Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(pear @ 2013 11 09, 12:09)

Kaip su rūkyta mėsa, žuvimi? priimtina ar nelabai?

šaltas rūkimas priimtina, karštas ne.
Bėda, kad krautuvinė žuvis dažnai laikoma ilgai šaldyta, rūkoma atšildyta .
Šiaip, jei bet kokios žuvies šonkauliai viduje būna išsipešę iš mėsos- žuvis jau švinktelėjus. Jei nedarinėta, o pilvo srityje matosi patižus- irgi. Visad užmeskit akį .
Atsakyti
QUOTE(pear @ 2013 11 09, 11:09)
hi.gif Laba diena, merginos,

labai intensyviai jus skaitau, kai ką konspektuoju, noriu pereiti prie paleo, kol kas savaitę nevalgau visai cukraus ir miltų, po truputį įkrimsiu tą paleo, tikiuosi iki galo. Man priimtina atrodo tokia mityba. Reikia. Ir dėl sveikatos (turiu odos ligų, kraujotakos), ir dėl antsvorio. Atėjo ta riba, kai arba - arba.

Kaip su rūkyta mėsa, žuvimi? priimtina ar nelabai?
dažnai mačiau, kad jūs (bendrai) viską blenderiuojat, toks klausimas iškilo, o dėl ko? dantim nereik duot darbo? smile.gif

Taip vaikui jau trys metai ir pilnai valge visa maista nesutrinta, bet beda tame kad 4 kartus per diena darzoves tiesiog neskanu, nu nenori ju, o sublenderiuotos su mesa valgomos. Mes gi gydomes tokiu budu, specialiai kisti kazka perkasti nesinori, o ir nelabai yra ka.
Atsakyti
QUOTE(InJe*kcija @ 2013 11 09, 10:39)
Elatos užrodytam recepte parašyta, kad dvi dienas  g.gif
Kitur skaičiau, kad pakanka 12val, bet šį kartą ilgiau pamirkiau, gal blogiau nebus smile.gif

taigi tiek laikant rūgimas prasideda... doh.gif

Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 09, 11:49)
kadangi dažniausiai mirkom dėl fitinų sumažinimo, tai seminare lektorius  pasakojo, kad, deja, tai vis vien nėra labai veiksminga. Bet juk nevalgom jų kas dieną kilogramais?
Dėl supuvimo -gali supūti, jei migdolas negyvas, t.y kaitintas, arba per šiltai padėta.

manau, kad ne supuvo, o surūgo.. Juk normalu, kad tiek laiko laikant pradeda rūgti.
Atsakyti
Wallis, help, kaip vokiskai lydytas sviestas? Maciau kazkoki, bet pauksciu kalba aprasas. Skirtas kepimui, riebumas 99,8%, kibirelyje, bet pabijojau pirkti. Gerai, kad isimeciau stiklainiuka kokosu aliejaus.
Pasiilgau namu, jausmas lyg dvesciau. Nusipirkau vaistinej D vitamino, atsivezus turiu B grupes vit ir alfa lipoines rugsties. Prisipirkau avokadu, visokiu zalesiu, mesytes ir tipo bio eko kiausu. Dar spanguoliu radau. Velniai, ne visur mano debetine mastercard priima.
Stengiuosi daug miegoti, nu gal issikapstysiu. Dar nusipirkau ciberzoles (curcumin), bandysiu uzsipilti karstu vandeniu ir pagerti.
Durne, nesugebu streso valdyti, prisipirzikavau ir turiu pasekmes. Grysiu nudziuvus, nebeliks nei papu nei siknos, gausiu rekt nuo vyro.
Sorry, kad as cia taip, ner su kuo pasneket, nicht sprechen fucking doicen doh.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 11 09, 16:28)
Wallis, help, kaip vokiskai lydytas sviestas? Maciau kazkoki, bet pauksciu kalba aprasas. Skirtas kepimui, riebumas 99,8%, kibirelyje, bet pabijojau pirkti. Gerai, kad isimeciau stiklainiuka kokosu aliejaus.

Butterschmalz - Schmalzbutter, geklärte, eingesottene oder geläuterte Butter. Vikipedija taip jį vadina.
Atsakyti
Aciu!!! Vadinasi ten buvo jis, dabar zinosiu 4u.gif
Atsakyti
vo, iš Pur pur parašymo supratau kokios kilmės taukų pavadinimas pas mus seniau buvo vartojamas- smalčius. Vokiškos gi.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 11 09, 16:28)
Pasiilgau namu, jausmas lyg dvesciau. Nusipirkau vaistinej D vitamino, atsivezus turiu B grupes vit ir alfa lipoines rugsties. Prisipirkau avokadu, visokiu zalesiu, mesytes ir tipo bio eko kiausu. Dar spanguoliu radau. Velniai, ne visur mano debetine mastercard priima.
Stengiuosi daug miegoti, nu gal issikapstysiu. Dar nusipirkau ciberzoles (curcumin), bandysiu uzsipilti karstu vandeniu ir pagerti.
Durne, nesugebu streso valdyti, prisipirzikavau ir turiu pasekmes. Grysiu nudziuvus, nebeliks nei papu nei siknos, gausiu rekt nuo vyro.
Sorry, kad as cia taip, ner su kuo pasneket, nicht sprechen fucking doicen  doh.gif

LumiLumi, tai mums reikia gi susitikti, mazut, eit i miesta reikia, i zmones paziuret. As tik si savaitgali negaliu, pirmadieni atsiskaitau viena darba, turiu pokalbi dar sioki toki, tada esu laisva ir Tavo paslaugoms smile.gif sunku pasakyt koki Tu ten sviesta matei, bet tai galejo buti Butterschmalz, kazkas labai panasaus i ghee, bet manau pagaminimo budas skirias. Ir jis skirtas jau aukstesnei virtuvei smile.gif Niekada nepirkus. Siandien pirkau kazkokio interesno sviesto, labai geltonas ir kvapas (karviskas).
Kaip Tau ten su darbais ir laisvalaikiu? beje, jei turi paprasta ari mobilu vokiska telefona, as Tau galiu paskambint, nes tikrai dar isdvesi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wallis: 09 lapkričio 2013 - 17:34
Sveika, as ateinanti savaitgali busiu laisva, o ateinancia savaite arsiu klinikoj, nezinau kiek laiko jie ten mane dusins. Butu labai faina susitikti, turiu menesini bilieta kaip suprantu keturiems ziedams. Telefonas mano lietuviskas. As cia jauciuos zalia. Dabar tai tik po truputeli pasivaikstau, mano IS paumejo, tai labai galva sukasi, tokia neveiksni jauciuosi, silpna man verysad.gif
Sedau grynai ant whole, kitaip greitai neisikapstysiu, nenoriu cia daktaru ieskot, per brangiai man sita kelione kainavo, negaliu dabar sugriut. Gal koki penktadieni pabandom susisiekti? Brukstelk savo tel man i az, parasyciau savaites gale 4u.gif
Atsakyti
Lumiuke, mažute, laikykis. Įprasi greitai, saugok save, nesugriūk 4u.gif
Atsakyti
Noriu atsiprasyti, kad inesiau i foruma liudnu gaidu. Tiesiog baisoka, kai svetimam kraste pakrinka sveikata, namuose viskas kitaip 4u.gif
Paciai keista, nes pvz Londone jauciuos kaip zuvis vandeny, o cia taip keistai jauciuos. Na nors paedziau skaniai, kepiausi sparagines pupeles su kiaulienos gabaliukaiis, tik riebalo pritruko, sviestuko lydyto norisi biggrin.gif ziuriu uzemiau nemaza dali saldytuvo su savo produktais, cia chebra pusfabrikacius kemsa, vadinasi keptuve priklauso man vienai biggrin.gif
Atsakyti
Liumi laikykis! pirmom dienom tai taip, suprantu, nauja vieta, nauji veidai, as paprastai miegot negaliu naujoj vietoj, ne savo lovoj. laikom kumstukus, kad pageretu padetis! jauciu chebra ten stebisi, kas per dalykai saldytuve wink.gif as pvz nusinesu i koledza persimona ar granata, tai kaip septintas pasaulio stebuklas buna. visi klausineja klausineja, kas per daiktas ir koks jo skonis...
Atsakyti