Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 12, 23:37)
Aš nesiekiu svorio numesti schmoll.gif Na gal  vieną kitą kg. bet čia labiau skysčių susikaupimo reikalas.

Valgiau tikrai daug ir nesuprantu kodėl tų kalorijų tiek mažai. Na, kad aiškiau būtų, šiandien valgiau:
1 valgis - 2 virti kiaušiniai+nemažas gabalas sviesto (daržovių nenorėjau)+kakava su kokosų grietinėle.
2 valgis - 2 karbonadai 1,5 delno dydžio (na delnai mano mažiukai) apvolioti kiaušinio plakinyje+burokėlių,žirnelių,ožkos sūrio salotos su alyv. aliejumi+standartinio dydžio pastarnokas keptas+mandarinas (laaabai norėjau)
3 valgis - 2 maltinukai (liesos kiaulienos) įdaryti mocarela (nežinojau ar galima tokį, bet kadangi galiojimas į pabaigą, sunaudojau) ir apvolioti kokosų miltuose+pomidorai+šaukštelis kokosų sviesto+šaukštelis avokadų aliejaus.

Ir tik tiek kalorijų/maist. medžiagų gramų gavosi? Įdomiai... Nes tada aš matyt kokius 400 kcal per dieną suvalgau biggrin.gif reikia gal pasiskaičiuoti.
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 12, 23:37)
Man čia atrodo daugiau nei pakankamas maisto kiekis. g.gif  blush2.gif
negrūdintas stiklas.  Jei jau pirkti stiklinį staliuką, tai tik grūdintu stiklu, ypač jeei namie vaikų yra. mirksiukas.gif

Pas ją ir vyro užteko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 12, 22:37)
Valgiau tikrai daug ir nesuprantu kodėl tų kalorijų tiek mažai. Na, kad aiškiau būtų, šiandien valgiau:

prisiminus savo kcal skaičiavimo gebėjimus, aš jums priskaičiuoju minimum 1300 kcal wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 12, 22:43)
Ir tik tiek kalorijų/maist. medžiagų gramų gavosi? Įdomiai... Nes tada aš matyt kokius 400 kcal per dieną suvalgau biggrin.gif reikia gal pasiskaičiuoti.

va taip ir gavosi unsure.gif Gerai, tada ramu, kad yra mažiau už mane suvalgančių ir pastoviai taip besimaitinančių. biggrin.gif
QUOTE(nefifi @ 2013 11 12, 22:43)
prisiminus savo kcal skaičiavimo gebėjimus, aš jums priskaičiuoju minimum 1300 kcal wink.gif

Skaičiavau su http://cronometer.com/

Bet tai kodėl man taip paskaičiuoja programa? g.gif

Šiandien: 1044 kcal: baltymų 70,6 g; anglių 59,3 g, riebalų 59,8 g.
Papildyta:
Galėtų kas nors dar su ta programa pasiskaičiuoti, labai jau įdomu paliko g.gif
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 13, 00:00)
va taip ir gavosi unsure.gif Gerai, tada ramu, kad yra mažiau už mane suvalgančių ir pastoviai taip besimaitinančių. biggrin.gif

Skaičiavau su http://cronometer.com/

Bet tai kodėl man taip paskaičiuoja programa? g.gif

Papildyta:

va dėl ko man nepatinka skaičiuoti, nes reikia kiekvieną niekutį sverti. Tai jei darau salotas, tai man porą, salotą, agurką, pomidoro gabalėlį, tuną nusunkus, priesk. žoleles sverti, alyv. aliejų, citrinos sultis matuoti? Neeee, tingiu. biggrin.gif Arba sėdžiu darbe ir valgau savo kiaulės ausytes ir visų nepabaigiu (kaip šiandien pvz.) ir tada neturiu supratimo kiek suvalgiau ir kiek liko. O primetinėti iš akies kiek kas svėrė nemoku, nes gaunasi kelių šimtų kcal nukrypimas. Tai ai... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 12, 23:00)

na, jei užbaigti temą skaičiais, žiūrim, ką turim:
1 valgis - 2 virti kiaušiniai (160)+nemažas gabalas sviesto (150?) (daržovių nenorėjau)+kakava su kokosų grietinėle (~150)
2 valgis - 2 karbonadai 1,5 delno dydžio (na delnai mano mažiukai) (350) apvolioti kiaušinio plakinyje (50)+burokėlių,žirnelių,ožkos sūrio salotos su alyv. aliejumi (150)+standartinio dydžio pastarnokas keptas+mandarinas (laaabai norėjau) (20)
3 valgis - 2 maltinukai (liesos kiaulienos) įdaryti mocarela (apvolioti kokosų miltuose+pomidorai+šaukštelis kokosų sviesto+šaukštelis avokadų aliejau (350)

Viso gaunu ~1380 kcal. Tik labai preliminariai, nes neaišku, kurią gyvulio dalį valgyt, kiek aliejaus, koks kakavos kiekis ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nefifi: 12 lapkričio 2013 - 23:07
Sveikos, pasidalinkit TINGINIŲ BALANDĖLIŲ receptuku 4u.gif

QUOTE(nomore @ 2013 11 12, 08:08)
Su ta anglių norma, tai kiekvienas individualiai čia sukasi. Galima pasižiūrėti cronometer.com, ten užsistačius paleo režimą, galima skaičiuoti myfitnesspal.com, ten yra skaičiuoklė, bet nežinau, kaip normas nustato. Aš valgau dažniausiai iki 50g, kitos merginos būna iki 70 ar 100, Voresta va sakė, kad 20-30g,  Tiesa, kai kurie paleolostai rašo, kad ir iki 200 vartoja 

Man tas cronometer pagal nustatytą norimą numesti 0,5lbs/sav., su mano ūgiu ir smūgiu "prirašė" 1822kcal, baltymai/angliai/riebalai – 15/20/65, iš kurių angliai gaunasi 91,1g.

QUOTE(pumpica @ 2013 11 12, 09:00)
Mano kuklus rezultatai parase, bet yra cia tokiu, kur virs 30 (o gal jau 40?  biggrin.gif ) kg numete 

Ne kilogramų kiekyje esmė, o sveikatoje, tikslo siekime 4u.gif . Kurios turi mažiau numesti-daug ilgiau to laukia ir daug lėčiau matosi rezultatai.

QUOTE(emb @ 2013 11 12, 09:10)
Merginos, ar sistas aliejus geras?

http://www.assorti.l...u-aliejus-500ml

Geras, bet brangus, ekopirk.lt jis 27,99, o iherb'e kokosas 10,95 http://www.iherb.com...o...r=null&ic=6 Jau jį gavau-nuostbus, nerafinuotas, organiškas, šaltai spaustas.

QUOTE(emb @ 2013 11 12, 09:22)
Geras, tai pigiai iseina thumbup.gif  as maximoj ji maciau, bet buvo padeti prie visu alieju

Maximoj 37 ar 38lt. be nuolaidos...

QUOTE(pumpica @ 2013 11 12, 09:25)
bent jau kauno hyper maximoje tas aliejus prie kosmetikos  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(rutkele:) @ 2013 11 12, 09:28)
o aš vakar mąsčiau visą vakarą ir sumąsčiau paklausti - O jei imantis paleo nestartuoti nuo whole30? Ar tai būtinas startas? Ar tiesiog galiu stengtis taip maitintis, o w30 imtis pvz po trijų karalių 

AŠ visai kaip jūs planuoju, po 3 karalių pabandyt Whole 30, kol kas nuo jos skiria retai valgomi vaisiai.
ir, kaip supratau, kava be cukraus.
Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2013 11 12, 09:37)
Tiesiog kitiems lengviau pereiti prie paleo cold turkey visų skanėstų ir duonų atsisakant

Ką reiškia išsireiškimas šaltas kalakutas? biggrin.gif

QUOTE(nomore @ 2013 11 12, 13:01)
Bet galiu konstatuoti, kad perėjus prie paleo ji pasidarė kokius dvidešimt kartų ramesnė  ax.gif  Būna ir dabar visko, bet ne ištisai.

Kiek dukrytei metų?

QUOTE(nefifi @ 2013 11 12, 13:34)
kokiam skaniam pavidale jų užkąst? Sviesto ar avokado gryno gi nevalgysiu...

Kodėl? Man avokadas be nieko-kaip desertas koks....O kokoso sviestą (ne aliejų) galėčiau stiklainiukais trumpint prie kavos...

QUOTE(nefifi @ 2013 11 12, 13:43)
ne, dėkui, kažkada teko sviesto gabaliuką čiulpti, apsivėmiau gražia forma

Kokį čiulpėt? Man panašu, kad čia kažkokie psichologiniai, gal ner nesąmoningi barjerai-vizualių riebalų fobija scare.gif biggrin.gif

QUOTE(*Rūta* @ 2013 11 12, 13:44)
tik moteriškai išduokite paslaptį kur rasti jėgų nesisverti tą laikotarpį?

Aš ne Whole, tai ryt pasisversiu (po 3 sav.).

QUOTE(nefifi @ 2013 11 12, 14:02)
o koks kokosų aliejaus ar sviesto skonis?

Toks NIAM NIAMMMM biggrin.gif

QUOTE(SOWELU @ 2013 11 12, 16:19)
Gal kas turite išsisaugoję receptuką mėsos vytinimui?

drinks_cheers.gif Prisidedu prie prašymo, gal Voresta galėtų ir fermentavimu mėsos pasidalinti? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hippie: 13 lapkričio 2013 - 01:17
QUOTE(nefifi @ 2013 11 12, 20:37)
Mityba hormonų netvarko niekaip. Man turbūt vienas žymiausių endokrinologų yra sakęs, kad jei žmogaus hormonų veikla priklausytų nuo maisto, greit numirtumėm.

Man viena žymiausių gastroenterologių irgi sakė, kad refliuksą turint reik košytes valgyti, ir piktinosi, kai aš sakiau, kad nuo avižų rūgštys kyla.
O šiaip, hormonai labai susiję su mityba. Tiek skydliaukės, tiek lytiniai, nekalbant jau minėtus insulinus, leptinus, grelinus, gliukagonus ir, manau, begalę kitų. Aš pvz per nepilną pusmetį matau šiokius tokius teigiamus psolinkius būtent lytinių hormonų reikaluose. O ir prie PCOS rekomendacijų dėl mitybos - apstu. Apie skydliaukės hormonus net nešneku, žiū, čia merginoms kai kurioms net tiroksinas nebereikalingas. pasakykit gydytojui, kad mitybą pakeitus galima tiroksiną mest, tai pas psichiatrą nusiųs.

QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 12, 21:33)
Tai man su suvartojamu dabar 1000 gal visai jos prarings. Nenoriu. Na bet kad daugiau maisto tiesiog nenoriu. Negi vaisių prikirst vardant to, kad tas skaičius toks mažas nebūtų lotuliukas.gif o jwi rimtai, merginos, nebus blogai, kad tiek mazai kaloriju gaunu? Zinau, kad ju neverta skaiciuoti, bet isgasdino toks mazas kiekis.

O tai gal iš akies "sverdama" suvedinėjat ten? Arba mėsą vedat kaip separable fat, t.y. be riebalų?

QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 12, 22:37)
1 valgis - 2 virti kiaušiniai+nemažas gabalas sviesto (daržovių nenorėjau)+kakava su kokosų grietinėle.
2 valgis - 2 karbonadai 1,5 delno dydžio (na delnai mano mažiukai) apvolioti kiaušinio plakinyje+burokėlių,žirnelių,ožkos sūrio salotos su alyv. aliejumi+standartinio dydžio pastarnokas keptas+mandarinas (laaabai norėjau)
3 valgis - 2 maltinukai (liesos kiaulienos) įdaryti mocarela (nežinojau ar galima tokį, bet kadangi galiojimas į pabaigą, sunaudojau) ir apvolioti kokosų miltuose+pomidorai+šaukštelis kokosų sviesto+šaukštelis avokadų aliejaus.

Tikrai čia ne 1000, o daugiau.

QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 12, 23:00)

Aš skaičiuoju su ta programa, man normaliai paskaičiuoja. O šiaip, jums mažoka riebalų, palyginus su baltymais.

QUOTE(Hippie @ 2013 11 13, 01:22)
Kiek dukrytei metų?

10
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 11 13, 02:22)
Ką reiškia išsireiškimas šaltas kalakutas? biggrin.gif

Reiškia nutraukti kokį įprotį be pasiruošimo, staiga ir visam laikui smile.gif (antonimas būtų "palaipsniui"). Amerikiečių anglų kalboje tas cold turkey kilo nuo to, jog šaltas kalakutas yra mažai paruošimo reikalaujantis patiekalas smile.gif (o kiti sako, kad dėl to, jog nustojus vartoti narkotikus ar alkoholį, patiriami nemalonūs pojūčiai, oda pasidaro kaip kalakuto biggrin.gif)
Atsakyti
labas rytas 4u.gif

startavau su Whole 30 šiandien, tikiuosi ištrauksiu iki kalėdų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 13 lapkričio 2013 - 09:11
Labas rytas smile.gif

Jautiena blink.gif as kaip mama, iskart apie vaikus pagalvojau, kurie jeigu butu salia...taigi ir susizeist galejo, o apie isgasti net nekalbu...Bet kaip jus tuos stiklinius staliukus mylite, man tai kazkoks nesusipratimas jie tiek saugumo, tiek valymo prasme blush2.gif

Pusryciauju su lasiniais ir agurku, daugiau nieko ner namie doh.gif lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 11 13, 08:26)
pasakykit gydytojui, kad mitybą pakeitus galima tiroksiną mest, tai pas psichiatrą nusiųs.

Ho Ho Ho, skaniai prisijuokiau thumbup.gif

Pumpica, ar wholiniesi?
P.s. pagalvojau, kad jei tau dėl kr. tyrimų neskambina, reiškia viskas gerai. mirksiukas.gif

Aš pasikroviau visai dienai, nežinau kada prieisiu prie maisto. Tai riekė moliūgo ant spirgų ir 10 kiaušinukų (tuoj vėl katinonei skambinsiu biggrin.gif ) Ai, dar neperšaunamos kavos puodelis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pur-pur: 13 lapkričio 2013 - 09:10
QUOTE(Pur-pur @ 2013 11 13, 09:09)

Pumpica, ar wholiniesi?

bandau blush2.gif kava geriu, nemesiu. O siaip vakar su vaikais buvom vaikiskam gimtadienyje, tai ten kokia sauja vynuogiu isimeciau i skrandi blush2.gif zodziu tik bandau biggrin.gif biggrin.gif kazkur mano valia pasislepe biggrin.gif
Atsakyti