Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 31, 14:10)
Čia matyt kaip kam. Man tų 10-15 min pakanka tik sriubai, troskiniui pašildyti, atsildytu blynelių pakepti. Na dar garų puode galima žuvies kepsnį su darzovemis pagarinti.
Per tiek laiko neįsivaizduoju ką galima dar pasidaryti. Rimto ir ne pusfabrikačių.

Nors grįžtu vėliau ir 18 val., bet kartais norisi kažko geresnio ir skiriu vakarienei daugiau laiko.

Nu vat ir as taip manau. Gaminu kas vakara, savaitgali stengiuosi kazka daugiau pasiruosti (tarkim, kad ir mesa pamarinuoti ar bolognaise padaza pasiruoti), picos tesla uzsimaisau is vakaro, kad pakildinti. Treciadieni kepiau pyraga, tai vakarienes neberuosiau, kepeme karstus sumustinius.
Bet net ir tie greitai paruosiami patiekalai uzima nemazai laiko - jei ne kepimas, tai pasiruosimas, darbo vietos sutvarkymas ir pan. Tiesa, as vakaru sau neturiu unsure.gif Bet man tai normalu turint mazameciu vaiku. Viskam savas laikas, kaip sakant. Pailsiu savaitgali.

Donstop, aciu uz komentara del kuskuso. As ji ruosiu klasikiniu budu, kuris reikalauja darzoviu apkepinimo ir troskinimo. O tatai uzima nemazai laiko. Todel kuskusas mano namuose nera priskiriamas prie greitai paruosiamu patiekalu. Del to ir klausiau...

QUOTE(Tetis_ir_mama @ 2014 01 31, 14:28)
na ir man keista  g.gif tai jei eina i mokykla, manau, sugebetu patys kazka susimeistraut ar pasisildyt  g.gif o dabar taip gaunasi, kad ir nesamoniu privalgo, ir neismoksta savim pasirupint  g.gif

Nesamoniu valgymas yra vienas is paauglystes elementu. Gal atrodo keista, kai paaugliu namie nera. As save pamenu, kai sluodavome viska, ka saldytuve rasdavome. Uogiene is stiklainiu kabindavome doh.gif Ka jau ten sureliai. Geriausias budas yra nepirkti tu visu sureliu. Nebus - nevalgys, kazka pasigamins (makaronus issivirs, pagaliau varskes galima nupirkti ir "pamokyti" valgyti su medumi ar siek tiek uogienes, pasidaryti karsta sumustini).

QUOTE(Eden@ @ 2014 01 31, 15:30)
tikrai nera taip, kad puse val ir stoviu prie puodu...

Labai pritariu drinks_cheers.gif

QUOTE(Saulius017 @ 2014 01 31, 19:12)
Kažkaip įtariu, kad tikriems produktams būtų ne tokia jau didelė suma!

Pas mane tikri produktai - didziausia dalis. Ypac jei prie ju priskirti mesa ir suri (kalcio saltinis, vaikai labai megsta, tai perku kiekviena savaite).
Pasiulymas palenktiniauti labai puikus, bet as nesijungiu del laiko trukumo. Jei "varzybos" bus kartojamos vasara - tada mielai rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pireja: 01 vasario 2014 - 00:27
QUOTE(Eden@ @ 2014 01 31, 16:30)
paaukokit savaitgali ir daug supjaustytu darzoviu uzsaldykite  smile.gif  moliugai, morkos, cukinijos, brokoliai....

gal galima smulkiau apie tai: saldyti apvirtas darzoves ar tik supjaustytas. turbut saldant sulimpa i guza? porcijomis reikia skirstyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytojryta: 01 vasario 2014 - 10:20
QUOTE(rytojryta @ 2014 02 01, 11:20)
gal galima smulkiau apie tai: saldyti apvirtas darzoves ar tik supjaustytas. turbut saldant sulimpa i guza? porcijomis reikia skirstyti?

As saldau zalias, supjaustytas ar sutarkuotas, maiseliuose arba indeliuose
Morkas supjaustau griezineliais arba tarkuoju (ziurint ka ruosiu, tai pasiruosiu dauguau ir dali saldau), burokus pjaustau siaudeliais (buroku sriubai), moliuga, cukinija kubeliais ir t.t. Svarbu, kad nebutu like vandens saldant, t.y.darzoves turi buti sausos, tada graziai susala, nesulimpa

Sausio menesio islaidos (2 suauge ir kudikis, geria tik mano pienuka dar biggrin.gif bet as valgau uz du blush2.gif ):
Maisto produktai valgymui namie (ieina ir sultys, mineralinis): 470 lt
Maistas kavinese, vaises sveciams/i svecius - 246 lt
Skanumynai, uzkandziai - 136 lt doh.gif (i parduotuve eina vyras, neatsilaiko kazko nenupirkes)
Alkoholis - 27 lt (vyro alus)
Vyro pietus darbe -20 lt

Suma sumarum: 900 lt doh.gif
Atsakyti
Pristatau ir aš sausio išlaidas doh.gif Esam du suaugę, be vaikų.

Maistas parduotuvėse - 567 lt
Maistas darbe - 60lt
Alkoholis - 142 lt doh.gif bet papildėm po švenčių ištuštėjusį barą, tai čia ilgam bus
Vaišės į svečius - 35 lt

Viso - 804 lt doh.gif
Atsakyti
sausis, 2 suaugę:
parduotuvės - 552
maistas į namus - 74
pietūs darbe - 244
+ bulvės ir konservuotos daržovės dykai

sakyčiau, normaliai g.gif anksčiau žymiai daugiau išleisdavom (prieš ateinant į šį skyrelį smile.gif)
Atsakyti
Sausis: 2 suaugę, 2 vaikai (paauglė ir darželinukas), 601 litas. Jokios pagalbos iš šono. Tiesiog dabar neturim galimybių išleisti daugiau. Labai atidžiai rinkomės maisto produktus, gaminome paprastus patiekalus, pietus nešiausi iš namų. P.S. vaiko darželio maitinimas neįskaičiuotas, jis mano užrašuose grafoje, darželis smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 01 31, 16:17)
Oho, o kodėl?  unsure.gif  Nemėgstat, ar skaitot, kad nesveika ar dar dėl ko kito?

Pica mano paskaičiavimais brangiai atseina, jei ruošti ją namuose.
Kad pajusti, kad kažką suvalgei, reikia daug ant jos pripjaustyti - sūrio, kumpio... doh.gif Paskaičiavau kartą, kad suėjo vien sūrio ir kumpio tiek, kiek MB imtų sumuštinių visą savaitę darban (pusryčius ima su savim)
O be to po picos labai greit vėl užsimanai valgyti. Ne sotus maistas ir tiek.

QUOTE(rytojryta @ 2014 02 01, 10:20)

Brokolius, žiedinius kopustūs - nuplaunu, padalinu žiedeliais, blanširuoju verdančiame vandenyje, po to perpilu šaltu vandeniu, leidžiu pradžiūti ir į indelį suberiu. Aišku kažkiek sulimpa, bet atkrapštyti eina.
Šparagines pupeles - nuplaunu, nupjaustau galiukus, toliau ta pati procedūra.
Mažas morkytes praplaunu su šepetuku patrinu, nepjaustau jų, toliau procedūra ta pati. Nepjaustau, nes poto išėmus kelias morkas galiu pjaustyti kaip man reikia - kubeliais į sriubą, juostelėmis į troškinį. Aišku tokios morkos į šviežias salotas netinka.
Kukuruzų grūdelius nuo burbuolių nurenku, suberiu į indą ir galima iš kart į kamerą.
Kažkada bandžiau ir paprikas šaldyti. Tiesiog praplauni, išimi sėklas, supjaustai kubeliais ar juostelėmis ir tiek.
Špinatų lapus irgi šaldžiau. Praplaunu, leidžiu pradžiūti ir sudedu į indą. Nors tokie špinatai poto tik į troškinį, sriubą, įdarui į viniotinį tinka.
Šios daržovės šaldiklyje indeliuose po 3-5 litrus talpose.

Moliugas, cukinija - supjaustau kubeliais ir šaldau indeliuose 1 litro (nuo ledų) ar mažesnės talpos. Kad vienam kartui išėmus būtų troškiniui, trintai sriubai.

Prieskoniai - krapai petražolės, bazilikas, ... - praplauni, supjaustai suberi į indelį ir į šaldiklį.
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 02 02, 01:11)
kiek MB imtų sumuštinių visą savaitę darban (pusryčius ima su savim)

Gal pasidalinsit idėjomis, kas tinka pusryčiams darban? smile.gif Mano vyras irgi ima 9beveik visad - sumuštinius blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 02 02, 08:56)
Gal pasidalinsit idėjomis, kas tinka pusryčiams darban?  smile.gif  Mano vyras irgi ima 9beveik visad - sumuštinius  blush2.gif )

As imu beleka,ka megstu.Ryte atsikelus pusryciu nevalgau,tik kavos isgeriu,ir ta pacia be jokio malonumo-niekas anksti ryte nelenda... schmoll.gif O kazkur apie 7 val. jau apetitas atsiranda,tai buna isimetu arba varskes pasiruosus kaip megstu,arba surio kokio nors-man skanu su kava,ypac brinza,arba lasiniu su duona,ar dar ka nors...daug man pusryciams paprastai nereikia,nes po poros valandu jau ir pietus buna-tai jiems kazka rimtesnio isimetu,pasisildau ant variklio rolleyes.gif Dar visada saldainiu turiu su savim,sokoladiniu-tam atvejui,jei noresis saldaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 01 31, 11:14)
Dar į košių temą - gan greit gaminasi bulguras. Jis berods kuskuso giminaitis, bet kiek stambesnis. Man pasigamina per max 10 min. Troškinu kartu su poku šaldytų daržovių, su pievagrybiais, pietums - su malta mėsa ir dž. slyvomis  rolleyes.gif

Kur perkat bulgurą - norėčiau pabandyt, bet nematau, kur jo galima nusipirkt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(barbarise @ 2014 02 01, 11:50)

QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 02 02, 01:11)

aciu, pasinuadosiu patarimais thumbup.gif
o kukuruzus saldyti (jei neturi savu) turbut nepasimoka g.gif jie kokie tai brangus siais laikais patapo g.gif
o gal buna pardavime vien saldytu kukuruzu (ne misiniuose) ? man neteko "sutikti", naudoju konservuotus.
Atsakyti
O kodėl reikia daržoves blanširuoti?
Atsakyti