Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(dontstop @ 2014 02 05, 18:48)

2. Na, sausainių, saldainių, šokoladų ir pyragų mes apskritai nevalgom smile.gif

oho ,kaip tai imanoma ? biggrin.gif o tai nesinori ar specialiai save varzote? o kaip bandeles,ledai,tortai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2014 02 05, 19:49)
oho ,kaip tai imanoma ?  biggrin.gif o tai nesinori ar specialiai save varzote? o kaip bandeles,ledai,tortai?  smile.gif

Man norisi kitų dalykų - čipsų, kebabų, čeburekų doh.gif blush2.gif
O šiaip tai aš amžina dietininkė, labai žiūriu į kalorijas ir daug ko sau bei vyrui neleidžiu.
Bandelių/sausainių/pyragų/kitų kepinių šiaip nemėgstam, niekad nemėgom.
Ledus vasarą valgom, bet tikrai ne kasdien, o kokį kartą per savaitę.
Turtus g.gif perkam nebent vaiko gimtadieniui.
Vaikas beje šiek tiek perka saldumynų iš savo kišenpinigių, bet irgi kitokių: gumos, čiupačupsų, kartais kokį kinderį...
Atsakyti
Man del to gimtadienio, tai taip pat nieko keisto biggrin.gif Pati ruosiuosi penktadieniui... na kaip sakiau nieko nedarysiu, tik saltieniuke, balta misraine, silkiu pora rusiu, vista, kazkoks karstas patiekaliukas, dar zalios salotos ir uzkandukai, tortukas. Na ir gerimuku kazkiek. Siandien jau praleidau 200 Lt. ax.gif Bet tai dar tikrai ne pabaiga. O taip norisi taupiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ppavasariss @ 2014 02 05, 21:00)
Man del to gimtadienio, tai taip pat nieko keisto  biggrin.gif  Pati ruosiuosi penktadieniui... na kaip sakiau nieko nedarysiu, tik saltieniuke, balta misraine, silkiu pora rusiu, vista, kazkoks karstas patiekaliukas, dar zalios salotos ir uzkandukai, tortukas. Na ir gerimuku kazkiek. Siandien jau praleidau 200 Lt.  ax.gif  Bet tai dar tikrai ne pabaiga. O taip norisi taupiai  ax.gif

o kaip tada butu jei "darytumete" jei cia vadinasi "nieko nedarysiu" biggrin.gif
Atsakyti
šiandien didesnį apsipirkimą padarėm, laiko turėjom labai nedaug, tai 105 Lt tik (g.gif) išleidom, ėjom gryn į tuos skyrius, kur reikėjo: mėsa (visai ateinančiai savaitei bus), šaldytų daržovių asorti kelis maišiukus (bus man garnyrui), cukraus 6 kg (užteks ilgesniam laikui), broliui sūrio, dešros, dešrelių (pamišęs dėl karštų sumuštinių, tai kasdien juos kepasi), vaisių (iki savaitgalio tikrai užteks, nes dar keli obuoliai namie buvo), jogurto 4 indeliai (vyrui 4 dienoms), cukraus 6 kg (ilgesniam laikui bus) dar kelis produktus... duonos, pieno vakar vyras pirko, spintelėse turim makaronų, ryžių, grikių ir kt. Manau kitą savaitę į parduotuvę nereikės daug vaikščioti, tai daug neišsileis ax.gif (pirštai mano sukryžiuoti, nes tik pasakau, kad gerai einas, tuoj kokių nesąmonių prisiperkam doh.gif)
Atsakyti
QUOTE(BonPari* @ 2014 02 05, 18:34)
Mes seniau nevengdavom pirkalioti sūrelių, ypač MB. Bet vieną prie arbatos suvalgius, tai net nepasijausdavo, reikia dviejų. O taip ir susidaro sumos. Kitas dalykas - kiek tuose sūreliuose naudos? Tai dabar perku paprastą varškę ir labai gerai sueina su skania uogiene  4u.gif Kažkur buvau radusi naminių sūrelių receptą, gal reikės kada pabandyti.  g.gif
Pigiau gal ir nebus, bet bent sveikiau  biggrin.gif

drinks_cheers.gif Butent,nei naudos,nei sotumo-imesti pinigai...As irgi darausi i darba paprasta varske,va kaip tik dabar einu ruosti-idedu grietines arba grietineles,vaniles,cukraus,o ant virsaus megstu kakavos pasibarstyti,gerokai skaniau nei sureliai gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 02 05, 17:48)

2. Na, sausainių, saldainių, šokoladų ir pyragų mes apskritai nevalgom smile.gif O sūrelius, varškytes ir pan aš specialiai atskyriau nuo visų kitų pieno produktų, kad matyčiau, kiek išeina "teisingam" pienui ir kiek tokiems dalykams, ant kurių galima pataupyti. O taip tai be abejo sūrelis yra pieno produktas  smile.gif  Tik stengiamės tokių dalykų pirkti kuo mažiau, nes matau juose tik blogį. Vienas dalykas, brangiai kainuoja. Antras dalykas, vaikas, kai yra sūrelių, valgo sūrelius, o kai nėra sūrelių - valgo normalų maistą  biggrin.gif  Čia vaikas pas mus tų visų saldumynų/nesaldumynų valgytojas, mes su vyru susilaikom  ax.gif

Kaip jums pavydžiu. Aš dar galiu susilaikyti nuo sausainių, pyragų. Bet retkarčiais organizmas reikalauja šokolado. Dar mėgstu kokio torciuko gabaliuką suvalgyti.
Tačiau MB toks smaližius. doh.gif Nežinau kaip jį atpratinti nuo saldumynų. Na, kad sumažintų kiekį pradžiai.

QUOTE(dontstop @ 2014 02 05, 17:48)
Pavyksta, jei imamės konkrečių veiksmų:
1. nustatom konkrečią sumą maximum, kiek galim tai produktų rūšiai išleisti (pvz., kategorija "mėsa", maximumas 100 lt)
2. užrašom tą sumą į mūsų išlaidų skaičiavimo excelį, turim tam spec eilutę
3. kelis kart per mėnesį suvedam čekius, ir matom, ar jau artėjam prie leistinos ribos, ar dar ne  biggrin.gif
4. kai prienam ribą, daugiau šios kategorijos produktų nebeperkam tą mėnesį, kad ir kaip norėtųsi 

Man tokie sprendimai būtų gana drastiški. doh.gif
Kad ir tai mėsai. Skirti galima pvz 80 lt sumą savaitei ar dviem. Nu ok. Susiplanuoji viską kada ką gali iš to kiekio pagaminti. Ir čia staigmena - netikėtai šeštadienį ryte sužinai, kad tėvai užvažiuos pietų. Nu ir susivalgo daugiau mėsos - pietūs keturiems žmonėms tai ne dviems. Baigsis man mėsa vidury savaitės. Tai negi pasakysiu MB - palauk kito apsipirkimo, kad neišeiti iš limito. O kol kas kruopas ir bulvės imsi pietums, vakarienei valgysim manų košę. MB kojas nepatemptu po vienos tokios dienos.

Aišku kiekvienam savo. Bet taip taupyti ne man. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 02 05, 17:21)
Daugelis tuos surelius dėl vaikų turbūt perka. Nors gal ir patys valgot.
O tai jei nustojot surelius valgyti ar nepadidėjo išlaidos kitoms prekėms? Gal riešutus kramsnojat ar dar kažką. Mano bendradarbė kas ryt matau varškės sureli pusryčiams valgo. Tai jei jo nepirktų, kažką kitą valgytų.
Aš jos neklausiu, bet šiaip įdomu ar atsiranda pigesnė alternatyva. g.gif
Reikės pagalvoti kaip čia pagal save surūšiuoti, kad per daug nebūtų unsure.gif

Mes pirkdavom, kaip žemiau cituojamam poste parašyta - prie kavos, pusryčiams. Tai irgi po vieną sūrelį neužtekdavo. O skaniausi sūreliai tai karums, brangūs. Tiesiog pažiūrėjom, kiek jiems išleidžiam (tai pasimatė išskyrus išlaidų suvestinėje) ir nebepirkom. Pusryčiams valgom avižų košę, grikius, virtą/keptą kiaušinį, aš kartais varškę su uogiene. Manau, sveikiau negu tie sūreliai.
Riešutus pradėjau pastaruoju metu pirkti. Su sūreliais tai nesusiję, nes jų nevalgom jau pusantrų metų biggrin.gif Bet riešutams ir negaila pinigų, juk sveika.
QUOTE(BonPari* @ 2014 02 05, 17:34)
Mes seniau nevengdavom pirkalioti sūrelių, ypač MB. Bet vieną prie arbatos suvalgius, tai net nepasijausdavo, reikia dviejų. O taip ir susidaro sumos. Kitas dalykas - kiek tuose sūreliuose naudos? Tai dabar perku paprastą varškę ir labai gerai sueina su skania uogiene  4u.gif<...>
Pigiau gal ir nebus, bet bent sveikiau  biggrin.gif

drinks_cheers.gif tip top kaip mes

Norėčiau iš raciono neskausmingai pašalinti bulkas, sūrį (šitą beveik pavyko) ir saldumynus. Vietoj jų daugiau valgyti vaisių, riešutų, daržovių. Pigiau nebus, bet sveikiau - taip.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 02 05, 10:23)
Mūsų šeimos sausis (3 asm, iš kurių 1 vaikas):

viso ~650 (daugoka, stengiamės įtilpti į 600)

Kad mano akimis ziurint,jus tikrai ne daug isleidziat.
Mes tokia pacia seimynine sudetim esam, o per men. maistui paliekam 1000,o kartais ir visus 1200. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gustika: 05 vasario 2014 - 23:39
QUOTE(dontstop @ 2014 02 05, 18:48)
Pas mus su tais sūreliais yra taip: juos valgo tik vaikas, naktipiečiams. Jei sūrelių nėr namuose, tada valgo košę, dribsnius su pienu, vaisius, vakar net vietoj sūrelių valgė virtą kiaušinį  thumbup.gif  Bet jei tik yra sūrelių, miau varškyčių, karkarų ar pan, viskas - nieko kito neįkiši  doh.gif

ir pas mus, tik ne kiekiena vakara... bet kas antra tikrai ax.gif , dribsniai su pienu rytais buna, is vaisiu tik banana ir obuoli valgo... sudetinga... o jus jau kiausinius valgote bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Amarcord @ 2014 02 06, 00:34)
Pusryčiams valgom avižų košę,

Mes irgi, tik po koses max 2h ir as klaikiai alkana doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ppavasariss @ 2014 02 05, 20:00)
Man del to gimtadienio, tai taip pat nieko keisto  biggrin.gif  Pati ruosiuosi penktadieniui... na kaip sakiau nieko nedarysiu, tik saltieniuke, balta misraine, silkiu pora rusiu, vista, kazkoks karstas patiekaliukas, dar zalios salotos ir uzkandukai, tortukas. Na ir gerimuku kazkiek. Siandien jau praleidau 200 Lt.  ax.gif  Bet tai dar tikrai ne pabaiga. O taip norisi taupiai  ax.gif

cia skaitosi nieko nedarysit? biggrin.gif zinoma priklauso nuo to, kaip svenciat ir pan...as taip pat greit svesiu gimtadieni, planuoju isleist 70lt biggrin.gif saslai, vienos salotos, sumustinukai vieno kasnio, popkornai, pyragas naminis, brendis ir sampe...tikiu, zmones ne pavalgyt ateina, todel nematau reikalo metyt simtus..ir nesvarbu maan padovanoja viena kvietkam ar vokeli su 100lt... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 02 05, 23:40)
Ir čia staigmena - netikėtai šeštadienį ryte sužinai, kad tėvai užvažiuos pietų. Nu ir susivalgo daugiau mėsos - pietūs keturiems žmonėms tai ne dviems. Baigsis man mėsa vidury savaitės.

Tokiu atveju mes likusias dienas valgytume nemėsiškai ax.gif Aš kažkaip nesureikšminu, mum dažnai vidury savaitės pasibaigia tai duona, tai vaisiai, tai dar kažkas - laisvai išsiverčiu, kažką kitą gaminu, kur nereikia to produkto. O kalbant apie mėsą, tai nemėsėdžiai mes, man išvis jos gali ir nebūti (kai gyvenau viena, metus laiko visai nevalgiau ir nepasigedau)

QUOTE(Meger @ 2014 02 06, 08:14)
o jus jau kiausinius valgote  bigsmile.gif

Taip, ilgai buvo alergija, bet jau pagaliau praėjo thumbup.gif Tik kad nelabai nori jis tų kiaušinių unsure.gif
Dėl vaisių irgi labai ilgai buvo tik obuoliai ir bananai. Dabar jau įkalbu kartais vynuogėms, mandarinus valgo, vasarą braškes - po 2-3 uogas, bet vis šis tas. Sunku su tais nevalgiukais verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(gustika @ 2014 02 06, 00:39)
Kad mano akimis ziurint,jus tikrai ne daug isleidziat.
Mes tokia pacia seimynine sudetim esam, o per men. maistui paliekam 1000,o kartais ir visus 1200. doh.gif

Gal ir nedaug, bet tikrai galim įtilpti į 600, pernai pavykdavo išleisti 570-580 smile.gif
Atsakyti