Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

Mes pirmą kartą kai važiavom, dar nelabai žinojom ką rasim, nes nors ir daug info prieš tai buvau radusi, ką lietuvės ten perka, vistiek kiekvienos šeimos poreikiai skirtingi, kas vienam tinka, kitam gali ir netikti. Todėl pasakėm sau, kad jei ir neapsimokės, bet jau pabandę būsim biggrin.gif Ir ką, po to dar ne vieną kartą važiavom thumbup.gif Be to, kas man labai patinka - vienu kartu susiperki viską, ir paskui nereikia jokiose maximose eilėse stumdytis. blush2.gif
Atsakyti
Aš ir Lietuvoje mėgstu pirkti vienu metu daug - mėsa mėsinėje - kelių rūšių, vienu metu mėnesiui (užšaldau), ten pat greta - žuvis, irgi didesnis kiekis. Daržovės - turguje - irgi mėnesiui. Lieka tik pieno produktai 1-2 kartus į savaitę ir smulkmė.
Atsakyti
QUOTE(MajaLi @ 2014 01 13, 00:55)
Tikrai pritariu, Lietuvoje daugelis prekiu brangesnes. Patikrinau  del idomumo kiek siandien tie patys produktai kurios pirkau Lenkijoje kainuoja e-maxima (na aisku ten gal siek tik didesnes kainos, negu iprastoje parduotuveje, bet vis tiek)tai visi  2-6 lt brangesni LT.

Jūs lyginot su Maximos pilnom kainom, o aš - su tom kainom, kokiom aš perku LT, bet kitur. Būtent Maximoj aš maisto apskritai neperku, nes net ir su nuolaidom ten jis brangesnis nei kitur be nuolaidų smile.gif Todėl toks lyginimas netikslingas 4u.gif

Be to, juk neteigiu, kad PL viskas brangiau, nei LT. Teigiu, kad kai kas žymiai pigiau, kai kas panašiai kainuoja, o kai kas brangiau.

Konkrečiai mūsų šeimai tiek kad kuras atsipirko, bet sutaupyt po 200 lt per važiavimą (kaip rašė kažkas apsipirkimo PL temoje) nepavyko, nes viso pirkom prekių mažiau nei už 200 lt. Juk 3 kartus pigesnės jos vis tiek nebus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 01 13, 14:57)
Jūs lyginot su Maximos pilnom kainom, o aš - su tom kainom, kokiom aš perku LT, bet kitur. Būtent Maximoj aš maisto apskritai neperku, nes net ir su nuolaidom ten jis brangesnis nei kitur be nuolaidų  smile.gif Todėl toks lyginimas netikslingas  4u.gif

Be to, juk neteigiu, kad PL viskas brangiau, nei LT. Teigiu, kad kai kas žymiai pigiau, kai kas panašiai kainuoja, o kai kas brangiau.

Konkrečiai mūsų šeimai tiek kad kuras atsipirko, bet sutaupyt po 200 lt per važiavimą (kaip rašė kažkas apsipirkimo PL temoje) nepavyko, nes viso pirkom prekių mažiau nei už 200 lt. Juk 3 kartus pigesnės jos vis tiek nebus smile.gif

As patikrinau kainas e-maximoje, nes siuo metu esu ne Lietuvoje, o ten patogu patikrinti, bet jusu sarasas prekiu, kurios atseit Lenkijoje brangesnes, negu Lietuvoje tikrai labai ilgas ir nesutikciau su juo. Ir del pasirinkimo, Lenkijoje parduotuves mano nuomone siek tiek skirtingo pobudzio ir reikia zinoti ka kur pirkti. Pvz. mano mieste yra Lidl, Kaufland, Tesco, Biedronka (na cia tokios lietuviams manau gan zinomos parduotuves, kitu nevardinsiu) ir jos visos skirtingos, kas liecia asortimenta ir siap parduotuves pobudi. Tai, kad reikia tikrai zinoti ka kur pirkti.
Atsakyti
QUOTE(MajaLi @ 2014 01 13, 15:13)
Pvz. mano mieste yra Lidl, Kaufland, Tesco, Biedronka (na cia tokios lietuviams manau gan zinomos parduotuves, kitu nevardinsiu) ir jos visos skirtingos, kas liecia asortimenta ir siap parduotuves pobudi. Tai, kad reikia tikrai zinoti ka kur pirkti.

Iš šitų mes aplankėm 3 PC ir pirkom tik tas prekes, kurios buvo pigesnės, nei LT. Taigi negriebiau bet ko ir bet kaip smile.gif

Taipogi prieš važiuodama šiek tiek ruošiausi:
peržiūrėjau visų šių 4 PC savaitės pasiūlymus
perskaičiau visą "Apsiperkam PL" temą SM
pakalbinau bendradarbes, kurios reguliariai važiuoja į PL apsipirkimui

Galbūt tokio pasirengimo neužteko, daug info gavau jau postfactum.
Iš principo, jei visą info būčiau turėjus prieš važiavimą - išvis nebūčiau važiavus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 01 13, 14:20)
Iš principo, jei visą info būčiau turėjus prieš važiavimą - išvis nebūčiau važiavus  biggrin.gif

O man užteko ir tos pačios informacijos, kad nematyčiau prasmės važiuoti ax.gif Kiekviena šeima su savo poreikiais ir pomėgiais, negaliu pakęsti apsikrovimo tuntais maisto produktų, juolab, kad dažniausiai renkuosi pagal skonį, o ne pagal kainą.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 01 13, 13:57)

bet ar ne keista, kad kiti zmones tas prekes, kur jum panasiai kainuoja ar brangiau, nusiperka pigiau nei LT?
Na, duona brangu PL, o tai kiek jus mokat konkreciai uz duona LT?
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 01 14, 10:29)
bet ar ne keista, kad kiti zmones tas prekes, kur jum panasiai kainuoja ar brangiau, nusiperka pigiau nei LT?

as irgi likau Dontstop nesupratusi schmoll.gif brangiau buvo mazai kas(kavos pupeles pvz, gal alkoholis, nelabai idemiai ziurejau) unsure.gif
mes vaziavom tuomet, kai pagal lankstinukus buvo labai geros akcijos, be to vaziuojam(t.y. kurui metames) bent 2, dazniau 3 smile.gif tai ta suma nera sunku prapirkti 4u.gif pirkau dauuug vistienos file po mazdaug 9.5lt(pas mus pigiausiai gaunu 12.8lt), nugarine panasiai, sonkauliukai(su bent 6cm mesos ant ju) po 7-8lt, kalakutiena ir vistiena visai pigiai. nesizudziau po jokius turgus, viskas prekybcentriuose 4u.gif musu seima daug suvalgo sviesto, tai perkant ten akcijini ir dar pridejus kursa, iseina vistiek pigiau. lydytas sviestas, pas mus 15lt, ten <10lt. pienas, jogurtai, grietine, suris, desreles, mesos/desros gaminiai, aliejus, majonezas, prieskoniai(pas mus tokiu net nera), skalbikliai, sampunai- galiu vardint ir vardint. isleidziu 1000+lt, menesi beveik neinu i parduotuve(tik duonos), mesos ir kitu produktu uztenka bent 2-3 smile.gif
ta pati sumustiniu duona(mums patiko ir tiko is tesco) apie 2zl smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milaaa: 14 sausio 2014 - 12:26
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 01 14, 10:29)

Nekeista dėl kelių priežasčių:
1. dalis žmonių tiesiog nežino, kur LT rasti šiuos produktus pigiau
2. dalis žmonių teisindamiesi laiko stoka nelaksto per kelis taškus supirkinėdami kur kas pigiau
3. dalis žmonių gyvena ne Kaune, o ten kur jie gyvena nėra didelių PC (ar kažkokių kitų parduotuvių, kurios yra Kaune)
4. galbūt šias prekes galima rasti PL 10 kart pigiau, nei Kaune, bet ne tose 3 PC, kur aš buvau biggrin.gif
5. galbūt šias prekes galima rasti PL 10 kart pigiau, nei Kaune, ir netgi kažkuriam iš tų namo minėtų PC, bet akcijos metu 4u.gif
Duoną aš perku po ~1,20 lt už ~800g.
QUOTE(milaaa @ 2014 01 14, 13:24)
as irgi likau Dontstop nesupratusi schmoll.gif brangiau buvo mazai kas(kavos pupeles pvz, gal alkoholis, nelabai idemiai ziurejau) unsure.gif
mes vaziavom tuomet, kai pagal lankstinukus buvo labai geros akcijos, be to vaziuojam(t.y. kurui metames) bent 2, dazniau 3 smile.gif tai ta suma nera sunku prapirkti 4u.gif pirkau dauuug vistienos file po mazdaug 9.5lt(pas mus pigiausiai gaunu 12.8lt), nugarine panasiai, sonkauliukai(su bent 6cm mesos ant ju) po 7-8lt, kalakutiena ir vistiena visai pigiai. nesizudziau po jokius turgus, viskas prekybcentriuose 4u.gif musu seima daug suvalgo sviesto, tai perkant ten akcijini ir dar pridejus kursa, iseina vistiek pigiau. lydytas sviestas, pas mus 15lt, ten <10lt. pienas, jogurtai, grietine, suris, desreles, mesos/desros gaminiai, aliejus, majonezas, prieskoniai(pas mus tokiu net nera), skalbikliai, sampunai- galiu vardint ir vardint. isleidziu 1000+lt, menesi beveik neinu i parduotuve(tik duonos), mesos ir kitu produktu uztenka bent 2-3 smile.gif
ta pati sumustiniu duona(mums patiko ir tiko is tesco) apie 2zl smile.gif

Milaaa, aš atsimenu tą jūsų postą apie apsipirkimą PL, būtent jis mane pastumėjo šiam ekperimentui biggrin.gif
Mes prieš važiuodami irgi pažiūrėjom lankstinukus, kaži kokių akcijų nebuvo, bet nusprendėm vis tiek važiuoti, nelaukiant kažkokių geresnių pasiūlymų. Pagrindinis kelionės tikslas buvo rūbai, norėjau būtent šį mėn važiuoti, nes dabar išpardavimai, o sausį tik tą šeštadienį turėjau laisvą.
Su kažkuo važiuoti kartu tai mes neturim tokios kompanijos.
Aš iš mėsos nieko nenusipirkau, nebuvo jokių gerų nuolaidų mano akim, buvo mentė po 10 lt - tai ir pas mus jinai po 10 pastoviai. Neužtaikiau ant nuolaidos, kaip jūs.
Sviesto nevalgom mes, majonezų visokių, miltų, cukraus, grietinės, dešrų irgi, aliejaus 1 l metams mums, nėra prasmės užsipirkti. Nu jogurtų paėmiau kelis indelius, kiek jų bepripirksi, kai galiojimas iki sausio 24 d unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 01 14, 13:28)

4. galbūt šias prekes galima rasti PL 10 kart pigiau, nei Kaune, bet ne tose 3 PC, kur aš buvau  biggrin.gif
5. galbūt šias prekes galima rasti PL 10 kart pigiau, nei Kaune, ir netgi kažkuriam iš tų namo minėtų PC, bet akcijos metu  4u.gif

*Sviesto nevalgom mes, majonezų visokių, miltų, cukraus, grietinės, dešrų irgi, aliejaus 1 l metams mums, nėra prasmės užsipirkti.

4,5 bet tai kokie PC yra pas jus, tai tikrai ir Kaune turetu tokie pat buti g.gif unsure.gif

*na, tai tada jums tikrai neapsimoka. Ka paraset, tai zmones PL pagrinde perkasi. As per savaite 2-3 pyragus kepu, sausainiu visokiu,tai vien miltu daug sunaudoju, aliejaus irgi nemazai (vyrui praktiskai reikia tik gabalo keptos mesos ir bulviu), o jei rudens marinavimai tai visai marios aliejaus susinaudoja. Arbatos ir kavos su cukrum as negeriu, bet vyras geria, o ir i pyragus daug sueina.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 01 14, 18:18)
4,5 bet tai kokie PC yra pas jus, tai tikrai ir Kaune turetu tokie pat buti  g.gif  unsure.gif

Aš turėjau omeny, kad PL aš buvau 3se PC: Tesco, Lidl ir Kaufland. Man rašė "Apsipirkimo PL" temoje, kad pigiau būtų buvę pvz Bedronkoj. Tai gali būti, kai pati nebuvau, negalėčiau teigti priešingai, gal būtent Bedronkoj viskas žymiai pigiau, nei Kaune ax.gif
Atsakyti
Skaiciuojam islaidas nuo sausio 1d (2 suauge)...kolkas maistui, cia ieina ir alkoholis, buities prekes (tualet. pop., valymo priemones, sampunai, veido kaukes ir pan) - 350lt. Maisto kokiai savaite dar yra, tad apsipirksim turbut tik koki kita treciadieni, ir iki menesio galo planuoju isleisti dar apie 150 lt...tikiuosi pavyks ax.gif
Atsakyti