Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(cushy @ 2013 11 08, 09:26)
Jis ir netirštės. Sudėtis: rafinuotas alyvuogių aliejus ir aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus. Čia mišinys, o ne grynas pirmo spaudimo al.

na taip.. kazkodel etikete perskaiciau tik namie cool.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 11 06, 16:56)
aš salierus kepiau keptuvėj kiaulės taukuose, gavosi labai skaniai.

niam, kaimynė vakar kaip tik atnešė šviežių taukų jos pagamintų. Lekiu namo pasikepsiu.

QUOTE(cushy @ 2013 11 08, 13:05)
Galima žirniai smile.gif svarbu, kad būtų neperaugę ir ne džiovinti. Aš dabar dažnai nusiperku žirnelių konservuotų, tik reikia žiūrėt, kad be cukraus būtų.

Kokios geros žinios smile.gif Ačiū 4u.gif

Gero savaitgalio visoms mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 11 08, 12:05)
Galima žirniai smile.gif svarbu, kad būtų neperaugę ir ne džiovinti. Aš dabar dažnai nusiperku žirnelių konservuotų, tik reikia žiūrėt, kad be cukraus būtų.

Žali jauni ar žali šaldyti žirneliai (nes sušaldomi jaunučiai) tinka, o konservuoti nelabai smile.gif Na, bent jau pagal ISWF, o kitose nemačiau žirnių išskyrimo, tiesiog jie kaip ankštiniai visai neleidžiami.
Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 11 08, 12:18)
mes turim ir svetainej ir miegamajam smile.gif ir ko cia nesuprast?  smile.gif kad kiti turi kitokiu iprociu nei jus?  g.gif  biggrin.gif

Mano tėvai irgi turi televizorius virtuvėj, svetainėj, miegamajame. Na, jei jie šeštadienį ryte nori kavą išgerti miegamajame su rytiniu filmu, ar virtuvėje gamindama valgyti, mama nori Duokim Garo pažiūrėti tai aš nematau nieko blogo. Aš pati televizoriaus nei turiu, nei žiūriu, tačiau kartais jaučiu, jog nebežinau, kas vyksta Lietuvoje ir pasaulyje. Nes jau geriau pažiūrėti Panoramą kartą dienoje nei skaityti delfi, kur visiški marazmai rašomi. Visomis temomis.
Papildyta:
QUOTE(bituteba @ 2013 11 08, 00:16)
skaiciau ir uzkliuvo noras/klausimas apie receptus. Ir kazkaip pagalvojau, juk jei megsti tam tikras (konkrecias) darzoves ir ju derinius su tam tikra mesa (ar kt baltymu ) ir tinkamu riebalu, kam gi reikia tu receptu ? cia siaip apmastymui. Juk kuo viskas paprasciau, tuo geriau.... nu sory, tik mintis.
nes as pvz galiu dienu dienas ta pati valgyti, man kazkaip neatsibosta. kt dalykas, kad as vis tik nesugebu 100 proc paleo laikytis. na bet turiu sau pasiteisinima ir tiksla smile.gif cia buvo gera mintis kazkurios merginos (gal Elatos), kad ta kuri kategogirkai 100 proc nepereina prie paleo, tai taip ir niekad 100 proc nepereina smile.gif kaip tik man smile.gif

dar toks klausimas apie riebalus: juk geriausiai vartoti juos ne kaitintus. tai tarkim troskinu darzoves keptuveje ant vandens ir tik basidedama i lekste dedu alv alieju, taukus arba sviesta. bet tikrai pastebejau, kai idedi riebalo ir palieki pasitroskinti, tos darzoves gerokai skanesnes. kaip jus darote ?
labos 4u.gif

Aš visiškai sutinku, kad tų receptų nereikia. Arba turi kelis ypatingoms progoms, o kažkokių specialių receptų kiekvienai dienai vis kitokių tai kam jie. Užtat mane nervina tie laiškai "atsiųsk receptų". Žmonės galvoja gal, kad aš neturiu ką veikti, tik sėdėti ir jiems receptus spausdinti, rinkti ir siuntinėti.

Aš daržoves troškinu su riebalais smile.gif Tarkim kopūstą ant ghi.. Niam. Niam niam niam biggrin.gif
Atsakyti
Aš vis dar apie tą aliejų nestingstantį biggrin.gif Rafinavimo procese šiaip jau gal ir neturėtų stingstančios riebiosios rūgštys kur nors dingti? g.gif Nebent pilamas ne alyvuogių rafinuotas visgi...
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 11 08, 12:56)
Aš vis dar apie tą aliejų nestingstantį biggrin.gif Rafinavimo procese šiaip jau gal ir neturėtų stingstančios riebiosios rūgštys kur nors dingti?  g.gif  Nebent pilamas ne alyvuogių rafinuotas visgi...

Neturėtų, bet pigiems alyvuogių aliejams geros alyvuogės nenaudojamos, tai gal tiesiog prastesnės alyvuogės, prasto derliaus pasitaikė ar pan.
Atsakyti
QUOTE(InJe*kcija @ 2013 11 06, 19:54)
Dėkui, bandysiu ir aš tada su prekybcentriniu prasisukti, žiūrėsiu, kas gausis.

Kadangi jau įkritau į temą, tai pasidžiaugsiu, kad per beveik 2mėn paleo nebuvo nei vieno migrenos priepuolio (prieš tai nutikdavo bent kartą per mėnesį).

ir zinau kodel - delto kad skrandis laimingas, niekas jo nedirgina 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2013 11 07, 16:26)
Wallis, žiūrėk, mergytės veidukas išgijo nuo egzemos pakeitus mitybą. Čia iš principo real food mityba, primena Weston Price principus. Na, žodžiu, beveik paleo tik dar su daigintais grūdais ir nekaitinto pieno produktais.

tokie straipsniai man paskatinimas kad odos bedas tinkama mityba susitvarkyti galima bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 11 07, 22:14)
Siandien valgiau anties kepenele tai taip pyrst buvo  doh.gif  doh.gif
apsigydziau spuogus, tai pastebejau, kad negaliu jokio pieno baltymo schmoll.gif

labas vakaras beje:)

Man rodos Spuoguotos odos prieziura temoj skaiciau kad jums jau senokai jie praeje? ar per nauja banga buvo uzejusi?

Atsakyti
dar viena pamoka man - labai isalkusi skubejau valgyti pusrycius ir matyt prisirijau oro kaip koks kudikis, ir dabar pilva skauda doh.gif biggrin.gif maistas tikrai nekaltas smile.gif
Atsakyti
sveikos

QUOTE(rytorasa @ 2013 11 08, 15:03)
mažinkit iki pusiau protingo...  lotuliukas.gif
O šiaip  antrą pusę reikia susirasti laiku- t.y jaunystėje, kai apakina begalinė meilė ir jokių, na gerai, beveik jokių reikalavimų nėra... biggrin.gif Kuo toliau tuo darosi sunkiau. Aš pagalvoju, kaip būtų, kad dabar man reikėtų rasti antrą pusę...  rolleyes.gif Manau, kad būtų laabai sunku...  unsure.gif

na ne visai sutiksiu su tuo, kad reikia jaunystei ir apakinta is meiles susirasti antra puse....nevisais atvejais aiksu, bet as susiradau jaunystei, nors apsivedziau nevisai jaunystei ir pasekmes liko skaudzios...skyrybos....po to kai atsitiesiau, keliau rigi reikalavima kad butu nejausnesnis uz mane nei 5 metai ir protingas..... biggrin.gif radau, tiksliau planetos suvede mano svajone su man tinkamu zmogumi ir mano keliamais reikalvimais wub.gif

dabar i tema, vis ienu i parde ir ziuriu kalafijorams vis nuolaida, tai biena syki nusipirkom, tai kita, ziu saldytuve net 3 kalafijorai, kopustas, brokoliai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 07, 22:00)

Ivetacom, gal galit kelis pavyxdžius sriubų, košių pateikti? Pvz ką vakar, šiandien vaikas valgė. Aš turbūt nemoku be bulvių gaminti jam  lotuliukas.gif

Siandien ryte valge troskintus kopustus, pasternoka, saliera, svoguna ir kalakutienos gabaliukus, viska sublenderiuota ir prideta keleta saukstu sultynio, po valgio dar gavo puse saukstelio kokosu aliejaus.
Pietums turejau saldyta gabaliuka stirnienos, valandele pagulejo ir supjausciau graziais kvadrateliais, apviriau ir karstus imaisiau i rytines darzoves, dar sultynio kazkiek ir puse saukstelio aliejaus.
Po miego blyneliai-kotletukai vistiena ir daug svoguno ir maliugo, sultynis.
Vakare valgys troskinta kaliarope, cukinija, svogunas, petrazoles, morka su malta kalakutiena ir tas pats bus kitai dienai pusryciams.
Vakar buvo panasu, kaitaliojau darzoves, buvo brokolis ir kalafioras, po miego kepta ciklonineje krosneleje vistienos blauzdele ir sultynis.
Jei kur isvaziuojame su savimi ryziu trapucius imame.
Labai man dabar padeda indukcine virykle ir zepter puodai, greitai ir skanu su jais gaunasi viskas.
Atsakyti
vakar nusipirkau makadamijų aliejaus. Iš Rudugio. Biggest mistake ever. Nes jie ten matyt aliejų dešimtmečiais laiko ir tik po to pardavinėja. Šiandien prasukau, yra toks seno aliejaus kvapas. Nežinau net ką daryt. Bandyt naudoti ar pilti lauk sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 08, 16:25)
Grįžtant prie paleo, vakar nusipirkau makadamijų aliejaus. Iš Rudugio. Biggest mistake ever. Nes jie ten matyt aliejų dešimtmečiais laiko ir tik po to pardavinėja. Šiandien prasukau, yra toks seno aliejaus kvapas. Nežinau net ką daryt. Bandyt naudoti ar pilti lauk sad.gif

grazint turbu neiseitu?..
Atsakyti