Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

aš šaldau ir dag daržovių, bet neapdoroju jų niekaip, na tik nuplaunu ir nudžiovinu.
tokius brokolius tai susipjaustau kekėm kiek sunaudosiu per kartą ir į maišiukus.
morkas mažais gabaliukas arba tarkuotas, tiek, kiek reiks vienam kartui sirubai ar pan.
bet morkas šaldau retai, jos kažkaip susinaudoja. čia labiau aktualu kokiai likusiai pusę paprikos, nesusivalgo, tai supjaustau ir į šaldiklį. o daugiau troškiniui/sriiubai/omletui labai gerai.

atskirai šaldytų kukurūzų tai ir man neteko matyt, bet šviežių nešaldau g.gif kažkaip tuos naudojam koncervuotus.


Ntu-Kpi tikra tiesa, norint pajusti picą, ant jos reikia nemažai. na bet ir pati pica gaunas nemaža, jau dviem vakarienei ir dar kitai dienai pvz. šaltą gali pasiimt vietoj sumušitnio. aš kepu picą, retai, kartą į kelis mėn, kai užsinorim, bet kepu. man labai patiko su tunu, neetikėjau kad gali būt skani.

Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2014 02 02, 11:42)
Kur perkat bulgurą - norėčiau pabandyt, bet nematau, kur jo galima nusipirkt ax.gif


Jau rašiau aukščiau - Norfoje, stovi šalia kuskuso, panašiai kainuoja 4u.gif
QUOTE(grange @ 2014 02 02, 16:57)
man labai patiko su tunu, neetikėjau kad gali būt skani.

O koks tunas tinka picai - ar tiktų konservuotas savo sultyse? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 02 02, 15:11)
O koks tunas tinka picai - ar tiktų konservuotas savo sultyse? smile.gif

taip tiktų ir toks mirksiukas.gif
http://belgija.blogs...ca-su-tunu.html
aš dariau va tokią, naudojau aliejuje, bet nebetepiau picos aliejum, bet sultyse ir gerai, tik nusunkt reikia.
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 02 02, 17:56)
taip tiktų ir toks  mirksiukas.gif
http://belgija.blogs...ca-su-tunu.html
aš dariau va tokią, naudojau aliejuje, bet nebetepiau picos aliejum, bet sultyse ir gerai, tik nusunkt reikia.

Ačiū, bandysiu, kai kitą kartą gaminsiu picą essen.gif
Atsakyti
Na mano taupymas prasidėjo,o jau išleidome netoli 300lt doh.gif 80 lt turguj mesytem,140lt parduotuvej,paskui dar kaimo parduotuvej ir kavinėje valgem,siaubas blink.gif na kita savaite gal mažiau reiks pirktis,nes šia savaite reiks papildomai viena vyrą maitinti,o snd turėjom svečiu.o už 80 lt mėsos mums sočiai,gal beveik dvi sav pravalgytumem,pridariau 14 kepsniu,dalį užsaldziau,kitus kepiau,tai manau rytoj ir antradienį dar tikrai visi kepsnius valgysim smile.gif o labai skanu pasidaryti tokį dviguba sumustini su kepsniu thumbup.gif dar mėsos gabaliukais pasidejau,na žiūrėsiu kaip seksis.
Atsakyti
QUOTE(Bryana @ 2014 02 02, 18:07)
Na mano taupymas prasidėjo,o jau išleidome netoli 300lt doh.gif

tai bet bent keliom dienom užteks, gi ne dienai mirksiukas.gif

man šį mėn, nors ir trumpesnis, bet bus daugiau išlaidų. metinės mūsų pažinties, gimtadienis, kelionė, tai pirkimų bus.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 02 02, 00:11)
Pica mano paskaičiavimais brangiai atseina, jei ruošti ją namuose.
Kad pajusti, kad kažką suvalgei, reikia daug ant jos pripjaustyti - sūrio, kumpio... doh.gif Paskaičiavau kartą, kad suėjo vien sūrio ir kumpio tiek, kiek MB imtų sumuštinių visą savaitę darban (pusryčius ima su savim)

As neskaiciavau, bet man apsimoka picas kepti. Tesla visuomet bent para pakildinu, kepu storapades. Kumpis gal ir brangus ingradientas, bet galima keisti pakeptu farsu. As kumpi visuomet perku su nuolaida, sampinjonai irgi nebrangus. Va surio ant picos nemazai iseina. Bet mano vyrai visai kazkaip uzsikemsa nuo picu.

Gal esate bandziusi poru baltaja dali saldyti? As siandiena juos nuploviau, supjausciau ir sukisau i kamera. Savaites eigoje tureciau sunaudoti, bet kazkaip visai nesu tikra, kad gera saldymo buda pasirinkau.
Atsakyti
As dar saldau pievagrybius susipjausciusi, i padaza gerai ir greitai.

Mes islaidas maistui stengiames riboti ir kiek imanoma sumazinti, nors suskaiciuoti jas tiksliai sunku - mesa ir mesos gaminius perkam Svedijoje (gyvenam Norvegijoje), kai ka is Lietuvos uzsisakom (pvz saldainius, sausainius). Ismesti maisto netenka, bet butu gerai sumazinti islaidas uzkandziams, ty riesutukams, pirktinems misrainems ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2014 02 02, 20:51)
Gal esate bandziusi poru baltaja dali saldyti? As siandiena juos nuploviau, supjausciau ir sukisau i kamera. Savaites eigoje tureciau sunaudoti, bet kazkaip visai nesu tikra, kad gera saldymo buda pasirinkau.

o kodėl tik baltąją o ne visus?

QUOTE(KibirVibir @ 2014 02 02, 20:57)
mesa ir mesos gaminius perkam Svedijoje (gyvenam Norvegijoje),

oho, įdomu, o tai skirtumas didelis kainose? jum netoli atstumas?
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 02 02, 07:56)
Gal pasidalinsit idėjomis, kas tinka pusryčiams darban?  smile.gif  Mano vyras irgi ima 9beveik visad - sumuštinius  blush2.gif )


Vyrui - sumuštiniai, lašiniai, savos gamybos kumpis, kartais padarau lavaše susuktas daržoves su mėsa, toks alia kebabas, karšti sumuštiniai (vyras darbe turi galimybę pasišildyti)
Man - varškė su uogom, tik vaisiai ar uogos, kartais darbe plikau dribsnių košę.


QUOTE(rytojryta @ 2014 02 02, 13:55)
o kukuruzus saldyti (jei neturi savu) turbut nepasimoka  g.gif  jie kokie tai brangus siais laikais patapo  g.gif
o gal buna pardavime vien saldytu kukuruzu (ne misiniuose) ? man neteko "sutikti", naudoju konservuotus.


Aš dažniausiai turiu savo, jei tik uždera.
Pardavime vien šaldytų kukuruzų grūdelių nemačiau. unsure.gif


QUOTE(Mil@na @ 2014 02 02, 14:02)
O kodėl reikia daržoves blanširuoti?


Gal ir nebūtina. Čia jau parašė kaip kas daro.
Man tiesiog geriau jas blanširuoti šviežias ir užšaldyti, nes poto kai naudoju greičiau kažką galima pagaminti.

QUOTE(grange @ 2014 02 02, 15:57)

Ntu-Kpi tikra tiesa, norint pajusti picą, ant jos reikia nemažai. na bet ir pati pica gaunas nemaža, jau dviem vakarienei ir dar kitai dienai pvz. šaltą gali pasiimt vietoj sumušitnio. aš kepu picą, retai, kartą į kelis mėn, kai užsinorim, bet kepu. man labai patiko su tunu, neetikėjau kad gali būt skani.


Na, jei pačiai dar tešlą minkyti, tai gal ir apsimoka. Bet aš dariau tik ant pirktinio pado, tai patikėkit, mano vyrui čia tik užkandis būna. doh.gif Atrodo tai valandai prisiryji kaip reikiant, bet po valandos valgyti norisi. Aš kiek padarydavau - suvalgydavom iš kart, kitai dienai nieko nelikdavo.
Laiko pagaminti reikia nemažai, o valgio būna šnipštas.
Dėl to ir rašiau - mana čia ne maistas.

O dabar kai neturiu galimybių jos kepti, tai iš vis ramu. irnesakyk.gif
Papildyta:
QUOTE(Pireja @ 2014 02 02, 21:51)

Gal esate bandziusi poru baltaja dali saldyti? As siandiena juos nuploviau, supjausciau ir sukisau i kamera. Savaites eigoje tureciau sunaudoti, bet kazkaip visai nesu tikra, kad gera saldymo buda pasirinkau.


Aš nebandžiau.
Jei užauga porai, tai juos džiovinu ir poto naudoju kaip prieskonį gaminimui.

Bet žinau, kad jis būna šaldytų daržovių mišiniuose. Vadinasi juos šaldo kažkaip.
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 02 02, 22:03)
oho, įdomu, o tai skirtumas didelis kainose? jum netoli atstumas?


Mesos kainos Svedijoje panasios i lietuviskas, o norvegiskos didesnes mazdaug 3 kartus smile.gif bent jau mesa, kuria perkam mes, tiek skiriasi. Nera toli, vaziuojam mazdaug karta per pusmeti apsipirkti ir dedam i saldikli porcijomis kiauliena, jautiena, zveriena. Vistiena ir farsa perkam vietinese parduotuvese.
Tiesa, zuvies neperkam visai - pagauna uzkietejes zvejys MB arba draugai is vandenyno parveza prigaude.
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 02 02, 21:07)

Laiko pagaminti reikia nemažai, o valgio būna šnipštas.
Dėl to ir rašiau - mana čia ne maistas.

niu tad jo, jau tik kaip užkandai..


QUOTE(KibirVibir @ 2014 02 02, 21:18)
Mesos kainos Svedijoje panasios i lietuviskas, o norvegiskos didesnes mazdaug 3 kartus smile.gif bent jau mesa, kuria perkam mes, tiek skiriasi. Nera toli, vaziuojam mazdaug karta per pusmeti apsipirkti ir dedam i saldikli porcijomis kiauliena, jautiena, zveriena. Vistiena ir farsa perkam vietinese parduotuvese.
Tiesa, zuvies neperkam visai - pagauna uzkietejes zvejys MB arba draugai is vandenyno parveza prigaude.

aha aišku. tai skirtumas nemažas, jei nėra toli,tai ir apsimoka.

Atsakyti