Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

Aš vakarienei dažniausiai valgau sriubą, kurios priverdu didelį puodą sekmadieniais. Jei ne sriubą, tai omletą kokį, vasarą - šviežių daržovių salotas rolleyes.gif

Vyras sriubą valgo pietums, tad vakarienėms, jei aš pirma grįžtu iš darbo, jam gaminu dažniausiai:
makaronus su daržovėmis/varške/sūriu/pievagrybiais/tunu
košes, pvz kuskusą su daržovėmis ir sūriu. Kuskuso virti nereikia, tik užpilti vandeniu, tikrai greitai pasigamina;
ale picas iš šaldytos tešlos (atšildau mikrobangėj per kelias min);
tuno ar panašias salotas, kur tik supjaustyt ingridientus reikia.


Niekad vakarienėms nevalgom mėsiško.
Pusvalandį prastovėti prie viryklės ir man būtų daug blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 01 30, 17:43)

O kokios košės? vienintelė, kurią žinau, pagaminti užtrunka 30 - 40 min  doh.gif

Miežių, grikių, perlinės.
Wsmė - užplikyk iš ryto, o dar geriau - užvirink su daug vandens ir palik šusti. dar gali rankšluostuką užmest, kad ilgiau šilumą laikytų, o jei viryklė elektrinė - tada iš vis - išvirs. tik palik daug vandens - tiek pat, kiek yra kruopų arba - perlinėms, ryžiams - dar daugiau.
Valgom ir šilkinę košę (bulvių tarkių)
pamarinuoju krūtinėlę iš ryto, virtiniai greitai išverda.... Paprasti makaronai - irgi. Agurkinė sriuba - turiu šaldiklyje nuo vasaros prisišaldžius, o sultinį irgi šaldau ax.gif Iš vienos dėžutės - sultinys, kiek vandens, iš kitos - tirščiai ir per 10 min - tiršta sriuba.
Atsakyti
QUOTE(mylimukeA @ 2014 01 30, 11:42)
Bet ar atidarytas jis ilgiau laikosi?  g.gif Jei neklystu, nuo atidarymo taip pat sugenda kaip įprastas pienas. Skirtumas, kad neatidarytą galima ilgai laikyti.

man tai tikrai ilgiau, savaitę išsilaiko drąsiai nesugedęs, daugiau jau lygtais ir išgeriam. paprastas pienas po 3 d. jau turi rūgštėlėjusį skonį.

QUOTE(Vikuute @ 2014 01 30, 15:35)
klausimukas dirbancioms - ka nesates pietums ir tarkim jei dirbat ilgesniu grafiku pvz 12 h ir kokias kelias dienas ar nesates ta pati  ax.gif niekaip nesusigalvoju meniu -baigesi atostogos  smile.gif ir ka skanaus gaminates jei pvz near galimybes pasisildyti

aš dažniausiai salotas nešuos.
su makaronais paitinka, iš vakaro išsiverdu makaronų, reikia aišku kad ir kokios vištienos būtų pvz. dažniausiai darau kai kepu visą vištą, tada lieka vištienos, tai dedu makaronus, vištos gabaliukų, šiek tiek agurko, paprikos, konc. kukurūzų, druskos ir majonezo. va ir priešpiečiai man, dvi dienas iš eilės galiu valgyti.
kepu kotletus, kitą d. pasiimu salotoslapą, agurko kokio ar paprikos ir šaltą kotletą.
tunas su daržovėm ir sueina gerai.
virtas kiaušinis su skrebučiu
trapučiai su kokiu tepamu sūreliu.
šiandien ir vakar nešiaus vištienos salotas su mangais, salotų lapais, pomidorais, vynuogėm ir avokadu. sotu, užtenka nedaug, dvi dienasir valgėm, vakar vakare, šiandien priešpiečiams.
nežinau daugiau g.gif atrodo nešuos dažnai visko, kai reik parašyt nebežinau.
ai ryžių mišrainė ir skanu, su krabais pvz.

dėl maisto gaminimo, pusvalandis man čia eilinė norma, greita vakarienė, prie ilgesnių aš skaitau valanda su pliusu... g.gif bet va kaip kas mėgsta tj virtuvėj suktis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritandra @ 2014 01 30, 14:31)
brangus jusu kibinai, as vakar padariua 28 kibinus smile.gif

0,7 farso - 6 lt
pok sviesto pigiausio tarkim - 3 lt
3 saukstai girietines tegu bus - 2 lt
0,4 kg miltu  na 3 lt
2 kiausiniai - 1 lt

man va 15 lt ir 28 kibinai tongue.gif dar svogunas tai tiek to. ir farso liko tokie du otletukai tai padariau "galkuciu sriuba"  + morka+bulve ir tas farsas.
Papildyta:
mes ir ta prizma lankome Dainavoje. Mes dazniausia 20 h po darbų. man ten patinka ir vynoteka yra  lotuliukas.gif

siaip geru akciju buna brendziui ir degtinei, savo 30meciui po truputi pigiai supirkau alkoholi  tongue.gif  ir prizmoje visada buna akcija mesai, vistai, arba zuviai... ir kaip sakau kadangi visada ten apsiperkam tai kita men gryzta pinigu procentas  mirksiukas.gif


as visad gaminu pagal si seniai atrasta recepta, man jie nerealus, tik dedu farsa vietoj sprandines. tiesa, rieboki, bet va suvalgau toki viena pietum ir vakare noris tik kazko lengvo. o ir MB nuo 3 buna sotut sotutelis, is liesesnes teslos gali suvalgyt jauciu kokius 5, uzknisa terliotis..

http://www.youtube.c...h?v=907A1RJMdu4

Papildyta:
QUOTE(Bryana @ 2014 01 30, 14:50)
Na nuo 1d pradėsiu ir as skaičiuoti kiek išleidžiam maistui,pasisakiau mb,kad va taupysim,o tas sako mes nedaug maistui išleidžiam ,o daugiausia visokiems saldumynams,nu pagalvojus tikrai g.gif  ale as kitaip negaliu,ar pačiai keptis galvoju,bet manau brangiau butų kept,kad ir kokius grybukus


siulau uzsibrezti tiksla, kad maitinsiesi tik savo pagamintais ar iskeptais saldumynais. jei esi dirbanti, pamatysi, kad kasdien prigaminti visokiu tortu, pyragu ar saldainuku nera paprasta, tai kasdien ir nevartosi wink.gif
cia i nauda ir piniginei, ir sveikatai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 01 30, 18:05)
Na, kotletų kepimo ir bulvių virimo nepavadinčiau greitu patiekalu, nes vien kol iškepa, išverda praeina pusvalandis, o kur dar paruošimas  g.gif  čia jau savaitgalio pietūs mūsų atveju labiau  smile.gif 
apkepai labai gerai, tik laukti reikia, o vakarienę kirsti kokią pusę devynių vakaro irgi sudėtinga.
mane labiausiai domina tokie "negaminami" dalykai, kur nereikia skirti viso vakaro, na, tokio tipo, kaip kokie sumuštiniai, ar šaldyti koldūnai, ar žuvų piršteliai, bet kad biški sveikiau būtų smile.gif

kartais mėgstu tiesiog į keptuvę supilti šaldytas daržoves ir pakepti įpjausčius dešrelę ar krabų lazdelę, bendrai laiko užima max 10-15 min., o jau karštas patiekalas  smile.gif

Na as sunkiai isivaizduoju normalia vakariene, kuri pasigamina per 10-15min. Nebent tikrai kokia desrele, karsti sumustiniai, virtas ar keptas sumustinis.
Mes vakarieniaujame 20h, taip iprate, be to, valgome ilgai, tai 20h30 man tikrai neatrodo per velu.,

QUOTE(dontstop @ 2014 01 30, 19:35)
košes, pvz kuskusą su daržovėmis ir sūriu. Kuskuso virti nereikia, tik užpilti vandeniu, tikrai greitai pasigamina;

Bet darzoves pries tai kazkaip termiskai juk apdorojote?
Atsakyti
Na aciu aciu mergaites smile.gif reikia prisimint ir tuos paprastesnius ir greitus receptukus smile.gif Dar pasijaute , piniginej kai buvo sesija sausi ir nejau I darba tai nei kavyciu nei pietuku mieste biggrin.gif Dabar jau tik I darba tereikes tai bus laisviau su gamybom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 01 30, 22:59)
man tai tikrai ilgiau, savaitę išsilaiko drąsiai nesugedęs, daugiau jau lygtais ir išgeriam. paprastas pienas po 3 d. jau turi rūgštėlėjusį skonį.



Man ką ilgai galiojantis pienas (a la Margė ir pan.) tai geriau jokio.. Nu man jis labai neskanus..
O pieną kartais išgeriam greit, kartais užsistovi jis šaldytuve. Tai dabar perkam dažniausiai Dvaro pieną- visada pirkdama pasižiūriu datą- pasiieškau ilgiau galiojančio lentynų gale (parduotuvėse į priekį dažniausiai sudeda tą, kurio greičiau galiojimas baigiasi), taigi išsirenku kad galiotų beveik savaitę. Plius, jis atidarytas šaldytuve visada būna skanus dar kelios dienos po galiojimo pabaigos. O jei jau matau kad neįveiksim likučio, supilu kepdama blynus į tešlą..
Tiesa, dar šį pieną perku ir dėl to, kad supilstytas į vieno litro pokus. Čia jau mano tokie principai biggrin.gif Kažkada rinkausi pieną, tai 90proc dabar pilsto 0,9litro.. Nu man kažkaip negražiai atrodo, tipo mažesnę kainą uždeda, o kad ir talpa mažesnė ne visi gal ir dėmesį atkreipia.. Kaip ir su sūreliais- paskutiniu metu didžioji jų dalis beliko saldainuko dydžio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2014 01 30, 22:43)

Bet darzoves pries tai kazkaip termiskai juk apdorojote?

Jei gaminu vasarą - tai pripjaustau šviežių pomidorų, agurkų, paprikos, krapų ir tt
Jei šaltuoju metų laiku - suverčiu į kuskusą konservuotų savo sultyse pomidorų arba konservuotų pupelių aštriam padaže, žirnelių.
Prabangesnis variantas - papjaustau alyvuogių.
Ilgiausiai užtrunkantis variantas - suverčiu poką šaldytų daržovių, kuriuos atšildau keptuvėje su šiek tek vandens (~5 min ant stiprios ugnies)
Atsakyti
Ir as visada is lentynu galo imu prekes, gudrociai neapgaus biggrin.gif
Atsakyti
[quote=lyrika,2014 01 30, 22:

Nedirbu šiuo metu,kazi ar pavykstu man taip užsibrėžti tikslą ir jo laikytis blush2.gif o ir kept gal brangiau nei pirkt? g.gif
Atsakyti
man naminiai kepiniai išeina brangiau nei pirktiniai.
Pagal savikainą tai gal ir pigiau, bet pirktinių suvalom po gabaliuką kokio pyrago ir gana, o naminį suryjam viską iškart, tai netaupu biggrin.gif

Atradom kepyklėlę, kur pyragai kaip naminiai, labai skanūs bigsmile.gif

Bandau šį mėnesį sekti maisto išlaidas, pakeitėm mitybos planą, tai neįsivaizduoju kaip bus g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita23 @ 2014 01 31, 10:05)
man naminiai kepiniai išeina brangiau nei pirktiniai.
Pagal savikainą tai gal ir pigiau, bet pirktinių suvalom po gabaliuką kokio pyrago ir gana, o naminį suryjam viską iškart, tai netaupu  biggrin.gif

Bandau šį mėnesį sekti maisto išlaidas, pakeitėm mitybos planą, tai neįsivaizduoju kaip bus  g.gif

drinks_cheers.gif

O kaip pakeitet? 4u.gif
Atsakyti