Bet logiškai visdelto sveikiau turėtų būti tiek pat maisto suvartoti per 5-6 kartus, negu tą patį kiekį per 3 k
Na, bent jau aš visą laiką buvau įsitikinusi, kad reikia valgyti po nedaug ir dažnai
QUOTE(norala @ 2013 11 07, 16:05)
Bet logiškai visdelto sveikiau turėtų būti tiek pat maisto suvartoti per 5-6 kartus, negu tą patį kiekį per 3 k
Na, bent jau aš visą laiką buvau įsitikinusi, kad reikia valgyti po nedaug ir dažnai
kuo ta logika grindžiama?
QUOTE(norala @ 2013 11 07, 15:05)
o kodel dazniau geriau?
cia valgom 3 karus, o kai kas ir 2 ir viena. nes kaskart su kiekvienu kasniu sokteleja insulino kiekis kraujuje, kuris padeda gliukozei isisavinti. kas gali isderinti organizma ir privesti prie II tipo diabeto, nejautrumo insulinui
QUOTE(Elata @ 2013 11 07, 13:34)
aš naudoju pasidarau kokį avokadas+chia+kakava arba iskiate gėrimą su uogomis
QUOTE(Hippie @ 2013 11 07, 14:33)
Naudoju, net labai Bet dazniausiai mirkau, kad to vandens puslele "apsivilktu" Dariau net desrtini pudinga SB su kava, riesutu sviestais ir kokoso pienu, saldytuve pernakt pastovi, isbrinksta jos ir niam pusryciams savaitgalio koki k./men.
Rasau telefonu ir sukdama lanka-challenge , bet tai ta pati nuoroda, kuria jums dave parasydami, kad apie svorio metima ten taip pat yra
Rasau telefonu ir sukdama lanka-challenge , bet tai ta pati nuoroda, kuria jums dave parasydami, kad apie svorio metima ten taip pat yra
As suprantu kad naudojate, bet ar tai derinasi su paleo mityba, kaip su ju omega 3, ar jie prisideda preie uzdegimu slopinimo?
QUOTE(ivetacom @ 2013 11 07, 16:28)
As suprantu kad naudojate, bet ar tai derinasi su paleo mityba, kaip su ju omega 3, ar jie prisideda preie uzdegimu slopinimo?
Klausimas buvo:
QUOTE(ivetacom @ 2013 11 07, 14:24)
Tai kaip su cija seklomis, blogis kaip ir visos, ar naudojate?
Kaip klausėt, taip atsakėm.
Čijos sėklos yra paleo pilkojoje zonoje, uždegimo jos gal ir nemažina, tačiau kenkti nekenkia. Jose kaip ir linų sėmenyse yra ALA riebalų rūgštys, o ne EPA ar DHA, tad organizmui turi daug mažiau naudos nei skelbiama. Man patinka jų skonis ir išbrinkimo savybės, jos turi ląstelienos, todėl ir naudoju.
QUOTE(ivetacom @ 2013 11 07, 15:28)
Del omegu pasidomesiu sivakar ant pakuotes, bet receptuka traukiau is paleo receptu. Dabar pries kiekviena recepta rasau PALEO
QUOTE(Hippie @ 2013 11 07, 15:41)
Del omegu pasidomesiu sivakar ant pakuotes, bet receptuka traukiau is paleo receptu. Dabar pries kiekviena recepta rasau PALEO
gal galite įmesti receptą toks įdomesnis variantas pasirodė
QUOTE(taša @ 2013 11 07, 14:02)
o tu is putpeliuku ar paprastu?
as is vistos dejau TIK trini.
o putpeliuku katinone sake visa det
Papildyta:
o koki vit. D geriat? as radau pas save austriu kalcis su vit. D
hm..taip ir maniau ka d dozes vaikisos.. kalcio 1000 mg, o vat vit.D tik 6.25..
Dabar desiu vistos kiausa, vyrui pagaminsiu majonezo.
magni geriat?
Papildyta:
man melyne po keliu atsirado ir skauda labai - itariu truko kraujagysle/vena...
as is vistos dejau TIK trini.
o putpeliuku katinone sake visa det
Papildyta:
o koki vit. D geriat? as radau pas save austriu kalcis su vit. D
hm..taip ir maniau ka d dozes vaikisos.. kalcio 1000 mg, o vat vit.D tik 6.25..
Dabar desiu vistos kiausa, vyrui pagaminsiu majonezo.
magni geriat?
Papildyta:
man melyne po keliu atsirado ir skauda labai - itariu truko kraujagysle/vena...
As geriu is iHerbo, kur 1-oj kapsuleje 5000 IU, tai 2 capsules su pirmu valgymu isgeriu. Magnio negeiu, bet pradejo slaunies isorine puse traukti (sena beda prisimine mane) Jei nepraeis, reikes kokio gero magnio pagerti. Daugiau nieko negeriu. Issispaudziu kokio putino sulciu ir po sauksta isgeriu, seimynai ibruku I brnas. Neskanios jos be medaus, ale maktelni ir psio:)
QUOTE(rytorasa @ 2013 11 07, 14:03)
įmušu švariai nuplautą ir perlietą verdančiu vandeniu visą kiaušinį.
vistik su visu baltymu.
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 07, 14:10)
Nidulia, o kokie skaičiukai pas jus vit.d? Pas mane 68, kai žemutinė normos riba 75 nmol/l.
I mane kreipkis "tu"
Pavasatyje buvo 18,norma 20-100. Pries menesi buvo 33, norma 30-100. Nieko gero ir tavo , ir mano rezultatai.
QUOTE(norala @ 2013 11 07, 16:05)
Paskaityk visa stripsni ir suprasi kodel 3 o ne 5 ar 6 valgymi
http://www.unimed.lt...niai/insulinas/
Wallis, žiūrėk, mergytės veidukas išgijo nuo egzemos pakeitus mitybą. Čia iš principo real food mityba, primena Weston Price principus. Na, žodžiu, beveik paleo tik dar su daigintais grūdais ir nekaitinto pieno produktais.
QUOTE(Elata @ 2013 11 07, 16:26)
Wallis, žiūrėk, mergytės veidukas išgijo nuo egzemos pakeitus mitybą. Čia iš principo real food mityba, primena Weston Price principus. Na, žodžiu, beveik paleo tik dar su daigintais grūdais ir nekaitinto pieno produktais.
Aš tikiu, kad su paleo galima ženkliai sumažinti dermatitą ir alergijas. Na suvokiu, kad maistinės alergijos apmažėja, bet kaip su įkvėpiamaisiais alergenais kol kas nesuprantu. Ar irgi nurimti gali dėka paleo? Man mažiui su bėrimais ir maistu sunku dabar ką ir beatsekti, nes be visa ko, yra įsijautrinęs stipriai žiedadulkėms. Begalo jautriai reaguoja į chemijos kvapus.
Aš asmeniškai savo vaikui ryžausi griežtą dietą įvesti, nes jau nebėra kur trauktis. Kai su savo alergijomis pakliuvome į reanimaciją, milžiniškos dozės hormonų...
Na belieka mums dar iš raciono bulves išmesti. Nors labai sunkiai įsivaizduoju mažiaus meniu be bulvių. Tiesiog jis nesijaučia sotus be jų. Ir taip valgo labai daug ir 4 kartus. Nieko neveikiu, kaip tik visiems atskirai valgyti gaminu. O kur dar darbai, mokslai ir t.t.
Duokite kas nors košių įdėjų be bulvių. Ryte visad verdu trinta daržovių košę su mėsa (kartais be mėsos) ir + kokosų aliejaus didelis arbatinis šaukštelis. Bet dabar visad su bulvėm virdavau
Papildyta:
Nidulia, o man gyd. sakė vartoti tą standartinę dozę, 400 T.V. (čia vaikiškuose aliejiniuose lašiukuose. Mažius tokius geria, tai ir aš prie to paties.). Bet jaučiu, kad čia toks mažas kiekis jokios įtakos neturės, nes čia profilaktinė dozė, o pas mane gi jo mažiau už normą, tai kaip ir gydomosios dozės reikėtų.
Laukiu iš iherb o nemokamo vit. D. Tinka jis?
Padariau ir vaikui vit. D tyrimą. Ryt atsakymai turėtų būti.
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 07, 18:09)
Aš tikiu, kad su paleo galima ženkliai sumažinti dermatitą ir alergijas. Na suvokiu, kad maistinės alergijos apmažėja, bet kaip su įkvėpiamaisiais alergenais kol kas nesuprantu. Ar irgi nurimti gali dėka paleo?
Taip, jei atsistato medžiagų apykaitos pusiausvyra, žarnyno mikroflora, žmogus nustoja reaguoti į tai, kas anksčiau kėlė problemas. Nesvarbu aplinka, svarbu mūsų teisinga reakcija į ją. Šiuo metu pas jį - neteisinga.
Tačiau, jei genetiškai netoleruoja glitimo, ar kazeino tai jau jo ir negalės valgyt visą gyvenimą.