Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(grange @ 2014 01 28, 23:42)
tai reikia pasiimti 5 lt ar kiek ten ta duona kainuoja ir viskas, jei eini tik jos  biggrin.gif

mūsų atveju tai toks dalykas su duona niekada nepasiteisintų. nes mes mažai jos valgom, ir kai jau 3 d. duona būna neskani, nes perkam šviežią keptą, ne maišeliuose, tai jos ilai nestovi. pirma, antra diena dar ok, o daugiau ir amen, ir žiūrėk jau stovi maišeliukas paukščiam paruoštas, pinigų metimas  doh.gif 
dabar kžkaip daugiau perku tas vienetines, kaip kad čiabata duona ar kokia su grūdais, balta, nors tos tai reikia kuo mažiau, ir pati pabaigiu kept. susivalgo iš kart, visada šviežia, ir kainos atžvilgiu mūsuose apsmoka man atrodo labiau, nes už kepimą 10 in tai kiek ten išeis tos elektros..

Tame turbūt ir problema, kad mes dažniausiai parduotuvėje kortelę atsiskaitom. Kažkaip nepratus grynųjų nešiotis. g.gif

Grange, kur tu gyveni, tai tikiu, kad šviežia duona skani. O pas mus... Na nebent tose kepyklėlėse. Bet jos man niekad nepakeliui. Ir po darbo skirti mažiausiai pusvalandį, kad važiuoti kažkur pirkti duonos - aš neturiu laiko.
Tiesa, buvo viena kepyklėlė atsidarius prekybcentry, kur uzsukdavau po darbo. MB buvo pamėgęs ten duoną ir batonus pirkti. Bet pastebėjom, kad nespėjam suvalgyt, o duona antrą dieną suakmeneja, nors laikyta buvo kaip ir visada šaldytuve.
Poto pastebėjom, kad klientus pradėjo apgaudinėti ten - įtartinai batonai pasidarė rudesni nei visada. Kaip supratau - šildyti tie batonai buvo kelias dienas iš eilės. Tai pagalvokit kokio šviežumo tas batonas būdavo...
Atsakyti
QUOTE(ritinelis1 @ 2014 01 29, 14:28)
Na jei pirksit ilgai galiojanti ir spintelej stovinti piena vargu ar tai vadinsis kokybisku maistu  ax.gif

Nemanau, čia gi uat technologija wink.gif Pvz.Mū pienas toks.
Bet mes neperkam, nes perkam po 2litrus ir baigiasi po 2 dienų (man latte kavai, vaikai nemažai geria, dar vyras kartais (vietoj alaus biggrin.gif). Beje, turbūt daugiausiai išlaidos sumažėjo, kai vyras pradėjo išvis alkoholio nevartoti. Baigėsi ir užkandukai su tuo susiję.

O makaronai tai tikrai nepigiai, mes perkam tik pilno grūdo itališkus arba graikiškus. Bet perkam iškart daug, su akcija.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 01 29, 14:29)
Nežinau, kaip tektų susitaikyti, nes mum gyvenime nė kartą buvo tokių situacijų, kai santaupos rimtai gelbėjo (visiškas pajamų šaltinių praradimas; labai didelės neplanuotos išlaidos) . Ką būtume darę be jų - neįsivaizduoju, baisu ir pagalvoti  ph34r.gif Nes kaip sakiau, prašyti pagalbos deja nėra ko.

Tiesiog gal nera teke visa gyvenima gyventi is minimumu... g.gif kaip tokiem zmonems susitaupyti g.gif, tenka ir spaustis, ir susitaikyti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meger: 29 sausio 2014 - 14:14
As noriu taupyti maisto saskaita, kad racionaliau butu isleisti pinigai. Nenoriu taupyti kokybes ar sveikatos saskaita, bet tikrai gaila prisipirkti ko nereikia per akcijas vien del to kad pigu, gaila ismesti maista i siuksliadeze ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 29, 14:39)
Tiesa, kam čia makaronai asocijuojasi su badu? Paskaičiuokit kiek kainuoja kilogramas normalių makaronų ir palyginkite su ryžių/grikių/šaldytų fritkiu kilogramo kaina. Gal kitaip pasirodys.

mano mama visą jaunystę gyveno ant makaronų ir bulvių, nes vargo, tad ir kai sukūrė šeimą makaronai buvo retas svečias mūsų namuose, užtat man jie tokie ir skanūs biggrin.gif vienas skaniausių maistų, kuris asocijuojasi su švente, bet visad prisimenu mamos žodžius, kuri sakydavo, jog čia varguolių maistas biggrin.gif

aš viena iš tų, kuri taupo, nes nori sutaupyt kažkam ir daug pinigų nepravalgyt. man maisto gaminimas ir valgymas yra didelis atsipalaidavimas ir malonumas, bet kažkaip mano skonio receptoriai labai paprasti, be to gyvenu viena, tad man nesunku nebrangiai prasiversti, nes būtiniausi dalykai man yra salotos ir vaisiai. karts nuo karto mėsa ar kokie makaronai, ryžiai. tokių dalykų kaip pienas ir sviestas, duona pas mane nėra šaldytuve, tad daržovių tenka eiti pirkti kas kelias dienas, bet aš iš tų, kuri nesąmonių neprisiperka, jei nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Prietarai: 29 sausio 2014 - 16:07
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 29, 15:39)
Pas mane šaldytuvas nedidelis - aukštis vos 150cm, beto apačioje yra šaldymo

Tiesa, kam čia makaronai asocijuojasi su badu? Paskaičiuokit kiek kainuoja kilogramas normalių makaronų ir palyginkite su ryžių/grikių/šaldytų fritkiu kilogramo kaina. Gal kitaip pasirodys.

turejau galvoje kad mano vyrui makaronai, ryziai, grikiai ir viskas kas ne MESA yra badas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

o del makaronu tai mes kaip su vyru atidarem imone viska investavom , juolab tik gyventi pradejom doh.gif pinigu nemarios buvo, zodziu zinojom ko siekiam bet sunku buvo... ir tada daznai darydvau makaronus su spirgucias , kartais su sasyska mirksiukas.gif gal jam prisiminimai nuo tada ir nenori jis tu makaronu lotuliukas.gif

o del taupymo tai as esu siaip tokio principo... tarkim as labai deruosi, niekada nemoku is pirmos "uzklausos" daba uzsisakiau baldus, sestadieni elektrikas sutarta ateina, vyras del kainu niekur nesikiso ir su manim nejo, nes sako man geda net salia but kaip tu deriesi lotuliukas.gif doh.gif doh.gif doh.gif vargsiukai sako jie.
o man patinka.
taip ir del to maisto, pasakiua kad tilpsim i 1000 vadinasi tilpsim o kita menesi i 900 lotuliukas.gif ziuresiu savo maximuma biggrin.gif
Atsakyti
Na jeigu vienus makaronus valgyti ar patiekti tik kaip garnyrą prie kažko, tai nėra brangu, bet pas mus dažniausiai makaronai būna kaip sudėtinė kito patiekalo dalis, darau ir apkepus visokius, kur ir mėsos daug, sūrio, troškiniai ar dar kas, tai kartais ne taip ir pigiai gaunasi biggrin.gif Neperku brangių makaronų, nes ir pigesni kolkas tenkina savo kokybe. rolleyes.gif
Atsakyti
sveikos,
kaip cia kazkada rasiau, bandau vyra pratinti atsisakyti visokiu gazuotu gerimu, mineraliniu, sulciu ir t.t. sekasi puikiai, per visa ta laiak(berods kokia savaite jau), pirkom tik viena mineralinio bonka, nes vaikstant PC baisiai susilom ir uzsimanem gerti thumbup.gif
dar gi stengiuosi planuoti maista, net jeigu ziauriai kazko noriu, negaminu tol, kol nesuvalgo to, kas pagaminta.
dar pastebejau, jog visai nepraktiska, nenaudinga ir brangu visokios uztepeles. jeigu iprastai pusryciam vos vos suvalgau pora sumustiniu pvz su batonu ir varskes suriu, tai su uztepelem galiu suraityti kokius 4 doh.gif
dabar jos jau labai isbrangusios, nuo ju nera sotumo jausmo, kaloriju prisivartoji i valias, o ir vel valgyti norisi kokia 11 valanda. tada ieskau kokio banano ar sausainio, privalgau suduku, nes nebesulaukiu pietu.
o taupyt sugalvojom, nes norim but atsakingi pilieciai,jau pora metu rusiuojam siuksles, tai maisto ismetimas siuksliadezen kazkaip visai mum nepriimtinas..
be abejo, dar norisi ir pataupyti kitiem dalykam, nes maistas nera toks jau svarbus dalykas, kiek jam isleidziame doh.gif
kas liecia makaronus, tai labai juos megstu, va siandien vakariene bus tokia: garuose virtas brokolis(verdu kiauram puode virs makaronu), keptuveje apkeptos saulegrazos(sauja), keli sauleje dziovinti pomidorai, puse pakucio Favita "ale" fetos surio, i keptuve suverciu brokolius, pridedu prieskoniu ir suverciu isvirtus pilno grudo makaronus. nerealiai sotu, skanu, patiekalas toks net gan prabangus gaunasi ir, kadangi su vyru abu galim but be mesos ilgai, toks patiekalas tikras skanestas, toks ale pica gaunas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyrika: 29 sausio 2014 - 17:39
QUOTE(Ritandra @ 2014 01 29, 09:43)
o as cia galvoju, visos cia "taupancios" ta daro del idejos, na siaip ar todel kad nepragyvena?

IŠKU pragyentume ir visai negavojant, tik daugiau ištaškytumėm, kam to reikia, geriau pataupyti jau ir kažką kitąą įsigyti.

QUOTE(mylimukeA @ 2014 01 29, 12:02)
O pieną galima pirkti ilgo galiojimo, kur neatidarius ir spintelėj galima laikyti. Gal tik brangesnis jis  g.gif

aš žinau, kad toks nėra sveikas, bet mes tik tokį ir perkam. mažai naudoju pienu, nors ir valgau sausus pusryčius, bet ne kasien,tai neprisipirkinėsiu normalaus pieno, nes jis tiesiog suges, o šitas pradarytas ir stovi gan ilgai, bent savaitę nėr bėdos, daugiau susinaudoja.

QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 29, 13:03)
Tame turbūt ir problema, kad mes dažniausiai parduotuvėje kortelę atsiskaitom.

Grange, kur tu gyveni, tai tikiu, kad šviežia duona skani. O pas mus... Na nebent tose kepyklėlėse. Bet jos man niekad nepakeliui. Ir po darbo skirti mažiausiai pusvalandį, kad važiuoti kažkur pirkti duonos - aš neturiu laiko.

nu jo kortele mokant tada jau problema būna aišku.

sutinku, jei kepyklėlės nepakeliui, tai žinoma nevažiuosi per pusę miesto, dar kiek išeis laiko ir kuro, jei sava mašina,tai nelogiška..

šiandien gaminau šiltas vištienos salotas su mango/avokadu ir salotom. kaip gaila, kad teko vieną avokadą išmest doh.gif iš vidaus sugedęs buvo.. ryt pietums tas pats į darbą, susivalgys viskas.
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 01 29, 22:17)
aš žinau, kad toks nėra sveikas, bet mes tik tokį ir perkam. 

Mes irgi tik ilgai galiojanti perkame. Kai sviezio garantija - 2sav., tai as nelabai matau skirtumo tarp sv. ir nesv. pieno.

Net nustebau, koks populiarus LT pienas cool.gif

Del saldytuvo dydzio - esame 4-i, saldytuvas nemazas, bet tikrai buna ir didesniu. Uztenka apsipirkti 1k. per savaite, ypac jei darbo dienomis nieko nera namie (per mokyklines atostogas ir vyro nedarbadienius maisto reikia daugiau). Dar priklauso ir nuo laiko "istekliu" - sia savaite sukuosi kaip vovere rate, tai net nepastebiu, ar saldytuve ko truksta. Kai zinau, kad vyras vaika paims is aukles, o grizes dar ir si bei ta namie nuveiks, tai man tada prisireikia po darbo uzsukti i parduotuve mandarinu (gelezinis argumentas - vaikai megsta), sirupo, surio (mazasis labai megsta) ar dar ko nors. Nu bet va sia savaite laikausi kuo toliau nuo prekybiniu tasku, ir net pati dziaugiuosi, kaip pigiai maitinames cool.gif Lyg ir sotus visi, mandarinu nera, yra tik 2 obuoliai, nu bet gal nenumirsime iki sestadienio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pireja: 29 sausio 2014 - 22:54
Mes ir laikomes, noreciau iki penktadienio istempti (kad pirkti galeciau daugiau ir rimi nuolaida gauti didesniam maisto kiekiui), bet snd baigesi duona, kruopos ir pienas... nu sudetinga man karta per savaite apsiprekinti... jei nuperku grietines pokeli, jo neuztenka, nuperku 2, kaip ir per daug, tada prisireikia kepti pyraga, o ten ir prasideda, tai kepimo milteliu ner, tai dar ko... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2014 01 30, 09:24)
Mes ir laikomes, noreciau iki penktadienio istempti (kad pirkti galeciau daugiau ir rimi nuolaida gauti didesniam maisto kiekiui), bet snd baigesi duona, kruopos ir pienas... nu sudetinga man karta per savaite apsiprekinti... jei nuperku grietines pokeli, jo neuztenka, nuperku 2, kaip ir per daug, tada prisireikia kepti pyraga, o ten ir prasideda, tai kepimo milteliu ner, tai dar ko...  smile.gif

Apsipirkinejat rimi visada? Man ji pati brangiausia parduotuve doh.gif nors gal ipratimo reikalas.. mes prizma pamile bet ten ir brangiau nors niekad eiliu nera , erdvu ir prekes idomesnes. As rimi tik del lipduku masciau lotuliukas.gif labai jau noriu pora puodu blush2.gif
Atsakyti