu jau kad man jų bus trūkumas g.gif
geležis man iš petražolių kurias jau saujom seniai vartoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2013 11 13, 13:56)
iš ko anglis susirenkate?


beveik pusę dienos normos man duoda "valgyklos salotos" (darbe pietauju valgykloj) - tai maždaug po 100 g kopūstai švieži, morkos šviežios, burokėliai virti (deja su užpilu); kokį ketvirtį gaunu iš pieno produktų, o likęs susirenka irgi iš kokių nors daržovių.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 11 13, 13:44)
mane truputį atbaido rašomas saldokas skonis, kuris būtų visai nereikalingas kepant mėsą, žuvį ir pan. Gal tada geriau Ghee sviestą.

cia individualu, as ant kokoso viska galiu kepti, nieko nejauciu to skonio, nors pradzioj irgi bijojau...pabandykit nusipirkt mazuti indeli, buna tokiu sveikuose produktuose, kur PC maximoj ar akropoly kokiam yra parduotuves mirksiukas.gif as irgi nuo tokio pradejau biggrin.gif keli lt ten kainuoja.
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 11 13, 10:36)
Pur-pur tu rimtai 10 kiausiniu suvalgei???Ar cia putpeles? g.gif  biggrin.gif

Tai žinoma. Dar nenukvakvakvakau tiek kad dešimt vištinių praryčiau. nors ir putpelinių jau tikrai daug toks kiekis yra. Bet čia bandymas visai dienai konservuotis. biggrin.gif tavo labai gražus paveikslėlis. Ar čia tikras šuo, ar iš interneto? smile.gif
Atsakyti
na, tai kas man del sokolado atsakys?

ir KAIP KEPENELES skaniai ruosiat ax.gif galim ir i ana foruma recepta kelt blush2.gif

as tai skaniai sulapnojau kotletukus bigsmile.gif kalakutienos farsa su kiausiniu, tarkuota morka ir moliugu, svoguniuku ir sonines biski del riebaliuko essen.gif

Atsakyti