QUOTE(dontstop @ 2014 02 05, 17:48)
1. o kodėl?

2. O sūrelius, varškytes ir pan aš specialiai atskyriau nuo visų kitų pieno produktų, kad matyčiau, kiek išeina "teisingam" pienui ir kiek tokiems dalykams, ant kurių galima pataupyti. O taip tai be abejo sūrelis yra pieno produktas
3. nustatom konkrečią sumą maximum, kiek galim tai produktų rūšiai išleisti (pvz., kategorija "mėsa", maximumas 100 lt). užrašom tą sumą į mūsų išlaidų skaičiavimo excelį, turim tam spec eilutę. kai prienam ribą, daugiau šios kategorijos produktų nebeperkam tą mėnesį, kad ir kaip norėtųsi
1. matyt dėl to, kad ne vaisių ir daržovių skyriuose sudėti parduotuvėje

Pirmą excel failą, kai susidarinėjau, rašiausi produktus, pagal taip, kaip jie išdėstyti parduotuvėje. Nuo to laiko jis mažai pasikeitė, nebent pasipildė naujais produktais, bet pagrindinis skirtymas liko tas pats. Aš įpratau, man patogu. Šaldytų daržovių neperku niekada, o konservuotas kartais: alyvuoges, žirnelius, kukurūzus, persikus ir daugiau nieko.
2. pas mane ir taip matėsi, kad šiems produktams daug išsileisdavo.
3. Man ne veiksmingas šis būdas buvo, t.y. suplanuodavau, kiekvienai kategorijai sumas, bet nepavykdavo laikytis. Tarkim mėnesio pradžioj, nežinau, kam bus nuolaidos, o mėn eigoje pasitaiko miltams gera kaina, tai nesvarbu, kad turiu kokius papildomus 4 kg, bet perku visą bloką, nes nemažai kepu, tai jokio skirtumo, kur stovės, ar namuose, ar parduotuvėje. Tas pats su cukrumi, visad perku, kai būna akcija, paskui vasarą susinaudoja šaldant uogas ar verdant uogienes.