Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

Na mes taupom dėl to, kad gaila daug pinigo pravalgyti, geriau kokį daiktą nusipirkti. biggrin.gif Bet puikiai žinau ką reiškia paskutinius centus susiskaičiuoti einant į parduotuvę unsure.gif
Atsakyti
As tai suku galva kaip cia reiks maitinti meistrą kol kambarį mums remontuos,gal koki gabalą mėsos nupirkt ir daryt kažką vis iš jos,nepaduosi gi sumuštinių ar košės,nors kai sirgau dar plius laukiuos,tai nelabai sukau galvos padariau sumuštinių ir valge.
Mama dar atvaziuos tai gal kokios mesytes,kumpiuko naminio atves,ale sau nestuke.gif norisi tokios pasilikti tikros mėsos.
Atsakyti
QUOTE(Ritandra @ 2014 01 28, 16:56)
buvotos praktiskos valandos ir kaina kaip priklauso, pacios pardavejos trukciojo peciais kad sistema nedaro, bet ir nesivargino ta problema spresti, o nuvijo ir tiek mane su ta kava. ir pasake norit ateikite rytoj kaip valdzia bus. Bet as sumokejau be nuolaidos, ir net jos neisminusavo nes jau ismusta buvo... nu nesvarbu cia , i ta kavos tema parasiau  ir tiek mirksiukas.gif
tiesiog kaip pirkau 5 pok ir nuo kiekvieno 3 lt turejo susitaupyti tai 15 lt jau sis tas...

As tai atsisakiau imti ta kava,tai dare grazinima ir atidave man pinigus...nepatenkintos buvo labai,bet cia jau ne mano bedos... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritandra @ 2014 01 29, 11:43)
o as cia galvoju, visos cia "taupancios" ta daro del idejos, na siaip ar todel kad nepragyvena?
Nes as turiu drauge kurios seima tikrai gyvena is 2 minimumu ir ji net nesusimasto "taupyt" nes ji tiesiog privalo isgyventi.
Nes as tai dabar vis per danty seimoj pertraukta bunu vyro "na telpi i remus"  lotuliukas.gif  kazkaip nera butinybes taupyt, bet kaip palaida bala gaunasi tai atsiprasau....

Na ir mūsų šeimai nėra butinybės taupyti, bet man labai gaila didelę sumą "išleist į tualetą" (sorry, tikiuosi nieks nevalgo skaitydamas), o ir visad atsiranda idėjų, kur tuos pinigus išleist įdomiau: kelionės, pramogos, stambūs pirkiniai, remontai ir tt ir pan. Be to aš jaučiuosi labai nesaugi, jei kas mėnesį neatidedam bent 10 % pajamų, o geriau 30 %. Padidėjus pajamom visad pirmoje vietoje sprendžiam kiek didinsim atidedamą sumą, o tik paskui ką dabar galėsim sau leisti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 29, 00:06)
Na čia įpročių ir šiaip jau įsitikinimu reikalas.
Mes dviese, mums savaitei pakanka dviejų puskepaliu juodos duonos ir vieno batono (
ne tik iprociu ir isitikinimo reikalas, bet ir saldytuvo talpumo.
Padaugink pvz visus dabar kiekius is dvieju ir paziurek, kaip viska sutalpinti saldytuve.

As is viso noreciau atskiro saldiklio dar - tik kad nera kur jo statyti. Tai rudeni su mesos uzpirkimu ateiciai buvo problema - saldiklis uogomis uzkistas buvo ir nebuvo kur deti.
QUOTE(Ritandra @ 2014 01 29, 11:00)
tai dariua ir makaronus ir dar jam kepsnius  doh.gif 

o tai vyra ka invalindas, kad pats pasigaminti negali?
Na suprantu, kad nusipirko atskirai, nes galvojo, kad neskanu bus. Bet kad jam dar ir pagamnti atskirai reikia blink.gif

Atsakyti
QUOTE(Ritandra @ 2014 01 29, 10:43)
o as cia galvoju, visos cia "taupancios" ta daro del idejos, na siaip ar todel kad nepragyvena?
Nes as turiu drauge kurios seima tikrai gyvena is 2 minimumu ir ji net nesusimasto "taupyt" nes ji tiesiog privalo isgyventi.
Nes as tai dabar vis per danty seimoj pertraukta bunu vyro "na telpi i remus"  lotuliukas.gif  kazkaip nera butinybes taupyt, bet kaip palaida bala gaunasi tai atsiprasau....

Cia ir yra esmiu esme- kol neprispiria reikalas, labai sunku atsisakyti gero smile.gif Uztai as daznai paslystu- "ai..bala nemate", ir vel griztu i islaidunes vezes unsure.gif Plius mes su vyru abu is pasiturinciu tevu ateje, tai ir iprociai savi unsure.gif

QUOTE(dontstop @ 2014 01 29, 11:21)
Na ir mūsų šeimai nėra butinybės taupyti, bet man labai gaila didelę sumą "išleist į tualetą" (sorry, tikiuosi nieks nevalgo skaitydamas), o ir visad atsiranda idėjų, kur tuos pinigus išleist įdomiau: kelionės, pramogos, stambūs pirkiniai, remontai ir tt ir pan. Be to aš jaučiuosi labai nesaugi, jei kas mėnesį neatidedam bent 10 % pajamų, o geriau 30 %. Padidėjus pajamom visad pirmoje vietoje sprendžiam kiek didinsim atidedamą sumą, o tik paskui ką dabar galėsim sau leisti  smile.gif

ech..mano svajone atsidet didesnes sumas..
Atsakyti
QUOTE(Tetis_ir_mama @ 2014 01 29, 13:45)

Jei jūs abu su vyru iš pasiturinčių šeimų atėjot, tai matyt, turit į ką atsiremti blogiausiu atveju smile.gif O mum priešingai, ne tik kad nėra į ką remtis, bet dar ir aš turiu paremti savo mamą. Taigi jei neturėtume didelių santaupų aš turbūt naktim nemiegočiau doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
O mes norim (ir sau) įrodyt, kad galima valgyti kokybišką ir įvairų maistą neišleidžiant belekiek pinigų. Manau, kad svarbiausia įpročiai (mes geriam tik paprastą vandenį, todėl jokių išlaidų gaiviesiems gėrimams), planavimas (meniu sudarymas mums leidžia neišmesti maisto). Aišku, dar aš turiu nemažai laiko, kol būnu su vaikais namie, todėl galiu kasdien gaminti, planuoti ir tt. Dar turim labai didelį šaldytuvą, kuriame tilptų mėnesiui maisto, tikriausiai. Ir kamerą prisipildėm daržovėm ir uogom vasarą, o daržovės mūsų vienas pagrindinių varikliukų smile.gif
Dabar, kai stengiamės apsipirkti savaitei, perku sumuštinių duoną ir, kai jau ji pradeda džiūti, suskrudinu, vaikai pagriaužti mėgsta, arba dar padarau su kokiu parmezanu, žolelėm skrebučius ir su sriubom, salotom skanu.
O pieną galima pirkti ilgo galiojimo, kur neatidarius ir spintelėj galima laikyti. Gal tik brangesnis jis g.gif
Papildyta:
QUOTE(Tetis_ir_mama @ 2014 01 29, 13:45)
Cia ir yra esmiu esme- kol neprispiria reikalas, labai sunku atsisakyti gero  smile.gif Uztai as daznai paslystu- "ai..bala nemate", ir vel griztu i islaidunes vezes  unsure.gif Plius mes su vyru abu is pasiturinciu tevu ateje, tai ir iprociai savi  unsure.gif

Bet vėlgi - kas tas "geras"? Mes pvz. nemažai išleisdavm visokiom įmantriom užtepėlėm, užkandėlėm, sūriams, kurie net nesuvalgyti į šiukšliadėžę keliaudavo.. Arba nuėjus į parduotuvę apsvaigsta galva - prisiperku, grįžus atvirai pagalvoju, kad turbūt užbūrė mane kažkas, pusė nereikalingų dalykų..
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 01 29, 13:53)
Taigi jei neturėtume didelių santaupų aš turbūt naktim nemiegočiau  doh.gif  biggrin.gif

Manau miegotumete, tiesiog susitaikytumete su esama padetimi... mano aplinkoje labai daug gyvenanciu nuo...iki (ir dar gerai, kad gyvenanciu iki, o ne skolon)...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meger: 29 sausio 2014 - 13:23
Na jei pirksit ilgai galiojanti ir spintelej stovinti piena vargu ar tai vadinsis kokybisku maistu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2014 01 29, 14:23)
Manau miegotumete, tiesiog susitaikytumete su esama padetimi... mano aplinkoje labai daug gyvenanciu nuo...iki (ir dar gerai, kad gyvenanciu iki, o ne skolon)...

Nežinau, kaip tektų susitaikyti, nes mum gyvenime nė kartą buvo tokių situacijų, kai santaupos rimtai gelbėjo (visiškas pajamų šaltinių praradimas; labai didelės neplanuotos išlaidos) . Ką būtume darę be jų - neįsivaizduoju, baisu ir pagalvoti ph34r.gif Nes kaip sakiau, prašyti pagalbos deja nėra ko.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2014 01 29, 12:26)
ne tik iprociu ir isitikinimo reikalas, bet ir saldytuvo talpumo.
Padaugink pvz visus dabar kiekius  is dvieju ir paziurek, kaip viska sutalpinti saldytuve.

As is viso noreciau atskiro saldiklio dar - tik kad nera kur jo statyti. Tai rudeni su mesos uzpirkimu ateiciai buvo problema - saldiklis uogomis uzkistas buvo ir nebuvo kur deti.

Pas mane šaldytuvas nedidelis - aukštis vos 150cm, beto apačioje yra šaldymo kamera su trim stalčiais. Kai apsigyvenau pas vyrą, greit supratom valgymo įpročius ir nusipirkome naudotą šaldymo dėžę. Naujai nebuvo $. O mums reikėjo vietos, kur galėtume laikyti daug šaldytu produktų. Vietos namuose nebuvo kur statyti - išsprendėm labai paprastai - atsisakėm vienos spintelės virtuvėje.

Padauginau savo pirkinius iš 2 (na įsivaizduoju kad šeima esam 4 žmonės) ir man viskas telpa. Ne kartą esu pirkusi žymiai didesnį kiekį maisto ir tilpdavo i mano šaldytuva. Būna, kad mėnesiui uzsiperku sviesto, sūrio, dešrų.

Turbūt liksiu nesuprasta po šio posto. Bet mano požiūris į maisto atsargas yra kiek kitoks. Užaugau šeimoje, kur apsipirkdavom kartą per savaitę, nors parduotuvės visada pakeliui būdavo arba man iš mokyklos namo, arba tėvams iš darbo namo. Mes tiesiog nesureikšmindavom to vaikščiojimo į parduotuves.

O ir dabar turint tik tokį šaldytuvą man nesukeltų problemų nupirkti vietoj dviejų puskepaliu duonos - keturis. Tiesiog du padėciau i šaldytuvą, kitus du į šaldymo kamerą. Ir išimsiu juos iš šaldiklio, kai anuos suvalgysim. Ir duona nuo to nei kiek nepasikeis.

Poreikis taupyti yra: 1) geriau tuos pinigus išleisiu kokiai pramogai, koncertui, kinui,... 2) reikia atidėti pinigų kelionei, automobiliui,... 3) reikia keisti įpročius išleisti pinigus iki paskutinio - įves eurą bus sunku persiorientuoti,... 4) jau parašė mylimukeA. drinks_cheers.gif

QUOTE(mylimukeA @ 2014 01 29, 13:02)
O mes norim (ir sau) įrodyt, kad galima valgyti kokybišką ir įvairų maistą neišleidžiant belekiek pinigų. Manau, kad svarbiausia įpročiai (mes geriam tik paprastą vandenį, todėl jokių išlaidų gaiviesiems gėrimams), planavimas (meniu sudarymas mums leidžia neišmesti maisto).

drinks_cheers.gif

Tiesa, kam čia makaronai asocijuojasi su badu? Paskaičiuokit kiek kainuoja kilogramas normalių makaronų ir palyginkite su ryžių/grikių/šaldytų fritkiu kilogramo kaina. Gal kitaip pasirodys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ntu-Kpi: 29 sausio 2014 - 13:44