Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

Mes šiandien užsukom po darbo į Maxę mamai lauktuvių nupirkti (ligoninėj guli), tai vyras užsimanė pomelo, paėmė patį didžiausią (turbūt), sumokėjo ~8 Lt doh.gif (pas mus IKI buvo akcija ant jų, tai pirkom kasdien, Maxėj akcijos nėr, mokėt reikėjo už kg, o ne už vnt. ), dar būtinai prireikė gazuoto gėralo (užsimanė taip, kad net silpna pasidarė lotuliukas.gif ), ne bet kokio, o Tarchūno stikliniame buteliuke (sentimentai g.gif) ~4 Lt ir pribaigė jis mane su savo virtiniais su vištiena, sūriu ir baravykais ~6 Lt (akcija, be akcijos virš 8 Lt) kainuoja. Žodžiu, namo reikėjo tik pieno bash.gif: Rezultatas: teta nesiveda apsipirkinėti sūnėno (jam 8 m.), aš, panašu, namuose palikinėsiu vyrą (jam gerokai daugiau negu 8 laugh.gif)...

Taupymo sumetimais nevalgiau šiandien darbe, rytoj taip pat nešiuosi iš namų užkandžiukų, reikia kažkaip priprasti ir bent savo sąskaita pataupyti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Zhaliaakee @ 2014 01 28, 21:37)
Mes šiandien užsukom po darbo į Maxę mamai lauktuvių nupirkti (ligoninėj guli), tai vyras užsimanė pomelo, paėmė patį didžiausią (turbūt), sumokėjo ~8 Lt doh.gif (pas mus IKI buvo akcija ant jų, tai pirkom kasdien, Maxėj akcijos nėr, mokėt reikėjo už kg, o ne už vnt. ), dar būtinai prireikė gazuoto gėralo (užsimanė taip, kad net silpna pasidarė lotuliukas.gif ), ne bet kokio, o Tarchūno stikliniame buteliuke (sentimentai g.gif) ~4 Lt ir pribaigė jis mane su savo virtiniais su vištiena, sūriu ir baravykais ~6 Lt (akcija, be akcijos virš 8 Lt) kainuoja. Žodžiu, namo reikėjo tik pieno bash.gif: Rezultatas: teta nesiveda apsipirkinėti sūnėno (jam 8 m.), aš, panašu, namuose palikinėsiu vyrą (jam gerokai daugiau negu 8 laugh.gif)...

Taupymo sumetimais nevalgiau šiandien darbe, rytoj taip pat nešiuosi iš namų užkandžiukų, reikia kažkaip priprasti ir bent savo sąskaita pataupyti rolleyes.gif

Kodėl savo sąskaita? blink.gif
Geriau pasimokykit planuoti maisto atsargas ir užsipirkinėti savaitei į priekį.
Mes su vyru anksčiau eidavom kartą į mėnėsį didžiojo apsipirkimo, kartą į savaitę šiaip duonos, vaisių ir einamų produktų dasipirkti. O savaitės vidury dar tekdavo lėkti į pardę nusipirkti duonos, nes pasibaigė. Per tokius dalakstymus išeidavo nemažos sumos - tai vaisiams kokia nuolaida, tai sūriui akcija... doh.gif Eini vien duonos, o išleidi mažiausiai 30-50 Lt. blink.gif
Dabar jau antrą mėnėsį gyvenam taip, kad nereikia lėkti vidury savaitės dasipirkti duonos. Tiesiog jau žinau kiek maždaug reikia savaitei, tai sekmadienį nuperkam visai savaitei. Dėl visa ko paimu batoną ar baltą forminę duoną. Aš galiu be duonos, o vyrui ir batonas sueina, kai duonos nėra. Ir pasiteisino - nereikia lakstyti dasipirkimų.
O jei lieka nesuvalgytas batonas, padedu džiovinti ir vėliau sumalu - džiuvėsius visada rasiu kur sunaudoti. bigsmile.gif
Atsakyti
Savo sąskaitą, tai čia ta prasme, kad bent jau pietauti ne darbo valgykloj ar kavinėj, o atsinešti iš namų kokios užkandos.

Na, aš nemanau, kad mano vyras valgytų batoną, kuris namie guli jau savaitę laiko g.gif jis mėgsta minkštą, suvalgo visai nemažai per dieną, tai nežinau, jei kokius 4-5 batonus nupirkčiau, kur juos laikyt?
O kaip su pienu? Jo savaitėm irgi neišlaikysi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Zhaliaakee @ 2014 01 28, 22:21)
Savo sąskaitą, tai čia ta prasme, kad bent jau pietauti ne darbo valgykloj ar kavinėj, tsinešti iš namų kokios užkandos.

Na, aš nemanau, kad mano vyras valgytų batoną, kuris namie guli jau savaitę laiko g.gif jis mėgsta minkštą, suvalgo visai nemažai per dieną, tai nežinau, jei kokius 4-5 batonus nupirkčiau, kur juos laikyt?
O kaip su pienu? Jo savaitėm irgi neišlaikysi  unsure.gif

Na čia įpročių ir šiaip jau įsitikinimu reikalas.

Jei batonas nupirktas sekmadienį, o valgyt pradedamas trečiadienį, tai čia ne savaitė. O ir perkam ne tuos pigiausius, labiausiai išpūstus. Laikom šaldytuve, išsilaiko normaliai.
Mes dviese, mums savaitei pakanka dviejų puskepaliu juodos duonos ir vieno batono (arba vietoj batono pvz.duona Toste). Mums ta Toste net iki kito šeštadienio išsilaiko ir galima normaliai valgyti. O jei jau tikrai uzsilaiko duona, tai randu kur ją sunaudoti - juodą pakepu, česnaku patrinu, o balta galima paskrudinti ir kokio pašteto užtepus mano vyrui sueina.

Pieno nevartojam, nebent grietinėlė vyras perka kavai. Bet ta jau supratom, kad neišmesti perka sudozuota. Grietinė taip pat puikiai išsilaiko savaite. Jei planuoju kitą savaitę kažką gaminti, kur prireik grietinės, tik tuomet ją perku.

Tiesiog per n metų pramokau - man geriau kai kažko trūksta iki sekancio apsipirkimo nei išmesti sugedusius produktus. Pinigus juk metam lauk.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ntu-Kpi: 28 sausio 2014 - 23:09
QUOTE(Zhaliaakee @ 2014 01 28, 20:37)

bet tai čia gerai, iš namų įsidėt, ta prasme. žinai ką valgai, ir neišmeti, tai ir sutaupai.
aš aną visą savaitę absoliučiai nieko darbe nepirkau (taip sriuba su 2 duonos gabaliukais ir sviestu kainuoja 1,35 eur, kartais pikrdavau salotų, priklauso nuo svorio ką įsidedi, bet man maždaug 1,20-1,50 eur gaudavos. ) tai realiai apie 7 eur sutaupiau nieko nepirkdama papildomai. nors mes gaunam maisto čekius dar papildomai prie algos, 7 eur/dienai, praktiškai tiek skaičiuoja, kad reikia žmogui pietums ax.gif na, karštas patiekalas tiek ir kainuoja, 7 eur. bet iš namų nešiaus salotų, dar ko buvo gaminto,kažkaip nepasiliko likučių, man patiko.
rytoj nešuos šiandien virtą rugštynių sriubą su galkutėm. dar ir jei nenusibos valgysiu rytoj vakare, bo labai skanu ir bus baigta good.gif

QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 28, 21:13)
Eini vien duonos, o išleidi mažiausiai 30-50 Lt.  blink.gif

tai reikia pasiimti 5 lt ar kiek ten ta duona kainuoja ir viskas, jei eini tik jos biggrin.gif

mūsų atveju tai toks dalykas su duona niekada nepasiteisintų. nes mes mažai jos valgom, ir kai jau 3 d. duona būna neskani, nes perkam šviežią keptą, ne maišeliuose, tai jos ilai nestovi. pirma, antra diena dar ok, o daugiau ir amen, ir žiūrėk jau stovi maišeliukas paukščiam paruoštas, pinigų metimas doh.gif
dabar kžkaip daugiau perku tas vienetines, kaip kad čiabata duona ar kokia su grūdais, balta, nors tos tai reikia kuo mažiau, ir pati pabaigiu kept. susivalgo iš kart, visada šviežia, ir kainos atžvilgiu mūsuose apsmoka man atrodo labiau, nes už kepimą 10 in tai kiek ten išeis tos elektros..
Papildyta:
QUOTE(Pireja @ 2014 01 27, 21:22)
Tai vat turint visas tas islaidas galvoje, maistui kas savaite isleidziu dar apie 100-120 pinigu. Nu tai grynai maistui sakyciau kokie 500 tikrai iseina.

buvau praleidus tavo postą..
tai dar visai normaliai kaip kad pas jus, ir 4 asmenims g.gif bet turbūt kaip visada atsiras kur pataupyt.
įdomu tai, kad turguose brangiau nei parduotuvėse mėsa. nu bet visaip gi būna.
Atsakyti
QUOTE(Zhaliaakee @ 2014 01 28, 22:37)
aš, panašu, namuose palikinėsiu vyrą (jam gerokai daugiau negu 8 laugh.gif)...

Zhaliaakee, o jūsų vyras apskkritai ar nori taupyti, ar tik jūs viena norit? Ar jūs tarpusavy aptarėt taupymo strategiją? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 01 29, 10:30)
Zhaliaakee, o jūsų vyras apskkritai ar nori taupyti, ar tik jūs viena norit? Ar jūs tarpusavy aptarėt taupymo strategiją?  smile.gif

Nes tai ir yra taupymo esmė, mano galva, kai abu (visi) šeimos nariai suinteresuoti eiti ta pačia (taupymo) kryptim rolleyes.gif Nes jei vienas perka brangius užkandukus, o kitas kaip atsvarą valgo užkandukus vietoj šilto maisto, kad atsverti tai piniginiu atžvilgiu, tai kokia neteisybė cool.gif Kita vertus, vyrai juk kaip maži vaikai...
p.s. aš pati niekada neatsilaikau prieš sviestines bandeles - krosanus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Zhaliaakee @ 2014 01 28, 23:37)
Mes šiandien užsukom po darbo į Maxę mamai lauktuvių nupirkti (

pas jus kaip pas mus doh.gif vakar vakarienei planavau vistiena su darzeovemis su grietinele ir makaronai. Na uzpilas su vistiena ir t,t, tai suzinojes vyras (nes jam makaronai tai asosijuojasi su badu) lotuliukas.gif sustojo pardej ir nusipirko du korbonadus su kaulu nugarines ir fri pokiuka +10 lt uz viska, ir dar nebutu pikta bet as namie jau isemus viskas buvau is suruosus makaronams, tai dariua ir makaronus ir dar jam kepsnius doh.gif ir dar kaip burbejau tai pasake kad jis cia pats sau isskyre ta 10 lt doh.gif tai vakre toki morala atskaiciau, jei abu taupom tai abu...
Atsakyti
QUOTE(mylimukeA @ 2014 01 29, 10:58)
Nes tai ir yra taupymo esmė, mano galva, kai abu (visi) šeimos nariai suinteresuoti eiti ta pačia (taupymo) kryptim  rolleyes.gif 

Būtent, būtent smile.gif
Jei vyras pritaria apskritai taupymo idėjai, paskui pritaria idėjai taupyti būtent ant maisto, tai toliau kažkaip reikia sutarti konkrečius veiksmus, kaip tą tikslą pasiekti. Ir taip, teks tiek vyrui, tiek abiems (ar visiems šeimos nariams) susigyventi su ta mintimi, kad kažko reikės atsisakyti... Bet būtinai turi abu tam pritarti, viskas turi būti išsakyta, išdiskutuota, kas ir kaip nuo šiol keisis ax.gif Ką galima, ko negalima biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritandra @ 2014 01 29, 11:00)
pas jus kaip pas mus  doh.gif  vakar vakarienei planavau vistiena su darzeovemis su grietinele ir makaronai. Na uzpilas su vistiena ir t,t, tai suzinojes vyras (nes jam makaronai tai asosijuojasi su badu)  lotuliukas.gif  sustojo pardej ir nusipirko du korbonadus su kaulu nugarines ir fri pokiuka +10 lt uz viska, ir dar nebutu pikta bet as namie jau isemus viskas buvau is suruosus makaronams, tai dariua ir makaronus ir dar jam kepsnius  doh.gif  ir dar kaip burbejau tai pasake kad jis cia pats sau isskyre ta 10 lt  doh.gif  tai vakre toki morala atskaiciau, jei abu taupom tai abu...

Gerai, kad pas mane MB tokių bajerių nedaro tfu tfu tfu biggrin.gif Pas mus pagrinde visi pietūs ir vakarienės su kažkuo mėsišku, nebent kai norim abu kažko lengvo be mėsos, bet tada jau klausiu ar tikrai valgys ir neieškos dar kažko mėsiško šaldytuve biggrin.gif

Pas mus su duona tai labai įvairiai. Jeigu MB į darbą ima sumuštinius, tai puskepalio ir nebėr, kitą kartą neima, tai tas puskepalis ir savaitę gali pragulėti, bet tokiu atveju laikau šaldytuve, išmesti netenka. Nebent lieka koks kampas, tai tą dedu į lesyklą paukšteliams, negaila. g.gif Aš pati mėgstu juodą duoną, MB tokios nevalgo, tai perku tik labai mažą gabaliuką, dažniausiai per akcijas ar nukainavimus, man ilgam užtenka.

Labai džiaugiuosi, kad atpratom gerti mineralinį vandenį. Per mėnesį tam išleisdavom iki 40 lt blink.gif Dabar geriam paprastą vandenį ir labai gerai thumbup.gif Norisi kažko saldesnio atsigerti - turim iš kaimo parsivežę naminio sirupo, labai skanu. Nebent MB kokį kartą nusiperka to alavijų gėrimo už 4 lt, labai jį mėgsta, bet tas būna labai retai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Zhaliaakee @ 2014 01 28, 23:21)
O kaip su pienu? Jo savaitėm irgi neišlaikysi  unsure.gif

Savaite islaikysit, tik kai mums reikia 5 po 2l bambaliu, tiesiog nera kur laikyti... tai apsipirkimas karta per savaite netinka mums unsure.gif , bent 2-3k. tenka eiti...
Atsakyti
o as cia galvoju, visos cia "taupancios" ta daro del idejos, na siaip ar todel kad nepragyvena?
Nes as turiu drauge kurios seima tikrai gyvena is 2 minimumu ir ji net nesusimasto "taupyt" nes ji tiesiog privalo isgyventi.
Nes as tai dabar vis per danty seimoj pertraukta bunu vyro "na telpi i remus" lotuliukas.gif kazkaip nera butinybes taupyt, bet kaip palaida bala gaunasi tai atsiprasau....
Atsakyti