Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

Mūsų šeimos sausis (3 asm, iš kurių 1 vaikas):

viso ~650 (daugoka, stengiamės įtilpti į 600)

iš jų
daugiausia išleidom nealkoholiniams gėrimams, ~115 (mineralinis, vaikiškos sultys buteliuose, šiek tiek giros, pomidorų sulčių)
po ~100 lt pieno produktams (pienas, kefyras, varškė, sūris, nat. jogurtas) ir vaisiams/daržovėms (įskaitans konservuotus, šaldytus ir tt)
~90 mėsa/žuvis/paukštiena
~40 alkoholis (alus, karštas vynas)
~30 saldumynai (vaiko sūreliai, varškytės, karkarai ir tt)

Buvo 3 pagrindiniai užsipirkimai, vienas iš kurių Lenkijoje.
Vaiko darželio mokestis skaičiuojamas prie mokesčių, t y į maisto išlaidas neįtrauktas.

Vasario planas:
tilpti į 600
3 apsipirkimai
spintelių tuštinimas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2014 02 04, 20:18)
Jo... man su beveik 1000 lt (2 suauge, 3 vaikai) panasu, kad sleptis reikia....  doh.gif

manyčiau, kad labai geras rezultatas thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2014 02 05, 09:23)
1. po ~100 lt pieno produktams (pienas, kefyras, varškė, sūris, nat. jogurtas) ir vaisiams/daržovėms (įskaitans konservuotus, šaldytus ir tt)
2. ~30 saldumynai (vaiko sūreliai, varškytės, karkarai ir tt)

1. konservuotas ir šaldytas daržoves priskiriu prie kitų maisto produktų
2. Sūrėliai, varškytės prie pieniškų produktų būdavo. Saldumynai tai sausainiai, saldainiai, ledai, šokoldas, pyragai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo samira123: 05 vasario 2014 - 15:14
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 02 04, 20:16)
Už sauį - 530 Lt. Du suaugę. g.gif

Skaitau kaip čia jūs skirstot produktus į grupes ir kilo klausimas. O jums pavyksta kurioje nors grupėje apkarpyti? Ar graužia sąžinė pažiūrėjus į išlaidas ir kitą kart stovint pardeje susilaikot kažko nenupirkę?

Aš dabar žiūriu pas mane būtų tokios grupės:
saldumynai
mėsa
žuvis
kruopos
pieno produktai
konservuoti, marinuoti
visokios nesąmonės

...
kas dar? g.gif

O jei perku maskarpones sūrį tortui gaminti - tai čia prie saldumynų ar pieno produktų priskirti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 02 05, 16:47)
O jei perku maskarpones sūrį tortui gaminti - tai čia prie saldumynų ar pieno produktų priskirti?  g.gif

saldumynam

Pireja, koks tas porų apkepas? aš po apsilankymo pas sesę įsimylėjau porą
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 02 05, 15:47)
Skaitau kaip čia jūs skirstot produktus į grupes ir kilo klausimas. O jums pavyksta kurioje nors grupėje apkarpyti? Ar graužia sąžinė pažiūrėjus į išlaidas ir kitą kart stovint pardeje susilaikot kažko nenupirkę?
...
kas dar?  g.gif

O jei perku maskarpones sūrį tortui gaminti - tai čia prie saldumynų ar pieno produktų priskirti?  g.gif

Pavyko visiškai atsisakyti varškės sūrelių po to, kai išskyriau juos į atskirą grafą biggrin.gif

Šaldytas daržoves rašau prie daržovių, o konservuotas prie konservų.

Maskarponę tortui rašyčiau prie saldumynų arba prie švenčių (jei koks gimtadienis ir noriu žinoti jo biudžetą). O aliejų, prieskonius ir pan., prie pagardų.
Atsakyti
na ps mane tai labai smulkus sąrašas produktų yra. Praktiškai galima sakyt, kad perrašinėju čekius. Gal kiti ir mano, kad tai nereikalinga, bet aš matau, kam ir kiek pinigų išleidau.

Mascarponę įrašyčiau prie pieno produktų, o komentaruose, kad buvo darytas tortas.
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2014 02 05, 16:04)
Pavyko visiškai atsisakyti varškės sūrelių po to, kai išskyriau juos į atskirą grafą biggrin.gif

Daugelis tuos surelius dėl vaikų turbūt perka. Nors gal ir patys valgot.
O tai jei nustojot surelius valgyti ar nepadidėjo išlaidos kitoms prekėms? Gal riešutus kramsnojat ar dar kažką. Mano bendradarbė kas ryt matau varškės sureli pusryčiams valgo. Tai jei jo nepirktų, kažką kitą valgytų.
Aš jos neklausiu, bet šiaip įdomu ar atsiranda pigesnė alternatyva. g.gif

QUOTE(samira123 @ 2014 02 05, 16:07)
na ps mane tai labai smulkus sąrašas produktų yra. Praktiškai galima sakyt, kad perrašinėju čekius. Gal kiti ir mano, kad tai nereikalinga, bet aš matau, kam ir kiek pinigų išleidau.

Reikės pagalvoti kaip čia pagal save surūšiuoti, kad per daug nebūtų unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ntu-Kpi: 05 vasario 2014 - 17:23
Mes seniau nevengdavom pirkalioti sūrelių, ypač MB. Bet vieną prie arbatos suvalgius, tai net nepasijausdavo, reikia dviejų. O taip ir susidaro sumos. Kitas dalykas - kiek tuose sūreliuose naudos? Tai dabar perku paprastą varškę ir labai gerai sueina su skania uogiene 4u.gif Kažkur buvau radusi naminių sūrelių receptą, gal reikės kada pabandyti. g.gif
Pigiau gal ir nebus, bet bent sveikiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(samira123 @ 2014 02 05, 16:12)

1. konservuotas ir šaldytas daržoves priskiriu prie kitų maisto produktų
2. Sūrėliai, varškytės prie pieniškų produktų būdavo. Saldumynai tai sausainiai, saldainiai, ledai, šokoldas, pyragai...

1. o kodėl? smile.gif

2. Na, sausainių, saldainių, šokoladų ir pyragų mes apskritai nevalgom smile.gif O sūrelius, varškytes ir pan aš specialiai atskyriau nuo visų kitų pieno produktų, kad matyčiau, kiek išeina "teisingam" pienui ir kiek tokiems dalykams, ant kurių galima pataupyti. O taip tai be abejo sūrelis yra pieno produktas smile.gif Tik stengiamės tokių dalykų pirkti kuo mažiau, nes matau juose tik blogį. Vienas dalykas, brangiai kainuoja. Antras dalykas, vaikas, kai yra sūrelių, valgo sūrelius, o kai nėra sūrelių - valgo normalų maistą biggrin.gif Čia vaikas pas mus tų visų saldumynų/nesaldumynų valgytojas, mes su vyru susilaikom ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 02 05, 16:47)
Skaitau kaip čia jūs skirstot produktus į grupes ir kilo klausimas. O jums pavyksta kurioje nors grupėje apkarpyti?

Pavyksta, jei imamės konkrečių veiksmų:
1. nustatom konkrečią sumą maximum, kiek galim tai produktų rūšiai išleisti (pvz., kategorija "mėsa", maximumas 100 lt)
2. užrašom tą sumą į mūsų išlaidų skaičiavimo excelį, turim tam spec eilutę
3. kelis kart per mėnesį suvedam čekius, ir matom, ar jau artėjam prie leistinos ribos, ar dar ne biggrin.gif
4. kai prienam ribą, daugiau šios kategorijos produktų nebeperkam tą mėnesį, kad ir kaip norėtųsi rolleyes.gif
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 02 05, 18:21)
, bet šiaip įdomu ar atsiranda pigesnė alternatyva. g.gif
Reikės pagalvoti kaip čia pagal save surūšiuoti, kad per daug nebūtų unsure.gif

Pas mus su tais sūreliais yra taip: juos valgo tik vaikas, naktipiečiams. Jei sūrelių nėr namuose, tada valgo košę, dribsnius su pienu, vaisius, vakar net vietoj sūrelių valgė virtą kiaušinį thumbup.gif Bet jei tik yra sūrelių, miau varškyčių, karkarų ar pan, viskas - nieko kito neįkiši doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Prietarai @ 2014 02 05, 15:49)
Pireja, koks tas porų apkepas? aš po apsilankymo pas sesę įsimylėjau porą

Va sitas : http://www.lacuisine...x-poireaux.html. Jei reikes, galiu isversti i liet.k. per az (kad netersti temos). As dar kartais rukytos shonines ipjaustau, kad vyrui mesos kvapas butu.
O siaip darzove labai gera, ypac siuo metu, nes sezoniniu darzoviu praktiskai nera.

QUOTE(BonPari* @ 2014 02 05, 17:34)
Mes seniau nevengdavom pirkalioti sūrelių, ypač MB.

Kadaise as juos irgi megdavau. Bet kai nebeturiu, kur nusipirkti - atpratau ir nepasiilgstu. Vasara grizus irgi jokio noro nebuvo juos pirkti, vaikas vasara ragavo pirma karta - nepatiko.

Dontstop, pas tave paskelbtas Total nesutampa su detalia isklotine cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2014 02 05, 19:08)

Dontstop, pas tave paskelbtas Total nesutampa su detalia isklotine  cool.gif

Visa kita yra kategorija "Visa kita" biggrin.gif T y duona, kruopos, makaronai, prieskoniai, padažai ir tt
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2014 02 04, 23:39)
Tai kad ten nera ka krapstytis  g.gif Nebent prie bechamelio padazo, nors ir tai - dedi sviesto, siek tik miltu, pieno, maisai ir lauki, kol viskas sutirstes. Porus apverdi vandenyje (nepjaustytus), apvynioji kumpiu, dedi i skarda, uzpili padazo, uzbarstai surio. Nu vienas greiciausiu patiekalu. Gal tik gresmingai skamba.
Va prie poru apkepo daugiau laiko reikia. Bet as ji labai megstu, o ir vyras taip paruostus porus valgo (kitaip ne).

Skamba tikrai gresmingai... doh.gif ne,as labai ne megeja gaminti... blush2.gif
Atsakyti