QUOTE(dontstop @ 2014 02 05, 17:48)
2. Na, sausainių, saldainių, šokoladų ir pyragų
mes apskritai nevalgom 
O sūrelius, varškytes ir pan aš specialiai atskyriau nuo visų kitų pieno produktų, kad matyčiau, kiek išeina "teisingam" pienui ir kiek tokiems dalykams, ant kurių galima pataupyti. O taip tai be abejo sūrelis yra pieno produktas

Tik stengiamės tokių dalykų pirkti kuo mažiau, nes matau juose tik blogį. Vienas dalykas, brangiai kainuoja. Antras dalykas, vaikas, kai yra sūrelių, valgo sūrelius, o kai nėra sūrelių - valgo normalų maistą

Čia vaikas pas mus tų visų saldumynų/nesaldumynų valgytojas, mes su vyru susilaikom
Kaip jums pavydžiu. Aš dar galiu susilaikyti nuo sausainių, pyragų. Bet retkarčiais organizmas reikalauja šokolado. Dar mėgstu kokio torciuko gabaliuką suvalgyti.
Tačiau MB toks smaližius.

Nežinau kaip jį atpratinti nuo saldumynų. Na, kad sumažintų kiekį pradžiai.
QUOTE(dontstop @ 2014 02 05, 17:48)
Pavyksta, jei imamės konkrečių veiksmų:
1. nustatom konkrečią sumą maximum, kiek galim tai produktų rūšiai išleisti (pvz., kategorija "mėsa", maximumas 100 lt)
2. užrašom tą sumą į mūsų išlaidų skaičiavimo excelį, turim tam spec eilutę
3. kelis kart per mėnesį suvedam čekius, ir matom, ar jau artėjam prie leistinos ribos, ar dar ne
4. kai prienam ribą, daugiau šios kategorijos produktų nebeperkam tą mėnesį, kad ir kaip norėtųsi
Man tokie sprendimai būtų gana drastiški.
Kad ir tai mėsai. Skirti galima pvz 80 lt sumą savaitei ar dviem. Nu ok. Susiplanuoji viską kada ką gali iš to kiekio pagaminti. Ir čia staigmena - netikėtai šeštadienį ryte sužinai, kad tėvai užvažiuos pietų. Nu ir susivalgo daugiau mėsos - pietūs keturiems žmonėms tai ne dviems. Baigsis man mėsa vidury savaitės. Tai negi pasakysiu MB - palauk kito apsipirkimo, kad neišeiti iš limito. O kol kas kruopas ir bulvės imsi pietums, vakarienei valgysim manų košę. MB kojas nepatemptu po vienos tokios dienos.
Aišku kiekvienam savo. Bet taip taupyti ne man.