Vakar pasidariau migdolų pieno
Duokit mintį, kur riešutų tirščius padeti ? Išmesti gaila ...
QUOTE(Elata @ 2013 11 11, 09:13)
jo kokoso aliejus yra tik riebalai, o kokoso sviestas yra maltas kokosas su visa ląsteliena
dažnai pirktiniame kokoso svieste būna nusistovėję sluoksniais kokoso aliejus ir apačioje kokoso drožlės maltos, tai prieš valgant ištirpint reikia, kad susimaišytų. Aš kažkada tingėjau ir nuvalgiau tik aliejų
dažnai pirktiniame kokoso svieste būna nusistovėję sluoksniais kokoso aliejus ir apačioje kokoso drožlės maltos, tai prieš valgant ištirpint reikia, kad susimaišytų. Aš kažkada tingėjau ir nuvalgiau tik aliejų
O aš atvirkščiai, aliejų pasilikau kitam maistui. Suvalgiau tik mėsą
QUOTE(SOWELU @ 2013 11 11, 11:30)
Sveikos. Tvarkingai atsilaikiau per sesės gimtadienį - nuo tortų, saisainukų..tik obuolį po sočios vakarienės suvalgiau..žinau, kad negerai, bet nebeatsilaikiau
Visgi kaunietėms pasisekė su seminaru http://www.zintis.lt/#!anonsai/c2os
Visgi kaunietėms pasisekė su seminaru http://www.zintis.lt/#!anonsai/c2os
hm..o zadejo vln..
QUOTE(nefifi @ 2013 11 11, 11:22)
Beje, tos, kurios valgot pietus kavinėse/valgyklose - ką dažniausiai imat? kažką mėsiško, bet be kramolingo/grūdinio garnyro? Tik dažniausiai ta mėsa būna visur kur apvoliota
Aš darbe pietauju valgykloj. Mano imami variantai: mėsos troškinys, kepta žuvis, balandėlis. Garnyrui imu tik daržoves (paprastai būna morkos, kopūstai, burokėliai), o bulvių, ryžių, grikių neimu (to sąskaita įdeda daugiau daržovių). ko gero troškiniuose gali būti dėta krakmolo ar miltų, bet šiaip jie nesimato akivaizdžiai sutištinti (išskyrus balandėlių padažą (o juose dar ir ryžių yra...)). Daržovės deja turbūt užpiltos tradiciškai: aliejus, actas, cukrus.
Iš kitos pusės aš ir neturiu tikslo visiškai visiškai laikytis paleo taisyklių - derinu šitas pastangas su savo patogumu
dalinuosi meniu jei naujokem idomu:
vakar:
3 kotletukai su graikiskom salotom
kalakutiena su pievagrybiu-grietineles padazu ir salotom su ziediniu kopustu, avokado, pomidorais, spinatais ir kt+kokoso aliejau pora saukstu
siandien:
omletas(maisyti kiausiniai), lasiniu + pomidoras
pietum bus kalakutienos kepsneliai(vakariksciai) su salotom tom paciom
vakarui lasisos su keptais pomidorais ir salotom
vakar:
3 kotletukai su graikiskom salotom
kalakutiena su pievagrybiu-grietineles padazu ir salotom su ziediniu kopustu, avokado, pomidorais, spinatais ir kt+kokoso aliejau pora saukstu
siandien:
omletas(maisyti kiausiniai), lasiniu + pomidoras
pietum bus kalakutienos kepsneliai(vakariksciai) su salotom tom paciom
vakarui lasisos su keptais pomidorais ir salotom
QUOTE(Pur-pur @ 2013 11 11, 12:46)
O aš atvirkščiai, aliejų pasilikau kitam maistui. Suvalgiau tik mėsą
aš irgi taip mielai daryčiau, bet tai kad aliejus ant viršaus, o išdėti nebuvo kur... va, Sedindriuke kai mane aprūpino gabalu kokoso sviesto, tai gražiai nupjoviau tą aliejų ir palikau ateičiai, o stiklainyje neišeina prieiti prie sviesto, tik per aliejų
QUOTE(taša @ 2013 11 11, 11:53)
dalinuosi meniu jei naujokem idomu:
ačiū. O grietinėlė taigi pieno produktas, vartoji? Aš ką tik iš pietų, vištienos kukuliai su viduj.... varške buvo parašyta įdaryti, bet maniau, bus tradiciškai - daržovės, kiaušis.... o padažas pieninis tirštas kažkoks. Skanu buvo, bet kad daugiau nėr iš ko rinktis. Šiaip po 2 kukulių su garnyru - daržovėm- persisotinus tikrai nesijaučiu. Užvalgius
sveikos,
Dariausi Ghi sviestą, pirmą kartą. Pavyko (manau) puikiai. Bet jis turi saldų skonį. Kaip desertas, sakyčiau.
Ar tinka Ghi mėsą apkepti? Troškinti turbūt tinkamas labiau?
Dariausi Ghi sviestą, pirmą kartą. Pavyko (manau) puikiai. Bet jis turi saldų skonį. Kaip desertas, sakyčiau.
Ar tinka Ghi mėsą apkepti? Troškinti turbūt tinkamas labiau?
QUOTE(nefifi @ 2013 11 11, 13:53)
ačiū. O grietinėlė taigi pieno produktas, vartoji? Aš ką tik iš pietų, vištienos kukuliai su viduj.... varške buvo parašyta įdaryti, bet maniau, bus tradiciškai - daržovės, kiaušis.... o padažas pieninis tirštas kažkoks. Skanu buvo, bet kad daugiau nėr iš ko rinktis. Šiaip po 2 kukulių su garnyru - daržovėm- persisotinus tikrai nesijaučiu. Užvalgius
padažas matyt tradicinis - sviestas + miltai. Jau geriau kukuliai su varške nei kukuliai su duona ar džiūvėsiais (ką paprastai naudoja kukuliams sutvirtinti). Aš jei jau einu kažkur pietauti, tai visada išklausiu, kas kaip ir su kuo. Ir prašau man jokių padažų nepilti ir bulvių nekrauti
QUOTE(nefifi @ 2013 11 11, 12:53)
ačiū. O grietinėlė taigi pieno produktas, vartoji? Aš ką tik iš pietų, vištienos kukuliai su viduj.... varške buvo parašyta įdaryti, bet maniau, bus tradiciškai - daržovės, kiaušis.... o padažas pieninis tirštas kažkoks. Skanu buvo, bet kad daugiau nėr iš ko rinktis. Šiaip po 2 kukulių su garnyru - daržovėm- persisotinus tikrai nesijaučiu. Užvalgius
jo labai labai retai naudoju.
is pieno produktu vartoju d ar varske ir grietine(sia tai beveik kasdien)
Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2013 11 11, 13:14)
padažas matyt tradicinis - sviestas + miltai. Jau geriau kukuliai su varške nei kukuliai su duona ar džiūvėsiais (ką paprastai naudoja kukuliams sutvirtinti). Aš jei jau einu kažkur pietauti, tai visada išklausiu, kas kaip ir su kuo. Ir prašau man jokių padažų nepilti ir bulvių nekrauti
as irgi. bet buna kad pamirsta ir atnesa su padazu .....
Papildyta:
QUOTE(Egja @ 2013 11 11, 13:00)
sveikos,
Dariausi Ghi sviestą, pirmą kartą. Pavyko (manau) puikiai. Bet jis turi saldų skonį. Kaip desertas, sakyčiau.
Ar tinka Ghi mėsą apkepti? Troškinti turbūt tinkamas labiau?
Dariausi Ghi sviestą, pirmą kartą. Pavyko (manau) puikiai. Bet jis turi saldų skonį. Kaip desertas, sakyčiau.
Ar tinka Ghi mėsą apkepti? Troškinti turbūt tinkamas labiau?
as tik ant ghee ir kepu
QUOTE(taša @ 2013 11 11, 14:21)
as tik ant ghee ir kepu
Man dar kiaulės taukai patinka (kiaulienai).
aš kažkaip net neišsivaizduoju ką SOČIAI kavinėje pietų būtų galima pavalgyt laikantis whole30. Viskas gi ten aliejuje augaliniame kapta, viskas su miltais krakmolais ir t.t. Aš bent dabar nešuos iš namų ir nežavi visiškai tos neaiškio kilmės sriubos ir kijevo kotletai. Brrr kaip nuo jų bloga būdavo
O šiaip jaučiu klaidą padariau, bes papietavus ant viršaus dar saują riešutų užmečiau. Jaučiuosi nelabai kaip. Kur klaida?
O šiaip jaučiu klaidą padariau, bes papietavus ant viršaus dar saują riešutų užmečiau. Jaučiuosi nelabai kaip. Kur klaida?