Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(nefifi @ 2013 11 11, 21:49)
bet šiaip jaučiuos nepasotinama kažkodėl. atrodo, nemaža ta porcija, soti jaučiuos pusvalandį.

uztai kad riebalu mazoka.... mirksiukas.gif

P.S. o bandymuose sekmes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pumpica: 11 lapkričio 2013 - 21:59
QUOTE(pumpica @ 2013 11 11, 21:58)
uztai kad riebalu mazoka.... mirksiukas.gif

P.S. o bandymuose sekmes  4u.gif

kad vėlėsi man tos salotos burnoj su tuo aliejum doh.gif Gal kažkaip bandysiu tuos riebalus kompensuot ne gryno riebalo, o kokių riešutų pavidale. Žodžiu, kažkuo, kas būtų bent skanu valgyt.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 11 11, 23:02)
kad vėlėsi man tos salotos burnoj su tuo aliejum  doh.gif  Gal kažkaip bandysiu tuos riebalus kompensuot ne gryno riebalo, o kokių riešutų pavidale. Žodžiu, kažkuo, kas būtų bent skanu valgyt.

riešutais nekompensuokit. Iš viso, riešutus kartą į savaitę palikit, tikrai ne kasdien. Nes riešutus kasdien valgyti tai tas pats, kas duoną valgyt. Ir pilvą pūs (nes ląstelienos daug), ir mikroelementų neįsisavins organizmas, nes fitinės medžiagos neleis, ir dar tik uždegimą padidinsit, jei jis jau yra.
Prisipirkit avokadų, kokoso aliejaus, valgykit riebesnę mėsą, kiaušinius. Turiu tokią nuojautą, kad jūs riešutais ne fizinį, bet psichologinį alkį malšinat. Bent jau aš kai save pagaunu po valgio riešutus kramsnojanti, žinau, kad aš visai ne alkana, o stresuoju ar nuobodžiauju. Riešutuose nėra tų riebalų, kurių jums reikia. Tų omegų per daug organizme irgi nereikia, ypač omega 6, kurios pagrinde riešutuose yra.
Atsakyti
Sveikos,merginos. Esu naujokė 4u.gif prisipažinsiu - skaičiau ne viska ką rašote, nes visko labai daug!
Aš būsiu ponia Flinstoun. Taip, tikrai, dar tik BŪSIU. Nes atsibodo atrodyti taip kaip flinstounui. Šiandien tikiuosi padėjau galutinį tašką šioje nusivylimo istorijoje ir dabar kiekviena diena bus šviesesnė. O rašau čia, nes :
> Gėda gėda gėda prasitarti, kad man taip gėda gėda gėda dėl savęs pačios. verysad.gif
> Ieškojau ieškojau kuriam urve kas taip maitinasi, kas jau kokių rezultatų pasiekė - neradau sad.gif
> Nuo šiandien vėl pradėjau sportuoti ir užlipau ant svarstyklių. 10kg daugiau nei prieš pusmetį smarkiai nuvylė. verysad.gif
> Jau gerą savaitę vartoju daug daug DAUG vandens. Mano svoriui pagal apskaičiavimus reikalingi 3litrai. Šią ribą pasiekiau tik vakar. O savaitę gėriau apie 2l vandens. (čia per dienąsmile.gif ) Žinot, jau galiu paskyti dabar - norisi valgyti mažiau, ir savijauta kažkokia švaresnė. [Kadangi visada galvojau, kad vandens man pakanka, įsirašiau HYDRATOR app'są į savo telefoną - žinot, ten taip lengva skaičiuoti kiek išgėrei ir motyvuoja ir primena kad reikia atsigerti! ] <nors gal ir ne dėl to rašau, bet šitai mane paskatino keisti mitybą>

Hm, jau seniai pabodo būti tokiai kokiai esu. Nors vyras myli mane visada tačiau žinau, kad gražesnė prie jo pati jaučiuosi geriau. O tai man ir svarbu. “Noriu būti graži sau” tai taip NORIU, bet aš sau graži lieknesnė. smile.gif

Šiandien susipažinau su PALEO: kai atsidarai šaldytuvą ir galvoji ką čia pasigaminus visalaik sau primeni TIK MĖSA IR DARŽOVĖS. Nežiūrėk į pieną, nežiūrėk į duonas ir nežiūrek į tas gardžias keptas bulves. Ir į pyragėlį. Nežiūrėk į jį. schmoll.gif

Tačiau aš atėjau čia aprašinėti savo rezultatų. [nukreipkit mane kitur jei ne čia papuoliau]

Pirmoji diena, pirmadienis.

Mano ūgis vis dar toks pat. Tikslių skaičių nerašysiu - 180+- wink.gif
Mano svoris šiandien - 109.9 doh.gif (sekantį kartą jį rašysiu po mėnesio, nes tk tada sversiuosi)

Mano pusryčiai - salotos (pomidoras, vyšninis pomidoras, agurkas, iceberg salota, paprika)

Mano pietūs - du kotletukai nedidukai ir kokie 5 marinuoti agurkai smile.gif ir šlakelis kečiupo, kurio negalima negalima negalima. (o marinuotus agurkus ar galima? juk jie marinuoti?)

Mano vakarienė - labiausiai kankinanti vieta buvo smile.gif Viskas vienoje keptuvėje sumaišyta: 2 pomidorai, 3kiaušiniai, raudonėlis, šlapios dešrytė gabaliukas nedidukas visai(nes šiaip jos niekada nevalgydavau tačiau vienintelis panašus į mėsišką dalykas buvo šaldytuve) ir čili pipirai. Nežinau jų galima ar negalima iš tikrųjų, bet šiaip prieskonius galima, tai matyt ir juos galima wink.gif

PIRMASIS IŠŠŪKIS: Per mėnesį laiko netekti kiek galima daugiau svorio! Ir atrodyti gražiau ir jaustis geriau. Beprotiškai noriu bendraminčių smile.gif

Galbūt kažkas jau bandėte šią mitybą ir turite rezultatų ?
Atsakyti
QUOTE(urve @ 2013 11 11, 23:42)
Sveikos,merginos. Esu naujokė  4u.gif  prisipažinsiu - skaičiau ne viska ką rašote, nes visko labai daug!

Sveika brangioji,
siūlyčiau pirmiausia perskaityti, kas yra paleo ir kokie mitybos principai.
Parduotuvinis kečupas (su cukrumi), daktariška dešra (su E621, cukrumi ir dar krūva "gėrio") visiškai nepatenka į leidžiamų produktų sąrašą. Marinuoti agurkėliai taip pat, geriau rinkis raugintus, o dar geriau pasirauk namie pati.
Paleo nėra skirta svoriui mesti, tad nesistenk kuo daugiau numesti per kuo trumpesnį laiką. Stenkis rasti pusiausvyrą mityboje.
Valgyk tris kartus per dieną, visi trys kartai turi turėti baltymų, riebalų ir angliavandenių. Tavo pusryčiai - šiek tiek angliavandenių ir vanduo. Pietūs baltymai ir angliavandeniai (kur riebalai?), vakarienė - angliavandeniai (daktariškos dešros nelabai už baltymus galima skaityti). Taip valgant jausies alkana ir svoris nekris (arba kris pirmą mėnesį, o po to dėl nuolatinio alkio atkrisi).
Bet kuriuo atveju, prieš laikantis bet kokios dietos, pirma nuodugniai reikia išsiaiškinti, kaip tai reikia daryti. Čia panašiai kaip sugalvotum smuiku groti, bet nei natų pažįsti nei stryko laikyti moki ir smuiką tik iš tolo matei. Taip nieko gero nebus.
Atsakyti
QUOTE(urve @ 2013 11 11, 23:42)
Sveikos,merginos. Esu naujokė 

Dar viena aukštukė, Dievulėliau, kaip smagu thumbup.gif
Pirmiausia, tavo pirmoji diena primena dietą- ar jauteisi soti nuo tų lengvučių salotų ryte? Išsikepk kiaušinį, šoninės gabalą šalia salotų, va tada bus teisingi pusryčiai (aš po tokių pietūs dažnai praleidžiu, niu niekaip nesinori) 4u.gif Tau reikia riebalo (kad ir kaip baisiai skambėtų), o kad drąsiau būtų dėl svorio- nuo 93 iki 89 numečiau per nepilnas dvi savaites cool.gif Energija imama arba iš angliavandenių, arba iš riebalų, kadangi anglių mažini, o iš tų kurios lieka- salotų, pomidorų- šuds, ne energija, tai lašinukas, valyrtas sviestas, ar kokoso aliejus būtinas. Tada organizmas turės statybinės medžiagos ir nežviegs- aš alkanas, duok dar! Kuo rečiau jis žviegs, tuo rečiau valgysi, tuo mažesni pliūpsniai insulino, tuo didesnis komfortas rolleyes.gif
Man Paleo vis dar mistikų mistika, dirbu namie, du žingsniai iki šaldytuvo, anksčiau neišlysdavau iš jo, dabar absoliutus ignoras užkandžiavimui, jokių jausmu maistui, kai gaminu šeimynai, ir labai aiškus alkio pojūtis- to emocinio valgymo kuriuo gyvenau nebeliko clap.gif: Nebėra jausmo "kaip kažko noriu, gaila negalima", nebėra nuoskaudos "valgo visas pasaulis tortus, o man negalima", visiškas išsilaisvinimas nuo maisto kulto wub.gif
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 11 11, 21:27)
Labas vakarėlis  smile.gif
Dėmesio, kas perkat "Optima" žirnelius stiklainyje, atkreipkit dėmesį, kad sudėtis "pagedo". O tokie skanūs buvo  unsure.gif  Jų kažkurį laiką nebuvo, dabar vėl atsirado, tik kažkodėl sudėtyje dar actas atsirado. Kaži kam į žirnelius tas actas  doh.gif  kaip ir marinuoti čia gaunasi  smile.gif

Dabar visai susipainiojau, tai zirnelius galima net ir koncervuotus? Nes kaip supratau ankstiniu daržovių reiktų atsisakyti
Atsakyti
QUOTE(egi @ 2013 11 12, 00:24)
Dabar visai susipainiojau, tai zirnelius galima net ir koncervuotus? Nes kaip supratau ankstiniu daržovių reiktų atsisakyti

Žirnelis, žirnio vaikas- vaikus mes valgom laugh.gif Jaunas ankštinis gerai, kaip ir šparaginė pupelė gerai, o užaugusios pupos iš tos ankšties- ne 4u.gif
Atsakyti
Aciu 4u.gif taip mėgstu zirnelius, o jau psichologiškai buvau su jeis atsisveikinusi.
Atsakyti
kadangi tai konservai, jų maistinė vertė prastesnė, nei šviežiai pagaminto maisto, tokie žirneliai neturėtų būti dažni kasdienėj mityboj. Pvz. aš dažniausiai jais pasinaudoju kelionėse.
Atsakyti
oj, kaip nustebau nuo tokių greitų atsakymukų smile.gif
Šiandieninė mityba tokia gavosi visai netyčia ir tikrai nesilaikiau 'dietiškai' tiesiog galvoju: na kaip čia be tos duonytės ir makaroniukų gyventi pradėti:) Suprantu kad tai yra mityba ir didžiulė (oj kiek daug apie ją skaičiau ir dar vistiek maža..) bet cia toks mano pasibandymas buvo, todėl ir čia nusprendžiau užsirašyti - daugiau nuomonių kad išgirsčiau ir bendraminčių susirasčiau smile.gif Laikausi ne dietos, o nusprendžiau keisti mityba todėl, kad noriu ilgalaikių rezultatų ir jei svoris nekris taip greitai tačiau bus naudinga visam organizmui ir ilgam laikui - valio 4u.gif

O šiandiena tikrai jaučiausi soti galbūt dėl to, kad daug reikalų reikaliukų buvo smile.gif nebuvo kurlabai nuklysti! tik dabar benaktinėjant obuolį pasiemiau į rankas..smile.gif

Ir aš apie šią mitybą domėjausi anksčiau, bet niekuomet nebuvau pagalvojusi jos imtis. Šiandien valgydama pusryčius dar taip pat apie ją negalvojau. Bet po pasvėrimo supratau - reikia kuo greičiau viską keisti!! Ir kažkaip toks dzingt.. šiandien lyg teisingai pradėjau, reikia pabandyti nepaimti duonos į rankas:)

Ir po truputį stengsiuos įvaldyti šį valgymo meną rolleyes.gif

P.S. malonu susipažinti! wink.gif
Atsakyti
Man toks dzingt buvo, kai eidama namo paskambinau Hippie pasiguosti, kad padvėsus esu- energijos nulis, o ji, tokiu balsu kalbėjo, kad vien no jo pasikroviau wub.gif Pakeliui užėjau parduotuvėn, nusipirkau lašinių, daržovių ir vakarienė Paelišką pasidariau. Jokių po truputį, stačia galva nėriau, net kavos kitą ryta negėriau, nors rytine jos doze visad dieną pradėdavau.
Atsakyti