Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(jautiena @ 2013 11 12, 20:42)
as kazkada bandziau Agnus Castus lasiukus pagert - drauge isgyre, kad labai gerai itakoja moteriskas bedas... tik beda, kad efekto reik kelis menesius laukt, o as neisgaliu bet kokiu vaistu ar maisto papildu bent pora savaiciu reguliariai pagert. plaukuotumas pas mane taip pat padidejes, bet usu skust dar nereik.

Ech, turėtum nevaisingumo bėdų, tai gertum kaip didelė ne kelis mėn, o metus smile.gif O kad plaukuotumas padidėjęs, reiktų įdomumo dėlei išsitirt testosteroną,nors, jei šiaip tas bėdų nekelia, tada ir nereikia eit pas tuos gydytojus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 11 12, 21:45)
Ech, turėtum nevaisingumo bėdų, tai gertum kaip didelė ne kelis mėn, o metus smile.gif O kad plaukuotumas padidėjęs, reiktų įdomumo dėlei išsitirt testosteroną,nors, jei šiaip tas bėdų nekelia, tada ir nereikia eit pas tuos gydytojus biggrin.gif

Joa, jei bėdų nėra, tai kam. O man jau bėdų yra.
KT bent pusantrų metų gerti reikia, kad efektas nors kažkoks pasimatytų. Tai aš kai tokia "pareiginga" tablečių gerėja, nežinau kaip čia bus biggrin.gif
Beje, insulinas, leptinas irgi hormonai, o juos mityba tik ir veikiam. Lytiniai hormonai, tokie kaip tostesteronas irgi nuo mitybos gali priklausyti (pvz., jei dėl netinkamos mitybos padidėja kortizolis ar ląstelių rezistencija insulinui, tai iššaukia didesnę TTE gamybą), tad sureguliavus mitybą, pagerėtų ta situacija. Tačiau tam reikalinga žinoti priežastis, nes yra tam tikrų ligų, kur mityba nepadės.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 12, 21:03)
Beje, insulinas, leptinas irgi hormonai,

a, taip, insulinas tikrai taip, labiau turėjau omeny lyt. hormonus...
Atsakyti
na as savo moteriskus reikalus pati susigadinau pries 7 (?tiksliai nepamenu) metus, kai smarkiai sportavau, ir karta vienam geram menesiui pamazinau kalorijas iki 1300kcal per diena ir aisku, kuo maziau riebalu, taip numeciau 3-4kg per ta trumpa laika. kartu kazkur pasimete ir menstruacijos ir iki siol normaliai neatsistate...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 12 lapkričio 2013 - 21:19
QUOTE(jautiena @ 2013 11 12, 22:18)
na as savo moteriskus reikalus pati susigadinau pries 7 (?tiksliai nepamenu) metus, kai smarkiai sportavau, ir karta vienam geram menesiui pamazinau kalorijas iki 1300kcal per diena ir aisku, kuo maziau riebalu, taip numeciau 3-4kg per ta trumpa laika. kartu kazkur pasimete ir menstruacijos ir iki siol normaliai neatsistate...

Nu va sad.gif joa, va, priklauso vis tik lytiniai hormonai nuo maisto. Juk lytiniams hormonams ypač svarbūs riebalai, nes jie gaminasi iš cholesterolio.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 12, 21:22)
Nu va sad.gif joa, va, priklauso vis tik lytiniai hormonai nuo maisto. Juk lytiniams hormonams ypač svarbūs riebalai, nes jie gaminasi iš cholesterolio.

Tai puolant į kraštutinumus viskas šaibom išeina, tiesiog visa grandinė. Bet šiaip normaliam organų darbui užtenka standartinio riebalų kiekio, nebūtina imtis paleo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 11 12, 21:18)

Tai man su suvartojamu dabar 1000 gal visai jos prarings. Nenoriu. Na bet kad daugiau maisto tiesiog nenoriu. Negi vaisių prikirst vardant to, kad tas skaičius toks mažas nebūtų lotuliukas.gif o jwi rimtai, merginos, nebus blogai, kad tiek mazai kaloriju gaunu? Zinau, kad ju neverta skaiciuoti, bet isgasdino toks mazas kiekis.
Papildyta:
Atsiprašau už klaidas. Su telefonu rašau.
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 12, 21:33)
Tai man su suvartojamu dabar 1000 gal visai jos prarings. Nenoriu. Na bet kad daugiau maisto tiesiog nenoriu. Negi vaisių prikirst vardant to, kad tas skaičius toks mažas nebūtų lotuliukas.gif o jwi rimtai, merginos, nebus blogai, kad tiek mazai kaloriju gaunu? Zinau, kad ju neverta skaiciuoti, bet isgasdino toks mazas kiekis.
Papildyta:
Atsiprašau už klaidas.  Su telefonu rašau.

1000 kcal yra labai per mažai. Nesportuojančiai moteriai normaliam organų darbui užtikrinti reikia bent 1200, o jei užsiimi kokia fiz. veikla, tai kokius 1600 tikrai. Mano liūdna praktika rodo, kad su tokiu kiekiu svoris greit nukrenta, o paskui dar baisiau atauga.
Atsakyti
as itariu, kad jeigu tuomet buciau valgius riebiau, netgi ir sumazintom kalorijom, nebutu baigesi taip liudnai...
Atsakyti
Man atrodo tkrai maistu ir lytiniai hormonai paveikiami - juk ne be reikalo mergaitėms nerekomenduojama daug kiaušinių valgyti, o berniukams sojos produktų, tačiau sojos rekomenduojamos menopauzės laikotarpiu. O normalūs gydytojai netgi kategoriškai pasisako prieš cukraus vartojimą (bent moterims, kiek girdėjau). Tai tikiu, kad teisingas maistas bent jau neblogina esamos padėties. ax.gif
Atsakyti

QUOTE(Pur-pur @ 2013 11 12, 22:56)
Man atrodo tkrai maistu ir lytiniai hormonai paveikiami - juk ne be reikalo mergaitėms nerekomenduojama daug kiaušinių valgyti, o berniukams sojos produktų, tačiau sojos rekomenduojamos menopauzės laikotarpiu. O normalūs gydytojai netgi kategoriškai pasisako prieš cukraus vartojimą (bent moterims, kiek girdėjau). Tai tikiu, kad teisingas maistas bent jau neblogina esamos padėties.  ax.gif

dar prie to paties įsijungiau paleo for women tinklalapį paskaityti, tai ten rašo, jog su pcos ypač nevartotini pieno produktai, nes jie androgeniški (na, turi daug androgenų). Soja ir visi riešutai dėl fitoestrogenų ir omega 6 irgi neleidžiami, visiškai vengti fruktozės.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 11 12, 21:44)
1000 kcal yra labai per mažai. Nesportuojančiai moteriai normaliam organų darbui užtikrinti reikia bent 1200, o jei užsiimi kokia fiz. veikla, tai kokius 1600 tikrai. Mano liūdna praktika rodo, kad su tokiu kiekiu svoris greit nukrenta, o paskui dar baisiau atauga.

Aš nesiekiu svorio numesti schmoll.gif Na gal vieną kitą kg. bet čia labiau skysčių susikaupimo reikalas.

Valgiau tikrai daug ir nesuprantu kodėl tų kalorijų tiek mažai. Na, kad aiškiau būtų, šiandien valgiau:
1 valgis - 2 virti kiaušiniai+nemažas gabalas sviesto (daržovių nenorėjau)+kakava su kokosų grietinėle.
2 valgis - 2 karbonadai 1,5 delno dydžio (na delnai mano mažiukai) apvolioti kiaušinio plakinyje+burokėlių,žirnelių,ožkos sūrio salotos su alyv. aliejumi+standartinio dydžio pastarnokas keptas+mandarinas (laaabai norėjau)
3 valgis - 2 maltinukai (liesos kiaulienos) įdaryti mocarela (nežinojau ar galima tokį, bet kadangi galiojimas į pabaigą, sunaudojau) ir apvolioti kokosų miltuose+pomidorai+šaukštelis kokosų sviesto+šaukštelis avokadų aliejaus.

Man čia atrodo daugiau nei pakankamas maisto kiekis. g.gif blush2.gif
Atsakyti