sveiki, kaip maitinates kada tenka viska, be isimties, pirkti parduotuveje,
nei giminiu, nei kaimo neturime,
lieka tik parduotuve,
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 07, 17:18)
Taip, jei atsistato medžiagų apykaitos pusiausvyra, žarnyno mikroflora, žmogus nustoja reaguoti į tai, kas anksčiau kėlė problemas. Tačiau jei genetiškai netoleruoja glitimo, ar kazeino tai jau jo ir negalės valgyt visą gyvenimą.
glitimas ir pienas, tai dar velniai nematė. Vaikas dar sveikiau maitinsis ateityje negalėdamas tokių dalykų valgyti. Tiesiog trokštu, kad galėtų valgyti vaisius, uogas, visas daržoves, visas mėsos rūšis. Kad navaikščiotų žaisdotas, kad galėtų ramiai gyventi, o ne nuolat kamuojamas baisaus niežulio, kad dusuliai nebesikartotų.
Beje, įtariu, kad glitimo aš ir pati netoleruoju. Buvau čia prieš savaitę nuklydusi ir paragavusi ką tik iškepto šakočio (na gerai, ne tik paragavus, o normaliai užvalgius). Na ir ką, vidurius paleido, pilvą pūtė nenormaliai Atšoko fantazija dar kartą nuklysti
Papildyta:
QUOTE(maskatukas @ 2013 11 07, 17:22)
lieka tik parduotuve,
lieka tik parduotuve,
Taip pat, tik perkame parduotuvėje. Gryną mėsą, žuvį, kiaušinius, daržoves. Dalį daržovių mama užaugina, seneliai. Kiaušinių naminių gaunu. Daržoves kol kas perku turgelyje pas bobutes. Taigi vis tik tinkamas maistas net ir parduotuvinis, manau geriau už netinkamą maistą.
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 07, 18:26)
Beje, įtariu, kad glitimo aš ir pati netoleruoju. Buvau čia prieš savaitę nuklydusi ir paragavusi ką tik iškepto šakočio (na gerai, ne tik paragavus, o normaliai užvalgius). Na ir ką, vidurius paleido, pilvą pūtė nenormaliai Atšoko fantazija dar kartą nuklysti
na po kokio mėnesio dar sykį, tik ne su šakočiu, su kokia duona pasitikrink, kad įsitikintum galutinai. Kai įsitikinsi , galėsi džiaugtis atradusi paleo dabar, kol dar nepradėjo reikštis kokia autoimuninė bėda.
QUOTE(maskatukas @ 2013 11 07, 17:22)
lieka tik parduotuve,
lieka tik parduotuve,
pasidomekit gal kas is aplinkos turi kiausiniu. o turgus yra?
as ir galvojau kad prazusiu be kaimo. bet va- atsirado ir kiausiniu kas parveza ir mesos is darbo. turguje darzoves.
reikia tik pasidometi
Laba diena
Gal kas užmatėte info apie avienos/ėrienos netoleravimą.
Gal kas užmatėte info apie avienos/ėrienos netoleravimą.
QUOTE(Elata @ 2013 11 07, 17:26)
Wallis, žiūrėk, mergytės veidukas išgijo nuo egzemos pakeitus mitybą. Čia iš principo real food mityba, primena Weston Price principus. Na, žodžiu, beveik paleo tik dar su daigintais grūdais ir nekaitinto pieno produktais.
kokia grazute! na as sualvosiu kaip nors jam visai "netycia" pasakyt. Maciau sausus pusrycius, oj, t.y. cukraus bombas valgo, piena geria ir pan.
Ir dar panom su klausimas, galima ar negalima, as pasakysiu is nervo grieztai, nu kaip visada Jei jus nezinot koki produkta galima ar negalima, tai reiskia negalima ir nevalgykit ! ar tos seklos pagrindinis jusu maistas? ar numirsit jus be ju? ar koks kecupas jusu pagrindinis maistas? isikalkit i galva, darzoves, kiausiniai, mesyte, zuvis ir keli riebalai: kokosas, alyvuoges, lasiniai. darykit is ju ka norit, aukstaja virtuve Yra net piramide nupiesta, nu bet iskasa kazkoki tai produkta... arba labai gera paieska. Google, ivedi ta maista ir parasai paleo, iskart rasit kruva info, kuo tas maistas sioj mityboj gerai, o kuo ne.
Tai tu matai kaip, reiškia kukurūzų net tų geltonų, net konservuotų-tokių be cukraus, tik su druska-ni ni?
http://paleomg_com/o...akfast-pudding/ Dėl medaus ir/ar klevų sirupo-on your own decission, škes
QUOTE(Vailet2 @ 2013 11 07, 15:59)
gal galite įmesti receptą toks įdomesnis variantas pasirodė
http://paleomg_com/o...akfast-pudding/ Dėl medaus ir/ar klevų sirupo-on your own decission, škes
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 07, 18:09)
Aš asmeniškai savo vaikui ryžausi griežtą dietą įvesti, nes jau nebėra kur trauktis. Kai su savo alergijomis pakliuvome į reanimaciją, milžiniškos dozės hormonų...
Na belieka mums dar iš raciono bulves išmesti.
Duokite kas nors košių įdėjų be bulvių. Ryte visad verdu trinta daržovių košę su mėsa (kartais be mėsos) ir + kokosų aliejaus didelis arbatinis šaukštelis. Bet dabar visad su bulvėm virdavau
Papildyta:
O tai nebus per žiauru vaikui be angliavandenių augti ? O jis alergiškas bulvėms. Nes aš kiek prisimenu kad bulvės nėra draudžiamos, gal tik norint sulieknėti jų nereikia valgyt ar jei insulina siekiama stabilizuoti.
Aš neįsivaizduoju kaip vaiką be anglių augint. Pas jį juk tiek visokiu greitų procesų vyksta , kam reikia energijos.
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 07, 17:09)
Duokite kas nors košių įdėjų be bulvių. Ryte visad verdu trinta daržovių košę su mėsa (kartais be mėsos) ir + kokosų aliejaus didelis arbatinis šaukštelis. Bet dabar visad su bulvėm virdavau
As kiekviena karta bet kokias darzoves blenderiuoju su mesa, skonis visai kitoks gaunasi ir vaikas noriai valgo.
QUOTE(Wallis @ 2013 11 07, 18:25)
Ir dar panom su klausimas, galima ar negalima, as pasakysiu is nervo grieztai, nu kaip visada Jei jus nezinot koki produkta galima ar negalima, tai reiskia negalima ir nevalgykit ! ar tos seklos pagrindinis jusu maistas? ar numirsit jus be ju? ar koks kecupas jusu pagrindinis maistas? isikalkit i galva, darzoves, kiausiniai, mesyte, zuvis ir keli riebalai: kokosas, alyvuoges, lasiniai. darykit is ju ka norit, aukstaja virtuve Yra net piramide nupiesta, nu bet iskasa kazkoki tai produkta... arba labai gera paieska. Google, ivedi ta maista ir parasai paleo, iskart rasit kruva info, kuo tas maistas sioj mityboj gerai, o kuo ne.
Na matote kai zmogus gali valgyti visas darzoves ir mesos rusis, tai ir klausimu gali nebekilti, o kai vaiko racionas is keliu produktu tik sumakaluotas, tai jei jam tinka kazkas norisi nors truputi paivairinti meniu tinkamu ir paleo mitybai.
Voresta aciu uz nuoroda
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 07, 18:09)
Nidulia, o man gyd. sakė vartoti tą standartinę dozę, 400 T.V. (čia vaikiškuose aliejiniuose lašiukuose. , o pas mane gi jo mažiau už normą, tai kaip ir gydomosios dozės reikėtų.
Laukiu iš iherb o nemokamo vit. D. Tinka jis?
Padariau ir vaikui vit. D tyrimą. Ryt atsakymai turėtų būti.
Laukiu iš iherb o nemokamo vit. D. Tinka jis?
Padariau ir vaikui vit. D tyrimą. Ryt atsakymai turėtų būti.
Nu baik tu, ka au duos 400 tv? Tau, kaip ir man, jau reikia kitokiu doziu, kad kazkaip pakelti D lygi. Alergikai apskritai geria stipriai padidintas D dozes. Ir as pradejau nuo to iHerb freebio, ten kaip tik 1 capsule - 5000 IU.
Mergos. as cia ne I tema, bet noriu pasibarti:) Ilindau I saita pagalba daiktais. Galvoju, kad gal kas varganai gyvena ir neturi teliko ir nusipirkti negali, tai padovanosiu. Ale paziurejau, tie stokojantys tokie nepesti. Jei praso teliko, tai parasyta, kad butinai tlikas butu arba su blokeliu, arba siuolaikinis, naujesnis. Vienas tai praso mikrobanges, bet pridejes,kad arba naujos, arba labai mazai naudotos. Nu nieko sau stokojantys, duok nuliovus daiktus, kitaip netinkama dovana Nu ir pasijauciau kaip durne su rogutemis.
QUOTE(Azu @ 2013 11 07, 19:37)
O tai nebus per žiauru vaikui be angliavandenių augti ? O jis alergiškas bulvėms. Nes aš kiek prisimenu kad bulvės nėra draudžiamos, gal tik norint sulieknėti jų nereikia valgyt ar jei insulina siekiama stabilizuoti.
Aš neįsivaizduoju kaip vaiką be anglių augint. Pas jį juk tiek visokiu greitų procesų vyksta , kam reikia energijos.
Kaip be ngliavandeniu? Gi darzoves duoda, taigi va ir angliavandeniai, teisingi, naudingi ir geri.
QUOTE(Nidulia @ 2013 11 07, 19:53)
Kaip be ngliavandeniu? Gi darzoves duoda, taigi va ir angliavandeniai, teisingi, naudingi ir geri.
jei be vaisių , neįsivaizduoju kaip iš daržovių surinkt reikalingą kiekį .