jeigu nenori ryte tikro maisto valgyti, tai gal nesi alkana? jeigu nealkana tai ir geriau isvis nevalgyk. mes valgom tik kai alkanos esam
as irgi nealkana iskart atsikelus, bet stai cukraus = vaisiu neatsisakyciau, bet tai tera tik smegenu paieskos to malonumo is saldumo. specialiai nevalgau ir po valandziukes skrandis darbo uzgroja ir galva persigalvoja, ir tinka kiausiniene su spirguciais kad net!
QUOTE(Nidulia @ 2013 11 10, 02:24)
Desertui buvo sviezios figos idarytos ozkos pieno suriu Net torto nebuvo, va
Oooo, kaip smagu Ir kaip turbūt skanu
QUOTE(nefifi @ 2013 11 10, 14:19)
po visų pasirodžiusių straipsnių ir masinės paleo psichozės, nusprendžiau pati pabandyti. Duodu sau 1 mėnesį - numest porą kg ir susitvarkyt veido odą.
Būtent dėl daugybės neaiškios kilmės spuogų prieš 5 savaites nustojau vartot cukrų - atsisakiau visų saldumynų, mano griekas - 1a.š. cukraus į kavą ar varškė su šaukštu šaldytų braškių. Tiesa, svoris nenukrito, nes saldumynų kiekį kompensavau visu kitu nesaldžiu maistu.
Taigi prieš pradedant paleo pasidalinsiu savo planuojama mityba, nes į majonezų gaminimą namuose ar negirdėtų vaisių/daržovių ar aliejų naudojimą įsiliet nežadu dėl laiko ir finansų Taigi, jei iš to, ką parašysiu, jums pasirodys, kad net pradėti neverta, tai taip ir sakykit - jūs tame reikale protingesnės
Mano pusryčiai - vaisiai įvairiam pavidale(dažniausiai obuoliai,kriaušės, slyvos, deja, pirktinės), nes taip įpratau jau anksčiau ir būtent užvalgius kažko "vandeningo" ryte jaučiuos gerai Pusryčiauju visada darbe - kolegės su kavos puodeliu ir sausainukais, o aš su vaisiais ar kokia žaliąja arbata
Pietūs - višta, kalakutas, balta žuvis, retai - jautiena. Troškiniai, kepsniai (seniausiai viską kepu alyv. aliejuj.). Garnyras- agurkai,pomidorai, kalafiorai, žalieji žirneliai su majonezu. Kartais paskaitau, kad riebiai valgot. Aš ne, viską nusisausinu. Riebiai man tiesiog neskanu. Nebent pati mėsa iš savęs riebi.
Vakarienė- mano siaubas po sporto grįžtu ir prisikertu nesąmonių. Kas, kad nesaldžių, bet vistiek į kūną eina. Vakarienė būtų panaši į pietus. Tik dar riešutų saujos nepamirščiau Kiaušinius valgau, bet ne itin.... Geriau būtų varškė
Tai va, prašau pakonsultuoti, mane, neišmanėlę, ar labai krypsiu nuo normų. Esu stastistinė lietuvė, neauginanti kiaulių ir neturinti ūkininkų, iš ko pirkti kažką ekologiško. Man arčiau namų Maxima ar IKI ūkis
Būtent dėl daugybės neaiškios kilmės spuogų prieš 5 savaites nustojau vartot cukrų - atsisakiau visų saldumynų, mano griekas - 1a.š. cukraus į kavą ar varškė su šaukštu šaldytų braškių. Tiesa, svoris nenukrito, nes saldumynų kiekį kompensavau visu kitu nesaldžiu maistu.
Taigi prieš pradedant paleo pasidalinsiu savo planuojama mityba, nes į majonezų gaminimą namuose ar negirdėtų vaisių/daržovių ar aliejų naudojimą įsiliet nežadu dėl laiko ir finansų Taigi, jei iš to, ką parašysiu, jums pasirodys, kad net pradėti neverta, tai taip ir sakykit - jūs tame reikale protingesnės
Mano pusryčiai - vaisiai įvairiam pavidale(dažniausiai obuoliai,kriaušės, slyvos, deja, pirktinės), nes taip įpratau jau anksčiau ir būtent užvalgius kažko "vandeningo" ryte jaučiuos gerai Pusryčiauju visada darbe - kolegės su kavos puodeliu ir sausainukais, o aš su vaisiais ar kokia žaliąja arbata
Pietūs - višta, kalakutas, balta žuvis, retai - jautiena. Troškiniai, kepsniai (seniausiai viską kepu alyv. aliejuj.). Garnyras- agurkai,pomidorai, kalafiorai, žalieji žirneliai su majonezu. Kartais paskaitau, kad riebiai valgot. Aš ne, viską nusisausinu. Riebiai man tiesiog neskanu. Nebent pati mėsa iš savęs riebi.
Vakarienė- mano siaubas po sporto grįžtu ir prisikertu nesąmonių. Kas, kad nesaldžių, bet vistiek į kūną eina. Vakarienė būtų panaši į pietus. Tik dar riešutų saujos nepamirščiau Kiaušinius valgau, bet ne itin.... Geriau būtų varškė
Tai va, prašau pakonsultuoti, mane, neišmanėlę, ar labai krypsiu nuo normų. Esu stastistinė lietuvė, neauginanti kiaulių ir neturinti ūkininkų, iš ko pirkti kažką ekologiško. Man arčiau namų Maxima ar IKI ūkis
Pradėti ir stengtis visada verta. Skaitau ir girdžiu labai daug kategoriškumų, išlygų, pasiteisinimų, sąlygų "pagerinimo" ir pan. Bet, jei dramblys būtų kūdesnis, mažesnėm ausim, be straublio ir dar kitos spalvos, tai jau būtų beveik arklys Majonezo naminio negaminsiu, cukrų valgysiu, vaisius valgysiu vietoj pusryčių (vien angliavandeniai). Keista , kad po sporto taip norisi valgyti, aš tinkamu laiku iki sporto [pavartoju baltymų, riebalų, o po sporto labai įsiklausau į save ir suprantu, kad galiu ir nevalgyti arba po pertraukos suvalgyti ką nors baltyminio, daržovių (jei to nesinori, reiškia VALGYTI NENORIT ), o pvz. skaniai atsigerti vandens. Jūsų daržovių pasirinkimas labai skurdus Yra daugybė neragautų šakniavaisių (pati susipažįstu su tokiais), kuriuos galima labai gardžiai paruošti, kitų žalių, lapinių daržovių ir pan.
Nerašykit, kad atsisakėt cukraus, jei jį vis dedat į kavą, jei varškę gardinat, kad ir šaldytom, bet tikriausia su cukrum, uogomis. Cukraus detox'as įvyksta tik per 3 savaites išvis jo nevartojant, o tada jau visai lengvai galėsit žiūrėti į visokias pagundas ar įprotį jį vartoti.
Jei kažko nenorim daryti, tai VISADA rasim kaip tai pateisinti (kalbu apie save, bet manau visiems panašiai): neturiu kur nusipikrti ekologiškesnių produktų, nes tingiu klausinėt, pasidomėt, paieškot, nuvažiuot, paprašyt, nes Lietuva, tai agro šalis, tai ne tik keli didmiesčiai, o kaimas, ūkininkai tikrai turi ką pasiūlyt, atveža iki tų miestų (net iki Maksimų ir iki), reikia tik PASTANGOS-jau žinau kada netoli darbo būna (1k./sav.) turgelis-nubėgu prisipirkt daržovių, vištienos, kiaušinių, mėsos. 2. Nevalgysiu riebiai, nes neskanu. Patikėkit oi kaip skanu pasidaro kitą rytą, kai neprisiryji vakarienei ar nakčiai nesąmonių (kalbu iš savo mažos patirties), be to stipriai sumažinus anglių, reikia energijos iš riebalų (teisingų riebalų )
Tai va, niekas jūsų nekonsultuos, kol pati visų jėgų, laiko ir valios, o svarbiausia NORO nepridėsit Nes psichozei pasiduoda daug kas, o išties kažką keisti (nežinau kaip bus po to, gal įprasiu kaip ir prie visko dažnai daromo, bet dabar tai darbas) ir pajudinti dėl to smegenis ir pirštą (savo įpročius, gaminamą maistą ir pan.) nori ne kiekvienas Niekas už Jus nenugyvens Jūsų gyvenimo
nefifi, taip, jei ir tai negelbės, mesk velniop pieno baltymą. Gal to ir pakaks, ką gali žinoti.
QUOTE(Pur-pur @ 2013 11 10, 10:34)
Nidulia, super faina draugė
Tap, ji pas mane didele saunuole. Niekada nelenda I dusia, kodel taip ar kitaip darau. Atvirsksciai, dar ir pagiria mane ir visada vaisina tik tokiu maistu, kuris man tinka:)
QUOTE(nefifi @ 2013 11 10, 17:39)
nebus tai nebus. Nu ką reiškia "nenori riebalų". Man neskanu riebus maistas. Kai Nidulia, berods, rašė, kaip ji valgė varškę su grietine, tai net fe pasidarė. Žinot, persiorientuot sunku, kai visą gyvenimą mitau vien miltiniais ir cukrumi (neturėjau nei vieno spuogo, o svoris laikėsi normaliai stabilus.) Bet kažkas nutiko, ir nusprendžiau kažko imtis.
Ne, cia ne as sakiau fe del varskes su grietine. Man po 60-ies dienu be pieno produktu, net labai niam niam buvo varske su grietine:)
Sakai, sunku persiorientuoti, kai gyvenai tik cukriniais ir miltiniais produktais? Visai nesunku, kai suvoki kokia zala darei ir darai sau:) Ir as buvau miltine ir ziauriausiai cukrine.
Jei nemegsti mesos su riebaliuku, tai bent ant salotu uzsipilk daugiau alyvuogiu aliejaus ar su valgiu suvalgyk kokoso aliejaus sauksteli, va ir gausi riebalo. Jis butinas, nes su laiku oda bus negrazi, neelastinga ir rauksleta:) Imk pradziai ir atsisakyk cukraus ir gluteinu, jau daug sau gero padarysi:)
Pas nabe energija tai juodai prarove. Pas drauge 2 nakties dar kilo minciu I koki kluba pasisokti nulekti, nes energija per krastus. Butu kas pernai man pasakes, kad nenustygsiu vietoje, nebuciau patikejusi:)
QUOTE(jautiena @ 2013 11 10, 17:26)
jeigu nenori ryte tikro maisto valgyti, tai gal nesi alkana? jeigu nealkana tai ir geriau isvis nevalgyk. mes valgom tik kai alkanos esam
as irgi nealkana iskart atsikelus, bet stai cukraus = vaisiu neatsisakyciau, bet tai tera tik smegenu paieskos to malonumo is saldumo. specialiai nevalgau ir po valandziukes skrandis darbo uzgroja ir galva persigalvoja, ir tinka kiausiniene su spirguciais kad net!
gali būti, nebandau kažko paneigti.Tiesiog pusryčiams man norisi kažko lengvo, o jei siūlai išalkti, tai jau nebeturėsiu galimybės apskritai pavalgyti, nes pietūs darbe tik ~13h. Aš manau, kad paleo, jei veikia taip, kaip apie ją rašoma,- tobula mityba vyrams!
QUOTE(Hippie @ 2013 11 10, 18:27)
Oooo, kaip smagu Ir kaip turbūt skanu
Nerealiai skanu Pjauni sviezia figa I 4 dalis, bet nedapjauni iki galo, gaunasi kaip keturlape gelyte. I vidu ideta ozkos pieno surio ir truputis smulkintu graikizku riesutu. Ant virsaus uzdejo siek tiek medaus, sumaisyti su kazkuo rudu, nepagalvojo, kad medus irgi cukrus:) Bet nukrapste ta virus del manes. Zodziu, man tai buvo tikrai svente Karstam iskepe zuvi apdeliota krevetemis:)
Pradėti ir stengtis visada verta. Skaitau ir girdžiu labai daug kategoriškumų,
Nerealiai skanu Pjauni sviezia figa I 4 dalis, bet nedapjauni iki galo, gaunasi kaip keturlape gelyte. I vidu ideta ozkos pieno surio ir truputis smulkintu graikizku riesutu. Ant virsaus uzdejo siek tiek medaus, sumaisyti su kazkuo rudu, nepagalvojo, kad medus irgi cukrus:) Bet nukrapste ta virus del manes. Zodziu, man tai buvo tikrai svente Karstam iskepe zuvi apdeliota krevetemis:)
Pradėti ir stengtis visada verta. Skaitau ir girdžiu labai daug kategoriškumų,
nei pridesi, nei atimsi
QUOTE(nefifi @ 2013 11 10, 18:35)
gali būti, nebandau kažko paneigti.Tiesiog pusryčiams man norisi kažko lengvo, o jei siūlai išalkti, tai jau nebeturėsiu galimybės apskritai pavalgyti, nes pietūs darbe tik ~13h. Aš manau, kad paleo, jei veikia taip, kaip apie ją rašoma,- tobula mityba vyrams!
aš šiandie išvis dar nieko nevalgiau, ir nesiruošiu, padariau iškrovos dieną. Na šiuo metu vyras valgo vakarienę, tai jau mielai pavalgyčiau kartu. Bet tas alkis dar tik alkiukas. O ryt tikriausiai valgysiu įprastu laiku ~14 val.
pagooglinau, kiek cukraus yra vaisiuose:
Kiek cukraus yra populiariausiuose vaisiuose?
Abrikosas 0,45 g fruktozės žiupsnelis cukraus.
Slyva 1,6 g fruktozės didelis žiupsnis cukraus.
8 trešnės 2,4 g fruktozės 0,5 šaukštelio cukraus.
Kivis 3 g fruktozės daugiau nei 0,5 šaukštelio cukraus.
Apelsinas 3,6 g fruktozės daugiau nei 0,5 šaukštelio cukraus.
5 braškės 4 g fruktozės beveik šaukštelis cukraus.
Bananas 5,5 g fruktozės šaukštelis cukraus.
Greipfrutas 7 g fruktozės 1,5 šaukštelio cukraus.
Sauja razinų 8,7 g fruktozės beveik 2 šaukšteliai cukraus.
Obuolys (priklausomai nuo rūšies) 811 g fruktozės 1,52 šaukšteliai cukraus.
Vynuogių kekė (500 g) 39 g fruktozės apie 8 šaukštelius cukraus.
man žiauriausia atsisakyti vaisių... nes cukraus valgyti negaliu, o kiek daug jo vaisiuose yra
Kiek cukraus yra populiariausiuose vaisiuose?
Abrikosas 0,45 g fruktozės žiupsnelis cukraus.
Slyva 1,6 g fruktozės didelis žiupsnis cukraus.
8 trešnės 2,4 g fruktozės 0,5 šaukštelio cukraus.
Kivis 3 g fruktozės daugiau nei 0,5 šaukštelio cukraus.
Apelsinas 3,6 g fruktozės daugiau nei 0,5 šaukštelio cukraus.
5 braškės 4 g fruktozės beveik šaukštelis cukraus.
Bananas 5,5 g fruktozės šaukštelis cukraus.
Greipfrutas 7 g fruktozės 1,5 šaukštelio cukraus.
Sauja razinų 8,7 g fruktozės beveik 2 šaukšteliai cukraus.
Obuolys (priklausomai nuo rūšies) 811 g fruktozės 1,52 šaukšteliai cukraus.
Vynuogių kekė (500 g) 39 g fruktozės apie 8 šaukštelius cukraus.
man žiauriausia atsisakyti vaisių... nes cukraus valgyti negaliu, o kiek daug jo vaisiuose yra
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 10, 17:51)
aš šiandie išvis dar nieko nevalgiau, ir nesiruošiu, padariau iškrovos dieną. Na šiuo metu vyras valgo vakarienę, tai jau mielai pavalgyčiau kartu. Bet tas alkis dar tik alkiukas. O ryt tikriausiai valgysiu įprastu laiku ~14 val.
Turiu maitintis 3kart per dieną, nes labai aktyviai gyvenu. Be to, pamenu, kai maitinaus tik kartą per dieną dėl tam tikrų priežasčių, sėkmingai per savaitę priaugdavau kg, net nenoriu atsimint O dėl vaisių... taip, bananų ir vynuogių nevalgau, tiesiog niekad fruktozės nesutapinau su mano cukrinėje esančiu cukrumi
Papildyta:
QUOTE(Hippie @ 2013 11 10, 17:27)
ačiū už nuomonę. aišku, sunku pakeisti viską kardinaliai. viso gyvenimo tam tikri įpročiai taip giliai įsėdę... man jau elementarių saldumynų atsisakymas atrodė neįmanomas, bet, pasirodo, galiu. Bet paleo man gal šiek tiek per sunku ir per daug toli nuo manęs pačios..
Bet vistiek nesuprantu - visose paleo lentelėse, straipsniuose, yra parašyta, kad galima vaisius, tai galima ar ne?
QUOTE(nefifi @ 2013 11 10, 16:19)
Geriau būtų varškė
Jei dėl spuogų, tai varškės geriau atsisakyt. Dažnai spuogų priežastim būna pieno baltymas.
O ką manot apie maisto netoliaravimo testą ?
ar bandete kas darytis,?
ar bandete kas darytis,?
QUOTE(norala @ 2013 11 10, 20:18)
Sveikos, vis paskaitau.
Esu dariusis, bet va nustebino rezultatai: niekam nesu alergiska, visur 0 buvo, net kiausiniui, pienui (negaliu net ziuret i ji), riesutams, na niekam, kam tirta. O va as pastebiu rysi tarp suvalgyto sokolado ir smulkaus paberimo, suvalgytos kriauses ir ispusto pilvuko