Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(Šelma @ 2013 11 11, 23:23)
Nebėra jausmo "kaip kažko noriu, gaila negalima", nebėra nuoskaudos "valgo visas pasaulis tortus, o man negalima", visiškas išsilaisvinimas nuo maisto kulto  wub.gif

o man po 4 menesiu butent tokia savijauta uzpuole..... unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 11 12, 10:01)
obuoliai turi kofeino?  bigsmile.gif Oho, kokia naujiena...  rolleyes.gif

doh.gif va bus man žurnalais tikėti biggrin.gif pagooglinau ir pasirodo obuoliai
neturi kofeino biggrin.gif sorry už dezinformaciją. Obuolius rekomenduoja dėl to, kad juose cukraus nemažai ir neva cukrus suteikia energijos ir pažadina taip pat gerai kaip kava. Vienas nedidukas obuolys turi daugiau cukraus nei kavos puodelis (vienas šaukštelis cukraus - 4 g, obuolys - 13 g cukraus).
Totali nesąmonė tikėti, kad obuolys suteikia energijos, nes jame daug cukraus. Pff. Užtat kad miegui trukdo, tai tiesa.
Papildyta:
QUOTE(rutkele:) @ 2013 11 12, 10:28)
O aš vakar mąsčiau visą vakarą ir sumąsčiau paklausti - O jei imantis paleo nestartuoti nuo whole30? Ar tai būtinas startas? Ar tiesiog galiu stengtis taip maitintis, o w30 imtis pvz po trijų karalių  biggrin.gif

tikrai nebūtina to w30 iš viso daryti. O kuo jūsų paleo skiriasi nuo w30?
Tiesiog kitiems lengviau pereiti prie paleo cold turkey visų skanėstų ir duonų atsisakant, nes po truputėlį keisti mitybą ne visiems išeina.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 12, 11:37)
tikrai nebūtina to w30 iš viso daryti. O kuo jūsų paleo skiriasi nuo w30?

Na pvz. tai, kad galimi visi Jūsų receptukai biggrin.gif ir vyno lašas penktadieniais ax.gif
Atsakyti
Merginos, antrą naktį iš eilės, apie 1 val prabundu nuo pykinimo blink.gif Be virškinimo fermentų (namie mezym tik turėjau) nei iš vietos blink.gif Kas čia per velnias blink.gif

Beje, su http://cronometer.com/ vakar skaičiavausi. Tai per dieną suvartojau tik 1000 kalorijų, nors tikrai soti buvau.Pasirinkau, kad noriu numesti 0,5 kg per savaitę. Tai man 1300 kaloriju rekomenduoja suvartoti. Padauginau angliavandenių (nors valgiau daržoves), baltymų padauginau šiek tiek ir per mažai riebalų doh.gif Nors ir taip atrodo to riebalo visur kur dedu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 12, 09:37)
Obuolius rekomenduoja dėl to, kad juose cukraus nemažai ir neva cukrus suteikia energijos ir pažadina taip pat gerai kaip kava. Vienas nedidukas obuolys turi daugiau cukraus nei kavos puodelis (vienas šaukštelis cukraus - 4 g, obuolys - 13 g cukraus).
Totali nesąmonė tikėti, kad obuolys suteikia energijos, nes jame daug cukraus. Pff. Užtat kad miegui trukdo, tai tiesa.

nu tirkas briedas. kuo remiantis jie padare isvada kad reik obuolius est? tai gi paimk bile ka su cukrum ir bus tau kaip jie raso - energija
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 11 12, 10:45)
nu tirkas briedas. kuo remiantis jie padare isvada kad  reik obuolius est? tai gi paimk bile ka su cukrum ir bus tau kaip jie raso - energija

nu sakau biggrin.gif tai cukrų iš cukrinės šaukšteliais suryk ir gausi energijos biggrin.gif čia kaip tie energetiniai gėrimai... ten pagrinde cukrus pagrindą sudaro. Va tau ir energija biggrin.gif Neturiu supratimo, nuo ko tas siūlymas valgyti obuolius vietoj kavos prasidėjo, bet jis labai dažnas žurnaluose ir visokiuose delfi tipo portaluose.

rutkele:) supratau. O jūs paleo be priežasties pradėjot ar priežastis kokia nors yra? svoris? ligos? Na, pasibandykit tokį paleo, o jei norimų rezultatų nejausit, bus paskata prie w30 pereiti. O jei jausit, tuomet viskas ok.
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 11 12, 10:06)
nesupratau  blink.gif

paneigta biggrin.gif

suvalgiau obuolį ryte, šiaip man obuolius gerai toleruoja, ir pilvo pūtimo nebūna (nusilupu žievę), bet nu energijos tai negaunu. Apskritai labai sunkiai keliuos po 8 val. miego (nors miegu kaip užmušta), bet dabar akys tokios limpančios vistiek. Gerai, kad pietūs greit biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 12, 12:01)
rutkele:) supratau. O jūs paleo be priežasties pradėjot ar priežastis kokia nors yra? svoris? ligos? Na, pasibandykit tokį paleo, o jei norimų rezultatų nejausit, bus paskata prie w30 pereiti. O jei jausit, tuomet viskas ok.

Pagrindinė priežastis - organizmo reakcija į maistą ir realiai paties organizmo pasirinkta mityba. Staippsniai delfyje užkabino, nes jau senokai nevartojau pieno produktų, grūdinės kultūros ir bulvės kažkaip savaime buvo nuėję į antrą planą. Bulką griebdavau iš įpročio ir tinginio. Ir žinoma turiu +12 kg virš normos.

Žinoma, turėjau bėdų su refliuksu, ką šita pirmoji savaitė su paleo praktiškai net nesilaikant W30 pakeitė kokiu 60 %.

Visų kitų bėdų nesityriau, nes pas mus provincijoj eiti pas gydytoją galima tik TIKRAI žinant kas tau yra ir norint patvirtinimo. Kitaip galima uij kokiu ligioniu tapt ir kiek vaistų prigert. O aš vaistų ir papildų nevartoju išskyrus homeopatinius. O vien per šitą savaitę pagerėjo savijauta, nors kai kurie simptomai "pramuša". Pvz. nevalgius dar nieko, tualete buvau, o vidurius skauda šiandien unsure.gif
Sakiau nubėgsiu kada pasidaryt eilinius tyrimus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rutkele:): 12 lapkričio 2013 - 11:09
QUOTE(nomore @ 2013 11 12, 09:08)
Voresta va sakė, kad 20-30g, bet pagal jos surašytą patiekalą vakarykštį paskaičiavus išeitų tikrai daugiau iš daržovių  g.gif . Tiesa, kai kurie paleolostai rašo, kad ir iki 200 vartoja  rolleyes.gif  Taip kad, kiekvienas savaip  biggrin.gif

aš gi dviem žmonėms vakar gaminau, o padidino anglių kiekį skanusis pastarnokas. Ir tai buvo mano vieninteliai angliavandeniai per dieną, nes vakare suvalgiau tik 4 mažus kiaušinukus, (po 40gr) prisikąsdama sviestu.
Labai svarbu nedidinti angliavandenių metant svorį. Pirmiau apribojat juos smarkiai , kol svoris ima gražiai leistis, tada galit eksperimentuoti, didinant angliavandenių kiekį, kol svoris ima stoti. Dėl sveikatos ir viršsvorio- geriausi angliavandeniai yra iš nekrakmolingų daržovių. Vaisiai yra tik graži reklama, kuri įaugo smegenyse. Reikia laiko, kol persiorientuosit. Man pačiai reikėjo nemažai laiko, kad susitaikyt su mintimi- tai tikrai nebūtinas maistas, dabar mano sodo vynuoges ir obuolius tik paukščiai ar kiaulės lapnoja. Valgiau tik vasarą, su jais priaugau ~3 kg, nuo spalio vidurio užrišau, ir jau turiu 2 kg minusą.
dar- rusiška info storuliukams http://pohudet.kz/index/0-23
Tačiau, jei kartu su antsvoriu turit ir aukštą kraujospūdį, padidėjusį cholesterolį, pirmiausia reikia riebalų šaltiniu imti alyvuogių ir kokosų aliejus, kol kraujospūdis normalizuosis. Riebi mėsa ir lašiniai tinkami bet kokiu atveju, netinka pieno riebalai- sviestas ar dideli kiekiai grietinės.
Papildyta:
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 12, 10:44)
Merginos,  antrą naktį iš eilės, apie 1 val prabundu nuo pykinimo blink.gif Be virškinimo fermentų (namie mezym tik turėjau) nei iš vietos blink.gif Kas čia per velnias blink.gif

jei mityboje baltymų žymiai daugiau nei riebalų, trūkstant riebalų energijos gamybai buvo skaidomas baltymas, tai gal baltymo skilimo produktai nuodija?
Bet tik paspėliojau.

Beje, su http://cronometer.com/ vakar skaičiavausi. Tai per dieną suvartojau tik 1000 kalorijų, nors tikrai soti buvau.Pasirinkau, kad noriu numesti 0,5 kg per savaitę. Tai man 1300 kaloriju rekomenduoja suvartoti. Padauginau angliavandenių (nors valgiau daržoves), baltymų padauginau šiek tiek ir per mažai riebalų doh.gif Nors ir taip atrodo to riebalo visur kur dedu lotuliukas.gif

nevark su kalorijom ir pamiršk jas visai http://live_smashthefat_com/archives/
vyrukas svorį numetė valgydamas kasdien virš 3000 kal.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 12 lapkričio 2013 - 11:36
Na, o man po 5 sav. pradėjo svoris augti verysad.gif Ko aš visai nenoriu. Angliavandenių daug nesuvalgau apie 50-70. Aišku valgau didelėmis porcijomis, tris kartus dienoje. Atsikeliu jau su alkio jausmu, ir po 1,5v. valgau..nežinau kaip jūs iki 12 ar 14v. ištempiat g.gif Gal pas mane dar nesusiriaguliavo visi procesai..
Atsakyti
Sveikos,

seniai seku Jūsų temą ir šiandien nusprendžiau galutinai imuosi ir ryt startuoju su Whole30 gal kuri nori Jungtis? kompanijoje smagiau?

Ačiū visoms kurios dalinatės informacija ir atsakinėjate į tuos pačius klausimus vėl ir vėl 4u.gif

apie save esu Klaipedėtė, norėjau tapti Žaliavalgė bet nu trūko man mėsos ir viskas, tad atradau Jus ir dabar esu tikra , kad viskas bus gerai 4u.gif

turiu viena klausimuką gyvenančioms Lietuvoje kur perkate mėsą? Niekaip nepavyksta kauti kontaktų žmonių kad galėčiau tiesiai iš ūkio skerdienos pasiimti (tik su triušiena bėdos nėra) bet noriu vištienos , kiaulienos bet maxsimoje pirkti nekyla rankos verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 12 lapkričio 2013 - 11:59
QUOTE(*Rūta* @ 2013 11 12, 11:57)
Sveikos,

turiu viena klausimuką gyvenančioms Lietuvoje kur perkate mėsą? Niekaip nepavyksta kauti kontaktų žmonių kad galėčiau tiesiai iš ūkio skerdienos pasiimti (tik su triušiena bėdos nėra) bet noriu vištienos , kiaulienos bet maxsimoje pirkti nekyla rankos  verysad.gif

sveika,
is visur,ir is maximos, ir is zmoniu kurie patys augina vistas/kiaules, is turgaus
Atsakyti