Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(SOWELU @ 2013 11 06, 11:57)
Mėgstamo skonio užuodimas skaitosi kaip valgymas biggrin.gif biggrin.gif Čia Žintis rašo taip  rolleyes.gif

Ner ko slampineti aplink bandeliu kepyklas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rutkele:) @ 2013 11 06, 11:43)
kaip su koncervuotom daržovėm?
gal galima receptą?

Sveika 4u.gif
raugintas daržoves galima, marinuotų nelabai, nes marinuojama cukrumi.
Majonezą gaminu pagal šį receptą.
Atsakyti
Jei kelčiausi valandą amksčiau, ir galėčiau ramiai pasigaminti ir su pasimėgavimu pavalgyti, gal ir nešildyčiau. Bet tiek visokių darbų ir pomėgių yra, kad kol kas aš dažnai net trim dienom į priekį prisigaminu. Gerai kad nei MB nei mano skrandžiai jokių protesto laiškų kad toks maistas darosi "BOOOOOring" nesiunčia biggrin.gif
Atsakyti
Receptukas labai paprastas - per 3min. majonezas buna gatavas. Imu alyvuogiu alieju (ne extra virgin, o light. Jei gaminti is extra virgin, majonezas buna labai kartus) 200ml, pilu i auksta blenderio inda, dedu ten sauksteli garsyciu, puse saukstelio druskos ir imusu 4-7 putpeliu kiausinius(ir tryni ir baltyma)(kiausiniu kiekiu galima reguliuoti majonezo tirstuma - jei 4 bus labai tirstas, jei 7 - skystesnis, labiau salotoms) , tada kisu i ta inda blenderio galva taip, kad apgaubtu imustus kiausinius, o virs jos butu tik aliejus. Tada ipilu 1-2saukstus citrinu sulciu arba acto (vel gi, jei megstat rugsciau, dekit daugiau, jei ne - maziau, bet deti butina) ir, paleidus blenderi maksimaliu greiciau, is leto ji traukiu is indo. Viskas! Istraukus blenderi majonezas buna gatavas. Sekmes gaminant smile.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 11 06, 12:43)
as isigijau termosiuka. Voresta pasiule puikia alternatyva. kadangi as gaminu 3 k dienoje, bet vakarais daznai negriztu namo/negaminu. o valgyt norisi. Tad tokiem atvejams per pietus pasigaminu daugiau, i termosiuka ir i darba. iki vakaro isilaiko ir pavalgau silta maista.

Kai iš namų išeinu 5 ryto, o grįžtu 19, tai jokie termosiukai nepadės biggrin.gif

QUOTE(emb @ 2013 11 06, 13:03)
Nu va, o as apsidziaugus buvau kad galima..

Galima, galima, juk Elata jau parašė. Tik su saiku.
Atsakyti
QUOTE(SOWELU @ 2013 11 06, 10:57)
Mėgstamo skonio užuodimas skaitosi kaip valgymas biggrin.gif biggrin.gif Čia Žintis rašo taip  rolleyes.gif

jo, o nemegstamo kvapo - nebevalgymas

aj, kaip sako Elata- I have a life.
man cia jau perlenkia lazada tas HS
Atsakyti
sveikos,

QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 05, 23:13)
Merginos, susimaišiau jau. Kepimui kokosų al. Nerafinuotą ar rafinuotą naudoti?

Prisidedu prie klausimo.

Kepimui, rafinuotą ar nerafinuotą imti? smile.gif Ieškosiu pradžiai bent jau (Maximoje) Aniros kokosų. cool.gif Ačiū.

Atsakyti
QUOTE(Egja @ 2013 11 06, 12:45)
sveikos,
Prisidedu prie klausimo.

Kepimui, rafinuotą ar nerafinuotą imti?  smile.gif Ieškosiu pradžiai bent jau (Maximoje) Aniros kokosų.  cool.gif Ačiū.

aš tik nerafinuotą perku visada, tiek kepimui, tiek šaltam naudojimui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Egja @ 2013 11 06, 12:45)

As naudoju tik nerafinuota, bet tik kepimui tai jau nepigiai ir gaunas. Zinau, kad yra kas ir ant rafinuoto kepa. Valgymui TIK nerafinuotas. Ghee sviestas irgi kepimui tinka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 06, 11:06)
Sveika  4u.gif
raugintas daržoves galima, marinuotų nelabai, nes marinuojama cukrumi.
Majonezą gaminu pagal šį receptą.

klausyk, su blenderiu -tai turi galvoje blenderi su peiliukais? g.gif su mikseriu (na su sluotelem) negalima cia to reikalo atlikt? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 11 06, 12:49)
As naudoju tik nerafinuota, bet tik kepimui tai jau nepigiai ir gaunas. Zinau, kad yra kas ir ant rafinuoto kepa. Valgymui TIK nerafinuotas. Ghee sviestas irgi kepimui tinka 4u.gif

aš dabar nemažai kepu ant naminių kiaulės taukų (sakau naminių, nes namie išsilydėm juos ir kiaulė pusiau naminė buvo... tik tvarte gyveno biggrin.gif), nes namiškiai pradėjo piktintis, kad jiems viskas kokoso atsiduoda, kai ant kokoso kepu. Nors nesuprantu, kodėl, nes aš tai nebejaučiu to kokoso skonio.
Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 11 06, 12:52)
klausyk, su blenderiu -tai turi galvoje blenderi su peiliukais?  g.gif su mikseriu (na su sluotelem) negalima cia to reikalo atlikt?  smile.gif

Galima smile.gif man tik paprasčiau su peiliniu blenderiu, bet yra kas ir rankomis šluotele susiplaka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 11 06, 11:52)
klausyk, su blenderiu -tai turi galvoje blenderi su peiliukais?  g.gif su mikseriu (na su sluotelem) negalima cia to reikalo atlikt?  smile.gif

as su mikseriu dariau, kai pyliau plona srovele(o ne viska is karto dejau)
Atsakyti