Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(dontstop @ 2014 02 05, 19:58)

Bandelių/sausainių/pyragų/kitų kepinių šiaip nemėgstam, niekad nemėgom.

Šito tai pavydžiu blush2.gif Nes mes abu tai dideli smaližiai esam, ir tai dabar jau smarkiai apribojom išlaidas saldumynams. O be sausainių MB negali, nes ima juos į darbą prie arbatos. Tai gerai kad bent neperka brangių, "Gaidelis" patys mylimiausi biggrin.gif Dažnai ir pati kepu kokį pyragą, ar sausainių, bet jei skanūs gaunasi, taigi tą patį vakarą ir nelieka, o jei MB nepatinka, tai gaunu pati savo šedevrus valgyti doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2014 02 06, 00:34)
sūrį (šitą beveik pavyko)

Kodėl sūrį? smile.gif Aš teisinuosi tuom, kad sūrį valgyti labai sveika - baltymai, kalcis, o dar jei neklystu, sūris yra vienas iš tų kelių produktų, kuris skatina fermentacija, t y pagreitina medžiagų apykaitą, ar kažkas panašaus (gal kas labiau nusimanantis pataisys) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 02 05, 17:48)
1. o kodėl? smile.gif

2. O sūrelius, varškytes ir pan aš specialiai atskyriau nuo visų kitų pieno produktų, kad matyčiau, kiek išeina "teisingam" pienui ir kiek tokiems dalykams, ant kurių galima pataupyti. O taip tai be abejo sūrelis yra pieno produktas  smile.gif 

3. nustatom konkrečią sumą maximum, kiek galim tai produktų rūšiai išleisti (pvz., kategorija "mėsa", maximumas 100 lt). užrašom tą sumą į mūsų išlaidų skaičiavimo excelį, turim tam spec eilutę. kai prienam ribą, daugiau šios kategorijos produktų nebeperkam tą mėnesį, kad ir kaip norėtųsi  rolleyes.gif

1. matyt dėl to, kad ne vaisių ir daržovių skyriuose sudėti parduotuvėje lotuliukas.gif Pirmą excel failą, kai susidarinėjau, rašiausi produktus, pagal taip, kaip jie išdėstyti parduotuvėje. Nuo to laiko jis mažai pasikeitė, nebent pasipildė naujais produktais, bet pagrindinis skirtymas liko tas pats. Aš įpratau, man patogu. Šaldytų daržovių neperku niekada, o konservuotas kartais: alyvuoges, žirnelius, kukurūzus, persikus ir daugiau nieko.
2. pas mane ir taip matėsi, kad šiems produktams daug išsileisdavo.
3. Man ne veiksmingas šis būdas buvo, t.y. suplanuodavau, kiekvienai kategorijai sumas, bet nepavykdavo laikytis. Tarkim mėnesio pradžioj, nežinau, kam bus nuolaidos, o mėn eigoje pasitaiko miltams gera kaina, tai nesvarbu, kad turiu kokius papildomus 4 kg, bet perku visą bloką, nes nemažai kepu, tai jokio skirtumo, kur stovės, ar namuose, ar parduotuvėje. Tas pats su cukrumi, visad perku, kai būna akcija, paskui vasarą susinaudoja šaldant uogas ar verdant uogienes.

Atsakyti
QUOTE(samira123 @ 2014 02 06, 11:32)
Tarkim mėnesio pradžioj, nežinau, kam bus nuolaidos, o mėn eigoje pasitaiko miltams gera kaina, tai nesvarbu, kad turiu kokius papildomus 4 kg, bet perku visą bloką, nes nemažai kepu, tai jokio skirtumo, kur stovės, ar namuose, ar parduotuvėje. Tas pats su cukrumi, visad perku, kai būna akcija, paskui vasarą susinaudoja šaldant uogas ar verdant uogienes.

Aš kažkaip pradėjau ramiau žiūrėti į akcijas irnesakyk.gif Bent jau tiems produktams, kuriuos mes perkam tik su akcija, jos būna nuolat. Praleidus vieną-kitą akciją nieko neatsitinka. Nes kai pirkdavom, tarkim kaip pvz, mėsą per kieivieną akciją, tai jos atsargų kiekis pas mus tik augdavo, augdavo ir augdavo. Tada pastebėjau, kad galiu pirkti tarkim kas antrą-trečią akciją. Atsargų mažiau ir kartais būna, kad jos pasibaigia anksčiau, nei ateina sekanti akcija. Bet man geriau palaukti ir visai nevartoti kurį laiką tą produktą, nei kaupt, kaupt, kaupt smile.gif
Bet čia taip su mėsa, paukštiena, žuvim, padažais, prieskoniais, čipsais, mineraliniu. Nežinau, gal su miltais ir cukrumi kitaip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 02 06, 09:38)
Tokiu atveju mes likusias dienas valgytume nemėsiškai  ax.gif  Aš kažkaip nesureikšminu, mum dažnai vidury savaitės pasibaigia tai duona, tai vaisiai, tai dar kažkas - laisvai išsiverčiu, kažką kitą gaminu, kur nereikia to produkto. O kalbant apie mėsą, tai nemėsėdžiai mes, man išvis jos gali ir nebūti (kai gyvenau viena, metus laiko visai nevalgiau ir nepasigedau)

Tikrai pavydėt galima. Nemesedziai. Saldumynų nemegejai.

QUOTE(dontstop @ 2014 02 06, 09:38)
Gal ir nedaug, bet tikrai galim įtilpti į 600, pernai pavykdavo išleisti 570-580  smile.gif

O žiūrėjot vien pagal bendrą išleista sumą pinigų?
Nes jūsų atveju ta soktelejusi suma nuo 580 iki 650 lt gali būti dėl augančio vaiko poreikių ar netgi augančių produktų kainų. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ntu-Kpi: 06 vasario 2014 - 11:02
[quote=Ntu-Kpi,2014 02 06, 12:01]
[/quote]

Nes jūsų atveju ta soktelejusi suma nuo 580 iki 650 lt gali būti dėl augančio vaiko poreikių ar netgi augančių produktų kainų. g.gif
[/quote]
Oi ne, nemanau, daug išleidom gėrimams šį kartą, 115 lt vietoj įprastų 60-70. Todėl manau, kad "grįžti į vėžias" nebus ypatingai sunku. Tikiuosi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2014 02 06, 07:14)
Mes irgi, tik po koses max 2h ir as klaikiai alkana  doh.gif

Pasigardinkit riešutais, šviežiais ar džiovintais vaisiais smile.gif Arba tuos pačius dalykus užkandai vėliau galima suvalgyti (taip gal net sveikiau, juk sakoma, kad reikia valgyti dažnai po nedaug).
Aš dabar praktikuoju košę su bananu, obuoliu, razinom/abrikosais, lazdyno riešutų sauja, kiviu/apelsinu. Visa tai įsipjaustau į lėkštę. Sotu tikrai.
QUOTE(dontstop @ 2014 02 06, 09:43)
Kodėl sūrį?  smile.gif  Aš teisinuosi tuom, kad sūrį valgyti labai sveika - baltymai, kalcis, o dar jei neklystu, sūris yra vienas iš tų kelių produktų, kuris skatina fermentacija, t y pagreitina medžiagų apykaitą, ar kažkas panašaus (gal kas labiau nusimanantis pataisys)  ax.gif

Nes paaiškėjo, kad truputį pakilęs cholesterolis. Šiaip ir sportuoju, ir šlamštmaisčio nevalgau, bet pastaruoju metu buvau pamėgus patiekalus gardinti puskiečiu sūriu ir liesa grietinėle. Gydytoja paminėjo šiuos produktus tarp tų, kurių reikėtų vengti. Tai ir vengiu biggrin.gif O be to, sūris brangu. Geriau už tuos pinigus riešutų nusiperku.
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2014 02 06, 12:49)

Nes paaiškėjo, kad truputį pakilęs cholesterolis. Šiaip ir sportuoju, ir šlamštmaisčio nevalgau, bet pastaruoju metu buvau pamėgus patiekalus gardinti puskiečiu sūriu ir liesa grietinėle. Gydytoja paminėjo šiuos produktus tarp tų, kurių reikėtų vengti. Tai ir vengiu biggrin.gif O be to, sūris brangu. Geriau už tuos pinigus riešutų nusiperku.

Supratau smile.gif Aš pajėgčiau atsisakyti sūrio nebent tada, jei ir man gydytojai jį uždraustų. Bet tūrėtų būtent uždrausti, o ne rekomenduoti vartoti saikingai biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 02 06, 11:54)
Supratau smile.gif Aš pajėgčiau atsisakyti sūrio nebent tada, jei ir man gydytojai jį uždraustų. Bet tūrėtų būtent uždrausti, o ne rekomenduoti vartoti saikingai  biggrin.gif  blush2.gif

Neatsisakiau suvisam. Pvz., pica be žiupsnio sūrio ne pica, o makaronai ne makaronai, imho biggrin.gif Bet stengiuosi pirkti tik kai reikia kokiam gaminimui ir nevalgyti be nieko blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2014 02 06, 12:49)
Pasigardinkit riešutais, šviežiais ar džiovintais vaisiais smile.gif

Valgau su bananu ar kiviu, ar obuoliu... padidejes rugstingumas sunaikina visa maista zaibiskai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2014 02 06, 10:38)
Taip, ilgai buvo alergija, bet jau pagaliau praėjo  thumbup.gif 

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Zhaliaakee @ 2014 02 05, 00:17)

Dėl 10 proc. nuolaidos, mes tokia pasinaudojame antradieniais IKI parduotuvėje. tiesiog močiutės vardu pasiėmėme kortelę, o su ja senjorams antradienį 10 proc. visoms prekėms, tik ne alko, tabakui ir loterijai.

o parduotuvej nesikabineja, kad jus ne savo kortele (kortele gi pensininko) naudojates? Jos perduoti kitam lyg ir negalima ax.gif
Gal zinot ar vienas pensininkas, gali tureti 2 iki korteles ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytojryta: 06 vasario 2014 - 14:19
Kokius riešutus perkate dažniausiai?
Atsakyti