Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

Sveikos mergaites, apie kokia laida kablejote norėčiau peržiūrėti, nes kad ir kiek skaitau temas ir pirma puslapį nelabai man aišku kas ir kaip ax.gif (pvz: kokia mesyte valgyti galima. Gaila bet internete nelabai randu konkrečios info, o anglu kalba visai nieko nesuprantu blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(egi @ 2013 11 11, 10:24)
Sveikos mergaites, apie kokia laida kablejote norėčiau peržiūrėti, nes kad ir kiek skaitau temas ir pirma puslapį nelabai man aišku kas ir kaip ax.gif  (pvz: kokia mesyte valgyti galima. Gaila bet internete nelabai randu konkrečios info, o anglu kalba visai nieko nesuprantu blush2.gif )

bet kokia, kuo maziau kaitinta
Papildyta:
QUOTE(varnikė @ 2013 11 11, 10:24)
Nesupratau šito straipsnio
My Webpage
grūdai, vynas, alus, sėmenų aliejus, liesa mėsa, kažkokia dezinformacija  biggrin.gif  doh.gif

cia ne straipsnis, o kazkieno blogas. neskaityk nesamoniu.
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2013 11 11, 11:24)
Nesupratau šito straipsnio
My Webpage
grūdai, vynas, alus, sėmenų aliejus, liesa mėsa, kažkokia dezinformacija  biggrin.gif  doh.gif

aš jai du kartus parašiau komentarus, kad čia ne paleo dieta ir gal galėtų nurodyti, iš kur informaciją traukė. Tai abu komentarus ištrynė ir pažymėjo kaip spam'ą ir man teko rašyti wordpress'ui, kad atžymėtų mano profilį kaip spammerės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 11, 11:29)
aš jai du kartus parašiau komentarus, kad čia ne paleo dieta ir gal galėtų nurodyti, iš kur informaciją traukė. Tai abu komentarus ištrynė ir pažymėjo kaip spam'ą ir man teko rašyti wordpress'ui, kad atžymėtų mano profilį kaip spammerės biggrin.gif

Cha, geras, žino kad klaidina žmones, bet vistiek nešalina straipsnio, įdomūs tie žmonės. Kai lietuvių kalba informacijos nedaug, o ten taip viskas aiškiai, tvarkingai išvardinta, tai tikraii kažkas gali pradėti laikytis ale paleo dietos.
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2013 11 11, 11:34)
Cha, geras, žino kad klaidina žmones, bet vistiek nešalina straipsnio, įdomūs tie žmonės. Kai lietuvių kalba informacijos nedaug, o ten taip viskas aiškiai, tvarkingai išvardinta, tai tikraii kažkas gali pradėti laikytis ale paleo dietos.

tai va, bet net ir anglų kalba galima rasti neva paleo dietos taisykles, kur grūdai, pupelės leidžiami, o draudžiama mėsa. Todėl ir svarbiausia žinoti principus dietos ir pagal juos maitintis, o ne vien pavadinimu vadovautis.
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 11 10, 17:09)
pradžioje tai tikrai išmesk vaisius ir majonezą.

Žiauru, kažkaip po savaitgalio grįžau kupina gerų įspūdžių ir savimi didžiuodamasi, bet pasirodo visai joks ne whole mano savaitgalis doh.gif verysad.gif

Nes pastebėjau, kad cukraus žiauriai norisi, matau jį ten kur nematydavau ir tuose produktuose kurių natūraliai nenorėjau. Bet naminis obuolys paprastai sutvarko šitus norus. Rekomenduotumėt jį pasilikti ar vis tik išmest?

QUOTE(nefifi @ 2013 11 10, 21:38)
Bet vistiek nesuprantu - visose paleo lentelėse, straipsniuose, yra parašyta, kad galima vaisius, tai galima ar ne?

Na toliau perskaičius irgi nelabai supratau ar visiškai išmesti ar tik kai kuriuos, pvz. tokius kaip bananas ir vynuogės?

Ir dar dėl valgymų skaičiaus - aš paprastai darbe ryte apie 10 sukremtu obuoliuką paskui pietauju 12. Pusryčių nenoriu, o ir neturiu kaip pavalgyti normaliai pagal paleo. Gal nieko tokio išvis atsisakyti valgymo iki 12

Kaip besistengčiau, kuo daugiau skaitau tuo labiau matau, kad vis tik pabėgu nuo whole per žinių trūkumą unsure.gif Gaila, kad neskaitau angliškai.
Atsakyti
QUOTE(rutkele:) @ 2013 11 11, 12:04)
Na toliau perskaičius irgi nelabai supratau ar visiškai išmesti ar tik kai kuriuos, pvz. tokius kaip bananas ir vynuogės?

Vaisius galima valgyti, jei jie nėra food without brakes, t. y. jei valgot ir jaučiat, kad negalite sustoti, tuomet verčiau jau nevalgyti. Ir šiaip piktnaudžiauti nereiktų, daugiausia du vaisiai per dieną. Dažnai pradėję paleo, žmonės saldumynus pakeičia vaisiais. Tačiau cukrus yra cukrus, nesvarbu jis fruktozė ar sacharozė.
Atsakyti
QUOTE(rutkele:) @ 2013 11 11, 12:04)

Ir dar dėl valgymų skaičiaus - aš paprastai darbe ryte apie 10 sukremtu obuoliuką paskui pietauju 12. Pusryčių nenoriu, o ir neturiu kaip pavalgyti normaliai pagal paleo. Gal nieko tokio išvis atsisakyti valgymo iki 12

jei esi sveikas žmogus, tai tas obuoliukas ar koks kitoks vaisius tinka iš ryto, sezono metu. Bet žiemą jis išmuša iš normalaus ritmo. Žiemą, pavasarį gamtoj obuolių nėra- reikia prisilaikyti natūralių svyravimų .
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 11, 13:13)
Vaisius galima valgyti, jei jie nėra food without brakes, t. y. jei valgot ir jaučiat, kad negalite sustoti, tuomet verčiau jau nevalgyti. Ir šiaip piktnaudžiauti nereiktų, daugiausia du vaisiai per dieną. Dažnai pradėję paleo, žmonės saldumynus pakeičia vaisiais. Tačiau cukrus yra cukrus, nesvarbu jis fruktozė ar sacharozė.

aišku, bet man obuolys užmuša tą psichologinį alkį, kas ir yra didžiausia problema.
Ankščiau obuolių beveik nevalgiau, bet per šitas dienas pastebėjau, kas jis labai gerai veikia biggrin.gif

QUOTE(" voresta " @ 2013 11 11, 13:15)
jei esi sveikas žmogus, tai tas obuoliukas ar koks kitoks vaisius tinka iš ryto, sezono metu. Bet žiemą jis išmuša iš normalaus  ritmo. Žiemą, pavasarį gamtoj obuolių nėra- reikia prisilaikyti natūralių svyravimų .

Na mūsų šeimoje obuolys natūraliai !!! yra nuo vasaros pabaigos iki gegužės. MB tėtis turi obuolių didžiulį sodą ir ten tiek veislių, kurios sėkmingai nepakitusios ir vis skanėjančios stovi iki pat pavasario paprastoj obuolinėj.

Bet noriu pasidžiaugti vis tik, kad sveikata ir nuotaika net per kelias ir nevisai Whole dieneles ženkliai pagerėjo. Nebejaučiu sunkumo skrandyje, susitvarkė (iš dalies) refliukso bėdos, jaučiuosi lengvesnė ir energingesnė - labai nemažai visko nuveikiau savaitgalį, o svarbiausiai dingo irzlumas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 11, 11:15)
jei esi sveikas žmogus, tai tas obuoliukas ar koks kitoks vaisius tinka iš ryto, sezono metu.

Aš suvalgau porą obuolių ryte, kirminą nuima, man pats tas, iki pietų valgyt nenoriu.

O aš vistiek pabandysiu pasipaleoint bent kažkokiu savo supratimu biggrin.gif Akys išvarvėjo vakar skaitant senas temas. Beje, tos, kurios valgot pietus kavinėse/valgyklose - ką dažniausiai imat? kažką mėsiško, bet be kramolingo/grūdinio garnyro? Tik dažniausiai ta mėsa būna visur kur apvoliota g.gif

Beje, paskutinius keletą mėnesių man žiauriai pučia pilvą, nors sakau, anksčiau nei spuogų, nei pūtimo, nei vid. užkietėjimo, o valgiau šūdą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nefifi: 11 lapkričio 2013 - 11:27
QUOTE(Hippie @ 2013 11 11, 01:27)
Chi chi cool.gif , kur "pas jus" turėjau omeny šalį, bet jei supermarkete, tai aišku, kad ne LT nail.gif
biggrin.gif Airija.
QUOTE(Elata @ 2013 11 11, 07:13)
...
dažnai pirktiniame kokoso svieste būna nusistovėję sluoksniais kokoso aliejus ir apačioje kokoso drožlės maltos, tai prieš valgant ištirpint reikia, kad susimaišytų. Aš kažkada tingėjau ir nuvalgiau tik aliejų biggrin.gif
visada tingiu.
prilakiau bulletproof kavytes ir lekiu apsipirkinet.
Atsakyti
Sveikos. Tvarkingai atsilaikiau per sesės gimtadienį - nuo tortų, saisainukų..tik obuolį po sočios vakarienės suvalgiau..žinau, kad negerai, bet nebeatsilaikiau smile.gif

Visgi kaunietėms pasisekė su seminaru http://www.zintis.lt/#!anonsai/c2os
Atsakyti