Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(Bryana @ 2014 02 04, 14:07)
As gimtadieniui mb apie 500lt isleidau doh.gif
Mesytem irgi per viena karta 80lt

Ogo biggrin.gif Jei ne paslaptis ką pirkot už tokią sumą? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(samira123 @ 2014 02 04, 10:19)
aš irgi naudoju visą porą: ir į sriubas, ir į troškinius, man skaniau nei svogūnas. Kai šaldau susipjaustau griežinėliais ir suberiu į maišelį, paskui tik atsiskeliu, kiek man reikia ir tiesiai į puodą ar keptuvę

Kokia gera mintis bigsmile.gif Aš kažkaip visuomet tą žalią dalį išmetu, gaila kažkaip, tai palyginus retai ir perku porus ax.gif Baltą naudoju salotoms, neseniai pabandžiau ir į ryžių mišrainę su krabais, labai tiko (nemėgstu kukurūzų, tai vis ieškodavau kuo paįvairinti vietoj jų..).
Atsakyti
O aš visad išmesdavau baltą poro dalį doh.gif
Žalią naudoju ten pat, kur svogūnus: į sriubas, troškinius, salotas.
QUOTE(Tikrė @ 2014 02 04, 14:33)
neseniai pabandžiau ir į ryžių mišrainę su krabais, labai tiko (nemėgstu kukurūzų, tai vis ieškodavau kuo paįvairinti vietoj jų..).

Kokia gera idėja, aš irgi nemėgstu kukurūzų, būtinai pabandysiu 4u.gif
Atsakyti
Na 15 žmonių buvo,vien alkoholiui kiek išėjo,tortą pati kepiau tai irgi brangiau nei pirkt,o taip tai kiauliena,vištiena,daržoves,saldumynai,sūris,visokiu ten alyvuogiu,nu žodžiu išėjo.dar pirkau tortui skarda,serveteles visokias,nu bet cia apie 30 lt i ta suma maždaug.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2014 02 04, 12:27)
As is baltos apkepa kepu arba apverdu, apvynioju kumpiu, uzpilu bechameliu, uztarkuoju surio, apkepinu orkaiteje. Siuo metu poru perku daug ir daznai, tai zalios dalies tik sriubai negaleciau sunaudoti (butu per daug). Man zalia dalis patinka misrainese, bet siuo metu jas retai darau (ziema norisi silto maisto), o uzsaldzius ir atsaldzius salotoms nelabai tiks.

Ui,kaip cia mandrai... bigsmile.gif Pireja,esi verta medalio 4u.gif As tikrai tingeciau sitaip krapstytis... blush2.gif O dar kai pagalvoji,kad krapstai krapstai,sitiek laiko uzima,o susivalgo taip greitai... doh.gif
Atsakyti
Už sausį - 530 Lt. Du suaugę. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 02 04, 21:16)
Už sausį - 530 Lt. Du suaugę. g.gif

Jo... man su beveik 1000 lt (2 suauge, 3 vaikai) panasu, kad sleptis reikia.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2014 02 04, 20:18)
Jo... man su beveik 1000 lt (2 suauge, 3 vaikai) panasu, kad sleptis reikia....  doh.gif

karra, viskas normoj pas tave, juk dar vaikų turi.

Aš pati džiaugiuosi, kad šį mėnėsį taip pavyko pasispausti. Gruodį gerokai išleidom pinigų, bet kartu buvo užpirkta maisto, kurio liko sausiui. Beto dar ir šventės buvo, tad pas mane per gruodį irgi apie 1000 lt susidarė. Tiksliai neskaičiavau.

Sausį mes su MB nutarėm prašluoti gerai visas užšaldytas, užkonservuotas, užpirktas gėrybes. Spintelėje kaip reikiant prašlavėm kruopas, makaronus, tad šį mėnėsį reikės užpirkti, jei bus akcija.

Pastabėjau, kad daug susitaupė mums ant sūrio. Kas savaitę pirkdavom kelis gabaliukus už kokius 40 lt. Ir kas vakarą kaip kokį užkandį tampydavom. doh.gif Brangus malonumas. Dabar apseinam su vienu gabaliuku.

Norėčiau sutaupyti dar ant saldumynų, nes kas savaitę žiūriu priperkam už kokius 30 lt sausainių. O MB gatavas per vakarą visus sušveisti. doh.gif

Tiesa, mes bulves, morkas, raugintus kopūstus, kartais kiaušinius gaunam iš kaimo.
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2014 02 04, 16:36)
Ui,kaip cia mandrai... bigsmile.gif Pireja,esi verta medalio 4u.gif  As tikrai tingeciau sitaip krapstytis... blush2.gif  O dar kai pagalvoji,kad krapstai krapstai,sitiek laiko uzima,o susivalgo taip greitai... doh.gif

Tai kad ten nera ka krapstytis g.gif Nebent prie bechamelio padazo, nors ir tai - dedi sviesto, siek tik miltu, pieno, maisai ir lauki, kol viskas sutirstes. Porus apverdi vandenyje (nepjaustytus), apvynioji kumpiu, dedi i skarda, uzpili padazo, uzbarstai surio. Nu vienas greiciausiu patiekalu. Gal tik gresmingai skamba.
Va prie poru apkepo daugiau laiko reikia. Bet as ji labai megstu, o ir vyras taip paruostus porus valgo (kitaip ne).
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 02 02, 19:11)
man šį mėn, nors ir trumpesnis, bet bus daugiau išlaidų. metinės mūsų pažinties, gimtadienis, kelionė, tai pirkimų bus..  doh.gif

koks fainas mėnuo laukia wub.gif thumbup.gif

QUOTE(dailele @ 2014 02 03, 11:20)
Prieskonių nebepjaustau prieš šaldymą. Šaldau maišeliuose, paskui dar sušalusius truputį pagniaužau rankomis ir jie sutrupa, darbo mažiau - rezultatas tas pats.

ačiū už patarimą, bandysiu ir aš kitam sezonui nepjaustyt, nes ilgai užtrunka, kol viską susmulkinu doh.gif

QUOTE(Pireja @ 2014 02 04, 22:39)
Tai kad ten nera ka krapstytis  g.gif Nebent prie bechamelio padazo, nors ir tai - dedi sviesto, siek tik miltu, pieno, maisai ir lauki, kol viskas sutirstes. Porus apverdi vandenyje (nepjaustytus), apvynioji kumpiu, dedi i skarda, uzpili padazo, uzbarstai surio. Nu vienas greiciausiu patiekalu. Gal tik gresmingai skamba.
Va prie poru apkepo daugiau laiko reikia. Bet as ji labai megstu, o ir vyras taip paruostus porus valgo (kitaip ne).

reiktų pabandyti ir mums tokį variantą, gryn porini p[atiekalą tik trintą srubą esu darius, skanu, bet labai daug porų reik, tai gaunasi toks sezoninis patiekalas labiau.

Buvau daug pricitavusi, bet dingo be žinios citatos g.gif
Kiek prisimenu, tiek pakomentuosiu... Visų pirma dėl, ar vyras taip pat nori taupyti. Nori, tik dažnai užsimiršta, o plius mėgsta save palepinti, nes sunki diena/savaitė buvo.

Dėl pieno, kur ilgesnis galiojimas, nepasiteisina mums, nes mes jo vis tiek sunaudojame tiek pat, tai nematau reikalo mokėt brangiau tik tam, kad namuose paskui stovėtų.

Dėl 10 proc. nuolaidos, mes tokia pasinaudojame antradieniais IKI parduotuvėje. tiesiog močiutės vardu pasiėmėme kortelę, o su ja senjorams antradienį 10 proc. visoms prekėms, tik ne alko, tabakui ir loterijai.

Idėja parungtyniauti labai patiko, bet nesijungsiu, nes 1. jau pavėlavau, 2. labai daug išleisime maistui, kadangi mama ligoninėj, tai jai maistą supirkinėjam, lauktuves vežam ir plius brolis į mūsų kišenę įsisuko.

O taupom mes ne dėl to, kad neužtenka pinigų, o dėl to, kad nesinori visko išleisti maistui. Esam ir sunkiai gyvenę, kai sukomės iš vienos algos ir gyvenom nuo iki..., tad žinau, kad, kai neturi iš ko pirkti, tai nori ar nenori atsiranda įgūdis suktis kuo pigiau, negalvojant apie taupymus.

Ir pabaigai, visom keturiom pritariu, kad gaminanat nereikia žiūrėti į dangtį ar orkaitę. Ruošiu maistą būtent taip kaip buvo aprašyta: ryte išimu iš kameros produktus, kuriuos ruošiu vakare, iš vakaro, kol vakarojam, paruošiu maisto kitai dienai. Laiko susitaupo, valgyt dažniausiai yra thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Bryana @ 2014 02 04, 13:07)
As gimtadieniui mb apie 500lt isleidau doh.gif
Mesytem irgi per viena karta 80lt

oho blink.gif man gaila butu sitokia suma isleist kitiem pasvest... ax.gif

Papildyta:
QUOTE(karra @ 2014 02 04, 20:18)
Jo... man su beveik 1000 lt (2 suauge, 3 vaikai) panasu, kad sleptis reikia....  doh.gif

jau kelintakart ta kartojate...ko jus lyginate su suma, kuria isleidzia du zmones... doh.gif
normaliai isleidziata...sakyciau i mazaja puse netgi...iki 800lt tikrai neisleisite... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eden@: 05 vasario 2014 - 08:38
QUOTE(Eden@ @ 2014 02 05, 09:34)
oho  blink.gif  man gaila butu sitokia suma isleist kitiem pasvest... ax.gif

Papildyta:

jau kelintakart ta kartojate...ko jus lyginate su suma, kuria isleidzia du zmones... doh.gif
normaliai isleidziata...sakyciau i mazaja puse netgi...iki 800lt tikrai neisleisite... 4u.gif

Bet dovanu gavo 800lt grynais biggrin.gif mikrobangine,keptuviu rinkinys (cia mums abiems) buteliu ten visokiu alkoholio.
Atsakyti