Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(dontstop @ 2014 02 18, 15:27)

numirciau is bado su jusu meniu,jus labai mazai valgote ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 02 18, 14:27)
Mūsų šios savaitės:

Aciu 4u.gif , bet ir as turbut numirciau is bado, bet bent sulieknet gal pavyktu ax.gif gal dar kas savo meniu pasidalins
Atsakyti
QUOTE(Agneškė @ 2014 02 18, 12:09)
Gal pasidalintumete savo seimos meniu, kurios sudarinejat toki savaitei? Noretusi truputi paivairinti maista ir pasisemti ideju is kitu  ax.gif

Yra tokia tema 4u.gif

QUOTE(Tikrė @ 2014 02 18, 13:37)
O mums nei picos nei karšti sumuštiniai pigiai nesigauna g.gif Neperkam sūrio gaminių, daktariškų dešrų ir pan. Turim keletą mėgiamų sūrio rūšių, perkam rūkytą file ar kokį kitokį kumpelį, sumuštiniams tik Toste duona (kiek bandėm, su kitom tikrai nėra taip skanu), pomidorų padažas ir majonezas irgi ne iš pigiausių g.gif
Pradžioje bandžiau laviruoti, bandyti kažką pigesnio, bet gaudavosi tik "skūpus moka du kartus" taisyklės patvirtinimas, nes labai daug maisto tekdavo išmesti.. Iki šiol dar pasitaiko išmetimų, bet jau vis mažiau ir mažiau ax.gif

Visiškai sutinku. drinks_cheers.gif
Man tas skupumas išsireiškia kitaip - dažniausiai po tokio maisto aš pasijuntu užsikimšusi nesveiku maistu, o vyras labai greit išalksta ir jam reikia normalaus maisto, pvz. lašinių. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 02 18, 20:29)

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2014 02 18, 20:53)
numirciau is bado su jusu meniu,jus labai mazai valgote  ax.gif

drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2014 02 18, 14:37)
O mums nei picos nei karšti sumuštiniai pigiai nesigauna g.gif Neperkam sūrio gaminių, daktariškų dešrų ir pan. Turim keletą mėgiamų sūrio rūšių, perkam rūkytą file ar kokį kitokį kumpelį, sumuštiniams tik Toste duona (kiek bandėm, su kitom tikrai nėra taip skanu), pomidorų padažas ir majonezas irgi ne iš pigiausių g.gif
Pradžioje bandžiau laviruoti, bandyti kažką pigesnio, bet gaudavosi tik "skūpus moka du kartus" taisyklės patvirtinimas, nes labai daug maisto tekdavo išmesti.. Iki šiol dar pasitaiko išmetimų, bet jau vis mažiau ir mažiau ax.gif

Jau seniai praktikuoju kaip vadinu suekonomintą karštų sumuštinių variantą, kuris man ir pats skaniausias. Maniškių pagrindą sudaro svogūnai, pakepti su sviestuku ir pomidorų padažu. Jiems pravėsus įmaišau kubeliais pjaustytos turimos mėsos/dešros, įtarkuoju sūrio , jei turiu šviežio agurko, prieskoninių žolių ir visą tą masę tepu ant baltos duonos ir į orkaitę. Esu skaičiavusi tokių sumuštinių kainą, tai sukepus visą Toste duona buvo 7Lt. Skanu, pigu, sotu ir greita thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 02 18, 14:27)
Mūsų šios savaitės:

QUOTE(Agneškė @ 2014 02 18, 20:29)
Aciu  4u.gif , bet ir as turbut numirciau is bado, bet bent sulieknet gal pavyktu  ax.gif  gal dar kas savo meniu pasidalins

Maisto kiekis labai priklauso nuo to, kokį darbą žmogus dirba. Jei tenka daug judėti, sutinku, gali būti per mažai.
Bet jei darbas ofisinis prie kompo - kaip tik. Pažįstu jauną vyrą, kuriam ryte pakanka jogurto indelio, per piet pakanka lietiniu su varške ar lazanijos su daržovėmis kavinukėje, o vakare pats gaminasi - kiaušinienė arba žuvies gabaliukas su daržovėmis. Ir viskas. Mėsos patiekalų valgo porą kart per savaitę, jokios dešros ar kumpio nevalgo. Sveikata nesiskundžia, ūgis 185, sveria 80. Dirba protinį sėdimą darbą.

Mes su vyru valgom panašiais kiekiais kaip dontstop. Tik pas mane rytais dar apelsinas, kivi buna. Na vyras dar vakare lašinių papjausto, sausainių, riešutų pagrauzia. Mums maisto nepermazai.
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 02 19, 13:42)

Mes su vyru valgom panašiais kiekiais kaip dontstop. Tik pas mane rytais dar apelsinas, kivi buna. Na vyras dar vakare lašinių papjausto, sausainių, riešutų pagrauzia. Mums maisto nepermazai.

Mums maisto ne tik kad ne per mažai, o net perdaug: vyras turi antsvorį pagal KMI, aš ne, bet svoris prie antsvorio ribos, norėčiau numesti bent 5 kg unsure.gif

Abu dirbam protinį sėdimą darbą. Aš dar bent jau sportuoju 3 k į savaitę ir beje maitinuosi pagal trenerės sudarytą mitybos planą (na, bent stengiuosi smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 02 19, 15:09)
Abu dirbam protinį sėdimą darbą. Aš dar bent jau sportuoju 3 k į savaitę ir beje maitinuosi pagal trenerės sudarytą mitybos planą (na, bent stengiuosi  smile.gif)

As valgau 2k. daugiau, svorio truksta smile.gif, tai jei valgyciau tiek, kiek jus, beje, kazkada del sveikatos reikalu taip maitinausi, sveriau 45kg smile.gif , buciau ligonis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meger: 19 vasario 2014 - 15:30

Bet juk dar ir nuo medžiagų apykaitos priklauso, bei amžiaus. Aš kažkada valgiau daugiau. Bet tai buvo tempas - mokslai, darbas. Vėlai vakare galėdavau valgyti bele ka ir svoris neaugo. Su metais man tokia mityba padovanojo papildomus 12-15 kg. Pradėjau riboti valgio kiekį. Tiesiog skrandžio tūris susimažino, viršsvoris dingo, o dabar ir valgyti taip dažnai ir daug nesinori. O medžiagų apykaita su metais dar sulėtėjo. Man dabar suvalgyti pietums sriubos lėkštę ir antrą patiekalą yra siaubas. doh.gif

Aš tikiu ta teorija, kad žmogui pakanka suvalgyti per dieną 5 stiklines maisto. rolleyes.gif

Nu ok, baigiu offtopic. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(barbarise @ 2014 02 14, 11:09)
O kokia tesla tokiai picai? unsure.gif

8 šaukštai miltu , 4šaukštai majonezo ir 4 šaukštai grietines, jai neturit galima išsiversti ir kitomis proporcijomis. 2 kiaušiniai. išmaišyti ir pilti i keptuve , tešla turi buti greitinės tirštumo. tada deti visa kita ka norite ir uždengus dangčiu kepti ant pačios silpniausios ugnies apie 15 -20min. galbūt jums toks padas bus per storas , priklauso ir nuo keptuves dydžio, tada dekite atitinkamai visko mažesniais kiekiais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ilonappp @ 2014 02 26, 14:14)
8 šaukštai miltu , 4šaukštai majonezo ir 4 šaukštai grietines, jai neturit galima išsiversti ir kitomis proporcijomis. 2 kiaušiniai.  išmaišyti ir pilti i keptuve  , tešla turi buti greitinės tirštumo. tada deti visa kita ka norite ir uždengus dangčiu kepti ant pačios silpniausios ugnies apie 15 -20min.  galbūt jums toks padas bus per storas , priklauso ir nuo keptuves dydžio, tada dekite atitinkamai visko mažesniais kiekiais  4u.gif

Čia kiek porcijų gaunasi? blush2.gif Reikės kada pabandyti.
Beje, jūs supilta tešlą į keptuvę, po to iš kart viską dedat ant viršaus - kumpis, paprika, sūrį? Ar pirmiau pakepat be nieko?
Nereikia apversti? blush2.gif
Atsakyti