Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(dontstop @ 2014 01 31, 15:37)
Aš jau rašiau, ką aš gaminu per tuos 10-15 min  smile.gif
Štai:
O jei nieko negaminu, mano vyras tiesiog atsipjauna lašinių arba varškės sūrio ir valgo su duona  irnesakyk.gif

Skaičiau, donstop. mirksiukas.gif
Kai nevalgot mėsiško, tai aišku tinka.
Bet MB reikia, kad būtų bent kiek mėsos.
Salotas dažniausiai pietums imam, tad vakare stengiamės kažką kito valgyti. Šilto.

Beto pica mums ne maistas. rolleyes.gif Nesvarbu, kas ant jos.
Atsakyti
QUOTE(lyrika @ 2014 01 31, 15:30)
kartais taip darau, bet priklauso nuo turimo jegu kiekio smile.gif kartais net jei atsildyta mesa laukia ir tereikia ja tik pakepti, buna kad stoju i parduotuve kokios pvz grudetos varskes, isimetu grizus uogu ir gaunas vakariene, nes nebuna jegu daryti nieko..

Čia kaip kam. Jei man reikėtu palyginti kas daugiau jėgų atima - lėkti į parde pirkti varškės ar pakelti mėsą - man be abejo tusinimas per parduotuvę. rolleyes.gif

QUOTE(Eden@ @ 2014 01 31, 15:30)

Ntu-Kpi, visiskai teisingai  thumbup.gif  as gamindama vakariene begale kitu darbu padarau...kol verda bulves, kepa mesa, pasidarau visus buities darbus, nusivalau makiaza ir pan....tikrai nera taip, kad puse val ir stoviu prie puodu...

Džiaugiuosi, kad bent kas suprato. rolleyes.gif
Ypač jei žmogus mėgsta gaminti, tai ant greitųjų galima kažką sugalvoti, nebūtina spoksoti į puodą, kol verda.
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 31, 16:45)

Beto pica mums ne maistas.  rolleyes.gif Nesvarbu, kas ant jos.

Oho, o kodėl? unsure.gif Nemėgstat, ar skaitot, kad nesveika ar dar dėl ko kito?
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 31, 17:11)
Čia kaip kam. Jei man reikėtu palyginti kas daugiau jėgų atima - lėkti į parde pirkti varškės ar pakelti mėsą - man be abejo tusinimas per parduotuvę.  rolleyes.gif

mes gyvenam uz miesto, tai salia yra tokia parduotuve net ne savitarnos, tad uztrunka 2min smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Tetis_ir_mama @ 2014 01 31, 10:11)
drinks_cheers.gif

O kaip pakeitet?  4u.gif

praktiškai atsisakėm bulvių, pridėjom daug šviežių dažovių (2 kart per dieną salotos), sumašinom kiaulienos, ją pakeitėm vištienos krūtinėle, stengiamės daugiau jautienos, žuvies vartoti.

tiesa, sumažinom porcijas čia su MB biški gražinamės blush2.gif

O šiandien susiskaičiau išlaidas, tai gavosi 500 lt maistui per 20d. (nuo sausio 10 skaičiuoju ) bigsmile.gif

Čia praktiškai 2 suaugusiems žmonėms, vaikai namie mažai valgo.
Šį tą gaunam iš giminių. (morkos, kopūstai, burokėliai, bulvės, kaip tik šį mėn. triušienos turėjom) bet vistiek galvojau, kad būsim daugiau išleidę rolleyes.gif

Kalbant apie greitas vakararienės, kaip tik atkreipiau dėmesį ką šiandein pietums gaminau. Užtrukau pusvalanduką, o valgėm sprandinės kespnius su grikiais + marinuotų burokėlių salotos.
Atsakyti
QUOTE(lyrika @ 2014 01 29, 18:35)
kas liecia makaronus, tai labai juos megstu, va siandien vakariene bus tokia: garuose virtas brokolis(verdu kiauram puode virs makaronu), keptuveje apkeptos saulegrazos(sauja), keli sauleje dziovinti pomidorai, puse pakucio Favita "ale" fetos surio, i keptuve suverciu brokolius, pridedu prieskoniu ir suverciu isvirtus pilno grudo makaronus. nerealiai sotu, skanu, patiekalas toks net gan prabangus gaunasi ir, kadangi su vyru abu galim but be mesos ilgai, toks patiekalas tikras skanestas, toks ale pica gaunas smile.gif

ačiū už receptą, jau antrą dieną svajoju, bet laiko nėra tinkamo biggrin.gif manau išbandysiu sekmadienį bigsmile.gif

QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 01 30, 18:11)
Sveikos taupuolės  smile.gif

man iškilo toks klausimėlis, ką darotės vakarienei, kad būtų ir skanu, ir nebrangu, ir greita?

mano nr 1 buvo kuskusas. įberiu šaldytų daržovių, 'pakepu' jas ant vandens, sudedu pjaustytą svogūną, pievagrybių, porą ar ko randu šaldytuve, būna ir koks mėsgalis rūkytas (kadangi sumuštinių nevalgau, tai man į salotas ar va tokius makaliūzus sueina) ir įberiu kuskusą, užpilu vandens, kol susiplaunu indus jau maistas paruoštas smile.gif arba belekokių salotų susipjaustau, pakepu svogūną, porą, papriką, pievagrybių, mėsytės ir užberiu ant tų salotų (iceberg, paprasta salota, rocket, špinatai, agurkas kokį virtą burokėlį). palalgau lengai ir miegas geriau smile.gif

QUOTE(dontstop @ 2014 01 31, 12:14)
Dar į košių temą - gan greit gaminasi bulguras.

bigsmile.gif reiks paieškot, gerai skamba.

QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 01 31, 15:43)
Apie tokius ir kalbėjau smile.gif

Šiaip makaronai ne pufabrikatis, o normalus dalykas, o šaldytose daržovėse maistingųjų medžiagų nė kiek ne mažiau, nei nešaldytose (kažkada specialiai ieškojau info ta tema).

drinks_cheers.gif paprastas filmukas suprantančioms anglų k.
Atsakyti
Mergaitės, ačiū už kibinų idėją 4u.gif šiandien pagaminau, manau dažnokai šis patiekalas pas mus užsuks smile.gif

Šio mėnesio išlaidos maistui ~350 (mano vienos). Gyvenam dviese, bet draugo neskaičiuoju. Perkam daugmaž panašiai, vieną kartą vienas moka, kitą kartą kitas, valgom tą patį, tai manau reiktų daugint šią sumą iš dviejų blush2.gif
Atsakyti
Rytoj prasideda naujas mėnuo. Siūlau eksperimentą, kad išsiaiškinti, kiek per vasarį pavyks išleisti:
1. maisto prekės
1.1 tikri produktai
1.2 pusgaminiai ir kt.
1.3 alkoholis
2. valgymas ne namie

Gal kas turit geresnių idėjų paskirstymui, bet būtų gerai susitarti panašiai.

Galėtume palyginti, kam kokie skaičiai gaunasi, ir - ne mažiau svarbu - kiek kartų buvo apsipirkta (gal matysis, ar reti apsipirkimai padeda). Kažkaip įtariu, kad tikriems produktams būtų ne tokia jau didelė suma!

Atsakyti
QUOTE(Saulius017 @ 2014 01 31, 18:12)
Rytoj prasideda naujas mėnuo. Siūlau eksperimentą, kad išsiaiškinti, kiek per vasarį pavyks išleisti:
1. maisto prekės
  1.1 tikri produktai
  1.2 pusgaminiai ir kt.
  1.3 alkoholis
2. valgymas ne namie

Gal kas turit geresnių idėjų paskirstymui, bet būtų gerai susitarti panašiai.

Galėtume palyginti, kam kokie skaičiai gaunasi, ir - ne mažiau svarbu - kiek kartų buvo apsipirkta (gal matysis, ar reti apsipirkimai padeda). Kažkaip įtariu, kad tikriems produktams būtų ne tokia jau didelė suma!

AŠ galbūt jungiuos, nors sakiau nebeskaičiuosiu, bet reiktų gal vėl pabandyt. būtų įdomu kad kas prisijungtų iš eurinių zonų ir biggrin.gif

bet aš tai dabar pasidariau savo excelį, pagal savo iškirstymus, man taip patogiau tai manau bendroj sumoj paskiau galima bus paaiškinti kas ir kaip. g.gif
pas mane eina taip :

Maistas ir gėrimai

Mėsa
Pieno produktai
Vaisiai ir daržovės
Saldumynai
Pusfabrikačiai
Gėrimai

Valgymas ne namie

Darbe
Kitur

na pažodinis vertimas maždaug taip. biggrin.gif
į gėrimus planuoju rašyti viską - sultis, vandenį, kavą arbatą alko ir pan. alko geriam ir perkam labai labai mažai,tai atskiros grafos net nenoriu daryti .

Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 01 31, 22:48)
AŠ galbūt jungiuos, nors sakiau nebeskaičiuosiu, bet reiktų gal vėl pabandyt. būtų įdomu kad kas prisijungtų iš eurinių zonų ir  biggrin.gif

bet aš tai dabar pasidariau savo excelį, pagal savo iškirstymus, man taip patogiau tai manau bendroj sumoj paskiau galima bus paaiškinti kas ir kaip.  g.gif
pas mane eina taip :

Aš manau verta išskirti į atskiras tai, ką svarstome apriboti. Pvz. mes ne vegetarai ir neplanuojam tokiais tapti, tai manau mėsa+pieno produktai+daržovės pas mus bus viename (suprask: "teisingi produktai"). Pusfabrikačiai labai svarbu (klausimas, ką laikyti pusfabrikačiu - manau ir nebūtinus produktus galima ten mest). Saldumynai atskirai - nebloga mintis, ypač kas nori ir gyvent sveikiau, ir atrodyt geriau. Gėrimai atskirai irgi gerai, bet vis tiek galvoju alkoholį išskirti (rūpi paskaičiuoti žmonos šampaną :-) Ne namie skirstyti į "darbe" ir "kita" niekada nesusiprotėjau, gera mintis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tomienė: 01 vasario 2014 - 10:46
QUOTE(Saulius017 @ 2014 01 31, 22:49)
Aš manau verta išskirti į atskiras tai, ką svarstome apriboti. Pvz. mes ne vegetarai ir neplanuojam tokiais tapti, tai manau mėsa+pieno produktai+daržovės pas mus bus viename (suprask: "teisingi produktai"). Pusfabrikačiai labai svarbu (klausimas, ką laikyti pusfabrikačiu - manau ir nebūtinus produktus galima ten mest). Saldumynai atskirai - nebloga mintis, ypač kas nori ir gyvent sveikiau, ir atrodyt geriau. Gėrimai atskirai irgi gerai, bet vis tiek galvoju alkoholį išskirti (rūpi paskaičiuoti žmonos šampaną :-) Ne namie skirstyti į "darbe" ir "kita" niekada nesusiprotėjau, gera mintis.

mes kadangi valgom labai daug vaisių ir nemažai daržovių tai man tiesiog įdomu kiek tam proc, išeina.
dėl saldumynų tai čia tam reikalui, kad akis pabadytų ir kad mažiau išleist tame kante biggrin.gif kas dėl pusfabrikačių,tai dėl tų nebūtinų produktų sutinku drinks_cheers.gif aš asmeniškai žadu rašyti tokius kaip jau paruoštus ir tik pašildyti ar išvirti bereikalaujančius maistus (ravioliai,kokios picos ir pan.)
va dėl skirstymo na namie,tai man aktualu, nes tai,ką valgau darbe,tai čia tokios kaip ir pateisinamos sakykim išlaidos. bet ta skiltis kur kitur tai sakykim galima mažinti, jei bus daug. nu čia aš dabar taipgalvoju.
ka skaičiavau pirmiau tai ir panašiai turėjau, bet išsitryniau visus skaičiavimus, galvojau nebereiks.

o kodėl excelis? nežinau, taip jau įpratimas gal. esu bandžius kelias programas,kur čia berots buvo minėtos, ar kt temoj nebežinau, kur asmeniniai finansai, nepatiko man kad ten davė skiltis negalėjai nieko keist,tai pasilikau prie excelio,pati pasidarau kaip noriu ir ką noriu, nesunku. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tomienė: 01 vasario 2014 - 10:46
QUOTE(Saulius017 @ 2014 01 31, 23:10)
Į excelį tikrai nekeisčiau.

tai gi gerai, aš jum ir nesiūlau mirksiukas.gif kaip jau sakau pripratimo reikalas. man patinka paprastai ir aiškiai ir taip, kaip aš susirašau, kai ką turiu trim kalbom susirašius, spalvomis susižymėjus.
žodžiu, kiekvienas dirba savais metodais, kol gaunam rezultatą, taigi čia svarbiausia rolleyes.gif
Atsakyti