Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

[quote=Bryana,2014 01 31, 11:00]
[quote=lyrika,2014 01 30, 22:

Nedirbu šiuo metu,kazi ar pavykstu man taip užsibrėžti tikslą ir jo laikytis blush2.gif o ir kept gal brangiau nei pirkt? g.gif
[/quote]
Bet tai nors žinotumėte ką valgote 4u.gif
Man tai vaikų gimimas kardinaliai pakeitė mitybos įpročius - jei anksčiau valgydavau bet ką, ko norėdavau, tai dabar labai atsakingai renkuosi ką gaminti šeimai, ką pirkti (kol išstudijuoju kiekvieną etiketę doh.gif ). Aišku, kartais prisiperkam nesąmonių (bet tada ir vaikams turime duoti), bet šiaip stengiamės vaikams ugdyti teisingus maitinimosi įpročius, tuo pačiu ir patys sveikai maitinamės.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2014 01 30, 22:43)
Na as sunkiai isivaizduoju normalia vakariene, kuri pasigamina per 10-15min. Nebent tikrai kokia desrele, karsti sumustiniai, virtas ar keptas sumustinis.
Mes vakarieniaujame 20h, taip iprate, be to, valgome ilgai, tai 20h30 man tikrai neatrodo per velu.,
Bet darzoves pries tai kazkaip termiskai juk apdorojote?


bet tam, kad vakarieniauti 20val, reikia tada vistiek prieš tai pavalgyti, nes jei darbe pietūs 12 val., tai aš grįžus iš darbo 19 val, jau esu labai išalkus, tai man laukti, kol ten kas pasigamins...

Be to, elementariai ir laiko gaila, jei gamini pusvalandį - valandą, po to kol pavalgai, tai to vakaro kaip ir nebelieka g.gif

Beje, ačiū pasidalinusioms idėjomis - tikrai gerų dalykų radau, prisiminiau omletus ( doh.gif ), sudomino kuskusas, reiks kokią košę pabandyt
Atsakyti
Saldumynus perku - pyragus , sausainius , ledus biggrin.gif Net specialiai nuejau pasiziuret I saldytuva -pirkau pyrago kur galiojimas I pabaiga apie 400 gr . siandien gal pabaigsiu -stovi jis pas mane saldytuve nuo antradienio ir net nezada gesti smile.gif Kepciau pati -nesuvalgyciau ir pasentu , man saldumynu isvis nebutina - jei uzsimanau ko nors truks plys imu duona skrudinimui ir tepu medum pvz. Tam kartui gana smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 01 31, 11:43)
sudomino kuskusas, reiks kokią košę pabandyt

Dar į košių temą - gan greit gaminasi bulguras. Jis berods kuskuso giminaitis, bet kiek stambesnis. Man pasigamina per max 10 min. Troškinu kartu su poku šaldytų daržovių, su pievagrybiais, pietums - su malta mėsa ir dž. slyvomis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 01 31, 12:14)
Dar į košių temą - gan greit gaminasi bulguras. Jis berods kuskuso giminaitis, bet kiek stambesnis. Man pasigamina per max 10 min. Troškinu kartu su poku šaldytų daržovių, su pievagrybiais, pietums - su malta mėsa ir dž. slyvomis  rolleyes.gif

O kur jo pirkt g.gif
aš tokius troškinius visokius tai labai mėgstu, ir prie jų paprastai nėra daug darbo, ir greit, ir skanu, ir dažniausiai nėra brangu, kas irgi gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 01 31, 12:23)
O kur jo pirkt  g.gif
aš tokius troškinius visokius tai labai mėgstu, ir prie jų paprastai nėra daug darbo, ir greit, ir skanu, ir dažniausiai nėra brangu, kas irgi gerai  smile.gif

Norfoj pirkau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita23 @ 2014 01 31, 10:05)
man naminiai kepiniai išeina brangiau nei pirktiniai.
Pagal savikainą tai gal ir pigiau, bet pirktinių suvalom po gabaliuką kokio pyrago ir gana, o naminį suryjam viską iškart, tai netaupu  biggrin.gif



Man kaip tik išeina brangiau. Kai kepdavau pati - vieno pyrago pakakdavo trims-keturioms dienoms, kartais ir savaitei. MB imdavo ir darban desertui ir vakare valgydavo.
O su tais pirktiniais tai baisu. Priperku savaitei kelis pokus meduoliu, sausainių, tai MB visus suvalgo. Nors aš jam stengiuosi reguliuoti saldumynų kiekį porą pokelius paslepiu ir sakau - nėr, viską suvalgei. biggrin.gif

Bitės šešėli, o negalvoji pasinaudoti šiuolaikinėm technologijom? Pakol tu darbe, maistas ruošiamas. Parvažiuoji namo - belieka į lėkštę įsidėti. bigsmile.gif
O pati mėgsti suktis virtuvėje?
O jei namo grįžtum 17.30 ar taip pat norėtum vakarienės per 10-15 min?
Jei darbe pietūs 12 val., tai kodėl nepagalvojo paimti dar ko uzkrimsti? Obuolį, saują riešutų ar džiovintų vaisių. Ir uzvalgyti kokią 16 ar 17 val. Tuomet gal grįžus ne taip norėsis valgyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ntu-Kpi: 31 sausio 2014 - 12:06
QUOTE(dontstop @ 2014 01 31, 12:41)
Norfoj pirkau  4u.gif

O kiek kainavo, jei ne paslaptis?
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 31, 13:05)

O jei namo grįžtum 17.30 ar taip pat norėtum vakarienės per 10-15 min?


Aš grįžtu dažniausiai tokiu laiku, dar net greičiau (dirbu iki 17, darbas prie pat namų, kelios min kelio) - ir tikrai noriu kuo trumpiau užtrukti virtuvėje blush2.gif Labai didelio alkio nejaučiu, bet kadangi pietūs man būna 12 val, manau, ir skrandžiui negerai didžiuliai laiko tarpai tarp valgymų smile.gif
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 01 31, 13:05)
O kiek kainavo, jei ne paslaptis?

Tiksliai neatsimenu, kažkur +/- 4 lt/pok 4u.gif
Atsakyti
sveikos,

kalbate apie naujas technologijas, as turiu orkaite, kurioje reguliuojasi laikas ir galima atideti gaminima, bet nelabai sugalvoju ka greitai pagaminti ryte ir ideti, kad vakare butu jau pagaminta.
koki varskes apkepa? bet ji darau su plaktais baltymais, tai ar nesusmegs? bulviu plokstaini? bet kiek terliones kol paruosiu, plius pajuoduos bulves.
esu taip gaminus plova ir kotletus, bet ka cia tokio gan lengvo ir greito galima ryte sumesti, kad butu ir skanu, ir maistinga ir nepagestu per diena orkaiteje? bandeles kokias? bet vakarienei nesinori tokio maisto..
pagalvojau, kad kokia vista galima taip iskepti ar kokius emsos suktinukus, gal dar zuvi.
bet mes su MB esam marmalu megejai, retkarciais smotas mesos labai tinka, bet daznai noris troskiniu visokiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyrika: 31 sausio 2014 - 14:09
QUOTE(dontstop @ 2014 01 31, 13:10)
Aš grįžtu dažniausiai tokiu laiku, dar net greičiau (dirbu iki 17, darbas prie pat namų, kelios min kelio) - ir tik noriu kuo trumpiau užtrukti virtuvėje  blush2.gif  Labai didelio alkio nejaučiu, bet kadangi pietūs man būna 12 val, manau, ir skrandžiui negerai didžiuliai laiko tarpai tarp valgymų  smile.gif



Čia matyt kaip kam. Man tų 10-15 min pakanka tik sriubai, troskiniui pašildyti, atsildytu blynelių pakepti. Na dar garų puode galima žuvies kepsnį su darzovemis pagarinti.
Per tiek laiko neįsivaizduoju ką galima dar pasidaryti. Rimto ir ne pusfabrikačių.

Nors grįžtu vėliau ir 18 val., bet kartais norisi kažko geresnio ir skiriu vakarienei daugiau laiko.
Aišku, man gal kiek lengviau, nes esam dviese su MB. Su vaikais būtų kitaip.


Kaip tik turiu bendradarbe, tai dažnai diskutuojam tą tema. Pas ją vyras ir du sūnūs paaugliai. Ji grįžta namo apie 18, kiek anksčiau ir eina vakarienės gaminti. Vaikai būna grįžę iš mokyklos nuo 14 val., ir sėdi nieko nevalgę. Pakol ji ruošia vakarienę, vaikai suvalgo visus surelius, sausainius, riešutus, kuriuos ji parvelka iš pardes. Vakarienė kiek suprantu būna "stipri" - mėsos gabalas, kotletai, vištiena, bulvės, makaronai, ryziai ir dar kokios salotos šviežiai gaminamos.
Tuomet apie 20 val.atsisėda vakarieniauti.
Nu ką aš žinau. Man taip atrodo keista.




Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 31, 13:05)


Bitės šešėli, o negalvoji pasinaudoti šiuolaikinėm technologijom? Pakol tu darbe, maistas ruošiamas. Parvažiuoji namo - belieka į lėkštę įsidėti. bigsmile.gif
O pati mėgsti suktis virtuvėje?
O jei namo grįžtum 17.30 ar taip pat norėtum vakarienės per 10-15 min?
Jei darbe pietūs 12 val., tai kodėl nepagalvojo paimti dar ko uzkrimsti? Obuolį, saują riešutų ar džiovintų vaisių. Ir uzvalgyti kokią 16 ar 17 val. Tuomet gal grįžus ne taip norėsis valgyti?

Ankstesniame darbe užtrukdavau trumpiau, grįždavau būtent apie 17.30, tai negaila būdavo pusvalandžio virtuvėje, nes gaminti aš visai mėgstu, man patinka, įdomu ir smagu.

O dabar, grįžus vėlai, ne tik kad labai alkani būnam ( su pavakariais bandžiau, man suveikia, bet vyras nesveikai užsiėmęs dažniausiai ofise, kad jam ir tuos riešutus sugriaužt iš galvos išeina), bet ir nesinori laiko daug skirti, nes kol pasigamini, suvalgai, gaunasi gana vėlu, praktiškai namie tik kažką apsitvarkai ir gult g.gif
Atsakyti