Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(Vailet2 @ 2013 11 06, 16:02)
nieko neskaito  biggrin.gif  eilinį kartą visi klausimai iš naujo prasideda  biggrin.gif Paskaito 1 vietą - svoris krenta  smile.gif

As visas temas baigiu perskaityti, bandau suvokt kas gerai, kas ne.. Normalu, kad kyla klausimu ir dziaugiuosi, kas atsako. O, del svorio, jis pas mane net per mazas..

QUOTE(Elata @ 2013 11 06, 16:08)
kukurūzai - ne paleo, jie iš dalies prie ankštinių priskiriami, iš dalies prie grūdų. Tai geriau ne smile.gif

Dekoju jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 06, 16:51)
thumbup.gif  tačiau po paskutinio seminaro, kai lektorius papasakojo, kad  aliejų rafinavimui naudoja neurotoksinę medžiagą- heksaną (nežinau tiksliai ar  būtent kokosų al irgi), jau nebenaudoju išvis savo maisto gamyboj, anksčiau retkarčiais cibulį patroškindavau.

tai va, seniai aš čia kvarkiu, kad rafinuoti aliejai- blogis... g.gif Dėl to ir tas labai rekomenduojamas majonezo gamybai Borges light man atrodo netinkamas... rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Temą seku apie porą mėnesių, maždaug viskas aišku, tik iškilo klausimas: kur perkate kokoso drožles? Ta prasme paprastas prekybcentriuose ar ekologiškas spec. parduotuvėse?
Kokį pusantro mėnesio bandau pagauti paleo ritmą, tik naudoju pieno produktus - pagrinde varškės sūrį ir pieną piluosi į kavą. Tai va dėl pieno sumąsčiau, kad atsisakyti ir bandyti jį pakeisti iš drožlių padarytu kokoso pienu (prekybcentrinis kokosų pienas kažko nekelia pasitikėjimo).

Atsakyti
QUOTE(InJe*kcija @ 2013 11 06, 19:34)
Sveikos  4u.gif
Temą seku apie porą mėnesių, maždaug viskas aišku, tik iškilo klausimas: kur perkate kokoso drožles? Ta prasme paprastas prekybcentriuose ar ekologiškas spec. parduotuvėse?
Kokį pusantro mėnesio bandau pagauti paleo ritmą, tik naudoju pieno produktus - pagrinde varškės sūrį ir pieną piluosi į kavą. Tai va dėl pieno sumąsčiau, kad atsisakyti ir bandyti jį pakeisti iš drožlių padarytu kokoso pienu (prekybcentrinis kokosų pienas kažko nekelia pasitikėjimo).

IKI perku
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2013 11 06, 19:18)
tai va, seniai aš čia kvarkiu, kad rafinuoti aliejai- blogis...  g.gif Dėl to ir tas labai rekomenduojamas majonezo gamybai Borges light man atrodo netinkamas...  rolleyes.gif

o tai koki tada majonezui naudot?? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 11 06, 20:38)

Dėkui, bandysiu ir aš tada su prekybcentriniu prasisukti, žiūrėsiu, kas gausis.

Kadangi jau įkritau į temą, tai pasidžiaugsiu, kad per beveik 2mėn paleo nebuvo nei vieno migrenos priepuolio (prieš tai nutikdavo bent kartą per mėnesį).
Svoris nekrinta, laikosi stabilus, gal proporcijas ne tokias riebalų/anglių/baltymų statausi g.gif Nors nelabai ir yra kam kristi, nebent kokis 3kg.
Nors mano tikslas ne svoris - prie paleo perėjau dėl sveikatos problemų, tai tikiuosi pasitvarkius mitybą jos neišbujos.
Atsakyti
QUOTE(InJe*kcija @ 2013 11 06, 20:34)
Sveikos  4u.gif

O migdolų pieno nenorite pasidaryti? smile.gif Man kažkodėl migdolų pienas kavoje labiau patinka nei kokoso.
O drožles aš irgi supermarketuose perku. Esu pirkusi ir ekologiškų, bet jos dešimt kartų brangiau kainuoja ir man tiek piniginė neleidžia, juolab skonis nesiskiria smile.gif
Atsakyti
Dėl majonezo tai net nežinau - jei retai ir kiekiai nedideli, tai argi tas kiekis aliejaus toks aktualus biggrin.gif Nepiknaudžiaut reikėtų ir vis tiek žymiai sveikiau maitinies.
Nors dar aliejaus negaminau ax.gif

Kokoso drožles pirkau ekologiškas ir paprastas parduotuvėj ir kažkaip skirtumo nepastebėjau smile.gif Tik nepamirškit, kad jose daug ląstelienos, kietina vidurius, paskui dėl blogos savijautos Paleo nekaltinkite biggrin.gif Visų pradedančių bėda ta pati "KĄ ČIA SKANAUS PASIGAMINTI" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 06, 20:54)
O migdolų pieno nenorite pasidaryti? smile.gif Man kažkodėl migdolų pienas kavoje labiau patinka nei kokoso.
O drožles aš irgi supermarketuose perku. Esu pirkusi ir ekologiškų, bet jos dešimt kartų brangiau kainuoja ir man tiek piniginė neleidžia, juolab skonis nesiskiria smile.gif

Kol kas nebandžiau kavos nei su kokosų, nei migdolų pienu, tai reikės išsibandyti su abiejais smile.gif
Būčiau dėkinga už receptą smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Vailet2 @ 2013 11 06, 20:56)

Kokoso drožles pirkau ekologiškas ir paprastas parduotuvėj ir kažkaip skirtumo nepastebėjau  smile.gif  Tik nepamirškit, kad jose daug ląstelienos, kietina vidurius, paskui dėl blogos savijautos Paleo nekaltinkite  biggrin.gif  Visų pradedančių bėda ta pati "KĄ ČIA SKANAUS PASIGAMINTI"  smile.gif

Dėkui, turėsiu omeny wink.gif
Drožlių šiaip nenaudoju, tiesiog iš jų daryčiau kokosų pieną, kaip alternatyvą karvės pienui į kavą.
Šiaip pati stebiuosi, kad labai retai teaplanko mintys "ką čia skanaus pasidaryti", nors prieš pradedant paleo kasdien valgydavau saldainių/sūrelių/sausainių.

Beje, dėl vidurių. Pastebėjau, kad perėjus prie paleo "rimtas reikalas" tapo iš tiesų labai rimtu.. Ir jeigu jaučiu, kad viduriai kietėja, tai neperšaunama kava viską sutvarko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo InJe*kcija: 06 lapkričio 2013 - 20:05
QUOTE(Vailet2 @ 2013 11 06, 20:56)
Dėl majonezo tai net nežinau - jei retai ir kiekiai nedideli, tai argi tas kiekis aliejaus toks aktualus  biggrin.gif  Nepiknaudžiaut reikėtų ir vis tiek žymiai sveikiau maitinies.

majonezą gaminu labai dažnai ir nemažai jo suvartoju. Nevartoju pieno riebalų, tai jis man juos pakeičia... ax.gif O naminiame majoneze nieko blogo nematau- kiaušiniai, aliejus, druska. Tik aliejų tinkamą reikėtų naudoti.
Atsakyti
Sveikos smile.gif matau nenuobodziaujat thumbup.gif noriu patarimo biskiuka kitu kampu g.gif
Susipazinau as cia su tokiu jaunu ir labai linskmos sirdies vaikinu. Ant jo veido ir ranku alkuniu yra tokie baisingi dalykai, nezinau, nes neklausiau kas tai, bet man tai labai labai panasu i Psoriasis. Manau, jog paleo jam galetu padet, tik nezinau kaip man jam tai pasakyt rolleyes.gif Geriausia butu tiesiog is niekur nieko numesti straipsniuka, kad va su sia nuostabia mityba jis gali susitvarkyti savo problema. Maciau tepasi kazkokiais kremais, bet tai pasekmiu, o ne priezasciu gydymas. Man kazkaip labai nepatogu lyst pas zmogu i dusia, nu bet negaliu praleist to pro akis...
Gal kuri girdejot ar pati netgi patyret, ar galetu padeti jam paleo? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(InJe*kcija @ 2013 11 06, 21:02)
Būčiau dėkinga už receptą smile.gif

Migdolų pienas
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 06, 21:20)

Ačiū labai smile.gif
Būtinai išbandysiu.
Atsakyti