Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(BonPari* @ 2014 02 17, 16:31)
Kur tokią pigią varškę randate?  blush2.gif

O aš vakar beveik pilną pakelį pieno išmečiau  doh.gif Galiojimas geras, pradarytas prieš porą dienų tik, norėjau daryti bulvių košę, tai dar gerai kad paragavau, o tai ir bulvės būtų perniek.  doh.gif

Cento, truputį sumelavau apsiskaičiavus, 6*2,15 = 13 lt blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Digse: 17 vasario 2014 - 16:08
Dingse, o tunas iš kur? Skanus?

Kartą užsukau į Norfą (nors šiaip nebeeinu), nusipirkau tuno skardinę. Namie atidarius kvapas buvo toks, kad išmečiau. Fu.
Atsakyti
QUOTE(gustika @ 2014 02 17, 00:47)
Sudarineti,ar bent I prieki primesti ka valgysim ateinancia savaite yra tikrai geras dalykas.
ir ne tik del pinigu taupymo,sakyciau ir del laiko,kuri sugaisti parduotuveje.
Maisto produktu sarasa sudarineju as,taigi pastebejau,kad prekes kas sav.ar dvi kartojas ir kartojas tos pacios.
Gal jau ir nebeismetinet to pacio sarasiuko rolleyes.gif

Na ir nuo saraso turinio parduotuvej nenukrypstam nei as,nei vyras blush2.gif
Gali parduotuves vilioti su kokiom nori atrakcijom-akcijom,jei preke nereikalinga-neperkam jos.

O nenusibosta vis tą patį ir tą patį valgyti?
Mes irgi pastebėjau tą patį maistą perkam. Na kartais kažko naujo atsiranda. Čia MB mėgėjas visokių naujovių išbandyti. doh.gif
Tą prasme norėjau paklausti - ar neatsiranda rutina virtuvėje? unsure.gif
Atsakyti
tunas paprasčiausias, aišku, skanu būtų john west, bet dvigubai brangesnis, tai gal tiek to, neišrankūs smile.gif

mes irgi esam pastebėję, kad perkamus produktus būtų galima sutalpinti į vieną parduotuvės lentyną, kaip būtų paprasta biggrin.gif nenusibosta, nes vis po truputį kažką paįvairinam prie bendrų produktų, va kibinus išmokau daryti, atradau, kad varškės apkepas labai skanu su kokosu, bet be miltų biggrin.gif na taip po kažkiek ir atšviežini tuos skonio receptorius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Digse @ 2014 02 18, 00:08)
tunas paprasčiausias, aišku, skanu būtų john west, bet dvigubai brangesnis, tai gal tiek to, neišrankūs smile.gif

mes irgi esam pastebėję, kad perkamus produktus būtų galima sutalpinti į vieną parduotuvės lentyną, kaip būtų paprasta biggrin.gif nenusibosta, nes vis po truputį kažką paįvairinam prie bendrų produktų, va kibinus išmokau daryti, atradau, kad varškės apkepas labai skanu su kokosu, bet be miltų biggrin.gif na taip po kažkiek ir atšviežini tuos skonio receptorius smile.gif

Varskes apkepo niekada nedarau su miltais.
Maniskio receptas: 3-4 kiausiniai, stikline piene isbrinkintu manu, 1.5-2 pok.varskes, ziupsnelis druskos, cukraus pagal skoni ir aliejaus. Viska gerai ismaisyti ir kepti iki kol graziai apskrus.
Kartais dedu dar razinu.

Sia savaite naikinam namie likucius. Tai pasirodo kiek patiekalu prisiminiau, kuriu jau simtas metu negaminau: spageti su farsu ir darzovem (svogunas, morkos, pomidorai, pievagrybiai - sudejau ka radau saldytuve), grikiai su pakepintom desreliu riekelem, pomidorine sriuba ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 02 17, 23:44)

Tą prasme norėjau paklausti - ar neatsiranda rutina virtuvėje?  unsure.gif

Tai kad zinot,is tu paciu produktu daug skirtingu patiekalu galima pagaminti.
Mes easm atsirinke produktus,kurie mum tinka/patinka skoniu ir juos tik ir teperkam,nesivaikom naujoviu(pvz varske perkam tik vienos rusies,suri gal 3 rusiu)-MB lb ziuri,kad nebutu netinkamu priedu maiste,tai pasirinkimas savaime lb susiaureja.
Esam konservatyvus pirkejai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(gustika @ 2014 02 18, 01:11)
Tai kad zinot,is tu paciu produktu daug skirtingu patiekalu galima pagaminti.
Mes easm atsirinke produktus,kurie mum tinka/patinka skoniu ir juos tik ir teperkam,nesivaikom naujoviu(pvz varske perkam tik vienos rusies,suri gal 3 rusiu)-MB lb ziuri,kad nebutu netinkamu priedu maiste,tai pasirinkimas savaime lb susiaureja.
Esam konservatyvus pirkejai blush2.gif

Kokią varškę perkate? Aš niekaip neatsirenku g.gif man tai viena smirda kažkuo tai kita doh.gif galiojimas geras, lyg ir nesugedusi, bet smirda ir išmetu verysad.gif tada vėl neperku kurį laiką.
Atsakyti
QUOTE(barbarise @ 2014 02 18, 00:27)
Varskes apkepo niekada nedarau su miltais.
Maniskio receptas: 3-4 kiausiniai, stikline piene isbrinkintu manu, 1.5-2 pok.varskes, ziupsnelis druskos, cukraus pagal skoni ir aliejaus. Viska gerai ismaisyti ir kepti iki kol graziai apskrus.
Kartais dedu dar razinu.

nu va, o aš nei manų nededu biggrin.gif

raganieška, gal tau varškės kvapas tiesiog smirda biggrin.gif
Atsakyti
Gal pasidalintumete savo seimos meniu, kurios sudarinejat toki savaitei? Noretusi truputi paivairinti maista ir pasisemti ideju is kitu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Meda-1 @ 2014 02 15, 17:11)
Man tai kartais picas atstoja super paparasti karšti sumuštiniai

O mums nei picos nei karšti sumuštiniai pigiai nesigauna g.gif Neperkam sūrio gaminių, daktariškų dešrų ir pan. Turim keletą mėgiamų sūrio rūšių, perkam rūkytą file ar kokį kitokį kumpelį, sumuštiniams tik Toste duona (kiek bandėm, su kitom tikrai nėra taip skanu), pomidorų padažas ir majonezas irgi ne iš pigiausių g.gif
Pradžioje bandžiau laviruoti, bandyti kažką pigesnio, bet gaudavosi tik "skūpus moka du kartus" taisyklės patvirtinimas, nes labai daug maisto tekdavo išmesti.. Iki šiol dar pasitaiko išmetimų, bet jau vis mažiau ir mažiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Agneškė @ 2014 02 18, 13:09)
Gal pasidalintumete savo seimos meniu, kurios sudarinejat toki savaitei? Noretusi truputi paivairinti maista ir pasisemti ideju is kitu  ax.gif

Mūsų šios savaitės:
grybų sriuba - nedaug gavosi, turėjau per mažai grybų, tad visai savaitei neužteks, virsiu dar:
lęšių-špinatų-aitriųjų paprikų sriubą
vyro pusryčiai į darbą: visos dienos - sumuštiniai su varškės užtepėle
vyro pietūs į darbą:
pirmadienis - kepta orkaitėje višta su bulvėmis (likučiai nuo savaitgalio)
antradienis, trečiadienis - kotletai ir perlinių kruopų košė
ketvirtadienis ir penktadienis - makaronai su daržovėmis
vyro vakarienės:
pirmadienis, antradienis - chačapuri su varškės sūriu
trečiadienis, ketvirtadienis - planuojamos salotos iš pekino, sūrio ir visokių daržovinių likučių, kas tik atsiras šaldytuve
penktadienis - kas nors iš bulvių, ko gero kugelis;

Mano pusryčiai:
pirmadienis, antradienis, trečiadienis - grūdėta varškė su bananu
ketvirtadienis - miusliai su pienu
penktadienis - kiaušinis

Mano pietūs:
pirmadienis - kepti kiaušiniai su lečo
antradienis - praleidau blush2.gif
trečiadienis - vėlgi kiaušiniai
ketvirtadienis ir penktadienis - makaronai su daržovėmis

Mano vakarienės:
pirmadienis - praleidau blush2.gif
antradienis - penktadienis - sriubos

Vaikas valgo darželyje, naktipečiams šiai savaitei:
2 miau varškytės
jogurtas
dribsniai su pienu
Bet tikiuosi, kad pavyks įkišti ką nors rimčiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(raganieška @ 2014 02 18, 10:41)
Kokią varškę perkate? Aš niekaip neatsirenku  g.gif  man tai viena smirda kažkuo tai kita  doh.gif galiojimas geras, lyg ir nesugedusi, bet smirda ir išmetu  verysad.gif  tada vėl neperku kurį laiką.

Mes sita http://www.zpienas.l...pusriebe-varske
Atsakyti