Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(*Rūta* @ 2013 11 12, 13:30)
lotuliukas.gif  mačiau...kolkas dar tiek "neišgeriu" kad drąsos užtektu, nors ką gali žinot  biggrin.gif

Nieko nieko, pabūsi čia ilgiau, ir neišgėrus išdrįsi lotuliukas.gif Aš va pripietavau sūdytos mėsos, gyvenimas gražuuus pasidarė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 11 12, 14:26)
Kažkoks ponas Lipmanas, kuris rašo apie "dietą be gliutenų" teigia, kad grikiuose nėra  gliutenų, kuo dabar tikėt Šaltinis
Nes nežinau, ir vakar, ir šiandien pietavau toj pačioj valgykloj , normali porcija, šiandien kotletai su padažu buvo plius daržovės (pasirinkau iš mėsiško kas bus riebiausia, nes karbonadas garantuotai būtų keptas su džiūvėsiais).Nepasisotinu vien mėsa ir daržovėm  unsure.gif  Tik tai valandžiukei soti. Tikiu, kad viską greičiau suvirškina (jei žiūrėsim maisto derinimą), nu bet negaliu prašyti pusantros ar dvigubos porcijos g.gif  Ką dar pavalgyti?

jo, grikiai jei neturi gliuteno. Gliuteno turi kviečiai, miežiai, soros, rugiai, manų kruopos, kuskusas ir kt. O grikiai, avižos (jei pakuotos begliutenėje aplinkoje), kynva ir pan. gliuteno neturi. Bet mes nevalgome visų grūdų, ne tik turinčių gluteno.
O jūs nenorite iš namų ką nors įsimesti valgyti? Kotletukus valgyklose gamina su batonais ar džiūvėsiais, tai tos mėsos ten gal pusė ant pusės.
Papildyta:
QUOTE(*Rūta* @ 2013 11 12, 14:30)
lotuliukas.gif  mačiau...kolkas dar tiek "neišgeriu" kad drąsos užtektu, nors ką gali žinot  biggrin.gif
na ar kas norit nuo rytojaus Whole 30 pradėt? [B]

Aš! smile.gif
Papildyta:
QUOTE(nefifi @ 2013 11 12, 14:34)
kokiam skaniam pavidale jų užkąst? Sviesto ar avokado gryno gi nevalgysiu...

o kodėl ne? biggrin.gif pasiimi sviesto luitą ir žiaumoji biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2013 11 12, 14:30)

kokios drąsos reikia valgyti vytintą mėsytę, sūdytus ar rūkytus lašiakus, silkę ar šalto rūkymo žuvį? Tai stereotipas, pamačiau seminare, visi drąsiai čiupo vytintą mėsą ir atsargiai ragavo tą pačią, tik fermentuotą ir dar nepraėjusią vytinimo stadijos. O juk vytinant, mėsa -žalia mėsa- laikoma ne vieną dieną +35 laipsnių šilumoje, kas leistų kokiom bacilom negerom pasidauginti.
Nereikia įsivaizduoti, kad žalia mėsa- tai tiesiai iš gyvūno.
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 11 12, 13:34)
Nieko nieko, pabūsi čia ilgiau, ir neišgėrus išdrįsi  lotuliukas.gif Aš va pripietavau sūdytos mėsos, gyvenimas gražuuus pasidarė  biggrin.gif

4u.gif

QUOTE(" voresta " @ 2013 11 12, 13:40)
kokios drąsos reikia valgyti vytintą mėsytę, sūdytus ar rūkytus lašiakus, silkę ar šalto rūkymo žuvį?  Tai stereotipas, pamačiau seminare, visi  drąsiai čiupo vytintą mėsą ir atsargiai ragavo tą pačią, tik fermentuotą ir dar nepraėjusią vytinimo stadijos. O juk vytinant, mėsa -žalia mėsa- laikoma ne vieną dieną +35 laipsnių šilumoje, kas leistų kokiom bacilom negerom pasidauginti.
Nereikia įsivaizduoti, kad  žalia mėsa- tai tiesiai iš gyvūno.

drinks_cheers.gif norėjau kaip tik rašyt, nes prima pasakiau paskui pagalvojau, jug vytinamės patys mėsą, ir sudom ir rūkom mėsą patys, dar ir kapacio ir straganinos i trąsą eina.... lotuliukas.gif tad žaliamėsiaujam pilnu tempu, o omenyje tuėjau, kažkuri čia rasė nedakeptas ar nedavirtas širdeles valgė man būtų sunkoka kolkas 4u.gif nors už nedakeptą steiką vardo neklausus atsiduočiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 12, 13:39)
O jūs nenorite iš namų ką nors įsimesti valgyti? Kotletukus valgyklose gamina su batonais ar džiūvėsiais, tai tos mėsos ten gal pusė ant pusės.
----
o kodėl ne? biggrin.gif pasiimi sviesto luitą ir žiaumoji biggrin.gif biggrin.gif

Stengiuos, kai tik yra galimybė taip ir darau.
--
ne, dėkui, kažkada teko sviesto gabaliuką čiulpti, apsivėmiau gražia forma biggrin.gif tikrai neišsigalvoju, kad gryno riebalo negaliu valgyt, net ir šoninės valgau tik mėsinę dalį, lašinį atiduodu kam nors, tiesiog mane pradeda tampyt. Tai kažkaip reikia tuos riebalus maiste paslėpti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 12, 13:39)

thumbup.gif man kompanijoje visada smagiau , turi gal koki planą su aiškiu valgiaraščiu susiradusi? ar iš "galvos" pagal taisykles bandysi?

4u.gif tik moteriškai išduokite paslaptį kur rasti jėgų nesisverti tą laikotarpį? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 12 lapkričio 2013 - 13:46
QUOTE(nefifi @ 2013 11 12, 14:34)
kokiam skaniam pavidale jų užkąst? Sviesto ar avokado gryno gi nevalgysiu...

pilnai tinka, na dar galima kokosų riebalo . Laikai stiklainiuke, valgai ir prie patiekalo prisidedi. Gali po valgio suniamniot riebios tikros grietinės indelį, jei tik toleruoji pieno baltymą. Jei toleruoji, pietums gali valgyt grūdėtą varškę+grietinę+ žirnelių.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 11 12, 14:43)
Stengiuos, kai tik yra galimybė taip ir darau.
--
ne, dėkui, kažkada teko sviesto gabaliuką čiulpti, apsivėmiau gražia forma biggrin.gif tikrai neišsigalvoju, kad gryno riebalo negaliu valgyt, net ir šoninės valgau tik mėsinę dalį, lašinį atiduodu kam nors, tiesiog mane pradeda tampyt. Tai kažkaip reikia tuos riebalus maiste paslėpti smile.gif

ai, aš vieno lašinio irgi nemėgstu, bet avokadas ar sviestas vienas tai man normaliai nuslenka biggrin.gif na, dar kokoso aliejus (kokoso sviestas kažkaip per sunkus mano skrandukui).
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 11 12, 15:26)
Nepasisotinu vien mėsa ir daržovėm  unsure.gif  Tik tai valandžiukei soti.

na gal todėl, kad ten ne vien mėsa ir daržovės o plius dar E krūva ir ne tik. Nes aš pradėjau darbnan savo maistelį neštis, tai tfu tfu tfu - atrodo veikia.

QUOTE(" voresta " @ 2013 11 12, 15:46)
Gali po valgio suniamniot riebios tikros grietinės indelį, jei tik toleruoji pieno baltymą. Jei toleruoji,  pietums gali  valgyt grūdėtą varškę+grietinę+ žirnelių.

O kodėl minit pieno produktus? Gi Paleo, kaip supratau, jie netinka.
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2013 11 12, 13:44)
4u.gif  tik moteriškai išduokite paslaptį kur rasti jėgų nesisverti tą laikotarpį?  blush2.gif

paprašyk vyro, kad paslėptų svarstykles.
Atsakyti
QUOTE(rutkele:) @ 2013 11 12, 13:53)
O kodėl minit pieno produktus? Gi Paleo, kaip supratau, jie netinka.

todėl, kad yra paleo atšaka primal, kuri leidžia pieno porduktus, o valgyti juos, ar nevalgyti, nuspręsti patiems, atsižvelgiant į organizmo reakciją.
Citata iš pirmo puslapio prmos žinutės: bigsmile.gif "Paleo mitybos taisyklės neleidžia vartoti jokių grūdinių kultūrų (įskaitant pseudogrūdus - kinvą ir burnotį), ankštinių augalų ir jų vaisių (įskaitant soją bei jos subproduktus), cukraus ir dirbtinių saldiklių (įskaitant ir nerafinuotą cukrų), pieno produktų (nors primal dieta leidžia laisvai augintų karvių pieną ir jo gaminius) "
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 12, 13:48)
ai, aš vieno lašinio irgi nemėgstu, bet avokadas ar sviestas vienas tai man normaliai nuslenka biggrin.gif na, dar kokoso aliejus (kokoso sviestas kažkaip per sunkus mano skrandukui).

vaje, kai taip kalbat, tikrai jaučiuos kaip iš kitos planetos biggrin.gif o koks kokosų aliejaus ar sviesto skonis?
Atsakyti