QUOTE(grange @ 2014 02 02, 19:11)
man šį mėn, nors ir trumpesnis, bet bus daugiau išlaidų. metinės mūsų pažinties, gimtadienis, kelionė, tai pirkimų bus..
koks fainas mėnuo laukia
QUOTE(dailele @ 2014 02 03, 11:20)
Prieskonių nebepjaustau prieš šaldymą. Šaldau maišeliuose, paskui dar sušalusius truputį pagniaužau rankomis ir jie sutrupa, darbo mažiau - rezultatas tas pats.
ačiū už patarimą, bandysiu ir aš kitam sezonui nepjaustyt, nes ilgai užtrunka, kol viską susmulkinu
QUOTE(Pireja @ 2014 02 04, 22:39)
Tai kad ten nera ka krapstytis

Nebent prie bechamelio padazo, nors ir tai - dedi sviesto, siek tik miltu, pieno, maisai ir lauki, kol viskas sutirstes. Porus apverdi vandenyje (nepjaustytus), apvynioji kumpiu, dedi i skarda, uzpili padazo, uzbarstai surio. Nu vienas greiciausiu patiekalu. Gal tik
gresmingai skamba.
Va prie poru apkepo daugiau laiko reikia. Bet as ji labai megstu, o ir vyras taip paruostus porus valgo (kitaip ne).
reiktų pabandyti ir mums tokį variantą, gryn porini p[atiekalą tik trintą srubą esu darius, skanu, bet labai daug porų reik, tai gaunasi toks sezoninis patiekalas labiau.
Buvau daug pricitavusi, bet dingo be žinios citatos
Kiek prisimenu, tiek pakomentuosiu... Visų pirma dėl, ar vyras taip pat nori taupyti. Nori, tik dažnai užsimiršta, o plius mėgsta save palepinti, nes sunki diena/savaitė buvo.
Dėl pieno, kur ilgesnis galiojimas, nepasiteisina mums, nes mes jo vis tiek sunaudojame tiek pat, tai nematau reikalo mokėt brangiau tik tam, kad namuose paskui stovėtų.
Dėl 10 proc. nuolaidos, mes tokia pasinaudojame antradieniais IKI parduotuvėje. tiesiog močiutės vardu pasiėmėme kortelę, o su ja senjorams antradienį 10 proc. visoms prekėms, tik ne alko, tabakui ir loterijai.
Idėja parungtyniauti labai patiko, bet nesijungsiu, nes 1. jau pavėlavau, 2. labai daug išleisime maistui, kadangi mama ligoninėj, tai jai maistą supirkinėjam, lauktuves vežam ir plius brolis į mūsų kišenę įsisuko.
O taupom mes ne dėl to, kad neužtenka pinigų, o dėl to, kad nesinori visko išleisti maistui. Esam ir sunkiai gyvenę, kai sukomės iš vienos algos ir gyvenom nuo iki..., tad žinau, kad, kai neturi iš ko pirkti, tai nori ar nenori atsiranda įgūdis suktis kuo pigiau, negalvojant apie taupymus.
Ir pabaigai, visom keturiom pritariu, kad gaminanat nereikia žiūrėti į dangtį ar orkaitę. Ruošiu maistą būtent taip kaip buvo aprašyta: ryte išimu iš kameros produktus, kuriuos ruošiu vakare, iš vakaro, kol vakarojam, paruošiu maisto kitai dienai. Laiko susitaupo, valgyt dažniausiai yra